Jump to content
Ménemszól.hu
  • bejegyzés
    2
  • hozzászólás
    35
  • megtekintés
    10.005

Live-Act vs. MAHASZ. Második rész.


SZAKADAR

2.568 megtekintés

Itt a folytatás:

Miután a „házkutatás” során a másolt lemezek eredetiének nagyobb részét fellelték az ismerősömnél /mivel  „Live-Act-ezése” előtt lemezgyűjtéssel és "lemezlovászattal" is foglalkozott és foglalkozik a mai napig/ és ezt jegyzőkönyvbe is vették, ezért a büntetés mértéke a „szerzői jogok megsértése miatt” – több száz ezer forintról átszámolva majdnem a nullára esett vissza.

A nyomozás lezárult, a lefoglalástól kezdve kb másfél év múlva.

A nyomozás során nem találtak elég bizonyítékot arra, hogy ismerősöm a lemezekről zenélt volna - bár arra sem, hogy élőben /Live-Act/ fellépett volna, mert a helyszínen tartózkodó NAV és a MAHASZ emberei sem tudták ezt megmondani!!! Holott ismerősöm tájékoztatta őket többször is a helyszínen, hogy milyen „eszközöket használ a zajkeltésre éppen”.  Hivatalosan: „……a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése……” szerzői jogokkal való visszaélés, jövedelem szerzési célzatú másolás, stb.  A bizonyítéknak lefoglalt másolt lemezeket a NAV vissza szolgáltatta ismerősömnek hiánytalanul /bár kicsit összefirkálta a MAHASZ „embere”/. 

Az öröm nem tartott sokáig, mivel kb 2 hónap múlva egy behajtó cégtől /melyet a MAHASZ fizet!/ fizetési felszólítást kapott, hogy Ő tartozik a MAHASZ-nak a NAV által készített Határozatban /Ez az ügyet lezáró HATÁROZAT!/ szereplő több száz ezer forinttal és a behajtó cég plusz 50 ezer forintos díjacskájával kiegészítve! Ezt SOS fizesse be 8 napon belül! Ismerősöm ezt nem tudta mire vélni, „telefonos segítséget kért”, de sok mindenre nem kapott választ, majd személyesen is bement az ügyvédi irodába de, ott tájékoztatták, hogy kérjen időpont csak úgy tud valami értékelhető embertől tájékoztatást kapni………. telt-múlt az idő, felszólítások folyamatosan jöttek mindig megfejelve 30 illetve 50 ezer forintos tételekkel! A személyes találkozás során /jó pár telefonba került míg ez létrejött/ a MAHASZ fizetett behajtó cégének ügyvédje azt mondta ismerősömnek, hogy neki kell bizonyítania: mennyi nem eredeti zeneszámmal rendelkezett az esemény bekövetkeztekor!!! Hát erre nem került sor. További folyamatos felszólítások után, az Országos Közjegyzői Hivataltól kapott egy felszólítást, hogy a kb. 1.000.000 Forintot /kicsit feldagadt az összeg a behajtó cég díjaival kiegészülve/ fizesse már be a megadott számlaszámra, mert ha nem akkor letiltatják a számla számáról! DE, egy apró betűs részből kiderült, hogy válaszolhatja azt is, hogy NEM fizeti be. Válaszlevelet megküldte a NEM válasszal.

Még pár hónap eltelt, majd egy levele érkezett az illetékes Bíróságról! A PER megszüntetéséről melyben felperes a MAHASZ, alperes pedig ismerősöm szerepelt. Az indoklás: bizonyíték hiányában szüntetik meg!

Köszönjük MAHASZ! Sikerült majd két évig a zenészek pénzét költenetek értelmetlenül! Vagyis most kicsit kevesebbet tudott feltehetőleg utazgatni jeszenccckíj  .úraság………..

  • Like 2

5 hozzászólás


Recommended Comments

Mindig gyűlöltem a hatóságokat mert nekik arra biztos mindig van kapacitásuk, hogy keresztre feszítsék a polgárt...

 

Link to comment

Még annyit az egészhez: ha TE 100 e Ft + ÁFA-t befizetsz nekik évente, akkor bármennyi zeneszámot /amit akár illegálisan letöltöttél/ másolhatsz és nyilvános helyen lejátszhatod őket. Nem néznek utána, hogy azokat hogyan szerezted be. 

Én ezt valahol a lopás legalizálásának érzem kicsit..... 

Link to comment

Nagyon hasonló történt meg velem is sajnos. Saját zenéim lejátszásáért is szép összegre akartak büntetni... Elszomorít ez a történet és egyben bosszant. Remélem tényleg vége van

Szerkesztette nedcoleman
Link to comment
Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...