Tetsuo

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  1.420
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  59
 • Ennyit fórumozott

  449d 17h 38m 33s

Tetsuo last won the day on May 26

Tetsuo had the most liked content!

Megbízhatósága

264 Megbízható

Tetsuo tagunkról:

 • Rang
  Óbester

További Információ

 • Lakhely:
  UK

Legutóbb az adatlapod nézték:

7.434 profil megtekintő
 1. Nagyjából igazad van - szerintem -, de Ő pont nem személyeskedett, az inkább te voltál.
 2. A Roland SE-02 cikkben a "heggesztetek" szóban két hiba is leledzik. Ha rendszeres Kugelblitz és egyéb cikkezés lenne itt, a Ménemszól is lehetne "magazin".
 3. Újabb dobgépvariáns Jürgen Michaelistől: Jomox Alpha Base. Július végétől megvásárolható 1700 euróért.
 4. Igen. :-) Nem Instrument alá adtam a lovat, az már ki van tárgyalva, hogy félrebeszél (x éve)... Ha mondjuk audió kábelekkel jött volna, hihetőbb lett volna; persze most már elvesztette a hitelét.
 5. Alapvetően nincs igaza annak, aki azt hiszi, a hifinek a lényege a transzparens átvitel és megszólalás. A hifi nem studiomonitor rendszer! Ez utóbbin nem kellemes órákon át albumokat hallgatni, mert kihallod a apró hibákat, rideg, plasztikus stb. Nem ad hozzá semmit (ha igen, az méginkább rossz) a lejátszott anyaghoz, csak átengedi azt. Egy (jól felépített) hifi "zeneibbé teszi" az adott hanganyagot, elfedi az apró felvételi hibákat, a maga módján kitolja vagy próbálja kitolni a hordozó korlátait szabadalmaztatott technikákkal. Mint mindenben, a hifi világában is sok a "bullsh*t", a félrevezető marketing és a könnyen megvezethető ember, de egy Mark Levinsontól (bár ezt éppen transzparensnek is mondhatjuk, de nem úgy mint egy stúdióeszköz vonatkozásában), Accuphase-től vagy Dynauidótól elvitatni a csúcstechnójukat nem lehet - ott nincs mellébeszélés, az működik. A már említett ATC is más technológiákat használ monitorokban, mint a hifihez illő hangsugárzókban és nem csak a beépített erősítő vagy az eltérő lehallgatási pozíció miatt. Ég és föld, nem illik keverni, mindkettőnek megvan a létjogosultsága.
 6. Topikot csak úgy nem kellene lezárni, mert ha valakit érdekel, hadd kérdezzen! és Instrumentnek itt van ez, itt nyomathatja, más topikot kímélve; de eddig tényleg nem derült ki SEMMI a "nagy csodáról", csak annyi, hogy nincs csoda. :-)
 7. Itt az egyszerűbb hangkártyák USB-n áthaladó jelfolyam jitteréről lehet szó, ami függhet a kábel minőségétől (pl. vezetőképesség, impedancia) is.
 8. http://www.octave.de/en/htdocs/verstaerker/re320.php http://www.octave.de/en/htdocs/verstaerker/hp500se.php http://www.octave.de/en/htdocs/verstaerker/v80se.php Ezekben sem olyan jó minőségűek a csövek?
 9. A "D." jelű ábrán ott van, hogy "brake off", a mellette lévő felirat pedig: "Position the chuck onto the cable and align chuck with plugfinger. Attention: If using a cable with O.D. > 5.50 mm [0.216”] break away this part of the chuck."
 10. A sztereó kompresszor a bal és jobb csatornán mindig egyformán (egyszerre) avatkozik be a dinamikába - konkrétan: csökkenti -, viszont gyakran csak az egyik oldal jele kapcsolja be, amelyik átlépi a beállított küszöbértéket (amit akár különbözőre is állíthatunk csatornánként). Bizonyos monó kompresszorokat össze lehet kötni (link), és sztereó lesz belőle. :-) Hagnszercsoportokon érdemes alkalmazni, mert egységessé teszi a hangzást, kissé összegyúrja a mixet. Maszteringnél is ezt használják hangmérnökök, vagyis a beadandó anyag Master sávjára otthon NE rakjunk kompresszort.
 11. Konyv-letoltes.com "This web page at go.ad2up.com, has been reported as a phishing page and has been blocked based on your security preferences."
 12. Hogy ki mit hisz, az egy dolog, de az alkalmazott anyagok és a technológia adott esetben mérhető és sokszor hallható különbséget eredményez. Az audiojel esetében van jelentősége a kiemelkedő minőségű vezetékeknek - bizonyos szintig, ami szubjektív -, a digitális esetében nincs, illetve erről utóbbiról folyik a vita vagy győzködés. Na, Töfi is ezt írta, konkrétabban. :-)
 13. Abban egyetértek, hogy a könnyűzene (nagyon nagy része) akár automatizálható is, csak a szabályokat kell helyesen megírni hozzá. Ez tényleg nem lehet nagy "kunszt". Az emberi érzelmekkel és az AI-jal kapcsolatban viszont úgy gondolom, hogy bár egyszerűen megfogalmazhatók a fájdalom, öröm stb. de hogy ez tényelg érzelem legyen, ahhoz kell az öntudatra ébredés, ami a tudományos fantasztikum kategória - vagyis nem mondható biztosan, hogy valaha egyáltalán érezhet egy gép.
 14. Úgy tudom néhány (6-7) idegsejt kapcsolatát több megabájtnyi logikai művelettel lehet utánozni, ugyanis bár egyszerű áramkörnek tűnik némi vegyi folyamattal, logikai értelemben hihetetlen bonyolult ezek működése és egymásra hatása - bizonyos részleteit most kezdjük még csak megérteni. A nagyobb neuronszám exponenciálisan növeli a modellezendő bonyolultságot, ehhez hozzájön még az optimális kihasználás, legalábbis ha az intelligencia, pontosabban érdemi gondolkodás a cél, nem csak vegetálás. Egyelőre egy rovar központi idegrendszerének pusztán logikai működését sem tudjuk szoftveresen modellezni, egy űrhajó irányítása messze nem olyan komplex.
 15. A fizikai felépítés nagyon is lényeges, hiszen ha az agyat modelleznénk szilíciumalapú elektronikával épített szuperszámítógépen futó programokkal, városnyi térfogat sem lenne elég hozzá vagy olyan lassú lenne, hogy nem neveznénk intelligensnek. :-) A biomasszától és kémiájától ennyire különböző hardverrel talán célszerűbb mást modellezni. A nagy durranás az "öntudatra ébredés". Ez a határa az érzelmeknek, az élőlényként való viselkedésnek, legalábbis valószínű.