Ákos Ambrus

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  88
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  6
 • Ennyit fórumozott

  798d 19h 52m 14s

Ákos Ambrus last won the day on December 31 2016

Ákos Ambrus had the most liked content!

Megbízhatósága

43 Megbízható

Ákos Ambrus tagunkról:

 • Rang
  Káplár
 • Születésnap

További Információ

 • Érdeklődési kör
  Minden dolog, ami hanggal kapcsolatos... ANALÓG, régi poros hangok...

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://analogsynthmania.blogspot.hu/

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.663 profil megtekintő
 1. Szerintem fordítva van a mikrofon. Ilyen hibát vétett a kisfiam is, és nem értette, hogy a lakásból minden behallatszik, ő meg alig (T-Bone The Mic USB)
 2. https://www.facebook.com/uj.budai.alma.mater.zeneiskola/?fref=ts Ilyen (vagy hasonló) hely kell neki! (Ezt az intézményt meglátogattam, és kiválónak tartom) Majd ő eldönti, mit szeretne. Mindenesetre aki 5-6 éves kora körül HATÁROZOTTAN zenebarát (főleg komolyzene), az már az ő döntése. Nehéz és idegörlő út, de nincs más... Egyébként a zongi kikerülhetetlen, bármi hangszert tanul, a zongi kötelező
 3. Első évben bármi jó, aminek van normál méretű billentyűje, én is elektromos orgonán kezdtem, és csak a második évtől kaptam zongorát, (bécsi mechanikás volt, de a hangolást remekül tartotta) úgyhogy anyagilag is reálisabb egy-két próbaév, utána a fél év zsíroskenyér-beruházás
 4. 10 éves Macbook + M-Audio Audiophile Firewire hangkártya - eddig soha semmi baj nem volt vele. Semmi akadás, stb.
 5. (Valamelyik kis manufaktúra gyártott egy gyűrű alakú mini moduláris - vagy inkább patchmátrixos - lofi cuccost, na attól elájultam, hogy milyen jó, de sajnos "discontinued"... fontos dolgok ám ezek a kis vacakok, hiszen ezek olyanok mint Schubert rozsdás és nyikorgó kávédarálója, mely tekeréséből melódiákat hallott ki... )
 6. http://www.behindthemixer.com/mixing-vocals-the-ultimate-guide-to-eqing-vocals/
 7. Off: Logitech Trackman Marble a megoldás, ráadásul tartós befektetés, az enyém jóval 10 év feletti csinált az MS is hasonlót, na az 2-3 év alatt tönkrement. A Marble viszont jöhet velem a koporsóba.
 8. Húha! Ez tényleg nagyon jól szól!
 9. Adott pl. egy műemlék orgona, aminek a gyakorlati értéke elenyésző, de nem bontható szét. Megfelelő hely sem áll rendelkezésre, pedig lenne igény sokszorosan is, hogy pl. romantikus zenét is lehessen játszani rajta, de pl. a Bach bérletesek természetesen barokk hangolással és menzúrájú regiszterekkel hallgathasság a zenét. És természetesen az eredeti regiszterek is legyenek használhatók. Na ilyenkor jönnek a nagy cégek, és összeházasítják egy korszerű játszóasztalon az analóg valóságot a digitális álommal. És mindenki jól jár, hiszen a digitális technológia nélkül megvalósíthatatlan eredményt érnek el.
 10. Szerintem még mindig van hova fejleszteni az engine-t... Amíg pl. a "klasszikus" orgonák világában a Hauptwerk beletrafált egy tényleg jó engine-be, ráadásul az orgona hangja - végletesen leegyszerűsítve - "digitális", hiszen kap levegőt-nem kap levegőt, addig a zongora húrja többszörös leütéskor más-más "fázisban" kapja a kalapácsot, és még rengeteg olyan folyton változó apró részlet van, amiben az ördög lakik... Hiába gyönyörű egy mintavett zongora hangja, nem képes ünnepélyes fortét és gyászos fortét megszólaltatni, csak egy (vagy több) mintavett fortét. Ráadásul pl. egy Johannus digitális orgona ára igazából egy "nem digitális" orgona játszóasztalával összevethető, addig egy digitális zongora sokkal olcsóbb, mint a "valódi". Persze láttam zongoraáron hibrid zongorákat is, de a hibrid orgonák mennyiségéhez képest szinte elenyésznek (Micsoda lehetőség, egy muzeális barokk orgonát kiegészíteni, annak szétverése nélkül!). Pedig, a Johannus, a Viscount és a többi gyáros igazából kijelölte az utat, ami hasonló a VA szintik karrierjéhez. Amíg óccóé' lehet egyszerű digitális zongorát venni, addig ez szerintem így is marad, de az is lehet, hogy így is van rendjén.
 11. A Macbookommal rengeteget dolgozom. Hamarosan kap egy szülinapi tortát, tíz gyertyával. Nem misztifikálom, szerintem nem is szabad, nemsokára akkucsere lesz időszerű (ez a 3. lesz). Olyan öreg, hogy a gumitappancsai már hámlanak, a tápegység vezetéke is morzsálódik (!), viszont szellemileg teljesen friss! Ezt csinálja utána bármelyik PC lapitopi!
 12. Majd ha így szól, akkor lehet tárgyalási alap....
 13. Igazi retro a ring-modulátor! Klasszikus példa is van rá természetesen, nem kell Eurorack, meg mindenféle elektronikus dolog, maradjunk az analóg hangszereknél! Stockhausen: Mantra - két zongorára, ütőhangszerekre .... és ring-modulátorra! A lemez előadói a Kontarsky - testvérek, itthon is bemutatták ezt a darabot a Zeneakadémia nagytermében. Tudom, hogy az avantgarde zenének már nincsenek hívei, és ilyet ma már bárki pancsolhat az otthoni berendezésein, de ez akkor egy őszinte életérzés volt az alkotók részéről. (vagy nem, de ez hosszú történet )
 14. (A füleim kb 8-10 percig bírják az ellenfázisos binaurálságokat, tovább már nagyon fárasztó... nem véletlen, hogy nem olyan elterjedt... )