NeoC

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  1.384
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  67
 • Ennyit fórumozott

  1730d 11h 45m 59s

NeoC last won the day on January 10

NeoC had the most liked content!

Megbízhatósága

388 Megbízható

NeoC tagunkról:

 • Rang
  Óbester
 • Születésnap
 1. Köszi, kipróbálom. Elvileg a 32 bites W7-nek rá kellene mennie az 1.1 Pro-ra, minden kecmec nélkül. Amit linkeltél, az inkább a 64 bites verzió ráheggesztéséről szól, de kicsit más az alapeljárás eljárás mint amit én csinálok, tehát lehet hasznos.-
 2. Egy kis segítséget kérnék, többszöri, kútba esett próbálkozás után. Adott egy 1.1-es Mac Pro, a legutolsó alkalmas OSX-el (Lion). A a gép hibátlanul fut immáron 11.-ik éve. Rá kellene hegesztenem egy vindózt, bizonyos irodai funkciók miatt. Bootcamp-al próbálom, Win7Pro-32-őt (legális), független, az 1.-es Bay-ben lévő SSD-re, ami csak erre (Win op.rendszer) van (lenne) beletéve. El is indul, (a Bootcamp "hivatalos eljárást" csinálom) fel is telepíti magát pár perc alatt, de a legutolsó ujraindítást, illetve a registry végleges beállítását az idők végezetéig csinálja, úja és újra indulásokkal, és végül kiáll úgy, hogy a win nem működik rajta. A bootoláskor lehet választani az OSX illetve a Win oprendszerek között (ahogy a nagykönyv írja), de, ha a Win-t választom, akkor homokóra az idők végezetéig. Mi lehet a hiba? Az az érdekes, hogy a másik, de 3.1-es Prom-ra, ElCapitan alá, pontosan ugyanúgy végigcsinált process szerint minden további nélkül felmegy cca 5 perc alatt ugyanaz a Win7Pro, csak éppen a 64 bites verziója, mivel az Apple infója alapján arra már jó az is. És tényleg. Már azon is túl vagyok, hogy a 3.1-be pattintom bele az 1.1-ből kivett cél SSD-t, és azon fel is megy az 1.1-re szánt 32 bites vindóz, SŐT, el is indul hiba nélkül az 1.1-be visszatéve, egészen pontosan addig, amíg teljesen magától nem akarja frissíteni a konfigurációs beállításait, amibe bele is kezd, de az eredmény ugyanaz a végtelen homokórázás/újraindulás, mint ha az 1.1-ben installálnék. Annyival jut tovább így, hogy legalább egyszer (az SSD berakása után) elindul, hiba nélkül, de többször nem. Valakinek esetleg lenne valami ötlete?
 3. Meg valami: ha nagyon pontatlan a grid az eredeti audiohoz, akkor tovabb kell faragni, van olyan, aminek utemenkent valtozik a tempoja, sot olyan is, aninek meg a tempo keplete is valtozo. a masik meg az, hogy jobb kerekiteni a tempo detektor altal kiirt ertekeket egesz szamra (pl 111,7 = 112 bpm). Ez nyilvan nagyobb csuszasokat okozhat, tehat tobbet kell az eredeti audion faragni. De ezt csak akkor kell igy csinalni, ha kesobb a midi savjaiddal kimesz kulso vasakba, es ott valamelyiknel erdekes a tempo beallitas. A vasakat altalaban nem lehet pl 111,7-es, tehat nem egesz bpm-re allitani. Ha full szoftveres kornyezet tervezett, akkor ez erdektelen.
 4. Na ez az az utolso elem, anihez a mai gepzene vilagban meg szukseges nemi zeneelmeleti tudas, meg nemi ful, mert ez tobbnyire manualis dolog, de azert nemi gyakorlattal eleg gyors lehet a dolog. Ha egy teljesen "free" feljatszasu audio savod van, akkor ez a sorrend: - utem meghatarozasa fulre (3/4, 4/4, 6/8, stb) erre beallitani a daw alapgridjet. - meghatarozni a kulonbozo tempoju darabokat az audiobol. Ez ugy megy, hogy az elejetol elkezded lejatszani egy tempo detectorral, ha beall valami utemre, akkor stop, kigyomlalni tapaszatalat alapjan a hulyesegeit, es beallitan a gridet a tempora. Ujra elolrol a dolog, ha a detektor valt, akkor ujra meghatarozni a tempot a valtas helyetol es igy tovabb, vegig. - ha az eredeti audio nem felszik pontosan a vegul beallitott gridre (nem fog), akkor nem beparazni, hanem az audiot hozza huzni a gridhez. Persze csak akkor, ha a zavaro a pontatlansag (nem mindig az). - innentol lehet mar a letezo gridben midivel barmit hozzaalkotni.
 5. Van kulonbseg. az xlr bemenetek -20 dBu-sok (mic level), a jackek meg -4 dBu-sok (line level). Altalaban. tehat, ha mikit jacken dugsz be, akkor kezelhetetlenul halk lesz, ha egyaltalan bemegy a jel. Ha meg szintit dugsz xlr-be kezelhetetlenul hangos lesz. Persze van olyan berendezes amin ezeket a szinteken gombbal lehet allitani.
 6. Ilyet csinalni lehet csak. Jo penzert csinalok neked egy ilyet...:))) egyebkent nem biztos, hogy jo otlet, mert a kombo csati erzekeli, hogy mi van beledugva, es kulonbozoen mukodik egy jack, vagy egy xlr bedugasa eseten. Tehat egy handmade eszkoz eseten lehet, hogy funkciovesztes lesz.
 7. Gúgli a cimborád: http://motu.com/techsupport/technotes/driverlog Ebből egyébként az jön le, hogy 7x64 OK, 10 nem. 2013-as az utolsó driver, és mivel ez nagyon régi cucc win-re már nem is upgradelik azt. Mac-en megy, a legutolsó oprendszerrel is, ott 2016-os az utolsó driver.
 8. Nemelyik Waldorfnak (Pulse-nak biztosan) van egy olyan gombkombinacioja, amire teljes katyvassza valik az osszes beallitas, elvesznek a gyarin feluli soundok, stb. Ezt "tovabbadas elotti" resetnek hivtak a Pulse konyveben. Hogy ne lehessen "licenszes" beallitasokat, preseteket hasznalni, ha nem akarja az elozo tulaj. lehet, hogy a MQ-ban is van ilyen.
 9. De nem en konfiguraltam el...:) En is hasonlo rendbeteteli processeket hajtottam vegre rajta....
 10. Neha van olyan erzesem, hogy kis hazankban van cca 100 db valamirevalo hangszer, es ezek jarnak korbe-korbe....:)))
 11. En a Supernovammal vagyok igy. Volt (grematol), elment (Hudininek), hianyzott es visszajott (Zogotune-tol). Kozben megduplazodott az ara, tehat erre mondjak, hogy "jo uzlet"... de mar nem fog elmenni sosem.
 12. Udvozlom a hangszert...:))) En meg Hudini kollegatol vettem, ha jol emlekszem, de, hogy ki vitte el, arra mar nem.
 13. Ki lehet nézni az általam csatolt táblázatból. De nagyjából a Sierra kettő főszámmal "nagyobb" gépet kér, mint az ElCapitan. Pl. a Pro esetében az ElCapitan komptabilis a 3.1-el, a Sierra alsó határa az 5.1-es Pro.
 14. Egyébként, ha nem akarsz bogarászni, akkor az ElCapitan-hoz az alábbi modellek kellenek, mint alsó határ: iMAC: 7.1 felett Mini, BookPro, Pro: 3.1 felett Book: 5.1 felett Air: 2.1 felett Az ennél lejjebbiekbe szerintem már nemigen érdemes manapság beszállni, "új" vételként. Ha van, akkor van, kidobni nem kell. Legjobban a Pro 3.1 felettiek érik meg (early 2008), mert azok még nagyon komoly erőművekké alakíthatóak a belső bővíthetőség miatt. ElCapitan felett már nem lesz jó (állítólag), de az az oprendszer mjég elég sokáig jó lesz, szerintem.