Jump to content
Ménemszól.hu

NeoC

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  2.098
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  115
 • Ennyit fórumozott

  6367d 9h 59m 7s

NeoC last won the day on September 17

NeoC had the most liked content!

Megbízhatósága

713 Megbízható

NeoC tagunkról:

 • Rang
  Generális

Legutóbb az adatlapod nézték:

8.411 profil megtekintő
 1. NeoC

  UAD X Coming Soon!

  Fenet draga. Csucs analog pultokat nem lehet eladni szare-hugye se. az oda-vissza A/D-D/A, korrekt minosegben. Na AZ a draga!
 2. NeoC

  Énekhang

  A "jó hang" relatív, és azon egy énektanár se nagyon tud módosítani, de ez műfaj-függően nem is okvetlenül követelmény. Vannak olyan világszerte ismert énekesek, akiknek vagy "jó hangjuk" nincs, vagy igazából nem is énekelnek, hanem inkább narráció szerűen adnak elő. A "jó hang" kivételével egy énektanár meg tudja tanítani a helyes lélegzéstechnikát, artikulációt, erőforrás-beosztást, hangképzést, stb. Ezekkel nagyon sokra lehet menni, még ha az alaphang nem is tekinthető okvetlenül "jónak". A jelenleg katasztrófálisnak visszahallott saját hangodból a "katasztrófa" jó része a fentiek hiányából is fakadhat. Abban az esetben, viszont, ha nem a "jó hang", hanem a ritmusérzék, valamilyen szintű zenei hallás, és az előadói karizma hiányzik, akkor kell inkább más szakmát keresni. Ha ez a három megvan, akkor érdemes a kevésbé "jó hangot" csiszolgattatni a fenti megtanulható dolgokkal. Megjegyzem, még aki "született énekes", az is jól teszi, ha a fenti megtanulható dolgokra figyelmet fordít, mert az évek során aztán hirtelen el is múlhat az a jó hang, akár örökre is, pl egy nem helyes légzéstechnika miatt agyonerőltetett hang esetében. Lehet példát mondani bőségesen, olyan kiöregedőben lévő énekesek esetében, akiknek már csak azért néz el az ember dolgokat, mert valaha régen "nagyon ott voltak".
 3. NeoC

  UAD X Coming Soon!

  OSX-en nem igazan van BIOS....:) bar van valami hasonlo, EFI talan a neve, de abban nem szokas turkalni, programozoi “halado” szint alatt....
 4. NeoC

  UAD X Coming Soon!

  Bevallom oszinten nem tudom, hogy HT-zik-e a gepem, ennyire nem ertek hozza. Nem allitottam semmit a rendszeren. A Logic pontos, nem teveszt, nem all le. Ha belenezek a cpu eroforras hasznalatba, akkor cca egyforman hasznalja a magokat munka kozben, egy kivetellel: bounce, vagy render alatt csak egyet hasznal, a tobbit nem.
 5. NeoC

  UAD X Coming Soon!

  ? hypertreading? Mit csinalna, ha nem mukodne jol? Marmint mit vennek eszre?
 6. NeoC

  UAD X Coming Soon!

  Logic is minden tovabbi nelkul szetdobja a terhelest akarhany magra, egyenletesen. Nalam epp 16-ra, de az elozo nyolc maggal is pontosan ugyanigy ment.
 7. NeoC

  Indusztriál összefoglaló

  Jo cucc a 36....:) kivancsi vagyok hanyan vannak meg rajta innen igy-ugy....:)
 8. NeoC

  Indusztriál összefoglaló

  Hja. de az elobb a 43-asrol beszeltem....
 9. NeoC

  Indusztriál összefoglaló

  De a kikovetkeztetheto masikat is figyelmedbe ajanlom a taho-topic margojara....:) az 2007 koruli darab.
 10. NeoC

  Indusztriál összefoglaló

  A zenekarokról, vagy az összeállítást készítőkről? Valszeg fiatal vagy...:)
 11. NeoC

  Indusztriál összefoglaló

  Egy kiváló közösségi kezdeményezésre, néhány lelkes ember által létrejött ez: http://www.brutalresonance.com/news/embodiment-promotions-records-releases-new-compilation-focusing-on-hungarian-industrial-and-ebm/ Elég izmos összefoglalása a hazai elmúlt 30 év elektronikus-ipari-stb. termésének. Külön öröm és büszkeség, hogy háromban is érintetten az ötvenből...:) De, gondolom több itteni arc is vastagon résztvevő.
 12. Hja. Szegény EMU-kártyáknak mindig az volt a baja, hogy nagyon jó kártyák voltak, nagyon jó áron, csak éppen a driverjük volt olyan, mintha egyetlen egy lehetséges processzor-chipset-alaplap konfigurációhoz írták volna meg őket. Ha véletlenül olyan konfigja volt valakinek, olyan verziókkal, amire a t. fejlesztő megírta a drivert, akkor minden OK volt, ha meg nem, akkor sehogysem.
 13. Én is azok táborát erősítem, akik egy "igazi" hifi-szettre streamelnek zenét valamilyen módon. Nálam úgy van egyébként, hogy egy Synology NAS rendszer van felépítve házon belül, amin a saját rendszere (iTunes kompatibilis egyébként, gyakorlatilag egy iTunes-szerver szerűség) szerint vannak tárolva a zenék vagy waw-ban, vagy loosless, vagy nagyfelbontású mp3-ban, vegyesen. Ezt a központi adatbázist "látja" CAT5-ön tulajdonképpen elég sok periféria, legyen az számítógép, vagy XBox (mint médialejátszó), vagy AppleTV-k, egyebek. A konkrét hifi cucc pedig egy igen jutányosan (bőven a kereteden belül) lőtt 70-es évek elejei germanium tranzisztoros Telefunken szett, két nagyobb Jamo-val. Ennek az egyik audio bemenetébe megy bele egy AirportExpress, ami kábelesen kapja az anyagot, de wifin keresztül vezérlem, telefonról, hogy mit. Ez az AirportExpress cca 20k manapság, és megdöbbentően jó a D/A-ja a streamról. Nekem nem is kell jobb. A "zeneiséget" meg elintézi a Telefunken....:) Megjegyzem, egy ilyen "igazi" hifi-cuccnak az az előnye is megvan, hogy a retro-feeling mellett, még egyéb komponenseket is rá tudsz akasztani, pl vinyl-lejátszót, rádiót, akár kazettás magnót is, ha van még olyasmije valakinek.
 14. De ilyeneket ma mar nem szabad venni, ezek tenyleg korszerutlenne valtak mara.
×