Jump to content
Ménemszól.hu

DARK POP

  • bejegyzés
    7
  • hozzászólás
    12
  • megtekintés
    20.300

STORY 3 - Escape Velocity


KOLDUSH

1.236 megtekintés

1544597_623080127769997_1545863893963481170_n.jpg

 

Vágytál már arra, hogy elérd a szökési sebességet? Vonzott valaha a kozmosz mélysége? A dal szövege ezeket az örök kérdéseket feszegeti. Pumpál a refrén, nyomul a szintiszóló, és közben csendes versszakok merengenek az egysíkú létből való kilépésről, az élet nagy utazásáról és az apró csillagként való újjászületésről.

Szóval a vágy emberi, a távlatok kozmikusak. Vagy fordítva.

 

 

 

"A szökési sebesség (...) az az elméleti küszöbsebesség, amelyet megszerezve egy űreszköz a legkisebb energiájú elszakadási pályára, egy parabolapályára tud állni, elszakadva a Föld vagy más égitest gravitációjától. " (Wikipédia). Nohát ez dal már kilépett az űrbe, és reméljük, pályára is állt.

 

Ami a technikai folyamatot illeti:

A dal Cubase-ben készült, majd soksávos wav-ként átkerült Soundscape-be, ahol ronggyá lett vagdosva, producerelve, és fel lett énekelve. Ezután is változott még a hangszerelés, ekkor került be a refrénekbe a sidechain-es kompressziónak tűnő, de valójában kézzel rajzolt trance hüppögés, és az intróban is hallható szintiszólam. A mastereléskor pedig kiderült, hogy nem tudjuk a dal hangerejét felhozni a többi dal hangerejéhez: ebben végül Dexter volt segítségünkre.

 

Az Escape Velocity-t Tius eredetileg egy Dürer kertes fesztiválra készülve írta (Space Age Night). Ott szépen működött is a dal, de a mai napig nem tudjuk, hogy műfajilag hova sorolható. Szerintetek?

 

 

Tius & Casey

 

koldush.com

facebook.com/koldush

  • Like 1

2 hozzászólás


Recommended Comments

Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...