Jump to content
Ménemszól.hu

csomati

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  28
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  1
 • Ennyit fórumozott

  27d 20h 24m 49s

csomati last won the day on November 17 2012

csomati had the most liked content!

Megbízhatósága

2 Semleges

csomati tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://ysound.hu

Legutóbb az adatlapod nézték:

2.700 profil megtekintő
 1. 2db FAME 8 csatornás audio szétosztó

  2db 8 csatornás passzív (transzformátoros) splitter eladó. Tipikusan arra való, hogy a színpadról érkező jeleket ennek segítségével ketté osztva küldhetjük a fő- és a monitor keverőbe. Újszerű állapotban, dobozukban, sosem voltak használva. - 8 XLR input az előlapon - 16 XLR out a hátlapon - csatornánként 1 direkt kimenet és 1 galvanikusan leválasztott kimenet - phantom táp áteresztés az egyik kimeneten - ground lift kapcsoló - -40dB pad kapcsoló - link kapcsoló - 19˝ rack méret, 1U Az ár a 1 darabra vonatkozik!Igény esetén egy 2U-s rövid ABS flight case-t adok hozzá +20 ezer forintért.
 2. A 192 khz és környéke

  OK, nem voltam elég egyértelmű, és a példáim is túl sarkítottak voltak. Én erre gondoltam: De én is hozzá teszem, hogy ezeket a magas frekiket már nem igazán halljuk, a mikrofonunk sem hallja és a hangsugárzónkból sem jön ki.
 3. A 192 khz és környéke

  Valóban négyszög jel lesz belőle, és a DA konverter feladata, hogy elsimítsa az éleket. De az eredeti hullámformához csak hasonlítani fog. Minél több a mintád annál jobb megközelítéssel.
 4. A 192 khz és környéke

  Talán úgy pontosabb a megfogalmazás, hogy visszahallgatásnál elégséges a 44.1 kHz. Ami arra elegendő, hogy érzékelhessük a magas (15-20kHz) frekvenciájú összetevők jelenlétét a jelben (hogy egyáltalán léteznek), még ha eredeti alakjukra nem is tökéletesen hasonlítanak. Ha szeretnénk élethű hangvisszaadást ebben a tartományban is, szükségünk lesz a felbontás növelésére. (Hogy a fotón ne csak homályosan érzékeljük az apró részleteket, hanem ismerjük is fel, tisztán és élesen)
 5. A 192 khz és környéke

  A 44.1kHz mintavételezési frekvencia azt jelenti, hogy másodpercenként 44100-szor veszünk mintát az adott hangjelből. Ha veszünk például egy 20kHz es szinusz hangot, ennek egy periódusából alig több, mint 2 mintánk lesz ebben az esetben. Belátható, hogy 2db információból aligha lehet kirajzolni az eredeti szinusz hullámot, vagyis az jelentős tozulást szenved el az eredetijéhez képest. De ha megnézzük mi a helyzet mondjuk 10kHz esetében, ami már bőven a hallható tartományba esik, kiszámolhatjuk, hogy 4-5db mintánk lesz egy periódusból, ennyiből kellene valahogy összerakni az eredeti hangjelet. Talán valami hasonlót sikerülhet. A felbontás jelentősen befolyásolja a magas hangtartomány visszaadásának minőségét. Olyan ez, mint pl. egy VGA felbontású fotón nem fogsz látni finom részleteket. Míg egy 10 megapixeles képen már olyan éles lesz minden egyes hajszál, hogy elvágja a nyelved :-) (Persze csak akkor, ha kiváló minőségű lencséket és képérzékelőt használtál. Ja, és ha be is tudtad megfelelően állítani a felszerelésed, a fókusztávolságot, a záridő és rekesz értékeket) Ugye értitek mire gondolok :-)
 6. Mindenféle külső eszközt felismer és kezel a translator. Én USB-s CF olvasó/író-val írom az Ensoniq formátumú CF kártyákat translator-el. A translator által összeállított és pl. Nero-val megírt cd lemezeket nekem gond nélkül olvasta az ASR. Nem tudom, mi lehet nálad a probléma.
 7. Üdv, én ezzel szoktam ilyeneket csinálni: http://www.samplerzone.com/catalog/product_info.php?cPath=2_20_30_31&products_id=69&osCsid=j2o89ph8bdakqf3q7kl8jkmll2 Formázni a legegyszerűbb magával az ASR-rel. Az SCSI memóriakártya olvasó nagy hiánycikk, mivel kb. 2000 óta nem gyártanak ilyeneket, ezért aztán meg is kérik az árát rendesen. Ha netán tán felbukkan néha egy-egy olcsóbban a használt piacon, azonnal rá is csapnak.
 8. Esetleg akit még érdekel a téma: ASR kompatibilis még a Microtech PCD-47B belső 3 az 1-ben kártya olvasója is, de csak a pcmcia slot-ot látja ID 6-on. Ezt a típust -bár méretét tekintve be lehet építeni a floppy helyére- nem lehet belső driveként használni, mert ha egyszerre kapnak áramot, nem élednek föl egyszerre és nem boot-ol róla a vas. Ezért külső scsi házba kell építeni, és külső drive-ként kell használni. Már csak használtban fellelhető. Beszerezhető még a PCD-50B is, de ez ensoniq-kal nem müxik sajnos, pedig egész jó árban van: http://a4000t.com/store/index.php?main_page=index&cPath=68&zenid=478cc86928fe56bd2a8b2272e4ba79ca Ez pl. EMU-khoz viszont tökéletes belső driveként is. A PCD-40 nagyon jó megoldás az ASR-hez. Kicsi, könnyű, gyors, néma Hot swap, azaz cserélhető használat közben is. 2db 8 gigás CF kártyára rámegy kb. 30 CD és teljesen használhatóvá válik ez az 1995-ös gyártású hangszer.
 9. Van hozzá scsi cd-olvasóm. Az ASR belső memóriája 16MB. Namost, 8GB-ot 16MB-onként beírogatni és lementegetni embert próbáló feladat lenne. PC-s megoldás kell, amivel megfogok egy komplett cd-t és ráhúzom a kártyára. Viszont történt előrelépés az ügyben. Azt hiszem a Win 7-el lehet a gond, mert épp most egész véletlenül megpróbáltam egy másik laptopon megismételni a műveletet, amin XP van, és láss csodát: Ugyan tiltakozik a program, hogy az instrumentek mentése tiltva van az ingyenes változatban, mégis, mikor kilép, megcsinálja! Nem tudom miért, lehet, hogy egy hiba folytán, de mégis működik! Csak a BANK-okat nem húzza át. Pontosabban csak iszonyatosan lassan csinálja és leállítottam. De azokra nincs is szükségem, meg úgyis megvannak a cd-ken, ha nagyon kell. Tudtam, hogy csak írnom kell ide, és megszületik a megoldás !
 10. Ensoniq ASR-10 és scsi card reader

  Üdv minden érintettnek! Nemrég szert tettem egy ASR-10-re sok sok sample cd-vel. Lőttem hozzá egy külső scsi CF kártya olvasót (Microtech PCD-40: http://www.psism.com/pcd40.htm). 8GB (Transcend) kártyát sikerült megformáznom a csirkés program free változatával. (Ekkora méretű kártyát az ASR már nem tud rendesen formatálni, de kezeli! Max 8GB: http://www.chickensy...ps-asr/035.html) Működik, bootol, ír, olvas szépen. Viszont, szeretném a cd-im tartalmát átjuttatni a cf-re, ám a free csirke nem hajlandó rá. A full nekem drága, főleg, hogy csak egy alkalommal használnám. A free Translatorban le van tiltva a fájlok mozgatása. Találtam egy régi full változatot, de az meg nem látja az usb-s memóriakártya-olvasót. Szóval, valaki tudna-e nekem segíteni ezzel kapcsolatban? Milyen egyéb módon lehetne ezt megoldani? Esetleg egy rendes csirkés progi valakinek?
×