Jump to content
Ménemszól.hu

A/D

Administrators
 • Tartalom számláló

  2.447
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  252
 • Ennyit fórumozott

  1764d 10h 58m 12s

A/D last won the day on July 21

A/D had the most liked content!

Megbízhatósága

972 Megbízható

4 követő

A/D tagunkról:

 • Rang
  Titkárnő
 • Születésnap 1975-01-02

További Információ

 • Lakhely:
  Budapest, Hungary
 • Érdeklődési kör
  Szintetizátorok, pro audio

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://www.hitspace.hu

Legutóbb az adatlapod nézték:

18.960 profil megtekintő
 1. Új: a magazin kezdeti update-je kicsit döcögősre sikerült, még mindig nincs komment rész ("mindannyian Isten kezében vagyunk"), de azért szállingóznak a cikkek. Most pl. egy igazán komoly cikket publikáltunk Silk tollából, és több van benne a csőben. kezdetben kicsit ritkásabban, utána egyre több új cikk fog jönni sűrűn. ahogy mondtam. https://hitspace.hu/magazin
 2. ez a kritika szerintem is igaz a Rolandra, főleg a bejelentés kapcsán, de a többi gyártóra nem, vagyis az általánosítás kényelmessége hamis konklúziót eredményez. a Behringernek még gyakorolnia kell ezt a szinti tervezést, maradjunk annyiban, hogy a Deepmind pont annyit ér mint amennyibe kerül. ennyivel tenném helyre a dolgot. A többieknek akkor lenne mit aggódnia, ha fennálna a veszélye annak, hogy vagy javítják az ár-érték arányt (nem történt meg), vagy kitalálnának valami groundbreakinget (nem történt meg). Ha felveszel ezer mérnököt legfeljebb a termékbejelentések frekvenciája nő, de a zsenit nem lehet így pótolni. Rossum, Buchla, Pearlman, Moog, Oberheim - ilyenek ritkán történnek, és sosem ilyen cégeknél. Ehhez hasonló élő nagyságok amúgy léteznek, csak Eurorack vagy szoftver vonalon lol Pár példa: Cwejman, Machbeth, Gillet, de az öreg Serge is heggeszt valamit mostanság, csak erről kevesen tudnak. A második vonal se gyenge amúgy, de ezekhez a Behri egész mérnöki gárdája a galgamácsai pizzafutárok szintje, akik 1 éves elektromérnök képzés után tankönyvi vagy publikált kapcsolásokat építgetnek. Nekem ezzel nincs bajom, a piac elég széles, elfér ez is. Mondjuk az új Rolandok közül a TR-08-at én speckó pont értékelem. Az SH-t nem értem, főleg a SE-02 után. A Behringer jól teszi amit tesz.
 3. Bendi, igazad van is meg nem is. Azért nem, mert az iMac bővíthető, és azért igen, mert oda kéne írnom hogy ez nem hivatalos, hanem lehetőség, amivel egyébként nagyon gyakran szoktak élni, szinte általános. Daisy chain: itt is világossá kell tenni azt, hogy a Daisy Chain nem pusztán fizikai összefűzésről szól, hanem hogy a két kártya együtt működik, ahogy pl. az Apollo kártyái cserélnek audiót. De ez talán nem is olyan fontos paraméter, szóval lehet törlöm majd a sort. A komment motor pont arra lesz jó, hogy ilyeneket írjatok, mivel ha maximálisan mindenre kiterjedő cikket kellene írnom betűhiba nélkül, akkor az kb addig tartana, míg egy következő szoftver upgrade fel nem rúgna mindent. Kommentelni a hét végétől lehet. Köszönjük! Ezt a videó kérdést rendesen fel fogjuk melegíteni a jövőben, pusztán pár "apróságot" kell hozzá megoldani sürgősen. A lényeg, hogy ez most megint napirendre került, a céljaink között szerepel.
 4. Új Magazin született

  Úgy döntött a Hit Space csapat, hogy saját újságot indítunk. Szükség van kritikus tesztekre, melyek nem a gyártók szövegét böfögik vissza, eredeti gondolatokra valódi felhasználásról, plusz jó cikkekre. Eredetileg erre szolgált volna a Ménemeszól, de ezt egy kicsit kudarcosnak ítélem meg: kezdetben rendesen driveoltuk a tartalmat, szerettük volna ha az összes hazai kereskedlmi szereplő beszáll, de mindenki a saját pecsenyét sütögeti. Ezért nincs egy hazai szakújság meg semmi. Nekünk viszont figyelembe kell venni az új trendeket, és a Hit Space.hu-nak kell rengeteg látogató, hogy a jövő generációit is elérjük, és hogy ebben a versenyben, ahol mindenki az online kereskedelmi projektjeit fejleszti, mi inkább megmaradunk elsősorban fizikai boltnak és tartalomgyártónak. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Kugelblitzet ideiglenesen befagyasztjuk, és egy ilyen nagyon modern, szórakoztató, vezető tartalmú Magazint indítunk (tehát nem blogot elsősorban), a Hit Space webstore oldalán, ezzel is további látogatókat nyerve. További bónusz, hogy így megéri vessződni a tartalommal, hiszen elvileg a forgalomban meg fog látszódni (a Ménemszólos cikkeim jó részét szerelemből, meg a közösség kedvéért csináltam). A Ménemszól NEM fog bezárni, továbbra is elkötelezettjei vagyunk az itteni hazai közösségnek. Újdonság lesz tehát a rendszeresség, egy nagyon jól olvasható felület (rohadtnagy betűk, kiemelések, széles videók), magyarra fordított tartalmak (!) és tesztek. Mindent tesztelni fogunk könyörtelenül. Jelenleg 8 cikkel indulunk el, de itt van behűtve egy új cikk Silktől, mégpedig mikrofonteszt! (Mondtam, hogy tesztelünk, ugye? Szóval a napokban az is kikerül) Kommentelni most még nem lehet technikai okokból, a hét második felétől várható. Közvetlen kérdéseket pedig munkaidőben a chatboxban is írhattok. Cool? Na nem is húzom tovább az időt, lehet idemutogatni a böngészőtökkel, tudjátok meg, hogy aki a Roland SE-02-t SE-1-nek hallotta az tévedésben van, nézzétek meg milyen kifogást találtam az Audiofuse-on, és milyen tippek-trükkökre számíthattok külföldi anyagból fordítva. Meg a többi cikk. https://hitspace.hu/magazin Biztonságos böngészést!
 5. nincs valakinek Thunderboltos PC notebookja? meg kéne nézni valamit.

 6. diszkrét elemekből felépített preamp nem lehet rossz (tudva hogy a többi kártyákba miket raknak). forró mint a disznó amúgy, viccen kívül, meg fogom mérni, de olyan 50 fok körül lehet működés közben). teljesen jól szól, ahogy mondtam is. egy ideje éjjel nappal hangkártyázom, és ebben az árkategóriában nem a hangminőség az, ami számít, mindegyik nagyon jól szól, de tényleg. inkább a feature-ök.
 7. Ez egy igen jó minőségű hangkártya jó gazdag feature szettel. Míg a szintik a tervezőik ízlésvilágát tükrözik, addig egy hangkártya (szerintem) akkor jó, ha transzparens, nem csinál soundot. Tehát teljesen más megítélés alá esik, ráadásul mások is fejlesztik (ezt nem a szintis csapat csinálta). A Babyface, a Duet és az Audiofuse is ilyen. (Az UAD Twin az ebből a szempontból kivétel, ott ugye a preamp karakterisztikákkal lehet játszani). Épp ezért, az ilyen hangkártyákról nincs nagyon mit mondani. A demo song ötlete szerintem a scam kategória: ezek mind azt mutatják hogy az adott zenész vagy a hangmérnök mit tud, a hangkártya érdeme azokból kb semmi. (itt megint egy kivétel van, természetesen az UAD, mert ott ugye a plugineket is demózzák, amik viszont kőkeményen nyomot hagynak az eredményen, ellentétben egy teljesen transzparens konverterrel). Én csináltam tesztet is, remélem maholnap végre közzé tudom tenni. A véleményem kb. egyezik az előttem szóló Anolmalia véleményével.
 8. FELHÍVÁS! TÁRHELY ISSÚ!

  Kérek minden kedves fórumozót, nézze át mennyi helyet foglalnak a filejai, ugyanis a tárhelyünk a végét járja. Ha elérjük, a fórum le fog térdelni. Most limitáltam a feltölthető fileok összméretét, de ez nincs hatással a már fent levőkre. Köszi a megértést!
 9. teszt

  kép
 10. Nem azt hallod

  Kötelezővé tenném általános iskolában az érvelés és a bizonyítás alapismereteit mint tárgyat. Nem a mi hozzáállásunk a félelmetes, hanem hogy felnőtt emberek nem ismerik a vitázás alapszabályait. Ebben az esetben konkrétan ezt: "Ha igazatok lenne kedves hangmérnökök, akkor nem épült volna ki egy egész kábel gyártó ipar USB kábelekre." http://a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-okozat "Ettől érzékeny, bizonyos DAC-ok nem müködnek ezekkel, de ahol működik ott sokkal tisztább, zenei a hang." Ezzel vitázni is lehetetlen. A bizonyos DAC-ek kitétellel kellene vitatkozzunk, vagy hogy ami nekünk van az minden USB kábellel pont ugyanúgy szól? Vagy messziről jött embert játszunk? Az egyik rokonomnak most adtak el nemrég egy ilyen immunerősítő teleshopos szart, úgy, hogy tudja, hogy a barátnőm belgyógyász szakorvos. Tudod mire hivatkozott a vásárlás mellett? Csomóan voltak az előadáson akik szerint jó a termék. Hát így. Abban a körben nem szokás hülyének nézni ezért mást. Nem a félelmetesen gyenge érvelés, nem az, hogy emberek úgy nyilatkoznak az USB kábel jelentette hangzásbeli élményről (!!!) hogy nem ismerik a csatoló fizikai működését, hanem hogy megpróbálnak meggyőzni ép hallású embereket arról, hogy nem hallottak még jót - az itt a vídia kemény. Milyen érdekes, hogy a cikkemben leírt AB tesztelési követelményeket mindeközben minden evangelista opcionálisnak, amolyan úri-murinak tekinti, mert képtelen elhinni, bár nem vitatja, hogy amit leírtam a pszichológiai részről az úgy van. Csak magamnak köszönhetem, hogy fennmaradtam az értesítőkön, ezért néha belekerül a perifériámba olyan, mint a mintavét órajel szinkron továbbítása az USB kábelen. Egy dolgot mindenképp szeretném, ha meghaladnánk: a vitázás alapszabályainak a betartása. a szakmai vita ELŐFELTÉTELEI közé tartozik az érvelés szabályainak ismerete. Egy állítást lehet megerősíteni és cáfolni. Ha a cáfolatra nem érkezik érvényes cáfolat, akkor a vitát konklúzióval lehet zárni. Én ezúttal leiratkoztam.
 11. Nem azt hallod

  És én tehetek arról, hogy az oldal szerkesztői azt hiszik, hogy az USB ugyanúgy működik mint a digit audio szabványok (pl. AES), nevesen hogy wordclockot vagy annak megfelelő órajelet továbbít? Rendszerint egy kibaszott bufferbe kerülnek az adatok, ahonnan a konverter a saját órajele alpján kiszedi a szavakat. Mert a proci és a hangkártya rögtön össze vannak kötve wordclockkal, igaz? Idióták. Üvölteni tudnék a fájdalomtól. Meghallgattam rohadék drága USB kábeleket semmi különbség nem volt a gyári sima kábelekhez képest, de olyan volt már, hogy valaki úgy magyarázott nekem a magasak minőségéről, hogy meg is jegyezte, hogy neki papírja van arról hogy nem hall magasakat. Nem érted amit írok, igaz? Nem a te hibád. Mindenki magára vessen ha elmeroggyantakkal áll le vitázni.
 12. Nem azt hallod

  Jitter az USB kábelen....mindjárt megmarom magam.
 13. Munkatársat keres a Hit Space!

  Elektronikus hangtechnikai berendezések kereskedelmével foglalkozó, Budapest központjában levő hightech üzletünkbe keresünk munkatársat SALES munkakörbe, fiatal, lelkes csapatba. A munkarend hétfőtől péntekig 10:00-18:30. Feladatok: Ügyfelek kiszolgálása, alap szintű tanácsadás Webshop termék portfóliójának managelése (feltöltés, aktualizálás) Elvárások: precizitás jó kommunikáció gyors gondolkodás hatékony problémamegoldás munkavégzés önállóan és csapatban A jelentkezéseket +fényképes+ önéletrajzzal és +fizetési igény megjelölésével+ "Állás: sales" tárgymezővel a recruit kukac hitspace pont hu emailcímre várjuk.
 14. Live Act Modular a Soundriában MOST

  idesüssetek:
 15. Nem azt hallod

  ne vegyük ezt a jobban szólást ténynek. erről szól a cikkem. jól emlékszem, te jártál bent nálunk? rajtad kívül senki nem hallott különbséget az usb kábelek között.
×