Jump to content
Ménemszól.hu

PropaneB

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  369
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  12
 • Ennyit fórumozott

  8131d 36m 15s

PropaneB last won the day on March 1

PropaneB had the most liked content!

Megbízhatósága

100 Megbízható

PropaneB tagunkról:

 • Rang
  Kapitány
 • Születésnap 1973-04-19

További Információ

 • Lakhely:
  Budapest

Kapcsolatfelvétel

 • AIM
  Mobil: +36204596688

Legutóbb az adatlapod nézték:

2.934 profil megtekintő
 1. PropaneB

  Mikrofonteszt!

  Szívesen! Az úttörő ahol tud, ott segít... 🙂
 2. PropaneB

  Mikrofonteszt!

  Feltöltöttem ide: https://www.dropbox.com/s/indy3qt4b77euq8/Mikrofontesz_Bereczki Zoltan.zip?dl=0 és ide is: https://drive.google.com/file/d/1iA6RSMH9IJzZMojbnf7130OtmT94PpcC/view?usp=sharing Remélem le tudjátok szedni...
 3. PropaneB

  Mikrofonteszt!

  Ha a Bereczki Zolis mikrofonteszt file-aira gondolsz, akkor nekem megvannak valahol, megkeresem neked
 4. PropaneB

  Klíma a stúdióban...

  Wheel fórumtárshoz csatlakozom. Én két éve építettem a stúdióm, bele lett tervezve a szellőzés. A gépészetre még gyúrnom kell (csak az közel 1,5 millió forint baráti áron...80 négyzetméter klimatizálás-szellőzés) A légvezetékek kialakítása sem egyszerű, mivel labirintus elven kell elvezetni a helységek és a födém kapcsolatánál a csöveket a hangszigetelés miatt. Direktbe nem szabad átfúrni a területek közötti részt, mert oda a hangszigetelés. Bármilyen kicsi is a nyílás, ott biztosan gyengül/elvész a hangszigetelés hatásfoka. Figyeld meg: ha csak résre is hagyod nyitva az ablakot/ajtót mennyit változik (romlik) a hangszigetelés. Ezért nem javaslom,hogy kifúrd a falat a mobil klímához... Megoldás még egy csendes split klíma, de ezek sem olcsóak. Nálam most átmenetileg egy egyszerű split klíma van, ha zavar, lekapcsolom. Eleve a stúdióm jól hőszigetelt is, jó a mikroklímája, ráadásul jó hőtartó anyagból épült (mészkőhomok tégla), ezért nem nagyon kell hűteni. Ettől függetlenül a szellőzést mindenkinek meg kell oldani, klímaberendezéstől függetlenül... (a felvevő helység teljesen zárt, ablak nélküli a lehető legjobb hangszigetelés miatt.
 5. Ja, de ennél most extrém kicsi a jel. Általában nincs problémám ezzel, sosem kell nagyon kitekerni az előerősítőket, hogy értelmes jelcin legyen
 6. PropaneB

  Focusrite Scarlett 18i20 1st gen alacsony line jelszint

  Műszaki jellegű kérdés: Adott egy Focusrite Scarlett 18i20 1st gen., aminek az előfokjait standalone módban szeretnénk A/B tesztelni. A probléma, hogy a Focusrite analóg line kimenetén nagyon alacsony jelszint jelenik csak meg. (természetesen az input Gain megfelelő :-) ) Az A/D konverter egy Apogee AD16X. Van valami rejtett kalibrálós funkció a Focusrite-ban? (Az Apogee-t nem szeretném elállítani, ha lehet...)
 7. PropaneB

  Hol?

  Hirtelen, akár nálam is: SonicGarden Studios Bp. 1161, Mária utca 4. +3620459668 (( igazi)Neve, Telefunken, Neumann, Apogee, épített akusztika....5000 Ft/óra)
 8. PropaneB

  Monitor (aktív)

  Mindenképpen menj el és hallgasd meg mindegyiket, anélkül még véletlenül se vegyél. A HS8-nak szép fehér a membránja... :-), viccet félretéve, hallgasd meg, "tökmindegy" ki mit mond!
 9. PropaneB

  Monitor (aktív)

  Kicsik közül én 4-et említenék: - Focal alpha. Viszonylag pontos, ennyi pénzért. - Neumann KH 120A. Teljesen rendben van, a nagy testvérét használom, kiegyenlített hangkép, "szépen" szól, valaki ezért nem szereti - APS Klassik. Sokat teszteltem, van róla írás itt a ménemszólon. Ajánlott vétel. Elektronikus zenén is kiváló, elég pontos a mély tartományokban is. - Genelec 8030. Méretéhez képest sok basszussal, könnyen megszokható hangú hangfal, nem véletlenül terjedt el. "mézes" hangja van. Olyan, mintha a mix már masterelve lenne :-)
 10. PropaneB

  Monitor (aktív)

  Bizony én is úgy látom, hogy ennyi pénzért az általad felvázolt követelmények nem fognak teljesülni. Fontossági sorrendet kellene megállapítanod: hangerő, alacsony frekvenciák- magas frekvenciák mennyisége, linearitás, fázishelyesség... Általában a "kezdők" a mélyfrekvenciák mennyiségét kezdik el vizslatni, ez alapján választanak. Kisebb méretű hangfalaknál csak trükkökkel lehet ilyet előidézni. Ráadásul ebben a kategóriában pláne minden monitor színez, ha nem ,akkor kevésnek ítéled a mélyeket/magasokat. Szóval kérlek írd le neked mi a legfontosabb és milyen környezetben fogod lehallgatni a zenéket, mert ez a legfontosabb!
 11. Én megfelelő terv alapján készíttettem asztalossal (20 000Ft/db, kb.:100x40x10cm-esek)
 12. PropaneB

  wa76 isa után

  Ne vedd meg! (Torzítónak vannak sokkal jobb berendezések ennél... 🙂 ) De komolyan: Akkor inkább egy Summit Audio TLA 50, de azt is inkább csak ha nagyon muszáj! Ezek a klónok akkor indokoltak, ha nincs pénz az eredetire és éppen kellene pl 4 db ilyen típusú kompresszor valami miatt... Ahogy Töfi írta, Apollo "live on record" La2a rátol és boldogság! Vagy egyszerűen egy jól felvett anyagra utólag rá az UAD plugin. (Vadparaszt jó még a Cranesong Falcon (én azzal tolom) hátránya, hogy ez sem olcsó, plusz az 500-as formátum miatt kell rendelkezned egy 500-as házzal.)
 13. PropaneB

  Használt Mac megéri-e?

  Vegyél egy használt 3.1-et a lehető legolcsóbban, "mindegy" honnan. Nekem minden felfele váltásnál volt valami kisebb-nagyobb "szívás" (csatlakozók, driverek...) Ha jól működik a rendszered, akkor a lehető legkisebb ráfordítással javítsd meg (akár egy pótgép beszerzésével)
 14. PropaneB

  cubase device setup

  Ezt kérlek ne nekem címezd! 🙂
 15. PropaneB

  cubase device setup

  A mintavételezés elméletét Wittaker-Nyquist-Koternikov-Shannon (röviden Shannon-Nyquist) törvényként definiálták. Röviden az elmélet lényege, - ha a hanghullámok digitalizálásáról beszélünk ugye?..- hogy a mintavételezési frekvencia az ember által hallható legmagasabb frekvencia legalább kétszerese legyen. Ezért lett 44.1kHz (Más hullám jellegű forrás digitalizálásánál is az az alapelv, hogy az eredeti minta visszaalakításához az alapminta sávkorlátjának legalább a kétszeresével történjen a mintavételezés)
×