Jump to content
Ménemszól.hu

Gamda

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  205
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  2
 • Ennyit fórumozott

  59d 11h 11m 10s

Gamda last won the day on August 3

Gamda had the most liked content!

Megbízhatósága

25 Megbízható

Gamda tagunkról:

 • Rang
  Strázsamester

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.870 profil megtekintő
 1. Zed 24-en hangosítottam már néhányszor. Szerintem a preampjai egészen rendben vannak. A soundcraft spirit lx7ii-höz tudom hasonlítani, annál jobb. A fő bajom vele, hogy az eq állítási lehetőségei erőteljesen korlátoltak. Elég nehéz vele helyet csinálni a frekvenciákon. Összegezve a véleményem: minőségben nem rossz, tudásban elég gyér, - de attól függ mire kell.
 2. Audio technica 4021 pár + AJÁNDÉK firestudio 2626

  At 4021 párban eladó. Dobozában tárolt, újszerű, hibátlan darabok. http://www.argep.hu/product_1032492.html Igény esetén adok mellé ajándékba egy Presonus firestudio 2626 firewire interface-t. (ebay-en kb. 50.000 használtan ) https://www.presonus.com/products/FireStudio/features Csere: köszönöm nem.
 3. Így már értem. A választ nem tudom, de valószínűleg tartom, hogy a zárt fejhallgató "varázsa" az ami megfoghatott. Biztosan nem csak a frekvenciákròl van szó. Azt ami egy zárt fejhallgatóban történik nem lehet modellezni egy nyitott lehallgatàsban.
 4. Kikevered egyszer geneleken, és aztán meghallgatod Ath-m50-en, és megjegyzed a soundot. Amúgy leginkább sehogy. (Ha muszáj fülessel kikeverned, egy Sony 7506-al jobban járnál, lineárisabb, és sokkal részletgazdagabb.)
 5. Egyet értek Hobkinsszal. A jó sound alapja a jó hangszerelés. Ezért érdemesebb rögtön az elején minél lineárisabb lehallgatással dolgozni. Úgy kell hangszerelni, hogy különösebb eq-zás nélkül is jó legyen a sound! Akkor a keverés nem arra megy el, hogy valami elfogadható sound kijöjjön majd a végén, -ami nem fog ha gyenge a hangszerelés. Legalább is így tapasztaltam.
 6. Építeni kéne

  Nagyon sok lehetséges variáció van, igénytől,adottságoktól és prioritásoktól függően.
 7. Mit vegyek

  Ha használtban is gondolkozol, első szériás Apollót (firewire) szerintem találsz 4-710 d árában. Mindkettőt használok. Az Apollóra nem lesz panasz semmilyen tekintetben, de a 4-710 nek jobb az előerősítője, vagy legalább is én jobban szeretem, unison ide vagy oda.
 8. Nem azt hallod

  Beleolvastam egy Hi-fi magazinba. Elképesztő dolgokról írnak! Kicsit a középiskolás verselemzéseim jutottak eszembe. Mivel elég jó asszociációs készséggel rendelkezem, olyan verselemzéseim voltak, hogy a tanárok hordták az egyetemre, mint mintát. Igaz a vershez semmi köze nem volt már egy idő után, ami jött azt leírtam. De vették, mert érdekes volt... Hát , amiket a magazinba olvastam az is kb. ilyen. Művészet, de az írás művészete. Annak a "téglának" a fizimiskáját egy oldalon keresztül dicsérni, a létező összes asszociációt megtalálva, a tégla forma éteri magasságokba emeléséhez. Mert hát különleges, ..., elegancia... Illetve a pénzcsinálás művészete, ha valamiből legendát készítünk, jó pénzt el lehet érte kérni. Félreértés ne essék, biztos jól szólnak ezek a cuccok, de amiket írnak róluk, az túlmegy a legömlengősebb tiniszerelmesleveleken is. Az előadók, a felvételt készítők, a zeneszerzők fölé van emelve pl egy cd lejátszó (fél milláért), mert a vonósok ettől sokkal kedvesebben játszanak, a rezesek végre határozottá váltak, sokkal feszesebb lett a ritmika...,-amit a karmester nem tudott elérni, azt a lejátszó megoldja! Na szóval több oldalas ajnározás után a specifikációk: Teljesítmény/ Jel-zaj arány/ ár Ja és egy csodaolaj a kábelekre, melytől minden megváltozott, a zenekart kicserélték..., szerintem összekeverte a cd-ket. Na ennyi lezártam magamban a dolgot, a magazint kidobom a kukába. Csak azért írtam le mindezt, mert felháborítónak tartom az emberek ilyen szintű megvezetésére tett kísérletet. Persze a gyémántot is veszik az emberek, pedig nagyon drága és semmire sem jó. Kivéve ha az ember betont akar vágni Pont.
 9. Uh..., az tényleg gáz! Ha nagy szükséged van rá, és sok időd van :), akkor a régebbi szoftvert lehetne újra feltelepíteni, abba elmenteni a beállítást, és újra visszatelepíteni a 9.2-őt. - Aztán behívni a legacyt. Jobb ötletem nincs.
 10. Mentsd el a beállításokat a berántott új verzióval, majd nyisd meg a sávon a legacy-t és hívd be mentést. A legacynak futnia kell.
 11. Ha számít a pénz akkor a helyedben ezt venném: https://hitspace.hu/audio-technica-at-2020.html régebbi értekezések a témában:
 12. Az "Igent!" erre a kérdésre értettem, nem a címre. Én is tapasztaltam ilyesmit, de csak tippeket írok, mert én is gondolkoztam ezen a dolgon.
 13. Igen! Én arra jutottam: 1. tipp: Ha sokat kell egy adott éneken javítani, akkor az ember füle elfárad, tompul az intonációs hallás, illetve növekszik a még elmegy tartománya. Egy másik monitor uj ingert ad az embernek, így újra frissebb füllel - aggyal hallgat. Olyan sávok amelyekkel nagyon-nagyon sokat kellett dolgozni, annyira beégtek, hogy csak több hónappal később, mikor visszahallgattam tűnt fel, hogy bizony benne maradt egy két elég durva dolog. De hát ha hallották volna, milyen volt előtte. 2. tipp: másik a felhangok lesugárzásának mássága, jelentősen befolyásolhatja az érzékelést. Egyébként észrevettem egy érdekes dolgot, a -valamit sokat hallgat az ember- jelenség fordítva is működhet. Pl: Régen nagyon szerettem Diana Krall-t hallgatni, ma szinte képtelen vagyok rá, annyira zavar, hogy egy hangot se talál el.
 14. Nem azt hallod

  OFF: Ez itt egy nagyon érdekes jelenség. Érdeklődve figyelem ezt a topicot, pszichológiai szempontból. Próbálom összerakni mi is történik, de nagyon minimál-információs a történet. Kicsit a politikára emlékeztet, ahol az esélytelen és kicsi pártok a média segítségével maradhatnak fent. Sokszor csak az a cél, hogy bekerüljenek a hírekbe, a tartalom mindegy. Minél többször jutnak be a hírekbe annál jobban beépülnek a köztudatba, hogy léteznek, és a sok emberből egyre valószínűbb, hogy lesznek szimpatizánsok. Illetve ha sokat hall valamiről, valakiről az ember, akkor csak el kell gondolkozni egy idő után rajta. És ez a topic nagyon pörög. ON
 15. Hangkártya

  Sajnos az első pillanattól fogva. Thomanntól rendeltük anno, és sokáig csak felvenni használtuk 24 sávot egyszerre, így nem vacakoltunk vele.
×