Jump to content
Ménemszól.hu

Ákos Ambrus

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  97
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  8
 • Ennyit fórumozott

  1135d 1h 20m 15s

Ákos Ambrus last won the day on March 15

Ákos Ambrus had the most liked content!

Megbízhatósága

49 Megbízható

Ákos Ambrus tagunkról:

 • Rang
  Káplár

További Információ

 • Érdeklődési kör
  Minden dolog, ami hanggal kapcsolatos... ANALÓG, régi poros hangok...

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://analogsynthmania.blogspot.hu/

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.942 profil megtekintő
 1. Újabb Boutique darab: SE-02

  Majdnem azt hittem, hogy megvan a bölcsek köve, de sajnos meghallgattam ezt, és ki is józanodtam:
 2. Köszönöm a tippet! Nem is tudtam, hogy van Schwarzonator2 az Abletonomhoz, ás tényleg működik! A dolgokhoz hozzáfűznék egyet s mást. Amióta írott zene létezik, mindig is együtt élt az ihletett alkotás illetve a konstruktív zeneszerzés. Tehát hiába minden technika, ha az alkotó belső hallásában megszólal a zene. Ilyenkor csak fog egy sajtpapírt, és lejegyzi. Ennek szöges ellentéte a konstruktív alkotófolyamat, ami alapja akármilyen elv, elmélet, játékszabály lehetett. Az utcakövektől a kártyán, sakkon, egyszerűen az írott szöveg átfordításán át a bonyolult matematikai máguskodásig. Mesteremnél a 80-as évek elején láttam egy hatalmas paksaméta leporellót, amin számítógéppel generált számsorok voltak, szintén hasonló kísérletet szolgáltak. Itt egy remek Ligeti írás erről, érdemes elolvasni! http://www.muzsikalendarium.hu/muzsika/index.php?area=article&id_article=3138
 3. Lábjegyzet: azért én nem ásom el az AN1X-et
 4. nem működik rendesen

  Szerintem fordítva van a mikrofon. Ilyen hibát vétett a kisfiam is, és nem értette, hogy a lakásból minden behallatszik, ő meg alig (T-Bone The Mic USB)
 5. Szintetizátort keresek

  https://www.facebook.com/uj.budai.alma.mater.zeneiskola/?fref=ts Ilyen (vagy hasonló) hely kell neki! (Ezt az intézményt meglátogattam, és kiválónak tartom) Majd ő eldönti, mit szeretne. Mindenesetre aki 5-6 éves kora körül HATÁROZOTTAN zenebarát (főleg komolyzene), az már az ő döntése. Nehéz és idegörlő út, de nincs más... Egyébként a zongi kikerülhetetlen, bármi hangszert tanul, a zongi kötelező
 6. Szintetizátort keresek

  Első évben bármi jó, aminek van normál méretű billentyűje, én is elektromos orgonán kezdtem, és csak a második évtől kaptam zongorát, (bécsi mechanikás volt, de a hangolást remekül tartotta) úgyhogy anyagilag is reálisabb egy-két próbaév, utána a fél év zsíroskenyér-beruházás
 7. 10 éves Macbook + M-Audio Audiophile Firewire hangkártya - eddig soha semmi baj nem volt vele. Semmi akadás, stb.
 8. (Valamelyik kis manufaktúra gyártott egy gyűrű alakú mini moduláris - vagy inkább patchmátrixos - lofi cuccost, na attól elájultam, hogy milyen jó, de sajnos "discontinued"... fontos dolgok ám ezek a kis vacakok, hiszen ezek olyanok mint Schubert rozsdás és nyikorgó kávédarálója, mely tekeréséből melódiákat hallott ki... )
 9. http://www.behindthemixer.com/mixing-vocals-the-ultimate-guide-to-eqing-vocals/
 10. Daw top 20

  Off: Logitech Trackman Marble a megoldás, ráadásul tartós befektetés, az enyém jóval 10 év feletti csinált az MS is hasonlót, na az 2-3 év alatt tönkrement. A Marble viszont jöhet velem a koporsóba.
 11. Arturia DrumBrute

  Húha! Ez tényleg nagyon jól szól!
 12. Adott pl. egy műemlék orgona, aminek a gyakorlati értéke elenyésző, de nem bontható szét. Megfelelő hely sem áll rendelkezésre, pedig lenne igény sokszorosan is, hogy pl. romantikus zenét is lehessen játszani rajta, de pl. a Bach bérletesek természetesen barokk hangolással és menzúrájú regiszterekkel hallgathasság a zenét. És természetesen az eredeti regiszterek is legyenek használhatók. Na ilyenkor jönnek a nagy cégek, és összeházasítják egy korszerű játszóasztalon az analóg valóságot a digitális álommal. És mindenki jól jár, hiszen a digitális technológia nélkül megvalósíthatatlan eredményt érnek el.
 13. Szerintem még mindig van hova fejleszteni az engine-t... Amíg pl. a "klasszikus" orgonák világában a Hauptwerk beletrafált egy tényleg jó engine-be, ráadásul az orgona hangja - végletesen leegyszerűsítve - "digitális", hiszen kap levegőt-nem kap levegőt, addig a zongora húrja többszörös leütéskor más-más "fázisban" kapja a kalapácsot, és még rengeteg olyan folyton változó apró részlet van, amiben az ördög lakik... Hiába gyönyörű egy mintavett zongora hangja, nem képes ünnepélyes fortét és gyászos fortét megszólaltatni, csak egy (vagy több) mintavett fortét. Ráadásul pl. egy Johannus digitális orgona ára igazából egy "nem digitális" orgona játszóasztalával összevethető, addig egy digitális zongora sokkal olcsóbb, mint a "valódi". Persze láttam zongoraáron hibrid zongorákat is, de a hibrid orgonák mennyiségéhez képest szinte elenyésznek (Micsoda lehetőség, egy muzeális barokk orgonát kiegészíteni, annak szétverése nélkül!). Pedig, a Johannus, a Viscount és a többi gyáros igazából kijelölte az utat, ami hasonló a VA szintik karrierjéhez. Amíg óccóé' lehet egyszerű digitális zongorát venni, addig ez szerintem így is marad, de az is lehet, hogy így is van rendjén.
 14. Mitől jó Macen dolgozni?

  A Macbookommal rengeteget dolgozom. Hamarosan kap egy szülinapi tortát, tíz gyertyával. Nem misztifikálom, szerintem nem is szabad, nemsokára akkucsere lesz időszerű (ez a 3. lesz). Olyan öreg, hogy a gumitappancsai már hámlanak, a tápegység vezetéke is morzsálódik (!), viszont szellemileg teljesen friss! Ezt csinálja utána bármelyik PC lapitopi!
 15. Majd ha így szól, akkor lehet tárgyalási alap....
×