Jump to content
Ménemszól.hu
  • bejegyzés
    18
  • hozzászólás
    23
  • megtekintés
    44.032

Ganajtűrő túrapult - CDJ-TOUR1 meg a DJM-TOUR1


vallyont

7.078 megtekintés

A Pioneer a '90-es években egyenlőségjelet húzott a márkaneve és a megbízhatóság közé a homokozólapátként is tökéletesen funkcionáló DJM 500/600 keverőjével, illetve a balatoni fokhagymás-sajtos-tejfölös lángost is beolvasó CDJ 500/100 lejátszóival. Aki azonban végig követte a termékpalettát, megfigyelhette, hogy üti fel a fejét a tervezett elavulás (CDJ 500 optikai jog cseréje kopó alkatrészre a CDJ 100 lejátszók esetén). A 2000-es években egészen odáig jutottunk, hogy takonyból és porcukorból tapasztott, megbízhatatlanságához mérten pláne túlárazott kütyükkel árasztották el a pultokat, a lemezlovasok legnagyobb örömére.

A rossz nyelvek szerint többek között ez felel a pultban a 4 lejátszós felállásért, amit csak alátámasztani tud ez a videó, de az új generációs keverőkről készült fotók is magukért beszélnek.

01.PNG02.PNG
Ennyire lelakott DJM500/600-akat ritkán látni.

A gyártó miután mindenkit lehúzott, akit lehetett, új fizetőképes réteget keresett magának a nagy-nagy fesztiválszervezők személyében, s előrántotta a 2016 januárjában, a NAMM "legkorszerűbb vitrin"-jéből a CDJ-TOUR 1 és a DJM-TOUR1 eszközöket, mit sem csavarva az akkori prototípusok kialakításán, belekényszerítvén ezzel az elődöket a "home or office use only" kategóriába!

Lángnyelvek, görögtűz, mint meggyőző érvek!

Nézzük, földi halandóként miről kell lemondanunk az 5000 (CDJ-TOUR1), illetve 6000 (DJM-TOUR1) dollárban mért árát látván!

CDJ-TOUR1

foldout-cdj-tour1-screen-640x368.jpg

CDJ-2000NXS2 még szebb, még jobb hangminőséggel, 13" tapizható kijelzővel. Ez mindenképp szükségszerű volt, hiszen a napfény és az ilyen megjelenítők nagy barátok. Persze a Pioneer mindenre gondol, ez az ízléses és minden négyzetcentiméterében professzionális, bézbózsapkákat megszégyenítő SIMLI kerül rá a jobb olvashatóság érdekében!

desplayshade-640x450.jpg

Sejtésem szerint egy régi szakma mozzanata épülhet be a dj-k világába!

history-of-photography-antique-photographer.jpg

Külön kiemelném a tapis felületen desktop felhasználásra optimalizált méreteket, igen felhasználóbarátnak tűnik első ránézésre. Lehet qwerty billentyűzeten keresni, a lejátszót már-már majdnem megkefélt pozícióban belegépelve a levegőbe. Azonban ez még nem minden, hiszen a kijelzőbe extra processzor érkezik a gördülékeny felhasználás érdekében, kár, hogy a promo videóban olyan, szaggatnának a dolgok. Amennyiben nem így van, megkövetlek Pioneer!

Megoszlanak a vélemények, mennyire szerencsés a dj pultban monitorok közé bújva zenélni, emlékeim szerint Dj Budai interjúban említette, hogy nehéz megtalálni a hangsúlyt a közönséggel való kapcsolattartás és a kütyüzés között, itt ember legyen a talpán, aki nem néz meg egy friss barátok közt epizódot két keverés között!

Az viszont nagy előnye lehet, hogy ha a simlit is felhelyezzük, akkor lassacskán ki sem látszik a lemezlovász a pult mögül, s ha mindezt golyóálló fóliával bevonjuk, nem lesz szükség egy esetleges támadás esetén a művész urak bujkálására, szegény Carl Cox-nak jól jött volna.

SET_FRONT-640x166.jpg
Teljes értékű, oda-vissza linkelhető lemezlovász fedezék!

Ezen felül a lejátszó masszív csatlakozókat kapott, hogy ha fejest ugrik a tánctérbe a dicséjj, akkor ne rúgja szét őket. Más esetben okafogyott, hiszen a fesztiválokon méterekre szeparálnak el mindent és mindenkit, aki kárt tehetne a pultban.

DJM-TOUR1

DJM-TOUR1_top_low_0513-848x1268.jpg

DJM-900NXS2 még szebb, még jobb hangminőséggel, a lejátszóról ismerős csoda kijelzővel, elpusztíthatatlan csatlakozókkal, 2 füles kimenettel, ahol ne legyünk szőrös szívűek, adjuk meg a piros pontot, a kialakítás szerencsésebb, mint a PLAYdifferently MODEL 1-on, bár ha effektfüggő a back2back társunk, összeakadhat a bajusz.

NAGYON FONTOS FEATURE! Pioneer DJ KUVO! Népszerűsége oly töretlen, hogy hozzám most ért el a híre. Lehetőséget ad rá, hogy egy csomó elengedhetetlen fontos infót kiküldhess a bulizóknak (van-e még kokó a budiban). Sejtésem szerint kettő szoftver frissítést kell várnunk, s az információ áramlás megfordul, a közönség beküldi okostelefonról, mit szeretne hallani, a linkelt pult összesít, szinkronizál, majd mixel. Drága egy zenegép lesz!

A friss bejelentéseket látván nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Pioneer kezd kifogyni az ötletekből, robosztus fülekkel ellátott, cél-notebookká pimpelt termékekkel húzzák le az utolsó bőrt önmagukról és az egyre zsugorodó piacról.

Szebb napokat is megéltek, igazán kár értük!

djtechtools cikk angolul a cuccokról

Szerkesztette vallyont

  • Like 2
  • Thanks 1

2 hozzászólás


Recommended Comments

csillagos ötös, őszinte cikk :D amikor annyit mertem írni egy fórumba régen, hogy gáz, hogy Rolcsiék nem tárolják sehol online már kicsit régebbi cuccok manuáljait, hitelrontásért be akartak perelni a szigorú gearheadek... remélem, nem jött érted a fekete autó ezután a cikk után

Link to comment
Ekkor: 2020. 02. 20. at 21:08 írta AvantHarde:

csillagos ötös, őszinte cikk :D amikor annyit mertem írni egy fórumba régen, hogy gáz, hogy Rolcsiék nem tárolják sehol online már kicsit régebbi cuccok manuáljait, hitelrontásért be akartak perelni a szigorú gearheadek... remélem, nem jött érted a fekete autó ezután a cikk után

Még élek! :D Az viszont merész, hogy a hanyag manual miatt hitelrontásért akartak elővenni, vicci arcik. :D

Link to comment
Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...