Koródi Csaba

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  1.286
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  61
 • Ennyit fórumozott

  256d 18h 48m 46s

Koródi Csaba last won the day on June 29

Koródi Csaba had the most liked content!

Megbízhatósága

296 Megbízható

Koródi Csaba tagunkról:

 • Rang
  Óbester
 • Születésnap 1974-08-18

További Információ

 • Lakhely:
  Magyarország, Tatabánya
 • Érdeklődési kör
  Szintik, ambient

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://www.szintimania.hu

Legutóbb az adatlapod nézték:

12.499 profil megtekintő
 1. Halli! Üdv a klubban! Szerintem nem vagy nagyon elveszve. Egyszerűen vedd fel a MIDI sávokat a Cubasis-ben egy mankó hangszínnel, és azután küldd át az Audiobus-on és vedd fel az audio-t a MIDI track alá. Aztán a MIDI tracket Mutol-hatod... ott is van, meg nem is Sajnos a számítógépen megszokott összetettségű DAW rendszert nem fogsz tudni felépíteni. Ami egy kicsit még közelebb vihet a megoldáshoz, az az AUM Audio mixer. Ebben elég sokmindent fel lehet építeni, persze a táblagép erőforrásainak figyelembe vételével.
 2. Posztold, posztold
 3. Hát ez nekem nagyon magas lenne Ráadásul úgy látom hogy ez is Mini USB-s, tehát ha a mikro USB nem megfelelő csatoló felület, akkor a mini USB sem, hisz csak a méret más, attól még a Midi-s hangszerre nem fog tudni csatlakozni.
 4. Zsír! Köszi!
 5. Sziasztok! Túrom a netet, olvasom a manuálokat, de nem találok megnyugtató választ egy kérdésemre, inkább leírnám Hogyan működik a Korg Nanopad2? Van neki ez az Editor programja, amiben tudjuk definiálni hogy a Pad-ek milyen hangjegyeket üssenek le: Mikor ebben felprogramozok egy egyedi beállítást, akkor az csak adott számítógépen, adott környezetben, adott daw-ban működik, vagy megmarad a kontrollerben kikapcsolás után is, egészen addig, míg ebben az editorban új funkciókat nem állítok be? Elmondom mit szeretnék: a Korg Nanopad2-t NEM számítógépen akarom használni, hanem iPad-en. PC-n felprogramoznám a szükséges hangjegyeket, de utána lehúznám a PC-ről és iPad-en AKAI iMPC-hez szeretném használni. Az iMPC csak a 12-es MIDI csatornán fogad és nem definiálhatóak át a pad-ok hangjegyei, tehát csak egy módon, a Pad Controller átprogramozásával lehet használni az alábbiak szerint: A Korg Nanopad2-t fel tudom programozni állandóra ezekre a beállításokra? Előre is köszönöm a válaszokat!
 6. Én az egész zenekari pályafutásomat egy Korg X5D-vel kezdtem 1996-ban, aztán kipróbáltam ezt-azt (pl. Yamaha QS300), de vissza sírtam az X5D-t 2006-ban. Persze azóta megint sokminden változott, de tavaly hozzá jutottam egy Roland XP50-hez, ami kb. X5D korabeli, de annyival jobb, erősebb, karakteresebb, hogy jajj. Ha annó az X5D helyett egy XP50 került volna hozzám, valószínűleg minden másképp alakul. Ha tehát az X5D után a Waveshaping miatt próbálnád magadat, vagy a setupodat feldobni egy 01/W-vel, akkor azt javasolnám, hogy nézz körül más márkában. Az XP50 például a mai eszemmel magasan veri az X5D-t. És bár nálam a mérce inkább az akusztikus hangzás, emlékeim szerint az XP50-ben nagyon sokkal jobbak az analóg-jellegű hangzások is.
 7. Üdv! A 01/W egyértelműen az M1 és az X5D közé ékelődik be. Egy ismerősöm állítja, hogy a 01/W-nek még szuper akusztikus hangjai voltak, ami szerintem természetesen önámítás, hiszen az AI2-es hangszerek ugyanazokból a PCM szettekből építkeznek. Az M1 első generációs AI készlete ma már szánalmasnak tekinthető, de mit ki lehetett belőle hozni szinti vonatkozásban... az akusztikus vonalat inkább feledjük. Az AI2 már hozott egy kicsit akusztikus vonalon is, de nem hinném hogy két AI2 hangszer között kenne bármi jelentős különbség. A 01/W (véleményem szerinti) egyetlen előnye a X5D hangjához képest, az épp a fentebb említett Waveshaping funkció. Ezt úgy tudnám jellemezni, hogy valamiféle FM-szerű fémes csillogást, élt és erőt visz a hangszínbe. Ezt teheti analóg (jellegű) hangszínnel, vagy épp egy akusztikus (jellegű) szaxofonnal, amitől kap valami kis energiát. Én FM karakterizálónak nevezném
 8. Nem tudom mit hoz ki legközelebb a Roland, de tuti hogy már most kritikán aluli és úgy fog szólni, mint a térdhajlatom Szerintem mindegyik Boutique csinos Ha lehetne választani a semmi és a bármi között, akkor én azt mondanám inkább csináljanak bármit mint semmit...
 9. Ilyen történeteket bárki tud írni. Csak egy példa: Tegnap elmentem körbefutni a csónakázó tavat. Először körbefutottam két lábbal és piros gatyában, simán ment, aztán körbefutottam két lábbal kék gatyában, de így már nehezebb volt, ezek szerint a kék gatya nem volt jó, ezután visszavettem a piros gatyát és azzal körbe tudtam futni egy lábbal is a tavat, úgyhogy egyértelműen a piros gatya a jobb. Ilyenek a történeteid. Nincsen semmi technikai magyarázata, de Te magad sem tudod hogy melyik kábeled lesz jó, csak találgattok, és nincsenek felvételek sem amivel meg lehetne mutatni hogy miről beszélsz, hogy megyőzhetnél itt bárkit is, hogy a homlokunkra csaphassunk, hogy "jé, tényleg". Minduntalanszor leírhatod, hogy xy milyen elégedett, de ez így csak mese mese meskete marad akkor is ha igaz. (Ezt tényleg jóindulatból írom, felvételek nélkül nem fogsz tudni meggyőzni itt senkit.) Egyébként arra is kíváncsi lennék hogy véleményed szerint az milyen szakmai meggyőződést és magabiztosságot sugall, ha a kábeleidet találomra kell próbálgatni, hogy melyikkel szól jobban bármi? Ha úgy gondolod hogy technikai szempontokból, tudományosan frankó amit csinálsz, akkor nem szabadna a kábeleidnek találgatásra, ahogy esik úgy puffan módon működniük... szerintem. Ez esetben ha ide hetente többször leírod hogy válogatással kell megtalálni a kábeleid közül a megfelelőt, azzal a saját szakmai magabiztosságodon ejtessz csorbát... ezt sem tenném a helyedben.
 10. Kivéve, ha a pipa azt jelenti, hogy a kipipált elemeket szűri, azaz nem fogadja, küldi. Rá kéne nézni, de emlékeimben a Korg-os logika szerint a kipipált elemeket kiszűri, azaz figyelmen kívül hagyja. Most nem töltöttem le ezért egy manual-t hogy biztosra megnézzem. De azt biztosra tudom mondani, hogy a Midi Filter oldallal nincsen dolgod amikor a hangszín adatokat sysex-be mented. Azok a filterek játék közben számítanak, másik szintivel, vagy szekvenszerrel történő együttműködés során.
 11. No igen, az E3-al valószínűleg többet próbálkoztam volna, és a billentyűs változat is jobban kézreállt volna mint Rack-et rakosgatni. Nyilván ahol több szinti, 2-3-6 van a színpadon, ott nem is baj ha nem kell mégegyet feltenni, hanem Rack-ben van, de én csak egy hangszerrel tolom, amit kényelmesebb kikapni egy darab tokból, feldobni a színpadra és kész. Meg aztán ezek nem olyan nagy szabású koncertek amire az ember órákig pakol, zsinóroz, beáll, aztán intró és zúz. Hanem inkább folytonos csúszásban lévő városi rendezvények, ahol van 5 perc felpakolni, beállni és 2 perc lepakolni. Szóval jobb a békesség és egy 5,5 kg-os kis mindenes. Az E3 program kiválasztására viszont most ránéztem... és hát a mellett, hogy árban duplája a VR09-nek, még csak nem is tudnám használni koncerten. Az E2-n legalább volt 8 darab gyorskiválasztó gomb, ami egy teljes koncertet lefedett. De a következő bankokra ugrás is csak egy gombnyomás, szóval nem is tudom, talán 8 bank x 8 gyorsgomb állt rendelkezésre. A VR09 azonnali elérésre 4x4 gyorsgombot kínál, de összesen 25 bank x 4 gombunk van. Ehhez maximum a E4 visz közelebb, de nem is tudom hogy azzal már hol járunk árban. Ha pedig a VR09-ben a VA szintit és editálást nézzük, akkor Nord-ban a Stage-nél járva már 3-szoros árnál tartunk. Nem azt akarom mondani hogy a VR09 bármi módon veri a Nord-okat, hanem azt hogy a VR09 is egy jó hangszer és az áráért egy nagyon jó hangú, nagyon jól átgondolt színpadi jóbarátot kapunk 5,5 kg-ban. A háza, a gombok, az egész hangszer érzete kicsit prémiumabb érzetet kelt, mit például a Yamaha MOXF6 amit meg otthon nyomkodok. Ebben a dologban szerintem nem a Roland dolga újabb támogatott wifi stickeket bejelenteni. Értem én hogy a számítástechnika halad, változik újít (vagy épp elbasz), újabb chipset-ek kerülnek gyártásba stb. De a Roland már kiadott két OS frissítést a VR09-hez, még újabb PCM hullámformákat is tudtak tenni bele, akkor miért ne tudnának egy újabb OS frissítésbe valami két tök általános wifi drivert beletenni? Ha csak két új chip driverét betennék, azzal legalább 10-20 wifi stick márka vagy típus kompatibilissé válna a hangszerrel. Hát ez biztosan működik. Nem tudom hogy miben jobb, több vagy kevesebb. A telefonoknál és egyéb Bluetooth eszközöknél is ott a protokoll ami csak a mono átvitelt engedi, meg van ami a sztereo-t is, így van különbség a mono headset-ek és a sztereo fülesek , meg a különböző bluetooth szabványok között... de nyilván egy hangszer esetében ezzel nem kell számolnunk, meg van oldva és kész Amit ebben észre kell venni, hogy gyakorlatilag tök ugyanaz a szitu mint a wifi-s hangszereknél, csak a Bluetooth stick-et nem nekem kell külön beledugni a hangszerbe, hanem ők már beleépítik belülre. Ennyi erővel azt sem értem, hogy a wifi-s hangszerekbe miért nem tudták ugyanígy beleépíteni azt az 1500 Ft-os wifi stick-et belülre, miért nekünk kell külön beledugni?
 12. Ezt a részét a dolognak magam sem értem. Egyrészt nem értem hogy miért kell 5 percenként kihozni új és újabb USB Wifi adaptereket full ugyanazzal a specifikációval. A korábbi Wifi adaptert meg fél év után dobják a kukába a gyártásból. Mindegyiknek más a háza, naponta új fröccsöntő sorokat állítanak át?, meg új szerszámokat készítenek?, meg új nyákokat terveznek és gyártósorokat programoznak át? stb. stb... mi a jó büdös francnak? Ez még gazdaságossági szempontból is f@szság. Ugyanaz a specifikációja a tegnap vásárolt wifi adapteremnek, mint az 5 évvel ezelőttinek. Másrészt azt sem értem, hogy a Roland miért nem tud egy OS frissítésbe beletenni egy olyan USB wifi drivert, ami elkezel mondjuk úgy 5-10 féle chipszet-et? És ezzel akkor nem 1 féle (discontinued) wifi adaptert lehetne használni a hangszerükhöz, hanem vagy 10-20 teljesen általánosat. Ez nekem magas. Inkább lesöprik az egészet az asztalról és a jövőbeli terveket teljesen a Bluetooth köré építik. Oké, a jövőbeli fejlesztések rendben, haladjunk, de hangsúlyozom, hogy a VR09 még nem kifutott termék, hanem aktívan forgalomban van! Tehát ez még csak nem is support kategória lenne, hanem konkrétan egy forgalomban lévő hangszer értékesítéséhez kötelező probléma megoldás, hiszen egy nem támogatott fícsőrrel reklámozzák a hangszert!
 13. Áthozza a hangot. Van egy Roland Air Recorder nevű alkalmazás, amivel iPhone-on vagy iPad-en tudsz a VR09-el ötletelni, felvételeket, vázlatokat készíteni, overdub-al egymás fölé játszani, de számok mellé gyakorolni is. Wifin keresztül csatlakoznak és a hangszeren hallod az iPhone (iPad) hangját, meg a hangszerből felvett sávokat. Ez így nagyon gyors ötletelni és tök kényelmes a nulla kábelezés miatt. De ha ez az ötletelő nem is lenne, már csak az editor önmagában is elég érv lenne mellette. 128 polis a hangszer és az editálható szinti blokkban 3 oszcillátoros VA hangszíneket editálhatunk, vagy épp bármilyen más hangszínkölteményt VA hullámformákat a PCM mintákkal ötvözve. Egy 3800 Ft-os wifi adaptert símán megér az a kényelem hogy nem kell zsinórozgatni a hangszer és a táblagép között. Egyébként meg a zsinórozáshoz úgyis kell egy Camera Connection Kit, ami meg 9900 Ft, szóval spórolni nem spórol az ember a zsinórozással, csak még kényelmetlen is. Antennával vagy anélkül, így is úgy is kilóg, szóval nem oszt, nem szoroz. Amúgy kipróbáltam antenna nélkül is, de az antennával érezhetően magabiztosabb a kapcsolat.
 14. Pedig nem nagy ördöngősség Ha nagyon röviden és sarkosan akarnék fogalmazni, akkor: "Kőne ide egy kis fúvós, meg vonós, meg egy kis szinti..." és a Nord Electro 2 kilőve. Hosszabban: f@sza a Nord electro egy (azaz 1) darab zongorája, ami az E2-be belefér, de a VR09 sem sz@r, sőt 88 hangon, több dinamika zónával mintavett loop-mentes zongora hangszín... ízlés dolga, de nekem teljesen rendben van. Aztán EP-ből is fér 2-3 darab az E2-be amik szintén marha jók, de nem túl széles palettát fednek le, e tekintetben a VR09 számomra sokkal nagyobbat gurít, nagyon széles a skála és a legtöbb EP hangszín változatosabban is reagál a dinamikára mint az E2. Az E2 orgonája szintén marha jó, de megint csak szűk lefedettséggel... vannak ugye a drawbar-ok, a szokásos Percussion, Keyclick, a Rotary és Vibrato... ebből kell több stílusban gazdálkodni... az E2-ben a keyclick hangereje 0-9 értékben állítható és a hangszer egészére vonatkozik, vagyis nem hangszínenként menti el, a Rotary-nak meg van két állása, slow és fast, ennyi. Ezzel szemben a VR09-ben van jazz, rock és combo orgona drawbar, a keyclick hangereje, hossza is állítható, de van billentyű felengedéskori keclick is, állítható hosszal, és van leakage is, ezeket a beállításokat a hangszer hangszínenként elmenti, tehát nem csak egy generál érték létezik. A Rotary effekt-ből két típus választható, aminek külön szabályozható a mély tölcsér slow és fast sebessége, ahogy a high tölcsér slow és fast állása is illetve a gyorsulás-lassulás sebessége. Így a VR09-el a 70'-es évek kombó orgonáitól a steril stúdió orgonán keresztül a koszos rock orgonáig és a csattogós, patinás öreg orgonáig bármi előállítható és egy gombnyomással előhívható. Ja és az E2-ben nincs se reverb, se delay. Ezzel az írásommal nem annak akarok emléket állítani, hogy a Nord Electro 2 vacak lenne, mert JÓ, csak a felvetésedre válaszolva, számomra a VR09 sokkal univerzálisabb, rugalmasabb. Persze ha több szintit állít az ember a színpadra, akkor jó az egész alá egy masszív Nord, de ha egyetlen hangszerrel dolgozunk, akkor kevés az Electro 2. És csak ezután jönnek a VR09-ben a plusz hangszínek, a plusz ficsőrök, a VA szinti editálás az iPad editorral stb.
 15. A Netgear WNA1100 típusú adaptert, amit a hangszerhez ajánlanak, már nem forgalmazzák. Sem a számítógépüzletek (1700 Ft), sem maga a Roland (9900 Ft) nem árulja a hangszerhez. Helyette a hivatalos honlap ajánl egy ONKYO UWF-1 típusú wifi adaptert, ami kapaszkodjatok meg: 15 900 - 18 990 Ft-ba kerül! Már amíg ezt is ki nem vonják a forgalomból, mert több webshopban kifutott termékként látható. Ezt az összeget azért én kicsit drágállottam, ezért elkezdtem Wifi adaptereket kipróbálgatni a hangszerbe és egyetlen típus működött vele. A TP-Link TL-WN722N típusú. Ezt a Roland gyári adapterénél is kedvezőbb, 3800 Ft-os áron sikerült beszerezni. Az antenna miatt nem lehet lecsukni az USB fedelet, de szerintem együtt lehet vele élni. Szóval ha szeretnél a VR09-hez elfogadható áron Wifi adaptert szerezni, akkor a TP-Link TL-WN722N típust gyorsan szerezd be amíg lehet. De ha még csak tervezed egy VR09 jövőbeli beszerzését, akkor is hamar spájzolj be egy ilyen adaptert, később már semmivel nem fogod tudni pótolni. A Roland az új hangszereibe már csak Bluetooth kapcsolatot épít, úgyhogy ennek a wifi-s dolognak már elengedték a kezét!