Jump to content
Ménemszól.hu

Ákos Ambrus

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  110
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  8
 • Ennyit fórumozott

  1411d 19h 22m 8s

Ákos Ambrus last won the day on March 15 2017

Ákos Ambrus had the most liked content!

Megbízhatósága

59 Megbízható

Ákos Ambrus tagunkról:

 • Rang
  Strázsamester

További Információ

 • Érdeklődési kör
  Minden dolog, ami hanggal kapcsolatos... ANALÓG, régi poros hangok...

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://analogsynthmania.blogspot.hu/

Legutóbb az adatlapod nézték:

2.346 profil megtekintő
 1. Fffúúú, ez az állandó pengeváltás-mánia. Ki az okosabb, kinek nagyobb. Nagyon unom.
 2. Uramisten, mi lett volna, ha a pizzicatora is azt mondták volna, hogy nem hangszerszerű? A kísérleti zene pont erre jó, kikaparja a gesztenyét másoknak. Másrészt mi van akkor, ha kiderül, hogy nem is rossz az a zene, sőt...? A művészetekben nincs olyan (az ógörögök óta), hogy törvény szabályozza a stílust, (vagy akár a hangolást). El kell fogadni ezt a lehetetlenül nagyszámú párhuzamosan létező zenei irányzatot, vagy a Marsra kell költözni. Hiányzik valakinek a Táncdal és Sanzon Bizottság? Vagy "Peticica"? Én inkább azért aggódom, hogy ne már a fiatalság legyen konzervatív, és az idősebbek a progresszívek, mert az eléggé kínos.
 3. Egy albumot tudok mutatni azoknak, akik nem ismerik Vangelist. Ááááááááá, nem csinált kísérleti zenét, ugye?
 4. Szerintem egy év múlva már Arturia modulokat is nézegethetünk!
 5. Korg Prologue

  Analóg Radias! Nem vicc!
 6. Ableton Live 10

  Innentől már nekem is jó dolgom lesz: http://www.computermusicnotation.com/ juhhé!
 7. Ableton Live 10

  Ezek jó része az ős-PC-s Emagic Logicban vastagon megvoltak. És azóta sem láttam ilyen midi map - ctrl+A + egérhuzogatás, és pillanatok alatt az f-mollból F dúr lett az egész darab, akárhány sávon.
 8. Ableton Live 10

  A legtöbb újdonság: na végre! Amit hiányolok: még mindig nem dolgozik helyettem. Nagyon várom!
 9. Használt Mac megéri-e?

  Amire vigyázzatok, az a Macek MŰANYAG részei. Pl. a töltők kábelei "rohadós" gumiszerű vacakkal készültek, és elmorzsállódik 5-6 év alatt. A gumilábak elenyésznek, a tápegység fehér műanyag részei ugyanennyi idő alatt szétrepedeznek, stb., szóval csak ésszel. (Palmatex erősragasztóval kenegetem a kábelt, megspórolok vele 15 ezret...) Mindezek ellenére, tisztán tartva, SSD-vel már sportot űzök vele, hogy a lehető legtöbb helyen villogjak a 11 éves Macbookkal
 10. Használt Mac megéri-e?

  Ha lenne pénzem, vinném SSD-vel több, mint vállalható. Persze, amikor a 16 GB ram se sok, akkor elég hajmeresztő a 4 GB, de bizonyos melókra elég.
 11. Firewire (IEE 1394) külső HDD ház 2,5''

  Budapesten keresek külső firewire 2,5"-es HDD házat, lehetőleg kábellel. Szépséghiba nem akadály, megbízhatóság létfontosságú. (Fehér ősrégi Macbookhoz kell, a kép csak illusztráció)
 12. Újabb Boutique darab: SE-02

  Majdnem azt hittem, hogy megvan a bölcsek köve, de sajnos meghallgattam ezt, és ki is józanodtam:
 13. Köszönöm a tippet! Nem is tudtam, hogy van Schwarzonator2 az Abletonomhoz, ás tényleg működik! A dolgokhoz hozzáfűznék egyet s mást. Amióta írott zene létezik, mindig is együtt élt az ihletett alkotás illetve a konstruktív zeneszerzés. Tehát hiába minden technika, ha az alkotó belső hallásában megszólal a zene. Ilyenkor csak fog egy sajtpapírt, és lejegyzi. Ennek szöges ellentéte a konstruktív alkotófolyamat, ami alapja akármilyen elv, elmélet, játékszabály lehetett. Az utcakövektől a kártyán, sakkon, egyszerűen az írott szöveg átfordításán át a bonyolult matematikai máguskodásig. Mesteremnél a 80-as évek elején láttam egy hatalmas paksaméta leporellót, amin számítógéppel generált számsorok voltak, szintén hasonló kísérletet szolgáltak. Itt egy remek Ligeti írás erről, érdemes elolvasni! http://www.muzsikalendarium.hu/muzsika/index.php?area=article&id_article=3138
 14. Lábjegyzet: azért én nem ásom el az AN1X-et
 15. nem működik rendesen

  Szerintem fordítva van a mikrofon. Ilyen hibát vétett a kisfiam is, és nem értette, hogy a lakásból minden behallatszik, ő meg alig (T-Bone The Mic USB)
×