Jump to content
Ménemszól.hu

Ákos Ambrus

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  101
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  8
 • Ennyit fórumozott

  1240d 12h 53m 44s

Ákos Ambrus last won the day on March 15

Ákos Ambrus had the most liked content!

Megbízhatósága

50 Megbízható

Ákos Ambrus tagunkról:

 • Rang
  Strázsamester

További Információ

 • Érdeklődési kör
  Minden dolog, ami hanggal kapcsolatos... ANALÓG, régi poros hangok...

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://analogsynthmania.blogspot.hu/

Legutóbb az adatlapod nézték:

2.045 profil megtekintő
 1. Használt Mac megéri-e?

  Amire vigyázzatok, az a Macek MŰANYAG részei. Pl. a töltők kábelei "rohadós" gumiszerű vacakkal készültek, és elmorzsállódik 5-6 év alatt. A gumilábak elenyésznek, a tápegység fehér műanyag részei ugyanennyi idő alatt szétrepedeznek, stb., szóval csak ésszel. (Palmatex erősragasztóval kenegetem a kábelt, megspórolok vele 15 ezret...) Mindezek ellenére, tisztán tartva, SSD-vel már sportot űzök vele, hogy a lehető legtöbb helyen villogjak a 11 éves Macbookkal
 2. Használt Mac megéri-e?

  Ha lenne pénzem, vinném SSD-vel több, mint vállalható. Persze, amikor a 16 GB ram se sok, akkor elég hajmeresztő a 4 GB, de bizonyos melókra elég.
 3. Firewire (IEE 1394) külső HDD ház 2,5''

  Budapesten keresek külső firewire 2,5"-es HDD házat, lehetőleg kábellel. Szépséghiba nem akadály, megbízhatóság létfontosságú. (Fehér ősrégi Macbookhoz kell, a kép csak illusztráció)
 4. Újabb Boutique darab: SE-02

  Majdnem azt hittem, hogy megvan a bölcsek köve, de sajnos meghallgattam ezt, és ki is józanodtam:
 5. Köszönöm a tippet! Nem is tudtam, hogy van Schwarzonator2 az Abletonomhoz, ás tényleg működik! A dolgokhoz hozzáfűznék egyet s mást. Amióta írott zene létezik, mindig is együtt élt az ihletett alkotás illetve a konstruktív zeneszerzés. Tehát hiába minden technika, ha az alkotó belső hallásában megszólal a zene. Ilyenkor csak fog egy sajtpapírt, és lejegyzi. Ennek szöges ellentéte a konstruktív alkotófolyamat, ami alapja akármilyen elv, elmélet, játékszabály lehetett. Az utcakövektől a kártyán, sakkon, egyszerűen az írott szöveg átfordításán át a bonyolult matematikai máguskodásig. Mesteremnél a 80-as évek elején láttam egy hatalmas paksaméta leporellót, amin számítógéppel generált számsorok voltak, szintén hasonló kísérletet szolgáltak. Itt egy remek Ligeti írás erről, érdemes elolvasni! http://www.muzsikalendarium.hu/muzsika/index.php?area=article&id_article=3138
 6. Lábjegyzet: azért én nem ásom el az AN1X-et
 7. nem működik rendesen

  Szerintem fordítva van a mikrofon. Ilyen hibát vétett a kisfiam is, és nem értette, hogy a lakásból minden behallatszik, ő meg alig (T-Bone The Mic USB)
 8. Szintetizátort keresek

  https://www.facebook.com/uj.budai.alma.mater.zeneiskola/?fref=ts Ilyen (vagy hasonló) hely kell neki! (Ezt az intézményt meglátogattam, és kiválónak tartom) Majd ő eldönti, mit szeretne. Mindenesetre aki 5-6 éves kora körül HATÁROZOTTAN zenebarát (főleg komolyzene), az már az ő döntése. Nehéz és idegörlő út, de nincs más... Egyébként a zongi kikerülhetetlen, bármi hangszert tanul, a zongi kötelező
 9. Szintetizátort keresek

  Első évben bármi jó, aminek van normál méretű billentyűje, én is elektromos orgonán kezdtem, és csak a második évtől kaptam zongorát, (bécsi mechanikás volt, de a hangolást remekül tartotta) úgyhogy anyagilag is reálisabb egy-két próbaév, utána a fél év zsíroskenyér-beruházás
 10. 10 éves Macbook + M-Audio Audiophile Firewire hangkártya - eddig soha semmi baj nem volt vele. Semmi akadás, stb.
 11. (Valamelyik kis manufaktúra gyártott egy gyűrű alakú mini moduláris - vagy inkább patchmátrixos - lofi cuccost, na attól elájultam, hogy milyen jó, de sajnos "discontinued"... fontos dolgok ám ezek a kis vacakok, hiszen ezek olyanok mint Schubert rozsdás és nyikorgó kávédarálója, mely tekeréséből melódiákat hallott ki... )
 12. http://www.behindthemixer.com/mixing-vocals-the-ultimate-guide-to-eqing-vocals/
 13. Daw top 20

  Off: Logitech Trackman Marble a megoldás, ráadásul tartós befektetés, az enyém jóval 10 év feletti csinált az MS is hasonlót, na az 2-3 év alatt tönkrement. A Marble viszont jöhet velem a koporsóba.
 14. Arturia DrumBrute

  Húha! Ez tényleg nagyon jól szól!
 15. Adott pl. egy műemlék orgona, aminek a gyakorlati értéke elenyésző, de nem bontható szét. Megfelelő hely sem áll rendelkezésre, pedig lenne igény sokszorosan is, hogy pl. romantikus zenét is lehessen játszani rajta, de pl. a Bach bérletesek természetesen barokk hangolással és menzúrájú regiszterekkel hallgathasság a zenét. És természetesen az eredeti regiszterek is legyenek használhatók. Na ilyenkor jönnek a nagy cégek, és összeházasítják egy korszerű játszóasztalon az analóg valóságot a digitális álommal. És mindenki jól jár, hiszen a digitális technológia nélkül megvalósíthatatlan eredményt érnek el.
×