Jump to content
Ménemszól.hu

deneverstudio

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  2.253
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  98
 • Ennyit fórumozott

  480d 9h 24m 25s

deneverstudio last won the day on November 12 2017

deneverstudio had the most liked content!

Megbízhatósága

599 Megbízható

deneverstudio tagunkról:

 • Rang
  Generális
 • Születésnap 1970-02-09

További Információ

 • Lakhely:
  Szolnok

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://www.deneverstudio.hu/
 1. Nem, az Octo is mind TB-s satellite , így ez nem megy.
 2. Természetesen szét van választva, ezen a gépen csak keverünk, de a TB miatt Win10-hez vagyunk kötve. Remélhetőleg rendbe rakják ezt a dolgot, mert ezzel az FLS limittel az egész audio/video ipart megszopatták. Főleg, hogy mostantól vélhetően minden Thunderboltos lesz és PC-n nincs választási lehetőség oprendszer tekintetében.
 3. Behringer VC340

  Nem tudom amúgy miért emlegeted ezt az Inaya Dayt, de most belenéztem. Ez kőprofi amerikai produkció. Faszán énekel, de hogy jön ide a kínai hulladék mikrofonhoz? Nyilvánvalóan nem abba énekelt, bár az ilyen énekelhet egy telefonba is, akkor is élvezhető lesz.
 4. Behringer VC340

  Nem tudom, de igazából nem is nagyon érdekel, csak bosszant, amikor marhaságokat írsz. Főleg amikor olyan minősíthetetlen stílusban teszed, ami akkor sem elfogadható, ha netán igazad van egy dologban. Viszont ezek után nagyon szeretnék valamit hallani, amit te kevertél és nem villanyzene, ami kész hangokból van összelegózva. Csak, hogy képben legyünk az elképesztő nagy tudományoddal és hatalmas tapasztalatoddal.
 5. Behringer VC340

  Az AB teszt gyakran egy kalap szart sem ér, de erről már sokszor volt szó. Az sokszor csak arra jó, hogy a tudatlanok bekajáljanak bármit. Minden akkor derül ki, amikor mixbe kerül és meg van tekergetve. Az egyik jól érthető lesz és kiszól a mixből, a másik meg egy maszat lesz, pedig magában teljesen jónak tűnik. Ahogy gyakran egy plugin hangját sem lehet AB-ben megítélni, főleg nem egyetlen sávon. Munka közben, mixben, sok sávon derül ki, hogy használható-e vagy sem és ez sok mindenre igaz.
 6. Behringer VC340

  Akkoriban ez senkit sem zavart, így is szerették az emberek, de te biztosan sokkal jobb lemezeket csináltál volna ha akkor élsz és akkor most nem ezt a sok szart kellene hallgatni az utókornak.
 7. Behringer VC340

  Igen, ezen rögtön elbukik az összes ilyen kamumikrofon. Sokan még azt sem tudják, hogy technológiailag ezeknek valójában nem sok közük van a drága nagymembrános mikrofonokhoz, hanem olyasmik, mint amit a video kamerákba raknak. Ettől ilyen olcsó.
 8. Behringer VC340

  Látom továbbra sem akar menni a szövegértés, úgyhogy hagyjuk. Senki nem mondta, hogy ezek világklasszis felvételek. Akkoriban ez volt és kész. Eredetileg alapvetően csak az általad beírt butaságra reagáltam és elmondtam, hogy ezek az általad lenézett felvételek sokkal jobb cuccokkal lettek felvéve, mint ezek a mai kínai vackok. Ezért volt értelmetlen a beszólásod. Ezen kívül annyit állítottam, hogy egyébként a kor igényeinek teljesen megfeleltek és akkor még a nyugati társaktól sem voltak jelentősen lemaradva. Akkoriban más is így szólt és elsősorban nem a mikrofonoktól és a cuccoktól, hanem az emberektől, munkamódszertől, felfogástól, szokásoktól. Ennyi. Nem tudom ezen mit kell ennyit rugózni. Egyszerűen értsd meg, hogy egy ilyen vackot be sem engedtek 30-40 évvel ezelőtt egy stúdióba, de ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen lemezek születtek akkoriban. A Beatles lemezek még viccesebben szólnak, pedig már azokat is tök jó cuccokkal készítették.
 9. Behringer VC340

  Nem nagyon akarok semmit mutogatni. Én csak annyit mondtam, hogy a szórás itt is nagy volt, ahogy nyugaton is és hogy az élvonalbeli produkciók akkor még nem voltak olyan nagyon lemaradva, mint később. A 80-83 körüli lemezek nem szólnak jelentősen rosszabbul, mint egy pár évvel korábban készült kinti hard rock lemez. Egyébként azóta is az akkori technológiát próbálja ma másolni, vagy digitálisan szimulálni szinte mindenki. Ezért értelmetlen azt mondani, hogy a mai leggagyibb technológia jobb, mint az volt. Ez egyszerűen nem igaz. Annak meg semmi köze ehhez, hogy akkor mások voltak a felvételkészítési szokások, mást gondoltak jónak, stb. Dinamikában, tisztaságban, hangképben persze, hogy jobbak a mai felvételek, de mégis van közöttük egy rakás szar most is, ugyanúgy, mint régen.
 10. Behringer VC340

  Adj el annyi lemezt, mint ők abból a kettőből, aztán lehet röhögni.
 11. Behringer VC340

  Látom nem akarod megérteni. Ha az nincs rendben amit írtam, akkor kb. semmi sem, amit 40 éve csináltak, ami nyilvánvaló marhaság, már bocs. Minden kornak van egy jellegzetes hangzása, ami sok mindentől olyan és az már olyan is marad. És nem P Mobilt írtam és nem Vikidált, hanem három másik lemezt, bár emlékeim szerint az akkori Mobil lemezekkel sem volt semmi gond. Mai füllel persze furák a korabeli lemezek, de ezek simán megfeleltek a kor követelményeinek és mindent a maga környezetében érdemes értékelni. Az olcsó kínai mikrofont ne ezekkel nézd össze, mert ezek nem a mikrofonoktól szólnak úgy, ahogy szólnak, hanem ezer más egyéb dologtól. Ha csak a mikrofonokon múlna, akár úgyis szólhatna, mint egy mai felvétel, sőt sokkal jobban, mint a a kínai. A kínai mikrofont az élvonalbeli amerikai produkciókkal nézd össze, aztán szólj, ha sikerült a közelébe érni vele, de nem fog. Ettől még nyilván megvan a helye, mert a kezdőknek is kell valami, csak ne magasztalj az egekig egy nyilvánvalón vacakul szóló mikrofont.
 12. Behringer VC340

  Igen, a kompresszorra gondoltam, a mikrofonról nem is tudtam.
 13. Igen, egyben megy az egész lemez nálam mindig. Nem kínlódok vele külön, így sokkal egyszerűbb. Régen is így volt a szalagon, csak persze kétfelé volt szedve, mert 5 dal fér egy szalagra, de ott is egyben hallott az ember több dalt és úgy alakultak ki a soundok nem pedig úgy, hogy egy dalnál megcsinálom, aztán a másiknál meg kiderül, hogy ahhoz már nem is jó. Meg hát amúgy is gyorsabban lehet így dolgozni, csak kell hozzá egy erőmű.
 14. Behringer VC340

  Nem tudom miket hallgattál. Voltak borzalmasan szóló lemezek is szép számmal, ahogyan ma is, ez egyértelmű, de eleve felesleges a mai lemezekhez hasonlítani egy 30-40 éves lemezt, mert teljesen más a felvételi technológia, a keverési és a masterelési szokások. A mikrofonok viszont százszor jobbak voltak már akkoriban is, mint ez a fostalicska, de sok egyéb dolog is elérhető volt, mert a komcsiknak futotta rá gond nélkül és megvették. Azt szó szerint kell érteni, hogy a vidéki művházakban is Neumanok voltak. Ezért volt tévedés, amit mondtál. Az első két Edda, vagy a P. Box Kő kövön lemeze pl. a mai napig korrektül szól és simán oda lehet tenni a néhány évvel korábbi nyugati anyagok mellé. Nem lesz nagy különbség, főleg ha ezek is kapnak egy rendes masteringet, mint azok. Az meg hogy ennek a kínai vacaknak netán több a magasa, mint egy korabeli felvételnek, az kit érdekel? Főleg, hogy az egész magastartománya értékelhetetlen ezeknek a kamu mikrofonoknak.
 15. Nálunk 2-300 az átlag. Van persze kevesebb is, amikor csak egy-két dalt keverünk, meg műfajfüggő is a dolog. Az új Dalriada lemez pl. 300 sávon készült, a Mobilmánia 400 körül volt. Ez persze egy teljes lemez, nem szól mindig minden sáv, de így lehet hatékonyan dolgozni vele. Ha elég változatos a lemez, akkor csak röpködnek a sávok. Amióta nem korlátoz a szalagos magnó, azóta jelentősen megváltoztak a zeneszerzési, felvételi és keverési szokások. Zimmerman amúgy úgy kezdi a zeneírást, hogy megnyit egy 900 sáv körüli templatet jó sok VST instrumenttel, de filmes projectekben is röpködnek az 5-600 sávok, szóval én még nem is vagyok olyan elvetemült.
×