rootkiller

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  481
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  16
 • Ennyit fórumozott

  1110d 23h 25m 25s

rootkiller last won the day on May 7

rootkiller had the most liked content!

Megbízhatósága

103 Megbízható

rootkiller tagunkról:

 • Rang
  junior monitor engineer
 • Születésnap 1992-05-09

További Információ

 • Lakhely:
  Sopron

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.749 profil megtekintő
 1. Van ez a Precision Reflection Engine nevű plugin, ami ugye alapból jár. Azt tudom, hogy gyakorlatilag ez egy ilyen valami szoba hatást előállító zengető szerű valami, viszont elképzelésem nincsen hogy mire lehetne ezt felhasználni, érdekelne, hogy használjátok-e ti valamire. A másik dolog az a Precision Delay Mod és Precision Delay Mod L, ami valamiért két külön plugin, annyi különbséget találtam, hogy a másodiknak a felületére van írva hogy Long és 3s-ig állítható 1s-el ellentétben. Pontosan ennyi lenne a különbség a kettő között?
 2. Nagyjából 16MB-ot töröltem, pár néhány tíz-száz kb-os kép maradt
 3. A kutyát nem érdekeli itt hogy mit hallottak egyesek. Te magad a digitális hírközlés alapjait kérdőjelezed meg!
 4. Én informatikus vagyok és ha neked igazad lenne akkor képtelenség lenne az, hogy amit én most itt leírok magyar nyelven karakteres formában a MacBookomon azt te hiba nélkül elolvasd a te eszközödön miután levegőben, különböző rézvezetőkön és optikai kábelezésen egy távoli szerveren jellemzően mágneses formában letárolásra került majd az általad a böngészőben kezdeményezett kérés eredményeképp lekérésre majd letöltésre, aztán pedig megjelenítésre került. Ez, amit most leírok az OSI modell szerint 7 különböző réteget jár meg oda-vissza, és nálad hiba nélkül fog megjelenni az összes többi fórumtárssal együtt véve, és mindegy, hogy a végeszköz virtuálisan kapcsolódik-e a hálózatra vagy pedig 50ft/m csavart érpáros UTP kábelen amire 20 forintos 8P8C/RJ45 dugót krimpeltek, hogy az internethozzáférés optikai, koaxiális, telefonhálózat (szintén csvart érpár) vagy pedig vezeték nélküli vagyis mobilnet, és még sok egyéb dologtól függetlenül hiba nélkül eljut az üzenetem a jelen oldalt lekérő fórumtársakhoz, csakúgy mint az audio információ egy USB, FireWire vagy Thunderbolt kábelen a külső hangkártyába.
 5. Valahogy így! Annyira hajtotta a saját igazát itt senkit és semmit nem kímélve, hogy az már röhejes!
 6. Szerintem erősen tévedsz. Megmondom miért. Lehet valaminek olyan teteje, ami szép és jó, és lehet belőle bőven kínálni ha igény van rá, meg lehet valaminek olyan teteje, aminél felhúzott szemöldökkel kattintasz a kedvenc de-esser pluginedre és 10 percet elcseszel a beállításával, aminek utána még mindig elégedetlen leszel az eredménnyel, mert olyan a magas karaktere
 7. Na, valahogy így működik az átvitel: Ha megnézitek a képet a 0 és az 1 nem mint határérték feletti vagy alatti feszültség van definiálva, hanem a változás vagy éppen nem változás kódolja hogy például 0 után 1 vagy ismételten 0 következik a bitfolyamban. Ez a CD lemeznél ez ugyanígy van, a PIT és a LAND közötti váltás definiálja hogy eddig 1-es, aztán itt most 0, aztán ismételten 1-esek következnek a bitfolyamban. Ezek a digitális technológiák ki vannak találva. Egy USB-n nem csak adat futkos mint a bolond, alapvetően ez egy Half-Duplex technológia, ami azt jelenti hogy egyszerre egy irányú, hasonlóan mint a Walkie-Talkie. Vannak itt különböző dolgok, mint Handshake, meg Token, meg persze beszélhetünk ilyen dolgokról hogy Interrupt ami az egész számítógépben masszívan jelen van, egy billentyűleütés és egérmozdítás is Interrupt egy számítógépes rendszerben. Ha ezek az alapvető, "történést definiáló dolgok" nem úgy történnének meg az USB kábelen ahogy az szabvány szerint definiálva van, akkor folyamatosan hülyeség történne, nem lenne adatátvitel, nem tudnál nyomtatni, nem szólalna meg semmi a hangkártyán, meg ilyenek. Az, hogy egy Behringer UMC202 vagy Egy Focusrite 2i2 hangkártyán meg milyen az átvitt feszültség/áram minősége az meg a lőtéri kutyát se érdekli, mivel alapvetően belépő kategóriás hangkártyáról beszélünk, de ahol a Hangkártya kezdődik hogy Apollo Twin meg Duet, ott alap a külső táp.
 8. Vannak pillanatok, amikor elszáll az agyam. Ilyenkor balhézom, el szoktam küldeni az illetőt a b***dös p***ába. Ne csodálkozz, hogy vannak olyan emberek akiben feszültséget keltesz (akció) akkor visszakapsz belőle valamit (reakció). Nagyon durván buta, primitív embernek tartalak, aki az "eszét csinálja" itt. Tudod, a természettudományokban, mint a matematika, a fizika, a kémia, stb. be szokás bizonyítani azt amit feltételezel. Talán a Pitagorasz tétele megvan. Álmomból felkeltve vagy tök részegen is bebizonyítom, mert pofon egyszerű. Ez a hangtechnikai terület egy elég durván természettudományokra alapuló dolog, így az ha valami jobb mint egy másik hasonló jellegű eszköz, az demonstrálható mérésekkel, objektív módon. Ehhez képest te egy irodalomoktatás szintű okfejtést folytatsz itt "mire gondolt a költő" címszó alatt. A te állításaid nem bizonyíthatóak! Olyan emberek véleményét hozod érvként, akikről semmit nem tudunk azon kívül hogy költenek hi-fi berendezésre. Ez engem irritál. Ez egy hangtechnikai, ha úgy tetszik tudományhoz közeli fórum, nem ezoterika, nem egyebek. Oké, bunkó vagyok, mert megmondtam a véleményemet, hozzáteszem elég finoman, és nem plénum előtt téve. Az, hogy te ide kiraktad a személyes, neked szánt véleményemet, az rád nézve baromi ciki, mert megsértetted az úgy nevezett levéltitkot. Nem tudom itt milyen szabályzat van, de hadd idézzek a Prohardver fórumos szabályzatból: Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban: „Flame”: erőteljes érzelmi töltetű, indulatokat gerjesztő, lejárató, elfogadható érv nélküli, valami ellen hangoló tartalom. Privát üzenetek kiadása”: a Felhasználók közötti ún. privát üzeneteket a levéltitok védi, azok megosztása a másik fél hozzájárulása nélkül tilos! Azt hiszem, hogy te ezt a két dolgot bőven, könyékig kimerítetted. Ennek ellenére fel se fogod, hogy azok a dolgok, amiket leírsz azok nagy részt mekkora hülyeségek, mert elvakultan hiszel benne, és ha valaki elfogadható érvekkel megtámadja az álláspontod, akkor csavarsz egyet rajta. Szedd össze magad, mert egy vakteszten úgy "leszopatnának" a saját kábeleiddel kapcsolatban, hogy ha néhány fórumtársunk ott lenne könnyen közröhej tárgyává válnál. Na szia!
 9. Árnyékolatlan gitár kábel? Be kell menni az első villamos boltba, venni 2-3 méter 2x0.5mm2 MTL kábelt meg hozzá két legolcsóbb jack dugót, összeforrasztani azt hajrá
 10. Na te egy igazi hülye vagy. Mi az hogy nem digitális? 1-esek és 0-k futkosnak rajta, ami valahogy úgy működik hogy egy bizonyos feszültséghatár felett 1-es, alatta meg 0. Ezt hívják digitálisnak. Az analóg jel pedig az ami konverzió nélkül értelmezhető mint hangfrekvenciás jel.
 11. Alapvetően mivel az integrált hangkártyát a Mac-en 96 kHz-ig lehet állítani, ez lehet egy ok hogy miért nem kezeli jól a rendszer ha a külső hangkártya efölé megy.
 12. Félreérted. Dolgozom, fut a DAW, 176.4. DAW bezár, órajel átállít 44.1, iTunes nem szól. Apollo off+on, szól. Vagy fordítva, iTunes ment 44.1 mellett, iTunes close, DAW+projekt nyit, 176.4, és nem szólal meg, szintúgy Apollo off+on. És csak 176.4-en, meg gyaníthatóan 192-n is, amikor 88.2-es projektet kevertem ez a hiba nem állt fenn.
 13. Vannak olyan soundok amik elérhetetlenek 1176 all button brutalitás nélkül. Ez egy 1967-ben tehát 50 éve piacra került eszköz, aminek ez nem rendeltetésszerű használata, és mégis imádjuk, pedig nem sok minden destruktívabb dolgot lehet találni, mint ezt (jó, azért ha akarunk találunk) A vasárnapi felvétel a másik véglet. Nem használtam se EQ-t, se kompresszort, csak némi zengetőt. Ha jobb a terem (ami legközelebb Fertődön vagy Eisenstadtban található) akkor jóval messzebb került volna a mikrofon és X/Y helyett ORTF kerül fel és zengetőt se használok.
 14. Vasárnap rögzítettem valamit 176.4 kHz mintavétellel. Amikor a projektet bezártam az utómunka során, akkor vettem észre, hogy utána nem szólal meg az iTunes, se a böngésző hangja a gépen. Ennek egy egyszerű oka volt, mégpedig hogy az Audio MIDI beállítóban a rendszer alapértelmezett kimenete az 5/6-ra van nálam konfigurálva, ami az Apollo Console-jában a Virtual 1/2 input. Amint visszaállítottam az órajelet 44.1-re megjelentek a Virtual 1/2 és 3/4 inputok. Megvágtam a hanganyagot, megvolt a bounce. Visszahallgatás közben két track közötti vágás nem tetszett, így megnyitottam a projektet, hogy korrigáljam, de hiába állt át a clock 176.4-re, nem szólalt meg a Logic. Hangkártya ki/be megoldotta a problémát. Ezt a dolgot eljátszottuk párszor, egyszerűen valami nem működik jól. Azt hiszem hanyagolni fogom a 96 kHz feletti mintavételezést. Ennyi pénzért nem ezt várná az ember, bosszant a dolog, és azt se értem hogy miért tűnik el a négy virtual csatorna.
 15. Na most már kezdek mérges lenni a baromságodra.