Jump to content
Ménemszól.hu
  • bejegyzés
    81
  • hozzászólás
    79
  • megtekintés
    58.958

Csináld magad! - Dob trigger pad


Koródi Csaba

3.623 megtekintés

A már lentebb említett csereberélések során hozzájutottam egy kicsit ütött-kopott, de remekül működő és izgalmas újdonságokkal kecsegtető CASIO DZ-1 Midi Drum Translator-hoz.

 

 

triggerpad.JPG

 

 

Sok mondanivaló nincsen róla... az elektromos dob padjainak leütéseit alakítja MIDI jellé és bármilyen hangmodul, szinti, dob modul megszólaltatható vele.

 

Már ha van elektromos dobunk... No de nekem nincs ilyenem, úgyhogy magamnak kellett kitalálnom egy a célnak megfelelő trigger padot.

 

Készítettem több próbadarabot, levontam a tanulságokat és kidolgoztam egy haditervet, majd elkészítettem a saját dob trigger padomat.

 

 

 

Az elkészítésről készítettem egy kis videó összefoglalót. Az első videóban a szükséges alkatrészeket mutatom be, majd az elkészítés közben csináltam pár felvételt.

 

 

 

 

 

A második videóban pedig a kész rendszert mutatom be élő zenélés közben... vagyis élvezkedek rajta :-) Az audió felvétel ezúttal is a KORG SOS felvevővel készült. Mindegyik videó alatt a saját zenéim hallhatóak.

 

 

 

  • Like 2

7 hozzászólás


Recommended Comments

Köszönöm az érdeklődést! Az RSS kicsit foghíjasan hozta át a blogomat, így a beágyazott videók rendre lemaradtak. Ahogy időm engedi, mindegyik bejegyzésemen frissítem a videólinkeket. Ezen már orvosoltam is :-)

Link to comment
Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...