Jump to content
Ménemszól.hu

Bakóimi

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  130
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  13

Bakóimi összes megnyilvánulása

 1. Bakóimi

  AKAI - AudioQuest - Aphex - Zoom - Korg - Electrix

  Eladóak : -Akai Pro S5000 sampler nagyonfullextrával (minden létező opció ami csak készült hozzá...ADAT,USB,FX,128 Poly, 16 Out, full Ram, HDD.... stb. minden) 210eFt -AudioQuest Type 4 hangfalkábel 2x3m, egyik végén banándugók, másikon saruk, harmadár körül... 28eFt ELKELT... -Aphex 104 Aural Exciter type C w. Big Bottom (2db) 30eFt/db -Aphex 109 Quad Band Parametric EQ, csöves kimenettel (2db) 70eFt/db -ZOOM 9120 rackes multieffekt (telt, meleg hang, tényleg meglepően jó) 25eFt -E-MU Virtuoso 2000 hangmodul (a nagyobbik verzió, Orchestral 1 és 2 modulokkal) 70eFt -Electrix Mo FX tabletop-rack effekt, livehoz incredible... 65eFt -Korg Mini Kaoss Pad 15eFt ELKELT... Érdeklődni a 30-9424-532 számon lehet, csere, beszámitás most köszönöm nem.
 2. Bakóimi

  Lomtalanitás reloaded

  Eladóak : -Korg M3-61 workstation, Radias board, V2 memóriabővités, hibátlan állapot (ez csak korlátozott ideig eladó) 330eFt -Aphex 104 Aural Exciter type C w. Big Bottom (2db) 30eFt/db -Aphex 109 Quad Band Parametric EQ, csöves kimenettel (2db) 70eFt/db -ZOOM 9120 rackes multieffekt (telt, meleg hang, tényleg meglepően jó) 25eFt -E-MU Virtuoso 2000 hangmodul (a nagyobbik verzió, Orchestral 1 és 2 modulokkal) 70eFt -Electrix Mo FX tabletop-rack effekt, livehoz incredible... 65eFt -Korg Mini Kaoss Pad 15eFt Érdeklődni a 30-9424-532 számon lehet, csere, beszámitás most köszönöm nem.
 3. Bakóimi

  Ensoniq DI-10 digital IO board ASR-10 hez

  Eladó DI-10 digital IO board Ensoniq ASR-10-hez. Nagyon ritkán lehet ilyet találni. Alku, csere most nem, köszönöm. 06-30-9424-532
 4. Bakóimi

  Új Strymon effekt: Magneto

  Jé,a Zacher Gábor is szintis? Mondjuk ezek a cuccok tényleg függőséget okoznak...
 5. Bakóimi

  Ezmegaz.

  Eladóak : - Korg KaossPad KP2 : 25eFt - Korg KaossPad Mini : 15eFt - Zoom 9120 multieffekt rack : 25eFt - Lexicon Alex effektprocesszor rack : 20eFt - E-MU Virtuoso 2000 hangmodul rack (feleslegessé vált Integra-7 miatt,de ugyanolyan jól szól...): 80eFt - Rocktron Intellifex multieffekt (3db van,két blackface és egy LTD verzió) 26eFt darabja Alku, csere nem érint,köszönöm. 30-9424-532
 6. Bakóimi

  Keveredések...

  Eladó 2db Roland M16E tip. rackmixer. Szemben a piacon fellelhető darabok nagy részével,ezek alig futottak valamit,mindenük tökéletesen működik.Gyáriakhoz képest egy nagyságrenddel jobb kondenzátorokkal tuningolva. Ezért kerülnek ennyibe... 70eFt/db Alku,csere most nem érint,nem kenyérre kell csak már nem használom őket. Érdeklődni a 30-9424-532 számion lehet.
 7. Bakóimi

  Lomizás.

  Eladóak : -E-MU Virtuoso 2000 modul 64MB minden ami orchestral...fantastic,de már nincs rá szükségem 70eFt - Korg KaossPad 2 25eFt -Korg KaossPad Mini 15eFt -Yamaha FB-01 FM szintimodul 27eFt - Lexicon Alex effektprocesszor 17eFt -Rocktron Intellifex multieffekt rack (3 db is van) 25eFt/darab -Zoom 9120 multieffekt rack 25eFt -Aphex 109 Aural Exciter rack csöves out (2db van) 30eFt/darab -Aphex 104 négysávos mono vagy kétsávos sztereo parametrikus EQ,csöves out (2db van) 70eFt/darab Alku-csere most nem érint,köszönöm. Érdeklődni a 30-9424-532 számon lehet.
 8. Bakóimi

  Lomok

  Eladóak : - Korg KaossPad 2 : 27eFt -Korg KaossPad Mini : 15eFt Csere,alku most nem,köszönöm,Bp. átadás,nem szeretnék postázni. 30-9424-532
 9. Bakóimi

  Behringer MiniMoog...

  Részben azért drága mert már nincs. Ráadásul mind halálra van itélve sajnos,záros határidőn belül. Ezért aztán akinek van,veszettül hypolja hogy meg tudjon szabadulni tőle minél jobb áron. Ezzel együtt nagy királyság...lett volna,ha egyszer befejezik rendesen.
 10. Bakóimi

  Csőkatalógus

  Pont erről beszélek én is. A belső szerkezetet egy,kettő,vagy több csillámlemez "támasztja ki a cső belső falához. Mikor ezek szélei elkezdenek elrepedezni,akkor engedik icipicit mozogni a szerkezetet. Ez a mikrofónia. A legritkább esetben van kellemes hangja tapasztalataim szerint.
 11. Márminthogy NYOLC analóg filtert és OD áramkört....:)
 12. Bakóimi

  Csőkatalógus

  Jogos,ez igaz,de ezeket a rezgéseket nagyrészt a rugós zengető "érzékeli"...az meg beleépíthető bármibe. Ha már a csövek is érzékelik a rezgéseket,akkor már baj van,cserélni kell őket. A csöveknél kialakuló mikrofónia - pont a kialakulásának oka miatt - egy elég szük frekvenciasávot érint és ez inkább igen zavaró mint kellemes.
 13. Bakóimi

  Csőkatalógus

  Régi szép idők....itt van egy 1967-es Applied Electronics katalógus (ez olyan Conrad-féle cég,mindent árultak,tahát nem is olcó') miszerint Mullard EL34 Metal Base Selected Quartett ( tehát 4db összeválogatott SzentGrál )....87cent (!!!!),aza kb. 4 doboz piros Malrboro ára akkoriban. Olyan nyolc éve adtam el egy ugyanilyen bonatalan,új kvartettet egy amerikai fickónak az eBayen 1800USD-ért. Mondjuk ezek tényleg a valaha létezett legjobb hangú EL34-ek (gitárerősítőbe),de akkor is. Hát ennyit számit az árban a tömeggyártás. Meg a misztifikáció.
 14. Bakóimi

  Csőkatalógus

  Lazán lehetne,DE : Kicsiben nem éri meg. Márpedig az igény - világszínvonalon - kicsi. Hifisták,zenészek,ennyi. De az igazi poén nem ez,hanem az,hogy FET-es technológiákkal teljesen kiválthatóak a csövek - az előfokcsövek mindenképpen - de itt jön a képbe a technikai fetisizmus. A gitárosok már szembesültek vele hogy igenis vannak tökéletes előfokok cső nélkül is amik hozzák a csöves karaktert,az utóbbi években rengeteg butik cég ráált az ilyen jellegű pedálokra,előfokokra. Viszont a "zenészek" nagy része mindig a technikában keresi a megfejtést és mivel jelenleg a vintage csöves cuccok a legdrágábbak,ezért akkor csakis ott lehet a mgoldás. Pontosan ugyanaz játszódik le mint az analóg szintetizátoroknál,minél kevesebb maradt a régi eszközökből,annál embertelenebbül irreális összegekért árulgatják. Pár éve egy Tungsram csővel kiröhögtek volna - le kellett a feliratot mosnom róluk ha beleépítettem valamibe,mert ha a megrendelő megtudja hogy Tungsram,akkor kivetette volna - most meg már aranyárban mennek.Ráadásul azoknak is csak egy része jó és az sem mindenhova,de a leggagyibb sárga feliratosat is úgy árulja mindenki mint a Szent Grált...általában fingjuk sincs hogy pl. mi a különbség a sárga.a piros és a zöld pecsét között. Pont mint az szintik...pár éve egy Juno-106 vagy egy PolySix nyolcvanért ment,most meg lassan háromszázért. Maaaargit!!! Nóóóórmáááááális???? Aztán itt van az utóbbi évek legnagyobb csöves átb@szása,az új kiadású Mullard,Tung-Sol,stb. csövek. Az Electro Harmonix (akié jelenleg a világon működő négy csőgyárból hármat birtokol - Sovtek-Svetlana-Shugang ) felvásárolta - vagy már lejárt - a licenszét a régi csöveknek,pontosabban az azokban használt anódlemez-konstrukciókét (TEHÁT a felhasznált anyagok nem ugyanazok!!!!) és úgy hirdeti őket mint a régiekkel megegyezőket. Hát semmi közük hozzájuk,szerencséjükre a mostani célközönségnek fingja nincs róla hogy kellene szólnia ha olyan lenne mint az eredeti. A régi anyagokat pedig nem azért nem hsználják mert nincsenek,hanem mert különböző környezetvédelmi előírások miatt nem szabad,továbbá túl drága az előállításuk. Sajnos az EH az elmúlt tizenöt évben mióta megvasárolták a fentebb említett három gyárat,egy fillért sem költ a karbantartásra,feljlesztésre,így egyre gagyibb csövek jönnek ki onnan,egyre drágábban. A negyedik gyártó a JJ (volt Tesla) még tartja magát,ők egy kicsit jobb minőséget gyártanak mint az EH cégei,de ezek sem közelítik meg a régi klasszikusokat. Sajna,ez van most.
 15. Mondjuk abban hogy analóg filter meg torzító van benne....azért ez elég nagy különbség. :-D
 16. Bakóimi

  Axel Hartmann's 20k Synth

  De ez sampleres! SŐŐŐŐT! Tud kecskehangot is. Van rajt' PLAY BAK... idióta...
 17. Bakóimi

  Behringer MiniMoog...

  O.K.,gondoltam hogy szájkarate lesz ebből is. Amikor kijött,akkor volt nálunk egy ilyen Bugeera Peavey klón,AZ úgy szólt mint az eredeti. NEM a megépítés milyenségéről beszéltem,az full a megszokott Behreinger-szint volt. Azért volt ott,mert a forgalmazó azt szerette volna hogy mi vigyük a szervizét,amit nem vállaltunk el érthető okokból. Köszönöm,tisztában vagyok hogy mitől jó és mit kell megfizetni egy komoly klónban/erősítőben,5 évig vittem a Korg-Vox-Marshall hivatalos márkaszervizt meg kb. harminc éve ezzel foglalkozom. Peace.
 18. Bakóimi

  Behringer MiniMoog...

  Lazán meg lehet építeni annyiból szvsz.,az eredetit sem földönkívüliek rakták össze azért,lássuk be. Nem lesz olyan tartós alkatrészekből mint az eredeti természetesen,de a hangját meg lehet lazán csinálni majdnem ugyanolyanra. A jó minőségű elektronikai alkatrészek ára sem annyira horror nagy tételben,kivéve a elektromechanikus alkatrészeket (kapcsolók,potméterek) de ezek meg nem szólnak bele a hangba. Anno a Bugera-féle Peavey 6505 klónokra is mindenki előre hányt,aztán - személyes tapasztalat - kurvára ugyanúgy szólt. Persze elég hamar kontaktosak lettek a potik,meg hasonlók,de a hang ott volt. Várjuk ki a végét.
 19. Bakóimi

  iPad és a zenélés

  Csodás összefoglaló - de ezt Tőled már megszokhattuk - gratulálok! Annyit hozzátennék az iPad-es zenélésnek egy nagy előnyéről,miszerint vannak olyan alkalmazások amelyek hardveresen nehezen és drágán lennének csak megvalósíthatóak,de leginkább nincsenek is. Ilyen például - csak hogy pár személyes kedvencemet említsem - a Borderlands Granular,ami egy hihetetlen lehetőségekkel bíró granuláris szinti,akár valós idejű bemeneti jelből is dolgozik,a másik a Patterning dobgép,ahol akár minden hangszer sávja más időbeli felbontásban lehet,vagy nézzük például a Roli cég Noise-át amivel (ingyen) beléphetünk a mikrotonális kontrollerek csodás világába (a legegyszerűbb hardver ami ilyesmit tud is vastagon ezer euro felett van). Szóval a lehetőségek korlátlanok,iPadet mindenkinek!
 20. Demónak lejátszhattak volna egy kártyapartit,mivel ez egy pakli kártya....:-D
 21. Nem tudom volt-e már.....:D
 22. Bakóimi

  Korg Minilogue

  Azért a panelt nézve a "hangonként" jelen lévő valamilyen digitális processzor elgondolkodtató. Valószínűleg a vezérlést/burkológörbéket/LFO-t intézi,de elég ritka hogy erre hangonként külön eszközt rendelnek hozzá,lévén a mai mikrokontrollerek legegyszerűbb típusai is olyan teljesítményűek hogy félgőzzel intézhetik ezeket a funkciókat sok hang polifóniáig. De hát csak nem kamuznak Korgék és minden filter és oszcillátor tényleg analóg. Viszont osztom azt a véleményt hogy az eddig látottak/hallottak alapján egy nagyon jó ár-teljesítmény arányú hangszer lesz ez. Persze hogy vannak jobbak,de AUDI A3-at sem az fog venni akinek amúgy mondjuk Porsche Panamerája van.
 23. Bakóimi

  Formattálás S2000-el

  Master-Slave SCSI-n??? Az nem csak IDE buszon van?
 24. Bakóimi

  AKAI S5000 HDD bővítés

  Nem kezel IDE felületet sajnos az AKAI S5000-6000. Volt szó róla hogy egy későbbi operációs rendszerbe majd beleintegrálják,de erre aztán nem került sor.
 25. Ez azért így nem teljesen igaz. Mikrotonális zenék előadásához,vagy ha polifon modulációkat vagy hajlításokat akarsz használni,akkor csak a Haken Continuum és a Rola Waveboard ad lehetőséget ezekre. (A Waveboard hullámos felülete miatt kicsit korlátozottabb talán glide-ra). Érdemes végignézni a demokat a Youtube-on a Hakenről - nem mondom hogy mind értelemes - de akkor rögtön kiderül mire is jó. Persze drága,de hát kis szériéban minden drága,meg ha hozzávesszük hogy bele van építve egy elég komoly DSP rendszer,akkor már nem annyira. :-)
×