Jump to content
Ménemszól.hu

deneverstudio

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  2.286
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  101
 • Ennyit fórumozott

  509d 23m 33s

deneverstudio last won the day on May 3

deneverstudio had the most liked content!

Megbízhatósága

614 Megbízható

deneverstudio tagunkról:

 • Rang
  Generális
 • Születésnap 1970-02-09

További Információ

 • Lakhely:
  Szolnok

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://www.deneverstudio.hu/

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Enable
 1. deneverstudio

  Thunderbolt 3 alaplap keresés

  Igen, akkor inkább Twin Quad, ahogy mondod.
 2. deneverstudio

  Thunderbolt 3 alaplap keresés

  Ja, hogy az csak egy magos. Ezt nem tudtam. Ha tudja az Unison dolgot és belefér egy preamp, meg egy LA2A, akkor már el lehet vele lenni felvételre. Keverésre meg lehet mellé rakni egy Octot, vagy akárhányat. Ezen úgysem azért van a DSP, hogy majd azzal megoldod a keverést, hanem a felvétel/monitoring miatt. Egy Neve 1073 és a hasonlóan komoly pluginek megeszik egy DSP 70%-át, szóval érted. Keverési szempontból nagyjából mindegy, hogy 1, vagy 2 DSP van rajta, mert mindkettő ugyanolyan kevés. Azt nézzétek, hogy a felvételi metódusban hogy áll meg a lábán. Arra legyen elég.
 3. deneverstudio

  Thunderbolt 3 alaplap keresés

  Ja, értem. Mi amúgy átalakítóból is azt vettük, ami az UAD honlapján van ajánlva. És ez az új Arrow hangkártya is csak alapi kártyával megy? Nem volt időm megnézni, de azt láttam, hogy ahhoz már nem kell átalakító, mert az TB3. Szóval azt is érdemes körbejárni.
 4. deneverstudio

  Thunderbolt 3 alaplap keresés

  Amit találtatok az nem lett jó végül? Jónak tűnt. Meg jó az enyém is, amit mondtam: GA-Z170X-Gaming 7 Ez ráadásul UAD által is tesztelt.
 5. deneverstudio

  VST2 support vége

  Ja, de sok már eddig is az volt. Az UAD volt nagyon lemaradva ebben, mert eddig tök mindegy volt. Win10-en viszont már nagyon nem az.
 6. deneverstudio

  VST2 support vége

  Akkor ez végre rákényszeríti az UAD-ot is, hogy átálljon VST3-ra.
 7. deneverstudio

  wa76 isa után

  Én Tube-Tech CL-1B-t néztem ki magamnak, ha majd egyszer jut rá pénz. De persze kibékülnék egy LA2A vassal is. Addig meg maradok az UAD LA2A MKII-nél. Ha vasat szeretnél, és olcsóbbat akkor valóban a Falcon az egyik legjobb választás, de szóba jöhet egy LA3A is, bár azt még soha nem próbáltam, de biztosan jó az is.
 8. deneverstudio

  wa76 isa után

  Mármint az eredetire gondoltam, hogy kiváló, nem a WA76-ra. Azt megeszik a mai profi pluginek.
 9. deneverstudio

  wa76 isa után

  1. Ahogy te is írod, a 1176 nem leveller, de mondjuk Metallica énekfelvételhez ettől még kiváló. 2. UAD Apollo+LA2A MKII plugin jobban szól.
 10. Ha akusztikus zongora kell valahová, az hasonlóan viselkedik, ahogy Bendi is mondja. Azon úgy kell játszani, hogy jó legyen. Az egyszerűbb, olcsóbb hangminták viszont könnyen maszatba fulladnak, főleg a halk játéknál. A komolyabbak, ami árban és méretben is meglátszik, sokkal jobban szólnak, részletgazdagabbak halkan is. Ha meg nem akusztikus zongora kell, akkor Nord vassal érdemes például próbálkozni. Az egyből érthető lesz a mixben.
 11. deneverstudio

  cubase device setup

  Ez egyáltalán nem így van. Rock-metal dolgok nagyon sokáig szalagra készültek, vagy részben szalagra. Azért mert a korai digitális technika elég ótvarul szólt ilyen zenékre. A 90-es évek végéig ez nagyon gyakori volt, de még 2006-ban is volt élvonalbeli produkció szalagra véve. Néha még manapság is megesik, de az már persze kuriózum. A Metallica utolsó szalagra vett lemeze pl. 1997-es, az Iron Maiden pedig 2000-es. Az analóg keverés pedig ma is nagyon gyakori. A bakelitnek persze valóban nem sok értelme van, mert már eleve a mastert is le kell butítani a CD-hez képest, hogy rá lehessen vágni. Illetve hát ahogy vesszük, mert a bakelitet lehet 24 bites anyagból is vágni, szóval annyira azért nem egyértelmű a dolog. Most egyébként HD bakelittel kísérletezik valaki. Kíváncsian várom, hogy mire jutnak vele.
 12. deneverstudio

  cubase device setup

  Tudjuk, nem erre gondoltam, hanem arra, hogy miért pont 44100 és nem 44056, vagy akármennyi. Ezért: NTSC: 245 × 60 × 3 = 44,100 245 active lines/field × 60 fields/second × 3 samples/line = 44,100 samples/second (490 active lines per frame, out of 525 lines total) PAL: 294 × 50 × 3 = 44,100 294 active lines/field × 50 fields/second × 3 samples/line = 44,100 samples/second (588 active lines per frame, out of 625 lines total)
 13. deneverstudio

  cubase device setup

  Igen, de valóban így történt. A történet lényegében igaz. Egész pontosan úgy volt, hogy megkérdezték, hogy melyik az a leghosszabb mű, amit mindenképpen egyben kellene rárakni a CD-re és nem kétfelé bontva. Erre mondta a nem tudom melyik, de híres karmester az adott művet.
 14. deneverstudio

  cubase device setup

  1. Ja, hát ezek ilyen mindennapos dolgok. 2. Van egy tippen, hogy melyik brigád volt az. 3. Csak annyit fűznék hozzá, hogy én soha nem használok forráskönyvtárakat, mert abból csak a baj van. Mindig minden be van másoltatva a projekt könyvtárba és még így sok a baj, annyira rossz már a fájlkezelés a Cubase/Nuendo-ban. 4. Ha valaki 192kHz-es anyagot küld, akkor már előre tudom, hogy valami rettenet gagyi felvétel lesz. Ez alól eddig még soha nem volt kivétel. Ilyenkor úgy kezdődik a munka, hogy importnál berakjuk a pipát a konverthez és megy szépen 44,1-be.
 15. deneverstudio

  cubase device setup

  Nem 96kHz a DVD szabvány egyébként, csak hogy pontosan legyünk, hanem 48kHz és a többszörösei. DAV-video esetén 96kHz a max, DVD-audio esetén pedig 192kHz.
×