Jump to content
Ménemszól.hu

Koródi Csaba

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  1.454
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  73
 • Ennyit fórumozott

  440d 16h 27m 11s

Koródi Csaba last won the day on August 13

Koródi Csaba had the most liked content!

Megbízhatósága

384 Megbízható

2 követő

Koródi Csaba tagunkról:

 • Rang
  Óbester
 • Születésnap 1974-08-18

További Információ

 • Lakhely:
  Magyarország, Tatabánya
 • Érdeklődési kör
  Szintik, chillout

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://www.szintimania.hu

Legutóbb az adatlapod nézték:

14.466 profil megtekintő
 1. Koródi Csaba

  Reloop Tape 2

  Hmm, a létjogosságával még együtt tudnék élni, de a kivitel minősége és az 50 ezer Ft-os ára?? Elég durva. Bárkinek inkább ajánlom immár kb. 7-dik éve a KORG SOS felvevőt
 2. Koródi Csaba

  ROLAND FA06 Csere?

  Keresem az inspirációt (még mindig), (vagy mint mindig) ROLAND FA06-al kapcsolatos csereberét fontolgatok. A hangszer hibátlan, saját adapterével, tökéletes állapotban, rajta a gyári (matt) overlay. Cserére érdekel más szinti illetve VA szinti, amiből valami újat tudok kitekerni (például Deepmind 12 (desktop), KORG R3, valamelyik Nord, Virus, Radias Rack, komolyabb MPC stb.) De igazából nem akarok ötletet adni, most nagyon el lehet rugaszkodni, akár két olcsóbb szinti (PCM+VA) is érdekelhet értelemszerűen az ár figyelembe vételével, közös megegyezéssel. A célom azthiszem vagy egy komolyabb VA lenne, vagy az lenne, hogy a FA06-ot kettébontsam egy nem túl drága, de értékelhető VA-ra (Korg R3, Waldorf Blofeld stb.?) és egy szintén nem túl drága, de értékelhető PCM szintire (Roland JunoDi, Sonic Cell, RS50, Korg KROSS, M50, TR, Yamaha MX stb.?). Ezek csak ötletindító példák, biztos van száz más lehetőség. Az FA06 teljesen hibátlan, nem szabadulni akarok tőle mindenáron. Inkább a szokásos útkeresés megint a cél, hangszín tekeréshez, új dolgok kitalálásához, új hangok megalkotásához. Ilyenkor ha ajánlatot kapok, jól utánanézek a hangszernek és ha inspirálónak találom a hangját, a munkamódszerét, akkor az lehet bármi... Szóval ha van bármi ötleted és érdekel az FA06, akkor ne kímélj... senkit nem küldök el a sunyiba, hogy csereajánlattal ne zaklasson
 3. Koródi Csaba

  Yamaha MODX

  Ezt annyira nem bánom mert pont ezért nyitva szoktak lenni, így inkább oda megyek. De ha kint sem lesznek és nyitva sem lesznek, akkor elszomorodok.
 4. Koródi Csaba

  Yamaha MODX

  Ízlések és pofonok. Megnyomkodtam egy pár Dexibell típust és nagyon kellemesek játékra, hangra, mindenre... valóban időtálló hangszereknek tűnnek. Nekem is bejövősek. Ár tekintében sajnos esélytelenek. Igaz, ár tekintetében a címszereplő is esélytelen. Apropó, az jelent valamit, hogy sem a YAMAHA hivatalos honlapja, sem a Youtube csatornája nem tud semmit erről a hangszerről? Csak másod-harmad kézből írnak róla a neten mások.
 5. Itt egy apró megjegyzést tennék a topik témájához kapcsolódva: igen, a Circuit mélyebb szerkesztéséhez kell külső eszköz, de szerkeszthető mélyebben. Az Electribe 2 egyáltalán nem szerkeszthető mélyebben
 6. Igen, ez már pár éve tendencia hogy a gyári presetek nem használják ki megfelelően a hangszer lehetőségeit... sőt nem ritkán ízléstelen, fantáziátlan stb. Annó a MiniNova is azért ment el tőlem, mert a gyári presetek értelmetlenek voltak, az editorja meg nem is működött Standalone, hanem csak DAW-ba integrálva... Itt a Circuit-nál pedig kifejezetten elborult a készítők agya: egy potihoz négy paraméter rendelhető és sajnos rendeltek is... például egy potihoz a Chorus/Flanger Rate-jét, Depth-jét és Level-jét is, vagyis megtekered és szénné szaródik a hangszín Ez csak azért baj, mert a Circuit PC nélkül félkarú óriás... ha ezeket a paramétereket értelmesen készítették volna elő, akkor ha kivesszük a hangszert a dobozából, máris tudnánk vele mit kezdeni még akkor is, ha alapvetően nem így osztottuk volna ki, így viszont már ahhoz hogy az első értelmes zenénknek nekikezdjünk, elő kell venni egy számítógépet és ki kell gazolni a gyári Macro kiosztásokat vagy modulációs forrásokat. Persze a legjobb ha saját presetekből dolgozik az ember... épp a napokban ébredtem rá, hogy akkor voltam termékeny, mikor még a KORG szintik gyári presetei értelmesek voltak és tudtam velük zenélni... és azóta nem csináltam semmit, amióta nem elégszek meg az elcsépelt gyári presetek használatával, hanem magam akarom a hangszínt is előállítani. Van hogy erre nincs idő, vagy kellő affinitás... jellemzően a hangszínek a fejemben ezerszer jobban szólnak, mint amit végül ki tudok tekerni a hangszereimből, viszont majdnem annyiszor több időt el is cseszek vele hogy az eredmény végül átlagos, vagy azon aluli legyen No de ez egy másik, nehéz téma Az eredeti témához visszakanyarodva még most sem nagyon tudnék igazságot tenni a két eszköz között, így hogy Electribe2 is volt egy évig, és a Circuit-el is dolgozok jó ideje. Talán úgy tudnám megfogalmazni, hogy az Electribe 2 inkább technokrata, groove fejeknek való, a Circuit pedig olyanoknak, akik inkább zenész megközelítésből próbálnak kicsit kíváncsiskodni valami új eszköz felé.
 7. Koródi Csaba

  CASIO PX5S csere Kurzweilre

  CASIO Privia Pro PX5S kalapácsmechanikás zongorát cserélnék Kurzweil SP 4-7-re. A PX5S hibátlan, karcmentes, füstmentes, pormentes, bajmentes Dobozával, adapterével. Hasonlóan jó állapotú Kurzweil SP 4-7-re cserélném. Nagyon esetleg jó állapotú Kurzweil PC2-re értékegyeztetéssel. Az ár figyelembevételével PC361 is szóba jöhet, ha valaki fantáziát lát a cserében.
 8. Így már értem, valóban nem erre gondoltam De az ötlet nem rossz Igen, ezekkel tisztában vagyok, illetve mindenki ízlésének, vagy az adott patch-hez szükséges funkcióknak megfelelően programozza a Circuit-et, szinte végtelen a lehetőség. Az én szabadidőm kb. úgy engedi, hogy havonta jön össze egy full saját, jól működő patch... úgyhogy már csak olyan 60 hónapra van szükségem hogy teljesen testre szabjam a hangszer preseteit Ezen felül én az iPad-es Cubasis beépített VA szintijéből próbálom kimásolni egy-egy jobb hangszín jellemzőit. Az is két oszcis és vannak egész jók... mondjuk 100-ból 60 nagyon jól szól. Ezzel szemben a Circuit gyári 64 hangszínéből meg kb. 10 van ügyesen megcsinálva. Azt egyébként nem igazán értem, hogy a Circuit gyári hangszínei miért olyan fantáziátlanok, sokkal-sokkal többre képes ez a hangszer, mint amivel kézhez kapod.
 9. Erre viszont kíváncsi lennék hogyan történik. A zenészhaveromnak Blofeld van, nekem meg Circuit, de átjárót még nem találtunk. Én is ezen dolgozok, illetve hogy értelmes modulációs források legyenek kiosztva, így az iPad-es editorommal minden más editálást meg tudok valósítani PC nélkül.
 10. Androidon is létezik ilyen testre szabható midi kontroller progi, LEMUR a neve és nem olcsó... igaz az sem olcsó, amit én használok, de mindig figyelem az iPad programok leárazását, meg a black friday-eket, így mindig fél áron vásárolok. A LEMUR egy általános megoldás, bármilyen felületet létrehozhatsz benne, ami tetszetős az ízlésednek és funkcionális a felhasználási céljaidnak. Ezen felül létezik Androidra konkrétan Circuit editor, ennek meg MidiSynth Circuit a neve, bár ezt most nem találtam a GooglePlay-ben, lehet hogy külön árulják.
 11. Egyetértek. Az okát nem tudom, de sokkal több erővel jönnek a samplék mint amikor PC-n használtam. Ez sajnos tényleg hátrány, nekem mindenképpen mert rühellem a számítógépet, de erre a célra azért be szoktam kapcsolni Illetve van több lehetőség iPad-el is... én csináltam magamnak MidiDesigner Pro-ban egy Circuit Tweaker-t, ami minden CC paramétert képes editálni. A jó hír, hogy a széttekert, editált hangszíneket sysex-ben belementi a Circuit a Session-ökbe, így azok ki-be töltögethetőek más projektekbe is. Ez meg a Circuit Tweakerem, amivel PC nélkül elvagyok:
 12. 64 mintát tud kezelni, ezek lehetnek loopok vagy dob hangok. Korábban úgy működött, hogy egy dob track a 64 sample egyike volt. De az egyik frissítésben behoztak egy sample flip funkciót, ami lehetővé teszi hogy mind a négy dobsáv mind a 64 samplét tudja váltogatni. Természetesen közben az összes automatizációt is rögzíti, szóval a sample flippel és az automatizációval szénné lehet mozgatni a ritmust. Nyilván nem egy Machine, vagy prémium eszköz. De ahhoz képest ami, a Circuit egy nagyon hasznos és kreatív hangszer. Számomra az egyszerűsége zenészközelibb, mintha millió összetett dologra lenne képes, bonyolult menürendszerrel.
 13. Egy kis segítség azoknak, akik most kerülnek hasonló kapcsolatba a Circuit-el mint annó én. Nagyon logikus, jól áttekinthető, intuitív a kezelése. Kevés funkcióhoz kellett mélyebbre ásni. Egy-két youtube videó megtekintése után mindent el lehet rajta intézni és nem kell durva színkódokat megjegyezni Két éve mikor még nem volt Circuit-em, ezt tippeltem róla és valóban így is van. Olyan funkciókkal bővítették azóta, amivel ténylegesen megsokszorozódik a használhatósága. Több mint fél éve megvan, de sokkal kezelhetőbbnek tűnik mint előtte az Electribe 2. Pár fontos információ: Az Electribe 2 összesen 24 polifónikus, a Circuit meg 12... viszont az Electribe egy hangszersávon csak 4 hang polifónikus és a hangok lenyomási sorrendben újratriggerelik egymást, vagyis a hangok monofónként működnek, triggerelnek... lehetetlen rajta emberi módon játszani. A Circuit egy hangszersávon 6 hang polifón és teljesen normális polifónikus hangszerként működik. Ez nagyon lényeges momentuma volt annak, hogy az Electribe 2-től végül lassan két éve megváltam, annak ellenére, hogy kezelésében sokkal előremutatóbbnak tartottam. Az például, hogy az Electribe 2 Trackjai wav-ba exportálhatóak egy SD kártyára, nagyon ütős funkció. Sajnos az Electribe2 sounddizájnja elég korlátos, szinte csak a filterrel és a modulációval lehet izgalmat okozni benne, modulációnk pedig csak 1 db van. Ezzel szemben a Circuit szinti motorja tényleg egy sokszáz paraméteres Mininova motor, Modulációs forrásunk pedig 20 (!) db van hangszínenként. Ja igen, mert hogy a Circuit-ben 64 hangszín presetünk lehet, az Electribe 2-ben meg lényegében egy sem. A Circuit-ben viszont Insert FX-ben vagyunk kevesebbek... lehet Reverb-ünk, Delay-ünk és egy választható Chorus/Flanger... ennyi, az Electribe 2-ben meg kb. egy tucat Insert FX algoritmusból választhatunk. Igaz az Electribe 2-nek az IFX-ében van a Distortion, Overdrive, BitCrush stb. effekt, a Circuit-ben viszont ezek az oszcillátor filter szekciója előtt találhatóak meg... tehát a végítéletben mégis a Circuit-ban tud több módosító effekt egymás után sorba állni. Még biztosan sok apróság eszembe tudna jutni, csak hirtelen ennyit volt időm összefirkantani
 14. Koródi Csaba

  iOS10 vs iOS11

  Ahhá, köszi, ezt az oldalt eddig nem firtattam Mindig az iPad Tárhely -nél kezeltem ezt, de ott nagyon csalóka, mert folyton számol, meg változik.
 15. Koródi Csaba

  iOS10 vs iOS11

  Addig kutakodtam a netes írások között amíg megerősítést nyert ez a 32 bites dolog... köszönöm! Ezért aztán megléptem a frissítést. A vicc, hogy most fogalmam sincs hogy mennyi a szabad tárhelyem, mert nem igazodok ki a teljesen újrabonyolított Storage oldalon
×