Jump to content
Ménemszól.hu

djtones

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  283
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  8
 • Ennyit fórumozott

  161d 1h 6m 54s

djtones last won the day on July 28 2016

djtones had the most liked content!

Megbízhatósága

49 Megbízható

djtones tagunkról:

 • Rang
  Kapitány
 • Születésnap 1988-09-28

További Információ

 • Lakhely:
  Sopron - Szeged
 • Érdeklődési kör
  Sound Design, Zeneszerzés, stúdiótechnikai háttérinformációk, egyebek.

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. djtones

  UAD X Coming Soon!

  Megetetni 72 sávot D/A-A/D-vel.... hát, az dááágaaa', nyilván persze 88RS pultot venni tényleg világ drágasága szintén, de ha belevesszük, hogy mi áramot megeszik egy nagyformátumú analóg mixer, meg a szervízelés, meg úgy en block az egész munkamódszer összegezve...na az kemény. Mondjuk egy Genesys Black.... azt azért bírnám.
 2. djtones

  UAD X Coming Soon!

  Egyébként: Gyári konfig, mikor veszed, össze tudod kattintani mi kell bele. Ezért "-tól" az ára is.
 3. djtones

  UAD X Coming Soon!

  Processzor konfigtól függően. Nálam konkrétan ez van összeválogatva: Intel® Xeon® Processor E5-4660 v4 x2 (40MB Cache), ehhez kértem 64GB ECC RAM-ot. De CPU-ban támogat egy igen szép hosszú listát (Xeon E5 Sandy Bridge), elég sokféle lehetőség van. DAW: Cockos Reaper, ProTools 12, és FL Studio, mindez Windows alatt.
 4. djtones

  UAD X Coming Soon!

  Nekem gyári konfigom van, teljesen HP gyártmány az egész (HP Z620, mint említettem). Dupla Xeon, 2x 16 mag, összesen 64 szál, 64GB ECC DDR3 Ram 2400Mhz. Ott van TB header, és az említett kártyával szalad is, mint állat. Teszteltünk rajta UAD Octot havernak 1 darabot, illetve Presonus TB hangkártya is megy rajta (Quantum). Más tapasztalatom TB-on nincs vele.
 5. djtones

  UAD X Coming Soon!

  HP Z620 Workstationom ilyen kártyával TB-zik: https://www.amazon.com/Gigabyte-Thunderbolt-Components-GC-ALPINE-RIDGE/dp/B0722SV69N Garantáltan működik.
 6. djtones

  UAD X Coming Soon!

  ööö, izéé... Mi lenne, ha "i" szériás processzorok helyett Xeonban gondolkodnátok, ha már mindenképp Intel kell?
 7. Uli Behringer a TC tulaja, ujjá is éleszthetné a Powercore-t. Érdekes gondolat....
 8. Egyébként tranziens detektor vonalon Trigger (termék) név mond valamit?
 9. Reaperrel semmi gond nincs. Keveset eszik, mindenen fut, olcsó, és jó. Olyan skinek vannak már hozzá, hogy gyönyör használni: http://www.houseofwhitetie.com/reaper/imperial/wt_imperial.html Személy szerint én ezt ott oldottam meg, hogy kiirtottam az iZotope-ot a fegyvertárból, kezdtem az Ozone-al anno (még az 5-s verzió körül). Mondjuk nem kompatibilitás, hanem a szoftver korlátozottsága okán (azóta feladat dedikált master láncom van Slate, Dangerous, Eiosis, McDSP, és SPL pluginekből). Jó termék az Ozone, de szerintem van egy soundja, ami nem minden zenei stílusnak áll jól.
 10. Tény, hogy nem kevés kutatást igényel, ahogyan a Firewire témája sem Windows alatt, és még sok más. Viszont ha egyszer normálisan összeraksz valamit, hardverben, és szoftverben Win alatt, az halálstabil lesz. Csak ugye ehhez kell az a buzéria, hogy ne zavarjon, ha oldalakon át kell apróbetűt olvasni, és rendesen beleásni a dolgokba, és részletekbe menően konfigolni. Olyan ez, mint egy rakás hangszer, vagy az Apple: bekapcsolod, és megy, ipari színvonalon, de csak egyféleképpen, ahogy azt a gyárban megálmodták, de úgy garantáltan. A Windows nem ilyen, gyszer kell elsőre megcsinálni masszívra, az az első alkalom ugyan nehézkes, és néha egyes eszközöknél sokáig tart, de utána nem lesz vele bajod. Csak ugye sokan vannak úgy, hogy "gyerünk, megvettem, bekapcs, használom". Van akit halálosan zavar, ha nem megy valami pikk-pakk elsőre. Engem nem Plusz dolgok: OSX-et felvakarni AMD-re ma már a kábé lehetetlen kategória, mivel hivatalosan unsupported. Van akik fel tudják vakarni, de a harakiri is kisebb kín.
 11. Igazából azon mosolygok folyamatosan, hogy Intel CPU-ban meg fullos VGA-kban számoltok csak. Audiora ezek halál feleslegesen drága dolgok. A Mac-ek zárt konfigok, ezért drágák. De ha ésszerűen építesz célgépet, és a teljesítmény számít csak, akkor simán építek neked jóval olcsóbban gépet AMD Threadripper alapokon, ami most eléggé partiban van az Intellel, csak nagyságrendekkel olcsóbb.
 12. djtones

  Behringer MiniMoog...

  FireChild hatalmas figura, és jól tudni róla, hogy szarral nem dolgozik. Ez a szinti bakker jól szól értő kezekben. Venni kéne egyet...
 13. djtones

  Nem azt hallod

  Lapozgatok, és mondom: "ismerős ez a téma, de már nem emlékszem mi volt". Aztán betöltés után rácsaptam a homlokomra...2 éve voltam már ebben a topicban...! Komolyan mondjátok, hogy még mindig ott tartunk, hogy valaki leáll ezt a témát fejtegetni? Menjetek dalokat keverészni, felvenni, masterelni, de ne ezzel parazoljátok értékes másodperceiteket, kb. 2-3 éve, mikor ezt utoljára olvastam, akkor is kár volt. Instrumentnek most is azt tudom elmondani, amit évekkel ezelőtt: Hiába gondolod, nem tudsz jobb végeredményt csinálni semmivel, mint amilyen cuccon megszületett a dal. Vuduzhatsz kábelt, rakhatod tüskékre a hangfalat, és kavicsokat is tehetsz a láda tetejére, és folytathatnám a bullshit szokásos hifista baromságokat, de felesleges. A szakember azt hallgatja, ami történik, és úgy ,ahogy történik. Az alapján hoz meg döntéseket egy dal elkészülése közben, amit majd a hifista szépen meghallgat, miközben azt gondolja, hogy nála jobban szól....(nem). Házi vuduzás lehet, de 2 dolog következik be: a drága (placebo)felszerelést szeretnénk annyi pénzért jónak hallani, amennyit ráköltünk, és az agyacskánk odaképzeli, mert különben rájönnénk, hogy rettentő hülyék vagyunk, azt meg ugye nem szeretnénk.
 14. Erősen műfaj függő, hogy minek sok-kevés a teteje... Ismerek olyan szakembereket közvetlen környezetemben is, akik leragadtak a 70-80-as évek hangzásában, és rockzenével foglalkoznak. Viszont uptodate cuccokkal, és olyan mókákkal gyártanak halálmonóban kevert végeredményeket, amikkel egyébként máshogyan csinálva simán fel lehetne zárkózni a nyugati élvonalhoz....csak ugye: nekik az nem tetszik. Szóval ez erősen ízlés kérdése: mi szól ideális esetben a fejünkben?
 15. djtones

  Csőkatalógus

  Hm, Elég tisztességes gyűjteményem van vintage Siemens, Telefunken, Tungsram, Brimar, Tesla, és Mullard csövekből. Börzézzünk? Van ami nekem kéne, de nincs, gondolom nekem is van olyan talán, ami másnak kellhet... Amúgy egy érdekes sztori: Mullard E88CC csőből volt fateromnak 8 darab matchelt sorozata, gyűjtötte, én meg nem tudtam, hogy van egyáltalán neki... Szegény közben meghalt, én hazajöttem külföldről, anyám meg eladta egy ismerősnek darabját 2000 forintért mire megtudtam hogy van-volt, mert szegény arra emlékezett, hogy anno is filléres volt, most meg még régi is, "ugyan kinek kellhet"? Valaki jó vásárt csinált... nem mondtam meg neki, hogy 300 dollárt is megér darabja alaphangon... Maradt belőle további 4 egy másik ládában, amik később kerültek elő, azokat elcseréltem egy Rode Classic II miksire...
×