Tetsuo

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  1.357
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  54
 • Ennyit fórumozott

  361d 17h 19m 27s

Tetsuo last won the day on February 13

Tetsuo had the most liked content!

Megbízhatósága

227 Megbízható

Tetsuo tagunkról:

 • Rang
  Óbester
 • Születésnap

További Információ

 • Lakhely:
  UK

Legutóbb az adatlapod nézték:

7.172 profil megtekintő
 1. Ha már ez a fórumtéma, szerinted melyik biztonságosabb, különböző szempontokból: gmail, outlook, freemail stb.?
 2. Szerintem a budapesti boltban lesz a tanfolyam, de reggel mindenképpen hívd fel őket.
 3. A hozzászólásom csak akkor minősített téged, ha magadra vetted. Viccet félretéve, aki a swingről, analóg áramkörről és a PPQ-ról kérdez, annak (és talán másnak is) jobb lenne, ha olvasgatna egy kicsit. Nem tudom, milyen dokumentációja van egy Fruityloops-nak, de máshol is fellelhetők az információk. Természetesen a legkényelmesebb út is választható (megkérdezni egy fórumon), de az jóval lassabb megoldás, ha a tanulási folyamat egészét vesszük. Remélem feltűnt, hogy próbáltunk neked érdemben válaszolni. Nos, akkor még hozzáteszem, hogy ez egy fantasztikusan hasznos tanács volt részemről; mármint, hogy olvasgass. Segítő szándék volt benne és nem támadás.
 4. Vajon mennyit késik, ha egyszerre több paramétert állítok, komolyabb munka esetén, egy vashoz képest? Érezhető? Egerészés esetén ez nem tűnik fel ugyebár, mert az eleve küszködés.
 5. Igaza van Garpónak és nem mellesleg, érdemes elolvasni a "DAW" leírását is, ahol például a PPQ magyarázata benne van sőt, nem is értem, olvasás nélkül egy laikus hogy kezdhet neki?
 6. Hangminták sorozata messze (vagy közel sem :) ) adja vissza az eredeti analóg hangzást, aminek része a változatos "tekergetés". A swing hasonló, amit leírtál: (minimálisan) élőbbé teszi a játékot. Nem kell tőle csodát várni - egy pici plusz -, de lehet vele kísérletezni, sokféle van. A hangminta, az hangminta, amivel nincs semmi baj, de más, mint az analóg szinti, vagy eredeti hangzás. Persze a hangmintázó (vagy klasszikus stúdiómagnó) is lehetett analóg, na annak is külön van egy "fílingje", de mára egyáltalán nem praktikus. Elég régóta vannak digitális direkt hangmintázó eszközök (az elsők ház értékűek voltak), aminek sokszor saját karaktere van előfokkal, AD/DA-val, effektekkel. A régi cuccokat ma ezek a "mellékes dolgaik" miatt veszik, vagy vitrinbe. Gondoltam írok néhány előadót vagy számot példának és összehasonlításnak, de rengeteg van, annyi és annyiféle, hogy nem tudtam választani. :) A téma átfogásához egy könyv-terjedelem is kevés lenne talán. A Wikinél és zenehallgatásnál kezd, no meg kísérletezz a DAW-oddal.
 7. A weboldalán vannak érdekes cikkek és egy ingyenes könyv is, én azokat olvasnám először, ha érdekelne. Az ingyenes könyv tartalomjegyzéke nem tűnik rossznak.
 8. A mellékelt pdf alapján gondolom így. A demo jellege, a könyv struktúrája, a vizsgált zeneszámok, a könyv rövidsége (és a látott információsűrűsége), a stílusa és a helytelen helyesírása miatt - többek között. A szerző tekintélye és munkássága sem kiemelkedő. Persze ettől még lehet jó, de én ezek után nem emelném le a polcról. Szívesen. ;-)
 9. Vélmeényem szerint vannak nagyon hasznos könyvek zeneelmélet, zeneírás, keverés, stúdiózás témákban sőt, még olyan "megfejtő" magyarázatok is előfordulnak, amik - legalábbis bizonyos aspektusból - bemutatják a tutit; de ez nem az. Ez a könyv nagyon gyengének tűnik én soha nem venném meg, de még csak le sem tölteném ingyen.
 10. Nálam a Cubase jól szokott detektálni. Igaz, egyszerű 4/4, a hangok szeparálva...
 11. Szívesebben dolgoznál analóg pulton szalagra rögzítve? Régi szép idők! :-)