Jump to content
Ménemszól.hu

wax83

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  140
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  3
 • Ennyit fórumozott

  300d 18h 7m 12s

wax83 last won the day on July 29

wax83 had the most liked content!

Megbízhatósága

14

wax83 tagunkról:

 • Rang
  Strázsamester
 1. Újabb Boutique darab: SE-02

  Ha már a Boomstar-okat említed, sztem talán azért is "nem veszik" azt sem, mert nehéz azonosulni egy ilyen fémdobozzal, akármilyen jó hangja is van egyébként.. én úgy látom, hogy ezen típusú hangszerek kőzül is inkább a játszhatóbb típusok lettek a maradandók - néha még az objektív minőséget felülírva is! Nem szarozok, csak mondom amit látok/tapasztalok/érzek; talán itt lehet..
 2. Újabb Boutique darab: SE-02

  Természetesen SEMMI köze a Minimoog-hoz, hiszen ez egy újjabb "kinder tojás" szinti - hülyegyerekeknek! Pár hónap múlva mindenki szabadulni akar majd tőle... (teljesen mindegy, hogy ki tervezte az elektronikát meg hasonlók; mint hangszer gyakorlatilag használhatatlan! esetleg Liliputban...) Tudom, tudom neked el kell adnod..
 3. Hardver szekvenszer

  Szia, Nekem van egy MPC1000-esem, amit árulok, pont az álltalad említett célokra lett kitalálva, plusz egy jó kis alap sampler! Hírdetem is itt a ménemszól-on, 160 ezer forint az ára. Üdv, Ákos
 4. Zeneipari hivatal

  Magyarországon az ilyen és az ehez hasonló "képzéseket" úgy hívják, hogy lehúzás! Szerintem.
 5. Újabb Boutique darab: SE-02

  Egy ki.aszott minimoog klón klónja.. Ennyi telik a Roland-tól 2017-ben?!? szánalmas.
 6. MPC 1000 tápkábel

  Üdv! Valakinek van tapasztalata külföldön vásárolt MPC1000-rel kapcsolatban?? Vettem egyet az Egyesült Királyságból, ennek megfelelően a tápkábel az ottani aljzatra való 3-villás fajta, nálunk meg ügye a 2 villás "hagyományos" műszerkábel van az itteni hálózatra.. (a másik vége ugyanaz a 3 fázisú csatoló) Azt megtudtam, hogy az MPC1000-es már kapcsolóüzemű tápegységgel van ellátva, tehát működnie kell a hazai hálózaton is (230VAC/60Hz~) erre utal is a gyártó az eszköz hátoldalán. Az álltalam bitorolt gép mégsem kapcsol be, teljesen süket, se kép se hang - ha a hagyományos PC tápkábelekkel próbálkozom.. Vkinek vmi ötlet, javaslat, tapasztalat ezügyben? Előre is megköszönöm a segítséget!
 7. System-8

  Uraim! Előre is elnézésüket kérem, de most kijelentő módban fogok beszélni; a DeepMind12 AZ EGYETLEN említésre méltó HANGSZER ebben az árkategóriában. A Roland cég márcsak nevében az ami valaha volt, a szellemiség már a multé.. De komolyan, mi ez a szar tőlük már megint - premium áron?!?
 8. Zseniális ez a cucc! Ilyen logikusan és egyszerűen kivitelezni ilyen szintű komplex funkciók halmazát.. Le a kalappal! Ráadásul szépen is szól! Az ára sajnos nem nekem való, de talán 1-2 év múlva..
 9. Pioneer monoszinti?

  Ja, a sampling-groovebox cucc az teljesen jó, sztem jobb mint az új mpc.. Bár biztos, hogy nem lesz olcsó a Pioneert ismerve, főleg így, hogy a DS logót is agresszívan rányomták.. Egyébként nekem is az a gyanúm, hogy ez nem az a kultúrált profi-a-profival kollaboráció mint volt anno Dave Smith és mondjuk a Yamaha, vagy épp a Korg között.
 10. Pioneer monoszinti?

  Nekem vhogy az az érzésem, hogy nyakkendős marketingszakemberek, akiknek közük sincs az elektronikus, vagy semmilyen zenéhez sem a fejükbe vették, hogy a dídzséé meg a barkács-zenész egy kategória, tehát egy piac.. Nevetséges! Az, hogy Dave Smith Úr miért adta a nevét ilyesmihez, az számomra teljesen egyértelmű; az így összegerebjézett hasznot esetleg tolhatná a "rendes" cégébe és fejlesztgethetne tovább..
 11. Korg Monologue

  Ja akkor jól hallottam én is, hogy nagyot szól! Ráadásul ez relatíve tényleg olcsónak számít - a minilogue-hoz képest mindenképpen!
 12. Korg Monologue

  És mi a helyzet a King Korg-gal, vki próbálta már? A demók alapján egész jónak tűnik.. tudom ronda, meg műanyag ráadásul "csak" modellező; node hangilag??
 13. Korg Monologue

  Ja nem, szítani nem akarok semmit.. Szerintem is jó kis hangszer a minilogue, ötletes és eléggé eredeti a hangja is - csak ennyiért lehetett volna akár sztereó is (bocsánat de ez a vesszőparipám :))!
 14. Korg Monologue

  Analóg - nem analóg tökmindegy, megintcsak azt tudom mondani, hogy 2016-ot írunk, ez az egész analóg túlmisztifikálás egy marketing fogás semmi más (ráadásul eléggé olcsó és már kurva unalmas) hiszen ne gondoljuk már azt, hogy egy ilyen implementációs különbség határozza meg egymagában azt hogy egy hangszer "jó" lesz vagy sem; az hogy a hanggeneráció "hagyományos" elektronikai módszerekkel történik, vagy fügvényekkel amit egy mikroprocesszor számít ki, édesmindegy! Egy kétcsatornás kimenet pedig szintén filléres sztori. (A DAC minőségéről itt most ne beszéljünk, elvégre ez egy relatíve primitív szintetizátor...)
 15. Korg Monologue

  A polifónok??? Asszem itt vmelyikőnk rossz monitort néz!?
×