Jump to content
Ménemszól.hu

Koródi Csaba

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  1.363
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  68
 • Ennyit fórumozott

  371d 11h 48m 4s

Koródi Csaba last won the day on December 23 2017

Koródi Csaba had the most liked content!

Megbízhatósága

337 Megbízható

2 követő

Koródi Csaba tagunkról:

 • Rang
  Óbester
 • Születésnap 1974-08-18

További Információ

 • Lakhely:
  Magyarország, Tatabánya
 • Érdeklődési kör
  Szintik, ambient

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://www.szintimania.hu

Legutóbb az adatlapod nézték:

13.482 profil megtekintő
 1. Ménemszól.hu

  Node ha többezer felhasználóból csupán egy nem érti... Egyébként amit írsz, az a "Hirdetett tárgy címe"... A "Hirdetés címe" kicsit más fogalom, még ha szándékosan félreértelmezhető is, de miért ne adhatna bárki címet a hirdetésének? Pl.: "Végkiárusítás", "Eladó hangszerhegyek" stb. Ha pontosak akarunk lenni, akkor tényleg a "Hirdetés tárgya" egy egyértelműbb megfogalmazás. Ettől függetlenül csak magamat tudom ismételni: "többezer felhasználóból csupán egy nem érti." De csak azért írtam ide hogy megjegyezzem sokadszor: Engem sokkal jobban zavar, hogy Komárom-Esztergom megyét kifelejtették a hirdető motorból.
 2. KORG EXB-Radias M3-ba

  KORG EXB-RADIAS szinti kártya KORG M3-ba, eladó, cserélhető. Hibátlan. Csere, beszámítás is érdekel. Egy Focusrite iTrack dokkoló vagy Alesis iODock II például elég égető
 3. Ezt a hibát már orvosolták. Adtak ki a JD-Xi-hez hivalatos overlayt. Egyébként én is a JD-Xi-re szavazok. Igaz Ultranovám nem volt csak Mininovám, de azt nagyon nem szerettem. JD-Xi-t többször próbáltam, nagyon erős, karakteres... Kacérkodok vele én is egy ideje, és eddig sem a szándék, hanem a pénztárca állt közénk.
 4. Új Moog DFAM szinti és dobgép

  Nemhogy örülnétek... én 15 évig kerestem olyan csajt, akit érdekel a zene és a kütyük... nem találtam
 5. Tulajdonképpen majdnem igen De a szekvenszer azért egy kicsit messzebbre mutat. A 48 TRACK nem felel meg a 48 PAD-nak (4 Bank x 12 PAD). Van egy 48 TRACK-es szekvenszerünk, a 48 PAD bármelyikével játszhatunk a 48 TRACK mindegyikére. Plusz MIDI adatokat is. Ha soha életben nem teszünk samplét az MPC-re, akkor is van egy MIDI szekvenszer alapú pattern groovebox-unk. Ha pedig sampléket is teszünk rá, akkor az audio és MIDI játékunk teljesen szinkronban van. Ergo minden TRACK-re különálló hangszercsoportokat játszhatunk fel, amiket előadás közben TRACK-enként tudunk Mute-olni stb. Ezek pedig szekvenciákban foglalnak helyet, amiből pedig több, eltérő ütemszámú lehet egyetlen projektben, amiket aztán SONG-ban füzhetünk egymás utáni sorba.
 6. Van egy eladó kalapácsmechanikásom..Yamaha. Azért az meg tud szólalni :D

   

  1. Koródi Csaba

   Koródi Csaba

   Szia! Köszönöm, ezt mivel kapcsolatban írtad? Most nem keresek ilyesmit. Egyébként szép a zongi :)

  2. antaleszter

   antaleszter

   Köszi, és már nem emlékszem miért írtam :D

    

 7. Az MPC500 a samplékkel nem tud dallamot játszani mint ahogy az MC808 tud. Az MPC1000-nél nem tudom hogy ez hogyan alakul. Az MPC500-on nincsenek modulációs lehetőségeid... csupán egy poti van, amit egy PAD-hoz rendelhetsz és egy funkciót tud: vagy filter, vagy volume stb. semmi komoly. Az MPC500 tehát egy tök üres sample player, amit frankón meg tudsz tölteni saját mintákkal, de csak lejátszásra... nyilván tudsz hangmagasságot állítani, filterállást, FX állást, panorámát stb. minden egyes hanghoz, de dallam játszásra nem alkalmas. A szekvenszere szuperül ötvözi a saját mintákkal lejátszott groovebox és a MIDI szekvenszer tulajdonságait, tudsz PART-okat megkülönböztetni, MUTE-olni, stb. de azt a fajta modulációs rengeteget nem tudod vele előidézni, mint az MC808-al. Az MPC inkább egy audio gyurmaasztal. Persze ha a modulációkat lerendezed a MOX-al és a Radiassal, akkor az MPC lehet egy audio workstation a sorban.
 8. Abszolút átérzem amit írsz, két cikkben én is kifejtettem a hangszert http://www.szintimania.hu/szmmicrostation1.html http://www.szintimania.hu/szmmicrostation2.html Nem tudom mitől hallod jobbnak az M3-nál, talán a lelkesedés is rátesz egy lapáttal Ez az M3 egy XPanded verzió, amiben felújított zongora és fúvós szekció van, szóval ez is csavar még egyet fölfelé rajta. Ez az M3 az első olyan KORG szinti, amiben tetszik a zongora... természetesen a KROME-ban már ennél is szebb van, de az X50, az M50, a MicroStation, de a KROSS és még a KROSS2 sem kapta meg ezt a zongora kategóriát. Minden egyéb tekintetben nekem már az X50, MicroX, MicroStation is tetszett. Viszont a MicroStation óriási hiányossága, amit a cikkemben is írtam, hogy csak az MFX2 lehet Reverb vagy Delay. Ha egy Reverb-et már használsz az MFX2-n, akkor Delay-ed már egyáltalán nem lesz a hangszínen, és fordítva. És hogy egy kicsit vissza is kanyarodjak a topik eredeti hangszereihez, többek között az M3 teljesen szabadon route-olható 5 INS FX-e csábított vissza a Yamaha MOXF-től a KORG oldalára. Az M3 mind az 5 INS FX-e lehet eltérő reverb, vagy delay, ahogy az MFX1 és MFX2 is, ennek a lehetőségnek közelébe sem ér sem a MicroStation, sem a KROSS, de még a KROSS2 is ugyanazt a korlátot kapta, kipróbáltam. A MOXF tulajdonképpen ügyes újítása, hogy a szekvenszer sávokban 8 timbrének lehet bekapcsolni a saját IFX-ét, de ez végül zsákutca, mert a felprogramozott IFX-ek csak az adott timbrén érvényesek, más sávokat nem routeolhatunk beléjük. Ezzel szemben az M3 5 IFX-ébe mind a 16 timbrét tetszőlegesen szanaszét küldhetjük, de létrehozhatunk egyik IFX-ből a másikba láncolatot is, ezt meg a MOXF nem tudja nyújtani. Szóval végeredményben az M3-nál már csak a KROME jobb rendszer, de abban nincs Radias, ami az M3-ban egy teljes értékű 4 timbrés, polifónikus VA. A KRONOS-t nem említem, mert az egyrészt más árkategória, másrészt az egy nagy PC VST
 9. MicroStationom már kétszer volt az idők során, de még mindig elfogadnám harmadszor is
 10. Korg Collection

  Köszi a tippet! Sajnos egyelőre folyamatosan elszáll az oldal a kosárnál. Vagyis nemcsak a kosárnál, hanem az egész migrációs shop oldal errort dobál. És a KorguserNet-nél használt és elfogadott KORG ID-met nem fogadja el a migrációs oldalon. Mondjuk én már 2007-ben ledobtam a láncot mikor hazasétáltam a KORG Legacy csomaggal az MS20 kontrollerrel és be akartam üzemelni és szembesített a regisztráció rögös procedúrájával. Mondom, mi az hogy megveszek a boltban valamit, pénzt adok érte és nem használhatom??? Akkor még nem volt netem.
 11. Üdv! Megtörtént, bővült a Radiassal a drága Nagyon zsír cucc
 12. Üdv Feri! Köszönöm az ajánlatot! Ahogy előttem említették, ez egy kifutott téma, a folytatásban olvasható, hogy megtörtént a megfelelő csere.
 13. Hát hogyne... és jobban elpánsípoznak vele bármit a sarki lagziban, mintha igazival kéne szerencsétlenkednie De persze nem ez a cél, csak vicc. De arra akartam utalni, hogy 100 könnyűzenei koncerből 99-en nem hangversenyzongora van, hanem Nord, Yamaha, Roland, Kurzweil, Yamaha stb. szinti, digizongi.
 14. Csak annyi apróságot fűznék még hozzá, hogy 23 éve zenélek egy country zenekarban, de egyetlen koncertünkre sem tudtam volna hangversenyzongorát vontatni, és nem is működött volna a hangja a zenekari hangzásban. Szóval valamire ki vannak találva azok az emulációk.
 15. Az is régi becsípődés, hogy ha bárki szintiből, digizongiból, vagy szoftverből szeretne elfogadható zongora (vagy zongorára emlékeztető, vagy zongora funkciót betöltő stb.) hangot kinyerni, akkor mindjárt el van neki magyarázva, hogy felejtse el az egészet, mert a hangversenyzongora hangja és billentése semmivel nem pótolható. Igaz ez annak, aki hangversenyzongorát akar és megvan rá a helye, pénze, felvételi helyisége a megfelelő akusztikával, a megfelelő hangtechnikussal, a neki dukáló előfokokkal, transzparens AD és DA eszközökkel, EQ-kkal, mikrofonokkal aminek darabja milliós nagyságrend de több kell belőle, és a végtelenségig sorolhatnám a csilliárdos, remek tanácsokat. DE, fogadjuk már el, hogy vannak HOBBI zenészek, akik hobbiból csinálják azt amit csinálnak. Szintiből, digizongiból, vagy szoftverből szeretnének elfogadható zongora hangot. Nincs vele komolyabb céljuk, de annyi igényük azért lehet, hogy a lehetőségeikhez mérten élvezzék az eredményt. És akkor nem mindegy hogy egy Roland SC55-ből, vagy egy RD300NX-ből jön az a hangszín. Azthiszem ez nem olyan bonyolult dolog.
×