Jump to content
Ménemszól.hu

deneverstudio

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  2.168
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  98
 • Ennyit fórumozott

  412d 7h 18m 35s

deneverstudio last won the day on November 12

deneverstudio had the most liked content!

Megbízhatósága

583 Megbízható

deneverstudio tagunkról:

További Információ

 • Lakhely:
  Szolnok

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://www.deneverstudio.hu/
 1. Cubase 9.5

  Sajnos még fényévekre van, de amúgy valóban ígéretes. Ugyanaz a stáb csinálja, mint aki egykor a Nuendo 2-t, aminek a Steinberg azóta sem ér a közelébe használhatóság és stabilitás terén. Abban nagyon kézre állt minden, logikus volt, pont úgy működött, ahogy kell, stb.
 2. Cubase 9.5

  Mire gondolsz? Nekem ez már így is egy csoda. Eddig gyűlöltem autimatikázni és mindig inkább új sávot csináltam mindennek, tizedannyi idő alatt, de ez most tényleg nagy királyság. Range Selection és már lehet is fel-le húzni, mint a Studio One-ban. Eddig ehhez vagy tízszer ennyi nyomogatás kellett.
 3. Cubase 9.5

  Jó hír, hogy az automatikát hosszas könyörgés után végre teljesen felújították és nagyon jó lett. Már nem kell percekig tökölni minden kis vacakkal, hanem nagyon egyszerűen és gyorsan megy.
 4. Cubase 9.5

  Szerteágazó kérdés, de az egyik magyarázat az, amit Gabo is ír. Komoly kiesés lenne az átállás és állandóan tele vagyunk munkával. Ezen kívül meg más is panaszkodik, nem csak a Cubase/Nuendo felhasználók. Protoolsnál pl. többek szerint gáz van a plugin delay kompenzációval, főleg UAD-nál, így az eleve szóba sem jöhet. A legtöbb DAW pedig meg sem közelíti tudásban a Steinberget, bár a Reapert sokan dícsérik. Más meg azt is szidja, hogy mennyire bonyodalmas a használata a Cubase-hez képest. Viszont ha a Cubase/Nuendo valóban sok tudásából kihúzzuk azt, ami nem működik rendesen, akkor valójában már nem sok előnye marad a többivel szemben. Ezért is van állandóan napirenden egy esetleges váltás. Ez a 9.5 most számos dolgot rendbe rakott szerencsére, amit már régen meg kellett volna oldani, de most várhatunk vagy 1 évet, mire kijön a Nuendo 8.5 és az is használható lesz. Sokszor olyan pitiáner dolgokról van szó, hogy minimális odafigyelés mellett minden rendben lenne. Pl. ne írjuk már a fájlok nevét fekete betűkkel a fekete hullámformákra, mert agybajt kapok tőle, hogy nem lehet elolvasni. A Plugin nevek ne így legyenek: UAD....er, UAD....tor, UAD....ter és hasonlók. Aztán évek óta nem látható a keverőn, hogy melyik plugin van felnyitva. Ezer ilyen dolog van, ami gáz. A plugin neveket a C9.5-ben végre megcsinálták. Marha nagy fejlesztés volt, hogy végre kegyeskedtek egyel kisebb betűtípust használni. A Cubasben nem volt gond a fekete betűkkel, mert ott egy kis téglalapban írja ki, nem úgy mint a Nuendoban. A téglalap viszont az editálásban akadályoz és állandóan le kell kapcsolgatni a neveket. Szóval ezekre már találhattak volna valami értelmes megoldást, de ezek csak a legapróbb bosszúságok a sok durva hiba mellett. Ennél sokkal nagyobb baj az állandó megbízhatatlanság. Amúgy tök értelmetlen ez a két szoftver egymás mellett. Kellene egy sima és PRO változat és azokból is valami modulárisan megvásárolható rendszer. Én pl. max 20-30%-át használom, de annak viszont nagyon precíznek és megbízhatónak kellene lenni, ami sajnos régóta nincs így. Közben állandóan telerakják olyan dolgokkal, ami minket nem érdekel és nincs rá szükségünk.
 5. Cubase 9.5

  Nem tudom, nem ismerem őket.
 6. Cubase 9.5

  Most nincs időm tesztelgetni, hogy van-e különbség, de majd valamkor megnézem, ha nyugi van.
 7. Cubase 9.5

  Az elmúlt hónapokban az, hogy ha Izotope plugin van betöltve, akkor a következő megnyitásnál kidob egy rakás UAD, vagy más plugint, tönkre vágva ezzel a keverést. Ilyen esettben annyira blokkolja a kidobott plugineket, hogy kézzel sem lehet betölteni. Nem minden projectben volt ez így, de ha C9-ből jött, akkor biztosan. Iszonyat szopás volt és nem oldotta meg a N8.1 frissítés sem. Most C9.5-ben végre rendben van. Van persze sok baj ezen kívül is, de ez volt a legdurvább.
 8. Cubase 9.5

  Egyelőre működni látszik a 9.5. Legalábbis úgy tűnik, hogy a legnagyobb gondunk megoldódott.
 9. Cubase 9.5

  Kíváncsi leszek a 64 bites keverőre is, hogy lesz e valami hallható különbség a soksávos projecteknél.
 10. Cubase 9.5

  Ez valóban nagyon gáz. Az UAD pl. azonnal válaszol és segít, ha gond van. A Steinberg egy ritka mocsok banda, az biztos. Amikor már nagyon nagy az anyázás a fórumon, akkor még arra is képesek, hogy törlik a nem tetsző bejegyzéseket és még nekik áll feljebb. Hőbörögnek ahelyett, hogy tisztességes munkát végeznének. Mostanában is nagyon megy a földbedöngölés, mert ennyire rosszak még soha nem voltak a szoftvereik. Vannak persze jó fejlesztések is, de közben állandóan elbarmolnak valami tök jól működő dolgot és mostanra egyetlen részegysége sincs, ami megbízhatóan működne. Öt hónapot vártunk a Nuendo 8 javítására, mert egész egyszerűen használhatatlan. Most jelent meg a 8.1, de ugyanolyan rossz. Szóval nagy csodát nem várok a C9.5-től sem. Annak örülök, hogy végre 16 insert slot lett. Az már nagyon régóta szükséges lett volna.
 11. Cubase 9.5

  Az igazi mocsokság nem is ez, hanem az, hogy nincs rendes hibajavítás már évek óta. Tele van brutális hibákkal és javítás helyett van képük kijönni egy fizetős frissítéssel. Mondjuk ebben van egy csomó új dolog ami már nagyon kellett, de félek, hogy a hibák meg maradtak. Mindjárt felrakom, aztán elkezdem nézni.
 12. ISA ONE & DI BOX

  Én High-on szoktam.
 13. ISA ONE & DI BOX

  Ja, csak a mikrofon jelszinttel nem sokra mész a line bemeneten.
 14. ISA ONE & DI BOX

  Máshová nem is nagyon tudod, az oda van illesztve.
 15. Nyilván továbbra is 48-on van lejátszva, de amúgy tök értelmetlen az egész eljárás. Miért 48-on van felvée, ha egyszer 44,1 lesz belőle? 48kHz csak DVD-video-hoz kell, tehát pl. koncert DVD esetén, mert ott az a szabvány. Szinte minden más esetben 44,1.
×