Jump to content
Ménemszól.hu

deneverstudio

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  2.212
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  98
 • Ennyit fórumozott

  448d 8h 18m 17s

deneverstudio last won the day on November 12 2017

deneverstudio had the most liked content!

Megbízhatósága

591 Megbízható

deneverstudio tagunkról:

További Információ

 • Lakhely:
  Szolnok

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://www.deneverstudio.hu/
 1. UA Arrow

  Windows alatt csak ilyen van. Eleve ezzel kellett volna szerelni az összeset.
 2. Persze, de ennek semmi köze bármiféle veszteséghez, ami nincs is a 32 bit FL miatt. Akármennyire lehúzom, akkor is megmarad a 24 bites adat. A videót nem néztem meg, csak magára a felvetésben leírtakra reagáltam. Az egésznek valóban csak a lehallgatással kapcsolatban van értelme, mert ott már 24 bit a max, ami kimegy. Ha lehúzzuk a mastert, akkor ez értelemszerűen csökken.
 3. Ez így első hallásra elég nagy butaságnak tűnik, mert a DAW-ban minden 32 float-on történik pont azért, hogy ne legyen efféle veszteség. A masterten sincs amúgy, ha 32 bit float fájlt exportálsz. Onnantól lesz bármiféle veszteség, ha átmegy a dolog 24 bit, vagy16 bit integerbe.
 4. A kisfiam 3 évesen ennél már jóval messzebbre eljutott gitáron. Persze hasonló "műfajban" utazott ő is.
 5. Az egyik legkisebb ilyen hely a Rocktogon volt Pesten, de még ott is 120-150 ember járt le ránk általában. Bár inkább 80-100-ra volt méretezve. Ott már érvényes, hogy minden ki van rakva, csak a cinek nem. Persze nem kell ordíttatni, csak azért van kirakva minden, hogy jól szóljon, egyben legyen a sound. A gitárok pl. ilyen helyen csak kicsit vannak beletolva, ha amúgy van egy nagy csöves alap neki. A Backtstage szintén kicsi, de ott is komoly hangosítás van. Persze a főkérdés valóban az, hogy ki mit ért jelen esetben kocsma alatt, mert valóban van olyan is, hogy egyáltalán nincsen zenére kialakítva, csak a sarokban lehet csühölni félakusztikusan, nem túl hangosan. Az nyilván más történet.
 6. Nem feltétlenül ütéserősség kérdése a dolog, hanem hogy akusztikusan nem üt, nincs mélye és elveszik a zenében, akármilyen dobos van. Legalábbis, ha rockzenéről van szó. Szóval a lábat még a 20 fős klubban is illik kirakni, ha alkalmas erre a PA. 80-100 fősben pedig már kell az összes többi dobtest is, ha rendesen meg akar szólalni a zenekar. A cineket ott még nem kell mikronozni, csak nagyobb helyen. A basszus és a gitárok viszont már le vannak dugva egy ekkora klubban is.
 7. A lábdobot a legkisebb helyen is ki kell rakni, különben sehogy sem szól az erősítők mellett.
 8. Cubase 9.5

  Így nem igazán tudsz tesztelni, mert szinte soha nem lesz nulla a különbség még akkor sem, ha ugyanabból a szoftverből exportálsz kétszer. A mai pluginek tele vannak véletlenszerű elemekkel, amik nem szólalnak meg kétszer ugyanúgy. Modulációs pluginek, vagy más komplexebb pluginek és VSTi-k meg főleg nem. Ha van benne real time futó sample alapú VSTi, akkor már csak amiatt sem lesz egyforma. Annyit lehet tenni, hogy minden wav legyen, semmi VSTi és szedj ki minden modulációs plugint, reverbet, stb. Csak EQ és COMP plugin maradjon, abból is minél butább. Cubase EQ sehol ne legyen bekapcsolva. Így megnézed, hogy milyen jellegű eltérés van két export között, ha azonos a host és akkor, ha eltérő. Ebből esetleg lehet valamire következtetni, de nem feltétlenül.
 9. Universal Audio Apolló Twin USB

  Hát igen, valóban elég elképesztő árak vannak.
 10. Sehol nem javítják ki szerintem. CD textbe eleve csak latin karaktereket szokás írni, semmi ékezet, mert abból valahol biztosan gáz lesz.
 11. Köszi. A videókártya Nvidia Ge Force GT710 A monitor mindegy, mert akkor is csinálja, ha össze vannak cserélve, vagy ha más fajta kerül a helyére. Felbontás amúgy mind natív, maximum. Alul 16:9-es, felül két 4:3-as. USB egér, A4-Tech XL-750BH.
 12. Természetesen mi sem rakunk semmilyen adat jellegű dolgot a C-re, de az AppData könyvtárban elég rendszeresen kell matatni például. A VSTPluginst meg én a Steinberg könyvtárban hagyom megszokásból, mert régen sokszor ledobálta, ha nem ott volt. Mostanában az is megesik, hogy Steinberg komponenseket kell kikapcsolgatni kézzel, hogy dolgozni lehessen. Szóval leginkább csak ezen a három helyen szoktunk a C-n dolgozni, de ez is elég idegesítő, hogy nem hagyja.
 13. Ha már Windowsról beszélünk, lenne egy kérdésem, hátha valaki tudja a választ. Három monitoron dolgozunk, egy van alul, kettő felül. Egy olyan hülye problémám van, hogy az alsóról a jobb felsőre valami rejtélyes oknál fogva nehezen lép át az egér. Ha lassan tolom, akkor megakad a szélén, mint valami falon. Ha gyorsan tolom, akkor meg gond nélkül átmegy rajta. A bal oldalira simán átmegy lassan is és a két felső között sincs ilyen fura "felületi feszültség". Elég idegesítő dolog. Nincs valakinek ötlete, hogy mi okozhatja?
 14. Persze, védjék a hülyéktől és nettől, de ez hogyan függ össze azzal, hogy nekem rendszeresen dolgom van a C-n? Ha egyszer már a legelején megadtuk, hogy én vagyok a rendszergazda, akkor erről miért nem hajlandó tudomást venni? Nem hiszem el, hogy ezt ne lehetne épkézláb módon megoldani. Tőlem ne védje, csak másoktól.
 15. Nem tudom, mi az a pinnelés. Az engedélyezett parancsikon el van indítva és utána kitűzve a tálcára. Józan paraszti ésszel ennek így működni kellene, de a lényeg nem is ez, hanem az, hogy ha egyszer én vagyok a rendszergazda, akkor ilyenek fel sem volna szabad merülni. Annak meg főleg nem, hogy egyesével minden parancsikont még külön is engedélyezni kelljen. Biztonságtechnikai szempontok leginkább csak a titkárnőknél érdekesek, mi meg dolgoznánk, ha hagyná a Win. Legalább rakhatnának a Windowsba egy "Nem vagyok idióta" gombot, ami megszabadítana az össze ilyen hülyeségétől.
×