Bakóimi

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  90
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  8
 • Ennyit fórumozott

  2665d 3h 57m 32s

Bakóimi last won the day on January 17

Bakóimi had the most liked content!

Megbízhatósága

57 Megbízható

2 követő

Bakóimi tagunkról:

 • Rang
  Káplár
 • Születésnap

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.514 profil megtekintő
 1. Csodás összefoglaló - de ezt Tőled már megszokhattuk - gratulálok! Annyit hozzátennék az iPad-es zenélésnek egy nagy előnyéről,miszerint vannak olyan alkalmazások amelyek hardveresen nehezen és drágán lennének csak megvalósíthatóak,de leginkább nincsenek is. Ilyen például - csak hogy pár személyes kedvencemet említsem - a Borderlands Granular,ami egy hihetetlen lehetőségekkel bíró granuláris szinti,akár valós idejű bemeneti jelből is dolgozik,a másik a Patterning dobgép,ahol akár minden hangszer sávja más időbeli felbontásban lehet,vagy nézzük például a Roli cég Noise-át amivel (ingyen) beléphetünk a mikrotonális kontrollerek csodás világába (a legegyszerűbb hardver ami ilyesmit tud is vastagon ezer euro felett van). Szóval a lehetőségek korlátlanok,iPadet mindenkinek!
 2. Eladó 2db Yamaha SPX-1000 effektprocesszor,a cég néhai félprofesszionális csúcsmodellje. Tökéletesen működő állaptban,használatból eredő apróbb karcokkal. 43eFt darabja,ez a jelenlegi nemzetközi piaci ár kétharmada alatt van. Érdeklődni a 30-9424-532 számon lehet,csere nem érdekel most,köszönöm.
 3. Demónak lejátszhattak volna egy kártyapartit,mivel ez egy pakli kártya....:-D
 4. Keresek Yamaha PLG-150DX bővítőkártyát. Ajánlatokat ide privátban,ill. a 30-9424-532 számra várok.
 5. Yamaha RX-7 dobgép eladó,újszerű állapot,tökéletes működés,'80 évek. Csere most nem érint,köszönöm. Érdeklődni a 30-9424-532 számon lehet.
 6. Nem tudom volt-e már.....:D
 7. Azért a panelt nézve a "hangonként" jelen lévő valamilyen digitális processzor elgondolkodtató. Valószínűleg a vezérlést/burkológörbéket/LFO-t intézi,de elég ritka hogy erre hangonként külön eszközt rendelnek hozzá,lévén a mai mikrokontrollerek legegyszerűbb típusai is olyan teljesítményűek hogy félgőzzel intézhetik ezeket a funkciókat sok hang polifóniáig. De hát csak nem kamuznak Korgék és minden filter és oszcillátor tényleg analóg. Viszont osztom azt a véleményt hogy az eddig látottak/hallottak alapján egy nagyon jó ár-teljesítmény arányú hangszer lesz ez. Persze hogy vannak jobbak,de AUDI A3-at sem az fog venni akinek amúgy mondjuk Porsche Panamerája van.
 8. Eladó effektek: - KORG Kaoss Pad 2 27eFt - KORG Mini Kaoss Pad 15eFt - ELECTRIX MO FX rack 63eFt - LEXICON ALEX 20eFt - ZOOM 9120 Studio 27eFt A 06-30-9424-532 számon lehet érdeklődni.
 9. Eladó effektek: - KORG Kaoss Pad 2 27eFt - KORG Mini Kaoss Pad 15eFt - ELECTRIX MO FX rack 63eFt - LEXICON ALEX 20eFt - ZOOM 9120 Studio 27eFt A 06-30-9424-532 számon lehet érdeklődni.
 10. Master-Slave SCSI-n??? Az nem csak IDE buszon van?
 11. Eladó effektek: - KORG Kaoss Pad 2 27eFt - KORG Mini Kaoss Pad 15eFt - ELECTRIX MO FX rack 63eFt - LEXICON ALEX 20eFt - ZOOM 9120 Studio 27eFt A 06-30-9424-532 számon lehet érdeklődni.
 12. Nem kezel IDE felületet sajnos az AKAI S5000-6000. Volt szó róla hogy egy későbbi operációs rendszerbe majd beleintegrálják,de erre aztán nem került sor.
 13. Ez azért így nem teljesen igaz. Mikrotonális zenék előadásához,vagy ha polifon modulációkat vagy hajlításokat akarsz használni,akkor csak a Haken Continuum és a Rola Waveboard ad lehetőséget ezekre. (A Waveboard hullámos felülete miatt kicsit korlátozottabb talán glide-ra). Érdemes végignézni a demokat a Youtube-on a Hakenről - nem mondom hogy mind értelemes - de akkor rögtön kiderül mire is jó. Persze drága,de hát kis szériéban minden drága,meg ha hozzávesszük hogy bele van építve egy elég komoly DSP rendszer,akkor már nem annyira. :-)
 14. Kövezzetek meg,de szerintem ez egy jó cikk. Az igényes zenehallgatás egy hobbi.Mint minden hobbi esetében,itt is vannak végletek. (Tegye fel a kezét akinél több - sok - százezerért vannak otthon hangszerek,stúdióberendezések. Mindenki? Most tegye fel az,aki ebből él,vagy keres vele. Egy a kétszázból? Ennyi... :-) ) Valószínűleg én is megvenném a negyvenmilliós berendezést HA nem számítana a pénz. A mostani kávéfőzőmnél kb. tíz százalékkal tudnék jobb kávét készíteni azzal a géppel amire vágyom. Cserébe kétezerötszáz euróval többe kerül (kb. 4000 EUR) mint a mostani és fél órával tovább tart míg üzemkészre melegszik. De mégis egyre nehezebben tudom visszatartani magam hogy ne vegyem meg valahogy. Átlagember szemével nézve persze ez is bődületes sznobság,de hát mindenkinél más a fontossági sorrend. Viszont egy farmernadrágért nem vagyok hajlandó négyezernél többet adni... :-D
 15. 1. : Gondolom azért,amiért a Waldorfnál nem szoktak megoldódni a dolgok. Sz@rnak bele magasról. Egy upgrade kijött,jobb lett,ennyi,örüljetek neki... 2. : DSP : DSP56371 DAC : Asahi Kasei AKM4384 ettől semmivel nem lehet közelebb kerülni a megoldáshoz,egyik sem olyan chip ugyebár,hogy ráforrasztok egy potmétert és jelszintet állítok. (Hacsak nem fejted vissza a forráskódját a kütyünek és írsz rá jobb firmware-t :-D ). Sajnos a Waldorf "egydéespés" cuccaival mindig bajok voltak,a nagyobb cuccaik tudását próbálják belepréselni a hardverbe úgy,hogy dinamikusan kezeli a poifóniát (értsd : összetettebb hang - kevesebb polifónia). Na ez soha nem jön össze nekik valamiért. A Blofeld szintproblémája apróság a többi "kiswaldorf" (MicroWave,MicroQ) firmwarecumijaihoz képest. Valószínűleg ahhoz hogy az eddiginél nagyobb változást hozhassanak a jelszintben,alapjaiban meg kellene változtani a meglévő szoftver struktúráját,és akkor az valaminek a rovására menne,vagy már lehetetlen az eredeti szoftverben kialakított memóriafelosztás,regiszterkezelés miatt...vagy valami ilyesmi. (Vagy tényleg most is csak sz@rnak bele magasról,ahogy ezt sok éven át a cégtől megszokhattuk). Abban persze igazad van,hogy a kimenőfokozat-tuning beépítésével legalább nem kell gainelhető keverő mellé.