Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content on 2016-12-18 in all areas

 1. Neked is köszönöm a segítségedet, szuperek vagytok! Megoldódott a gond, egy aprócska malőr mekkora galibára képes...átdugtam egy másik USB portba a vezetéket. Hmm. Szóval valami gondja van az egyik alaplapi usb csatlakozónak, és ez ennyire meghatározó. Hasonló probléma esetén érdemes meglépni. Köszönöm mégegyszer srácok! Kellemes ünnepeket! Let's rock!
  1 like
 2. Ákos! A 'modulator' elnevezű Stockhausen "dobozban" nemcsak RM volt. George Hajdu emiatt vesződött vele a Making New Waves fesztiválon [kérdezd Andreát!]. Tehát pontatlan a megnevezés. Stocki modulatornak nevezte, mert más is volt abban Azóta sajnos már nincs az egység forgalomban. Egyébként ez számos problémát felvet az elektronikus zene kapcsán. Hamarabb bejárjuk az akusztikus hangszerek historikus kontra nem-historikus problémakörét. Ez már most látszik pl. a Stockhausen Mantra előadáskor, reprodukcónál is. Bővebben a Mantra kapcsán ld. Siska Ádám DLA dolgozatát. Remek tanulmány. Javaslom mindenkinek, hogy forgassa.
  1 like
 3. Aki nem szereti az RM-et, az azt kell mondjam, hogy nem ismeri az RM-et, pedig egy alapvető szintézis fajta. Aki elektronikus zenével foglalkozik annak egész egyszerűen luxus nem ismerni. Ha megvan az AM és szereted az AM-et, akkor kicsit gyorsítasz rajta és szeretni fogod az RM-et is Az Ambrus Ákos által említett zseniális Stockhausen Mantra példáján kívül a korai időkből tudunk magyar vonatkozást is említeni. A pionír elektronikus zeneszerző Patachich Iván ringmodulált zongora mellett hovatovább egy fuvolára írt művében [Metamorphosis] fuvolát ringmodulál. Magam az A38 hajón például Yamaha DX7-II szintetizátort "preparáltam" úgy, hogy az MF-102 Moog ringmodulátoron és egy Watkins CopyCat szalagos visszhangosítón eresztettem át az FM-jelet: ettől a fémes ütőhangszerekhez hasonló hangzást kaptam. A linkelt videó cca. 11. percétől hallható az eredmény:
  1 like
 4. KraD

  Korg Micro X fehér // Triton

  H! ESETLEG CSERE... USB Editor-jával VST Plugin-ként is működik. Aki a legjobbat gondolja érte az viszi. Sürgős, mert jön a másik. Szép, kifogástalan állapotban, tápjával, narancs műanyag tokjával. http://www.hangmester.hu/magazin.php?cikk_id=130 ******************* Synthesis Type: (TRITON) Digital Hyper Integrated with 64 MB of ROM Polyphony: Max: 64 Controllers : 2 Effects : Number of FX units : 3 Number of different effects : 89 Drum Section : Number of Drum Kits : 40 Number of Drum sounds : 929 Keyboard : Number of Keys : 25 Can send on 16 simultaneous MIDI channels Responds to : velocity, Sounds can be split by : velocity, keyboard Memory : Patches : 640 Performances : 384 Inputs and Outputs : Number of Audio Outs (excluding Phones) : 4 Number of Audio Ins : 0 Number of MIDI Outs (excluding Thru) : 1 Number of MIDI Ins : 1 ***************** http://www.soundonsound.com/reviews/korg-micro-x *****************
  1 like
 5. Ha nincs ilyen samplered, és nem is dolgoztál vele, akkor nem is csodálkozom rajta, hogy így gondolod. Valószínűleg én is így gondolkodnék. Mit is tud, amit egy mai trendi VA sampler nem? Például transzponál... de hogyan? Brilliánsan, emusan. De említhetném az enhancerét is, amivel olyan soundot csinálsz, amit mással nem fogsz tudni. És akkor még nem beszéltünk a zseniális Z-plane filteréről. Ezt most fogják kiadni moduláris változatban. Nem lesz olcsó. Kérdezhetnénk azt is miért használjuk a 1176-ot vagy az LA2A-t. Az is baromira régi, és azóta jöttek ki nagyon jó pluginek. Mégis minden nagyobb stúdióban ott van a 1176 az LA2A és az EMU sampler is. Bocsáss meg kicsit elfogult vagyok az EMU-val kapcsolatban Remélem azért tudtam érdemben válaszolni, de A/D még tudna szerintem hozzátenni pár indokot...
  1 like
 6. Simán tudod. Annyi, hogy az A/D D/A konvertereid milyensége azért itt komoly befolyásoló tényezövé válik már.
  1 like