deneverstudio

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  2.001
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  85
 • Ennyit fórumozott

  214d 17h 25m 6s

deneverstudio last won the day on April 11

deneverstudio had the most liked content!

Megbízhatósága

505 Megbízható

deneverstudio tagunkról:

További Információ

 • Lakhely:
  Szolnok

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://www.deneverstudio.hu/
 1. Sok lemezen valóban vannak hibák, de most nem fogok regényt írni, hogy ezek mifélék, hogyan és miért kerülhetnek oda, stb. Sokszor amúgy ez pénzkérdés is, hogy ne legyenek, de lehet persze a hangmérnök is amatőr. Bármi megeshet. Tény, hogy egy tisztán és jól szóló cuccon ezek hallhatóvá válhatnak, főleg nagy magas emeléseknél. Régi szalagos felvételeknél pedig van amire egyáltalán nem volt még lehetőség, hogy teljesen eltüntessék. Lehet szerezni néhány régi lemezből sávonkénti verziót és ott aztán tényleg hallatszik az összes zaj, kötési hiba, stb, Ezek nem feltétlenül hangmérnöki hibák, hanem az adott kor technikai szintjén az volt a legjobb, amit csinálni tudtak. A korabeli rendszereken általában nem is hallatszott ezek, csak manapság.
 2. Szó sincs róla, hogy bárki is nevetségesnek tartaná ezt a törekvést. A megvalósítással vannak komoly szakmai bajok.
 3. Ennek a második felében hallhatod, hogy milyen, amikor nem csinálunk semmit a hanggal.:)
 4. Ezt biztos? Még nem volt alkalmam próbálni a konverterét, de pl. a régi Octopre digit bővítőkártyája messze van az Apoggetól. Az ISA cuccokhoz jobb konvertert adnak?
 5. Igen és a hittel marha nehéz vitatkozni.
 6. Erről én is csak ezt tudom mondani. Ezért voltam szokatlanul türelmes mindvégig ebben a topikban.
 7. Kösz, de én ebbe én már nem folyok bele, max meghallgatom, ha van mit. PropanB csinálja majd a felvételt.
 8. Azért, hogy legalább a mi részünkről ne csak duma legyen, hanem tények is. Én tudom, hogy igazunk van, de úgy gondoltam, hogy nem elég ezt csak kinyilatkoztatni. Persze ha az ellenoldal az egyértelmű bizonyítékok alapján sem hiszi el amit mondunk, akkor ott véget ér a mi szerepünk. Több ízben is hülyének lettünk nézve, hogy mi nem hiszünk ezekben a hókusz-pókuszokban és megadtam a lehetőséget a bizonyításra. Mind elméletben, mint gyakorlatban lett volna erre lehetőség, de semmi ilyesmi nem történt.
 9. A CD demagnetizáló kérdést én annak idején lezártam úgy, hogy felvettem és felraktam meghallgatásra a két lejátszást. Mivel nem volt különbség a kettő között, téma lezárva. Ugyanezt hamarosan megcsinálja más az USB kábelekkel és akkor ott vége annak is.
 10. Igen, a másik tipp a táp volt, de megint csak miféle hangkártya az, ami nem kap egy rendes tápot kívülről? Tisztességes cuccok kellenek, és akkor fel sem merülnek ilyen problémák még elméleti szinten sem.
 11. Értem amit írsz, de bevallom, hogy nem értek részletesen az USB átvitelhez, ezért írhattam hülyeséget. A jitter csak egy tipp volt annak idején, mivel az esetleges időzítési problémákon kívül aligha hallhatnak mást, de akkor ezt is kizárhatjuk ezek szerint.
 12. Itt amúgy karattyolnak valamit USB kábelekről, meg jitterről is, de nincs energiám foglalkozni vele: http://positive-feedback.com/audio-discourse/why-usb-cables-can-make-a-difference/ Én szívesen meghallgatok bármilyen mintát, ha egyszer lesz, de amúgy meg fejtse meg az, akit ez érint.
 13. Kínunkban már nem tudunk mit kitalálni, hogy mit hallhatnak ezek vájt fülű emberek. Most már mi is nagyon szeretnénk hallani, úgyhogy valaki végre vegye fel és küldje el.
 14. Igen, ez nem zárható ki, ahogy ezt már kitárgyaltuk régen is, de felvett tesztmintákat azóta sem hallottunk. Stúdiószinten mondjuk eleve soha nem is volt érdekes a téma, mert stúdióban eleve nem USB-s cuccokkal dolgozik az ember, hanem sokkal komolyabbakkal. Azóta persze évek teltek el és van már sokkal gyorsabb USB, úgyhogy ez változhatott, de amikor ez felmerült, akkor a PRO cuccok környékén sem volt USB. Így ha az ember tovább akar lépni, akkor a megoldás nem az, hogy USB kábelekkel kínlódunk, hanem veszünk egy komoly hangkártyát külső konverterrel oszt jónapot.