Jump to content
Ménemszól.hu

A/D Blogja

  • bejegyzés
    41
  • hozzászólás
    107
  • megtekintés
    36.085

Ménemszól az IPBoard 4-en


A/D

1.066 megtekintés

Meddig érdemes fórumozni?  

7 szavazat

  1. 1. Meddig érdemes fórumozni?

    • Amíg a szem ellát
    • Azért néha zenélni is kellene...
    • Most vagyok itt először és utóljára

Egy hegynyi fordítási és beállítási munkán vagyok túl, de azt kell mondjam megérte. Az új fórummotor ugyanis bedarálta az összes régi magyar szöveget, itt most a fórum jogi szövegétől a regisztrációs emailen át az utolsó kötőszóig (mert számos helyen szemantikával pakolja össze az üzeneteket, nem statikus mondatokat lök!) mindent át kellett néznem és fordítani. Mindent persze nem lehet, annyi idő a világon nincs, de a megjelenő szövegeket, az felpattanó segítő buborékszövegeket mind megpróbáltam fordítani azért, hogy a fórum használható legyen.

Azt akarom mondani, hogy nekem, mint fordítónak részletesebb rálátásom adódott, hogy mit tud a fórum amúgy, és azt kell mondanom, használat közben

....LE FOG ESNI AZ ÁLLATOK. 

falling-cows-bela-manson.jpg

Jelenleg is számos nemzetközi fórum tagja vagyok, de azt kell mondjam, a 4-es Powerboardot (amin jelenleg vagyunk) semmi meg se közelíti, se funkcióban, se kinézetben, se ergonómiailag. 

A használhatóról...kinek mit jelent. Van akinek az apróhirdetés hozott pár remek szerzést. De nekem a felhasználók által generált tartalom az érték, a fő cél az ő motivációjuk.

A keresőmotor már ezerszer jobb mint volt, külön lehet témákat és kérdéseket feltenni, és egy nagyon figyelemreméltó rendszer teszi lehetővé azt, hogy a felhasználók kiemeljék a hasznos válaszokat, amik így mások számára is nagyon könnyen láthatóak lesznek.

A tartalom listázása és a felhasználók követésének beállítása szintén zseni. Szerintem unalmas lenne mind felsorolni, úgyis használat közben fogjátok látni miről beszélek, annyira adja magát az egész. Néhány dologban kicsit másképp kell gondolkodni (pl. az új tartalom gomb most a fő fegyveretek! Onnan lehet mindenhogy szűrni, pl. vadászni a megválaszolatlan kérdéseket, stb.).

Az adokveszek is szuper megoldást kap, végre egy olyat, ami saját fejlesztés, de natív alapokon, tehát mindenkor követni fogja a verziókat. Ahhoz még kérek egy kis időt. Még pár csicsa jönni fog, de alapvetően készek vagyunk...

Próbaképp kipróbálom az új szavazási rendszert veletek  :)

Jó fórumozást!

 

 

 

  • Like 1

1 hozzászólás


Recommended Comments

Hatalmas meló lehet karbantartani a fórummotort, van rálátásom a témára nagyjából.

Csodajól néz ki az új oldal, és köszönjük a munkádat! :)

Link to comment
Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...