deneverstudio

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  1.942
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  80
 • Ennyit fórumozott

  194d 2h 32m 12s

deneverstudio last won the day on March 24

deneverstudio had the most liked content!

Megbízhatósága

474 Megbízható

deneverstudio tagunkról:

 • Rang
  Generális
 • Születésnap 1970-02-09

További Információ

 • Lakhely:
  Szolnok

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://www.deneverstudio.hu/
 1. Akkor biztos valakinek nem tetszett és törölte valahogy.
 2. Nálam eltűnt innen pár utóbbi post, pl. ez is: "Minél jobb a felvétel minősége, annál jobban érezhető az uad előnye." Meg az is, amit válaszoltam rá. Nálatok látszik?
 3. Egyfelől igen, mert hallani, hogy nem rontja el, sőt akár hozzá is tesz. Ugyanakkor a szar felvételeknél is nagyon sokat számít, mert amikor van egy rakás kukába való sáv, akkor azt semmi mással nem lehet rendbe rakni. Márpedig ez gyakran megesik, amióta mindenki hangmérnök lett és minden garázsból "stúdió" lett. Sőt, stúdiónak nevezhető helyekről is simán jönnek ki borzalmasan rossz sávok, amikben rengeteg a megfejtenivaló dolog. Na, ekkor kell a rengeteg DSP teljesítmény, meg a jó minőségű EQ-k.
 4. Szerintem meg beszarna bármelyik, ha egy ATC szintű hangfalon hallgatna zenét.
 5. Soha senki nem állított ilyet, de szerintem ne kezdjük elölről az egészet, vissza lehet olvasni, akit érdekel. Az a humbug, amit írtunk többen is, hogy bejön a házba 30 méter gagyi kábelen az áram, aztán a végérre rákötnek 2 méter csodakábelt egy vagyonért. Vagy a hangfalon belül oké a mezei kábel, de kívül már csodakábel van. Ezek nyilvánvaló képtelenségek, de persze megint csak nem a jó minőségű, jól szóló hangfalkábelről akarok lebeszélni senkit sem. Egy szint felett viszont értelmetlenné válik ez az egész és átmegy parasztvakításba. Mondjuk egy gitárkábel esetében a 30-50eFt-os kategória abszolút indokolt a profi szinten. Kb. itt van jelenleg a tudomány vége, efölött már csak a hülyítés van. A tápkábeles történet amúgy szintén nagyon egyszerű tesztekkel igazolható, vagy cáfolható lenne. Soha senki nem igazolta. Ez is szimpla placebo, mint a legtöbb ilyen hasonló dolog, pont úgy, mint a homeopátia esetében. Azt sem sikerült soha senkinek sem igazolni klinikai körümények között. Éppen ezért több országban már be is tiltották.
 6. Részben mondhatjuk, hogy igen, de digit kimenetről simán visszanyerhető az eredti wav. Nullteszttel kiütik egymást. Két lejátszás is kiüti egymást, max lesz benne itt-ott egy bit hiba, ha volt lejátszáskor hibajavítás.
 7. Természetesen senki nem akar ilyesmit mérni. Mindenki csak valami eltérést akar mérni, mert az legalább utalhatna arra, hogy valami változott, de nem lesz ilyen eltérés. Erre persze a bakelit nem alkalmas, mert nincs két egyforma lejátszás a működéséből fakadóan, de a CD lejátszó digitális kimenettel már igen. Fel kell venni mindkét lejátszást és akkor van mit kielemezni, nem pedig filozofálni az éterben örökre eltűnt hangról, hogy az milyen volt az emlékeink szerint. Az elemzés, pl. egy null teszt azt fogja mutatni, hogy tökéletesen egyezik a kettő, vagyis nem történt semmi. Minden érzékszervet könnyű becsapni és talán a fület a legkönnyebb. Az "ének érzelmi telítettsége" amúgy leginkább csak a mi fejünkben létezik. Bennünk jelenik meg, amikor a zenét feldolgozza az agyunk és emocionális élménnyé alakítja a beérkezett rezgéseket. Ami az egyiknek gyönyörű, érzelmes, kifejező előadás, az egy másik embernek semmitmondó is lehet és teljesen hidegen hagyja, vagy épp idegesítő nyavalygásnak érzi. Mindez persze erősen hangulatfüggő is tud lenni, hogy miként reagálunk egy-egy zenére. Ha még ehhez hozzávesszük a fül alapvető működési mechanizmusát is, mint bizonytalansági tényezőt, akkor ebből mindenképpen az jön ki, hogy a fület elfogadni, mint "mérőeszközt" rendkívül tudománytalan dolog. Egyébként ezeknek az érzéki csalódásoknak általában roppant egyszerű magyarázata van. Például a második meghallgatásnál elkezdünk a részeltekre figyelni, mondjuk épp az énekre és észrevesszük, hogy "Jé, micsoda szép, érzelmes éneklés!" "Eddig ez nem ilyen volt!"-gondolnánk. Pedig de, pontosan ugyanolyan volt, csak nem figyeltünk rá és ezt egyértelműen igazolja is, ha fel van véve mindkét lejátszás.
 8. Alig használt AKG C414-XLS mikrofon eladó 220.000,-Ft-ért. 20/9556-439
 9. TC Powercore PCI MKII-Unplugged DSP kártya Sony Inflator pluginnel 30.000,-Ft-ért eladó. 20/9556-439
 10. Apogee DA-16 160eFt-ért eladó. Csere is érdekel. 20/9556-439
 11. Igen, vannak ilyen anomáliák. Még jobb amikor a szutyok kábelen bejön a házba az áram, aztán az utolsó két méterre meg beraknak egy több százezerbe kerülő kábelt. Könyörgöm, minek?
 12. Sokat, mert rengeteg a barom az utakon, de ez az egy még élne, ha ő vezetett volna. Amúgy szerintem tök jó, hogy kísérleteznek ilyen dolgokkal, de lesz még ezekkel gond rendesen. Az audio programokból is látjuk, hogy még látszólag tök egyszerű dolgokat sem tudnak megoldani a gépek. Legalábbis ami hozzánk eljut a létező technológiából, az nem.
 13. Azért azt se felejtsük el, hogy az az önvezető autó nemrég megölte a gazdáját, mert nekivezette egy kamionnak.