Arnoux.

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  64
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  1
 • Ennyit fórumozott

  263d 8h 17m 55s

Arnoux. last won the day on November 8 2015

Arnoux. had the most liked content!

Megbízhatósága

4 Semleges

Arnoux. tagunkról:

 • Rang
  Káplár

Legutóbb az adatlapod nézték:

369 profil megtekintő
 1. 150-180 között keresem a fenti dobgépet.
 2. Valóban, próbáltam a legkényelmesebb módját választani. Garpo le is írta nagyjából mit kell tudni a PPQ-ról, plusz a live dob konvertálás tippet. Te a DAC-on - ami egyébként nem ismeretlen- kívül gyakorlatilag nem mondtál semmit a felvázolt kérdések kapcsán. Önmagában ez nem probléma, csak hozzászólásaid legvégső konklúziója általában az volt, hogy azzal kezd, hogy "hallgass zenét" "olvass" "laikus". Ha megfigyeled egyébként terjedelmes hozzászólásaid igen légüresre sikeredtek, elkanyarodva azoktól a gyakorlati kérdésekről amit felvetettem. Kérdésem egyébként nem az analóg áramkörök legmélyebb bugyraira irányult, mint ahogyan szerintem megannyi zenész sem igazán van tisztában azzal, hogy mit is csinál a swingje az mpc3000-esen. Egyszerűen használja. És szerintem sokukat hiába kérnéd hogy olvassanak utána - nem tennék. Azt gondolom rajtam kívül mást is érdekelhet a téma, illetve más is tud másnak fain tippeket adni. De így szerintem ezzel ennyi volt a topic. Kár. Üdv.
 3. Ez önmagában még nem jelent azt, hogy laikus vagyok, de meglehet. 98 óta gyűröm, megtéve a fasttracker-cooleditpro-fruityloops-acid-ableton útvonalat. De végülis nem a minősítések miatt írtam ide, hanem inkább információcsere céljából. Ettől függetlenül ha van tipped a klisé plugineken kívül örömmel fogadom.
 4. Köszi, hogy helyreraktad a dolgot Igen én is úgy vettem észre hogy audio>midi konvertáláskor jól megőrzi az eredeti timingját az Ableton.
 5. Ezeknek a direct hangmintázó dac-oknak utánanézek. Nem igazán találkoztam még velük, bár hallottam róla. Jelenleg annyit tervezek hogy a héten érkezik egy Akai S3000 sampler aminek egy hozzám közelebb álló hangja van. Valószínűleg egy külső sequencer kellene ami nem olyan hiperpontos mint egy daw, illetve jobb swingje is van, nem túl drága de kellően oldszkúl.
 6. Üdv. Próbálom fejleszteni magam a groove-ok, swing és valamiféle "analog circuit behaviour" létrehozásában Ableton/DAW sequnceren belül. A témában szívesen várom az ötleteket ha van valakinek akár az eljárás, vst, vagy külső eszköz tekintetében. Nem mondanám hogy jól képzett vagyok a témában, de próbálom mind közelebbről megismerni. Elsőként jó lenne tudni hogy valójában mi is az "Analog Circuit". Tudjuk, hogy pl egy TR-909 4/4 kick esetén lépésenként kissé másképp szólal meg a hangszín. Kérdés: Miben rejlik ez a különbség? Kis különbségek lesznek az ADSR-ben vagy a detune érték módosul, dinamika??? ----- Vajon milyen módon lehet leginkább ezeket a különbségeket egy sample-lel DAW-ban reprodukálni? Én az Arturia minifilterét próbáltam ahol van egy "effektszekvenszer" vagy mi, plusz lfo és így próbálok finom változásokat kieszközölni. Ezen kívül finom detune automatizálást rakok akár a kick-re is. Egyéb ötlet e téren? Swing téma: Mi is a swing valójában? a note lépéséinek és velocity értékének finom randomizálása adott algoritmus szerint? Vagy csinál még valami egyebet? Olvastam a témával kapcsolatban valamiféle PPQ értékről. Nem igazán értettem, de valami olyasmiről szól hogy a swing algoritmusának felbontása DAW esetén jóval részletesebb PPQ 960 vagy afölött, míg régi hardwareknél mint MPC3000, Linndrum 48 körüli ez az érték. - Valami reprodukciós ötlet? Mostanság alkalmazott módszerem, hogy kiválasztok egy meglévő zenéből egy nekem tetsző drumloop-ot, azt Abletonban átkonvertálom midibe, a hangokat meg behelyettesítem saját hangmintaállományból. Így kb ugyanazt hallom egy hihat esetén mint az eredeti muzsikában. Szóval ez lett volna a kissé kesze-kusza gondolatmenet. Előre is köszi ha valaki megosztja saját worklowját, eszköztippjeit a témát illetően.
 7. Tuti jó cucc lehet ez az MPC X. Mégiscsak jobb, egy dobozban vezérelni mindent, mint a képernyőt bámulni egy midikontrollerrel, de nagyjából lehet, hogy itt merül ki az egész. Ezért éppen megérheti, de érdemes elgondolkodni....: - Egy beépített mpc 2 szoftver van benne...(lehet beépített windows pad) - gyakorlatilag az egész rendszer ugyanaz mintha pcről vezérelnéd. - Tapicskolni vagy klikkelni jobb? - szerintem nincs nagy különbség - A hangkártya konverterei biztos hogy nem a 16 bites akai mpc-k, samplerek világát hozza, hanem a mai sztenderdek alapján szól. - Valószínűleg a soundja ugyanaz lesz, mint a hangkártyádé. - E tekintetben maradhatnál is a DAW-nál is. - Az mpc60 és az mpc3000 swingje nagyon istenítve van, már az újabb mpc-ken sincs meg. Nem hiszem hogy belevarázsolták a szoftverbe, de ha úgy van akkor érdemes elgondolkodni rajta. - A régi Akai filterek - ha tudná hozni, az is komoly fegyvertény lehetne... - Ez a túl nagy színes képernyő lehet hosszú távon "lefáraszt" ---too much information, meg színes...stb
 8. Félig OFF, de ha már Behringer.... Fél éve jelent meg az új monitor kontrollerük kemény 150 EUR-ért. Ma jött meg, szimmetrikusban van szépen bekötve, nem tudok rá rosszat mondani. Még ha Mackie Big Knob copy is. Ráadásul ebben elég szépen működő VCF-fel van ellátva a szabályzó. 20 review-t olvastam róla mindenféle honlapokon, de minden új tulajdonos kitűnő cuccként értékelte különös tekintettel az árra is.
 9. Így már sokkal beljebb vagyok, rövidebb lett a lista ...Köszönöm a válaszokat!!!
 10. Sziasztok! Két nap után az új Electribe Sampler-rel kapcsolatban van pár homályos pont, ha valaki valemelyikhez hozzá tud szólni akkor örömmel veszem 1. A leírás szerint a filterek gombjait nyomogatva többféle filtertípus között válogathatunk a lo hi és bypasson belül. A próba során viszont nem láttam ilyet. 2. Szintén a leírásban, ha jól értelmeztem a sequencerben aktivált pad-lépés hangnemét ha megváltoztatod (step -editben) és újból ki be kapcsolod az adott padot akkor visszaugrik az alap C4-re. Ez nekem nem történt meg. (bár ne tragédia) 3. Verziószámot lehet valahol ellenőrizni melyik fut rajta? 4. Mi az az alternate a menüben? 5. Van ugye a voice assign mono - poly értem de mi a különbség a mono1 2 illetve a poly 1-2 között? Mivel egyik sem működik úgy amit én keresek, mégpedig, hogy az egyik pad/note leütése kioltsa a másikat. Van ilyen funkció a gépezetben valahol? 6. One-shot mód beállításának lehetőségét sem találtam. Néha jó lenne ha nem kéne nyomva tartani a padot. 7. Mi a part priority? 8. A step editnél miért van 4 note állítási lehetőség? Az első működik a többi nem. Valami layerfunkcióhoz lenne...bár ilyet nem találtam. 9. A motion sequencenél csak az egészet lehet törölni gondolom adott paramétereket külön külön nem.... 10. Valami nudge funkció? 11. Valami olyasmit olvastam hogy ha SD kártya van a gépben akkor indításkor automatikusan feltölti? Meg felülírja a régit? Mi van ha több file-om van? 12. A PCM hangok és az Analog hangok is törlődnek ha újakat rakok fel, illetve factory resettel visszaállíthatók mindig az alap hangkészlet? Ennyi....
 11. Köszönöm az infót!!! Időközben kipróbáltam a microdockot 1010pci mellett a Cardbus-sal is, de a docknál ugyanúgy áll az alacsony hangerő probléma. Még nézek hozzá minőségi Ethernet kábelt, meg kipróbálom egy másik gépen....
 12. Azt hiszem nem mondtam el mindent...még ezt röviden vázolnám...hátha esetleg itt lehet a hiba Szóval van egy EMU 1212M PCIe szettem. (EMU1010 alapkártya + EMU 0202társkártya) Amit vásároltam az egy EMU 1616M dock, viszont ez egy PCMCIA káryával volt használva. Lehetséges vajon az hogy a 1616M dock + PCMCIA kombónál maga a dock nem ugyanaz mint a PCIE verziónál? Ezért produkálna negyed hangerőt az én PCIE 1010 alapkáryámmal? Hogy továbbmenjek lehet, hogy a 1616M PCIE - hez tartozó 1010 alapkártya nem egyezik meg a 1212M PCIEhez tartozó 1010-zel sem? Mivel, hogy a dockom PCMCIA-os még arra gondoltam, hogy elhozom azt is és megnézem vmi átalakítóval, hogy azzal esetleg mit produkál....
 13. Kíváncsi vagyok ki mit mond a 3-as az, de sztem nem tűnik ki...
 14. Pl ha mást nem is de az esetleges one note bass problémát hallani kell....