NeoC

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  1.424
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  68
 • Ennyit fórumozott

  1874d 19h 51m 45s

NeoC last won the day on January 26

NeoC had the most liked content!

Megbízhatósága

403 Megbízható

NeoC tagunkról:

 • Rang
  Óbester
 • Születésnap
 1. A track altalanos teret auxon kell betenni. Insertre csak akkor kell reverb, ha ahhoz az adott savhoz sound-design okokbol kell reverb, de akkor az altalanos reverb savval kell vigyazni.
 2. A Supernova nem feltétlenül kell, hogy billentyűs legyen, mert a racknak is nagyon kezes a felülete, majd mindenhez van direkt poti. Egy jó masterkeyboarddal (ami lehet egy másik szinti is) tökéletes megoldás. Nem véletlen, hogy nem nagyon van az adok-veszekben, vagy, ha van, akkor horribilis. Én személy szerint billenytűs verziót még nem is láttam testközelből. A rack, az olyan 160-180 pénz manapság, ha egyáltalán valaki eladja. MS2000 volt, de nekem nem állt kézre, nem tetszett. AN1X valóban súlyos hangszer, de a felett valahogy "elszállt az idő", a szintén már inkább vintage-jellegű Supernovához képest, ami még ma is teljesen uptudét-felhasználhatóságú hangszer. A Novation újabb dolgai (Mininova, Ultranova, stb.) mind a Supernova "butított" verziói, vagy valamelyik funkciójának a kihangsúlyozott cél-darabjai. A Supernova az gyakorlatilag "egyben" a DrumStation, BassStation, A-Station, nem okvetlenül hangképzésében, de jellegében és kezelhetőségében legalábbis, és szintén "egyben" a későbbiek is. Szvsz VA-szinti kategóriában nemigen csináltak jobbat a Supernovánál, és ott valahol vége is van annak a technológiának.
 3. Ha meg nem kell a billenytű, de kell a multitimbralitás és a nagyon jó user felület, akkor meg a Supernova. Az örök darab. Sosem adom el, így, hogy már másodszor is vettem egyet.
 4. Kis kiegészítés: Nagyon hasznos úgy mixelni, hogy a folyamat cca 90%-ig a végét monóba kapcsolod. (vagy a főkimenetre berakott plug-innel, Logicban ez a "gain", amin van fázisfordító és monó-kapcsoló gomb is, vagy, ha fizikai monitor kontrollert használsz, és azon van ilyen kapcsoló) Tehát a keverés 90%-ig monóban keversz a helyes arányok eléréséig, és csak a végén "engeded ki" a mixet a térbe panorámázással, tér-effektekkel, nyilván folyamatos visszaellenőrzéssel végig. Nagyon sok bántó hiba kiugrik azonnal, ha monóban is belefülelsz, így hatékonyabb eleve úgy összerakni a cuccot. Van aki monóban is hagyja, és a "teret" nem szélességében, hanem mélységében csinálja meg. Szerintem egyébként ez a monóban is tere van eredmény/módszer az "út vége", aki ezt tudja, az már mindent tud, ami a keverés-tudományban lehetséges.
 5. Nekem van egy nem hasznalt ilyen filleres kutyum. Keress meg priviben, ha erdekel.
 6. Köszi, kipróbálom. Elvileg a 32 bites W7-nek rá kellene mennie az 1.1 Pro-ra, minden kecmec nélkül. Amit linkeltél, az inkább a 64 bites verzió ráheggesztéséről szól, de kicsit más az alapeljárás eljárás mint amit én csinálok, tehát lehet hasznos.-
 7. Egy kis segítséget kérnék, többszöri, kútba esett próbálkozás után. Adott egy 1.1-es Mac Pro, a legutolsó alkalmas OSX-el (Lion). A a gép hibátlanul fut immáron 11.-ik éve. Rá kellene hegesztenem egy vindózt, bizonyos irodai funkciók miatt. Bootcamp-al próbálom, Win7Pro-32-őt (legális), független, az 1.-es Bay-ben lévő SSD-re, ami csak erre (Win op.rendszer) van (lenne) beletéve. El is indul, (a Bootcamp "hivatalos eljárást" csinálom) fel is telepíti magát pár perc alatt, de a legutolsó ujraindítást, illetve a registry végleges beállítását az idők végezetéig csinálja, úja és újra indulásokkal, és végül kiáll úgy, hogy a win nem működik rajta. A bootoláskor lehet választani az OSX illetve a Win oprendszerek között (ahogy a nagykönyv írja), de, ha a Win-t választom, akkor homokóra az idők végezetéig. Mi lehet a hiba? Az az érdekes, hogy a másik, de 3.1-es Prom-ra, ElCapitan alá, pontosan ugyanúgy végigcsinált process szerint minden további nélkül felmegy cca 5 perc alatt ugyanaz a Win7Pro, csak éppen a 64 bites verziója, mivel az Apple infója alapján arra már jó az is. És tényleg. Már azon is túl vagyok, hogy a 3.1-be pattintom bele az 1.1-ből kivett cél SSD-t, és azon fel is megy az 1.1-re szánt 32 bites vindóz, SŐT, el is indul hiba nélkül az 1.1-be visszatéve, egészen pontosan addig, amíg teljesen magától nem akarja frissíteni a konfigurációs beállításait, amibe bele is kezd, de az eredmény ugyanaz a végtelen homokórázás/újraindulás, mint ha az 1.1-ben installálnék. Annyival jut tovább így, hogy legalább egyszer (az SSD berakása után) elindul, hiba nélkül, de többször nem. Valakinek esetleg lenne valami ötlete?
 8. Meg valami: ha nagyon pontatlan a grid az eredeti audiohoz, akkor tovabb kell faragni, van olyan, aminek utemenkent valtozik a tempoja, sot olyan is, aninek meg a tempo keplete is valtozo. a masik meg az, hogy jobb kerekiteni a tempo detektor altal kiirt ertekeket egesz szamra (pl 111,7 = 112 bpm). Ez nyilvan nagyobb csuszasokat okozhat, tehat tobbet kell az eredeti audion faragni. De ezt csak akkor kell igy csinalni, ha kesobb a midi savjaiddal kimesz kulso vasakba, es ott valamelyiknel erdekes a tempo beallitas. A vasakat altalaban nem lehet pl 111,7-es, tehat nem egesz bpm-re allitani. Ha full szoftveres kornyezet tervezett, akkor ez erdektelen.
 9. Na ez az az utolso elem, anihez a mai gepzene vilagban meg szukseges nemi zeneelmeleti tudas, meg nemi ful, mert ez tobbnyire manualis dolog, de azert nemi gyakorlattal eleg gyors lehet a dolog. Ha egy teljesen "free" feljatszasu audio savod van, akkor ez a sorrend: - utem meghatarozasa fulre (3/4, 4/4, 6/8, stb) erre beallitani a daw alapgridjet. - meghatarozni a kulonbozo tempoju darabokat az audiobol. Ez ugy megy, hogy az elejetol elkezded lejatszani egy tempo detectorral, ha beall valami utemre, akkor stop, kigyomlalni tapaszatalat alapjan a hulyesegeit, es beallitan a gridet a tempora. Ujra elolrol a dolog, ha a detektor valt, akkor ujra meghatarozni a tempot a valtas helyetol es igy tovabb, vegig. - ha az eredeti audio nem felszik pontosan a vegul beallitott gridre (nem fog), akkor nem beparazni, hanem az audiot hozza huzni a gridhez. Persze csak akkor, ha a zavaro a pontatlansag (nem mindig az). - innentol lehet mar a letezo gridben midivel barmit hozzaalkotni.
 10. Van kulonbseg. az xlr bemenetek -20 dBu-sok (mic level), a jackek meg -4 dBu-sok (line level). Altalaban. tehat, ha mikit jacken dugsz be, akkor kezelhetetlenul halk lesz, ha egyaltalan bemegy a jel. Ha meg szintit dugsz xlr-be kezelhetetlenul hangos lesz. Persze van olyan berendezes amin ezeket a szinteken gombbal lehet allitani.
 11. Ilyet csinalni lehet csak. Jo penzert csinalok neked egy ilyet...:))) egyebkent nem biztos, hogy jo otlet, mert a kombo csati erzekeli, hogy mi van beledugva, es kulonbozoen mukodik egy jack, vagy egy xlr bedugasa eseten. Tehat egy handmade eszkoz eseten lehet, hogy funkciovesztes lesz.
 12. Gúgli a cimborád: http://motu.com/techsupport/technotes/driverlog Ebből egyébként az jön le, hogy 7x64 OK, 10 nem. 2013-as az utolsó driver, és mivel ez nagyon régi cucc win-re már nem is upgradelik azt. Mac-en megy, a legutolsó oprendszerrel is, ott 2016-os az utolsó driver.
 13. Nemelyik Waldorfnak (Pulse-nak biztosan) van egy olyan gombkombinacioja, amire teljes katyvassza valik az osszes beallitas, elvesznek a gyarin feluli soundok, stb. Ezt "tovabbadas elotti" resetnek hivtak a Pulse konyveben. Hogy ne lehessen "licenszes" beallitasokat, preseteket hasznalni, ha nem akarja az elozo tulaj. lehet, hogy a MQ-ban is van ilyen.