_cutoff

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  624
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  23
 • Ennyit fórumozott

  626d 10h 24m 45s

_cutoff last won the day on January 8

_cutoff had the most liked content!

Megbízhatósága

173 Megbízható

_cutoff tagunkról:

 • Rang
  Kapitány
 • Születésnap

Legutóbb az adatlapod nézték:

2.626 profil megtekintő
 1. Nos, sikerült Uli Behringerrel beszélnem és azt mondta, hogy a WiFi azon élőző zenészek kedvéért került beépítésre, akik fellépés közben is szeretik a közösségi média integráltságot -csetelnek, instáznak, fészbúkoznak liveactezés közben. Ez eddig csak laptop fellépések közben volt megoldható, egészen mostanáig ! Illetve ha épp otthon felejtettük az okostelefonunkat, akkor sincs nagy probléma - csak előkapjuk a DM12-t az ing zsebéből és többé nem jelent gondot az étel vagy taxirendelés, esetleg a buszmenetrend megtekintése.
 2. Várjuk meg amíg kijön a hangszer, nézzük meg, fogjuk meg, hallgassuk meg - hamar ki fog derülni mi újság. Remélhetőleg ennyiért nem a 10 ezer forintos pedáljaik minősége fog visszatükröződni, legalábbis én bízom benne.
 3. A "régi" beidegződés a Behringer cég jelenlegi termékeire is jellemző sajnos - lásd a a fröccsöntött 2 pálcás gitárpedáljaikat. Ez nem sznobság. Hiába ugyanaz a cégcsoport, mint a jobban csengő nevű társai, a minőség vajmi keveset javult. Ettől még ez a szinti lehet kivétel persze.
 4. Draco - a Modal szintik is állítólag brutál ZAJOSAK - LOL - ki gondolná, hogy ebben az árkategóriában is probléma lehet ez - mindenesetre már többen jelezték, hogy éppenhogy tolerálható a csudaelit Modalok zajszintje.
 5. Azta, idetévedt egy modulár szupremácista ? :DDD
 6. Így van. Én nem bízom ebben a cégben - majd 2 év múlva átgondolom a DM12-t mikor már 800 oldal fórumirodalma lesz, hogy mennyi idő alatt esnek szét a dolgok rajta/benne. :))
 7. A Behringer mindig is arról volt ismert, hogy más gyártók dizájnjait olcsóstja, ha úgy tetszik klónozza (bár a klónozás kicsit több annál, mint egy külsőre hasonlító holmit összebarmolni a legolcsóbb alaktrészekből és ezzel tetszelegni olcsóbb alternatívaként a vásárlók előtt) - ez alól ez a szinti sem kivétel, talán az olcsósítás ezesetben nem fogja olyan látványosan felütni a fejét, mint pl a pedáljaik esetében, de a Roland JUNO hatás egészen egyértelmű a DM12 esetében ettől még.
 8. Spring reverbet vennék

  Spring reverb egységet vennék (komplett "standalone" rugós zengetőt, nem sima tankot vagy euro modult). Boss, Furman, Fostex, Fisher, Univox, Vermona, stb stb - sokminden érdekelhet.
 9. Moog Mother-32

  Mother-32-t keresek megvételre.
 10. Szerintem ez nagy királyság ennyiért. 4 VCO elég impozáns és ennyiért az AR envelope-okat is meg lehet bocsátani. Nekem azonnal felkerült a bevásárlólistámra. A kickstarter kampányt nem "supportolom", mert túl hosszú az átfutási idő és a normál vételár sem lesz sokkal drágább.
 11. Brutál analógszinti leárazást nem láttatok valahol ? Külföld is lehet. Én nem nagyon láttam semmit - 10%okat engednek esetleg - az semmi.
 12. A modulár divatot egyedül a modulár gyártók és a hangszerboltok erőltetik. Ha megnézed a releváns elektronikus zenével foglalkozó online zeneboltok kínáltatát, nagyon kevés olyan muzsikával fogsz találkozni, ami modularon készült. Ez egy csinált divat, ami nem tud túllépni a fórumok, az expók és az erre szakosodott hangszerboltok világán igazán széles körben, amiatt is, amit te mondasz: nem praktikus - cserébe kurva drága. Azt nem mondom, hogy nem szól jól, meg nem lehet vele zenei eredményt produkálni, mert ez nettó hülyeség, de nagyon kevés olyan zenét hallani, amit _csak azon_ lehet megoldani. MS20: pótolható, hogyne - ha nem azt a karaktert keresed, hanem egy másikat, ugyanis amiket felsorolsz kurvára nem is hasonlítanak hozzá, legfeljebb annyiban, hogy mindegyik analóg (többé-kevésbé). Nem akarok tovább ms20 ügyvédet játszani, de az A4 hiába egy álommasina, meg mindent tud, de az egy modern hangzású "épphogyanalóg" groovebox, kb tök más termékkategória és más célcsoportnak készül, mint az MS. A Pulse 2 meg egy technoid hangú, kissé lélektelen, de annál brutálisabb szörnyeteg, ami megint csak teljesen más célfeladatokra van kitalálva. A "bárki elröhögné magát" rész külön érdekes - nem gondolom, hogy egy nagyobb featurekészletű hangszeren automatikusan jobb zene születne - ugye hallottunk már egy szál 909en készült jó zenét, meg hegyni moogon, modularon, viruson készült komplett szart is. Nagyon sokan örömüket lelik a limitációkban, főleg olyanoktól hallom ezt, akik elvesztek a vst-k végtelen featurekészletének tengerében és azok után kimondottan tetszik nekik, hogy egy korlátozott szabályrendszerű játékból kell kihozniuk amit tudnak.
 13. Nálam az A4 esetében mindig a polifón pad, chord dolgoknál kellett erre odafigyelni, nem voltak azok túlpannolva, de szerintem kicsit fel is nagyítjuk a dolog jelentőségét. Ha jól emlékszem 127ig lehetett az oscikra tolni a hangerőt, 99re visszahalkítva már nem volt vele gond. Érdekességként azért megemlítem, hogy két darab A4 volt eddig nálam és a régebbi kiadású jobban bírta a hangerőterhelést. A pulse esetében úgy tudom ez gyárilag ilyen, akinek volt pulse 1, azt mondja az is ugyanilyen ebből a szempontból. Szerintem pannolástól függetlenül képtelenség belőle tiszta hangot kicsalni, ha nem halkítod minimum felére vissza az összes oscillátort, sokszor 40%ig is vissza kell, de mivel olyan hangos, erőszakos jelet ad le, hogy még úgy sem halk, így nem jelent különösebb problémát. Viszont első körben fura volt, hogy szinte az összes gyári peccs elég rondán clippel benne.
 14. Szerintem ez nem áll meg. Az ms egy módfelett eredeti hang, nem igazán reprodukálható más szintivel ugyanolyanra, míg a mother a moog beugrója a mostanában divatos semi-modular és eurorack starter szintik világába - hangi adottságaiban nem különbözik a többi moogtól, modularnak önmagában pedig roppantul kevés szerintem. A hangminőség megint csak nagyon relatív - az ms oscik sem lofi-k abszolút - ha nem tekered le a filtert, épp olyan felharmonikusokban dús vco hang, mint a moog, csak más karakter. A felhasznált anyagok: mindegyik tömeggyártott smd cucc, semmi "kézzel sodorták kubai szűzlányok" okosság nincs egyikben sem. A potik és a ház alapanyaga a moog esetében jobb, de szerintem ennyi.
 15. Azért az sem elhanyagolható, hogy motherben 1 osc, 1 szűrő (választható lp és hp móddal), 1 darab (lebutított) env generátor és 1 fajta noise jel van. Az msben 2 osc (a motherhez képest több féle hullámformával), külön lp és hp filter, 2 env generator, 2 fajta noise jel és audio in van. A motherben is van audio in, de "eurorack level" jelet szeret fogadni, line level jel elvileg erősítésre szorul, bár ezt nem próbáltam. Viszont van benne (egy nem igazán intuitív, cserébe elég butus) szekvenszer, de ez ilyen, moog kevesebbet ad a jóból hasonló pénzért.