djuice

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  141
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  10
 • Ennyit fórumozott

  104d 16h 22m 6s

djuice last won the day on January 1

djuice had the most liked content!

Megbízhatósága

49 Megbízható

djuice tagunkról:

 • Rang
  Strázsamester
 • Születésnap

Legutóbb az adatlapod nézték:

945 profil megtekintő
 1. Kösz, de ezt mivel tudod alátámasztani?
 2. Szerintetek mennyire szenzáció hajszolás? http://kulcs.zeneimarketing.hu Minta: http://kulcs.zeneimarketing.hu/kulcs.pdf A KULCS HOGYAN ALKOSSUNK JOBB RITMUSOKAT
 3. Én nem tudom, lehet hogy a Holdon éltem eddig, de nekem ez teljesen új infó. Ezek a keserű almadaráló fanyalgó hangvételek talán a "zandroidos" semmire sem jó tabokra helytállóak szvsz. Pár éve emlékszem nagy ellenszél volt a színpadon laptopról tolni téma körül is. Ma már ha nem látunk semmi cuccot egy mezei billentyűn kívül a stagen, jön a kérdés: "és amúgy mi szól?", mire a frappáns válaszok egyike másika: "ja, az xy app az iphoneomról a zsebemben..." Nyilván amúgy az MPC egy studio cucc volt mindig is. Az ipad meg bárhol veled lehet, ámbár egy MPC kicsit furán is nézne ki a strandon pl. ha ott jön hirtelen az ihlet.
 4. Ez ám a hír! Eszelős ez a gyártó bizonyos területeken, habár a Legacy is ilyen durr volt anno PC-re. Szinte az egyedüli cég, ami a patinás vintage termékeiből minőségi szoftvereket kreál.
 5. Én csak azt nem értem, hogy az ilyen kaliberű gyártók ilyen múlttal maguk mögött, miért alszanak évekig csipkerózsika álmot, hogy az iPad Prok korában bedobjanak egy remake terméket ilyen áron? Nyilván ezen túlmenően célhardvernek biztos tuti lesz.
 6. Új iOS kompatibilis Roland interfacek jönnek: http://www.soundonsound.com/news/roland-launch-gomixer-rubix-interfaces
 7. A TR széria tulkép. egy Triton Le mkII. Dupla hangmintatár (64MB), dupla polifónia. Szerintem jó vas. Nekem meg egy havernak volt a kis microX is, szinte 80%-ban ugyan az hangban és én nagyon szerettem az ötletes preseteit. Számomra jobban, fantáziadúsabban hatottak a gyári hangjai mint a sima Tritonoké. Ami lényeges, hogy a TR-ben gyárilag benne van a sampler opció, korábban azt hittem nincs. Ami opcióként beletehető, az csak külső forrásról való mintavételezést tesz lehetővé, illetve kinyílik egy új menü a sample editorban vele, de mivel ezt úgy sem a hangszeren hanem pc-n csinálja magának az ember profi programokkal, így értelme sincs ennek az opciónak nagyon. Szóval szerintem tuti a vas még annak ellenére is, amiben karcsúsították, hogy a Tritonok 5 insert effektje helyett itt csak 1 van, ami 1 hangszínnél nem olyan nagy gáz mint ha sequencerben vagy kombi módban lövi el az ember, de master zengetők meg stb. még azon felül vannak, úgyhogy szól becsületesen szerintem a kis vas. A Triton Extreme nyilván erre lapátokkal rátesz (96MB sample RAM, MOSS board bővíthetőség, millió hangbank saját hangszíneknek, ami a TR-ben 512 program sound és 384 combi), de ezek adott szinten már inkább csak kényelmi plusz szolgáltatások. A jellegzetes Korg sound azért ott van! 1x csináltam magamnak egy összehasonlító táblázatot és a TR teljes hangszínpalettája 99%-ban megegyezik pár kivétellel az Extreme alap bankjaival ráadásul! Csaba meglátását a Trinity kapcsán abban támogatom, hogy ahhoz tényleg egyedi hangbankok készültek (ki tudja kik fejlesztették) és valóban más hangzásokat tud. Azért pár hasonló elnevezésű hangszín a Tritonokban is megtalálható, viszont sajnos a Trinity annyira zárt rendszer volt, hogy a hangjai már nem kompatibilisek a Triton szériákkal. Ehhez képest mondjuk csináltak 01/W sorozatról is hangbank átkonvertálást Trinityre, de a lényegi kombi hangszínekre ez nem terjedt már ki és azért az eredeti vasban ugyanazok jóval testesebben megszólaltak. Ígymond ezért érdemes inkább a nagy szériák 1-1 példényát vagy modulját később még beszerezni. Az X és N széria is jónak mondható hangzásban a maga nemében (főleg az N364, N264, ami a Triton Le-hez mérhető lájtosabb verzió volt a Trtinity idejében csak attól teljesen különböző mintakészlettel!), de én a bevált Korg hagyományokkal szakító kezelési módjától, meg a kis buta kijelzőjétől mindig a falra másztam, s nekem mára az ergonómia sem az utolsó szempont ilyen téren.
 8. Szerintem érdemes meglépni egy Triton Extremet vagy TR61/TR76 billentőt (mind sampleres és ma már bagóért vannak!), hozzák a Trinity/Triton vonal legjobb soundjait (bár mondjuk itt a Trinity Rack egy érdekes színfolt még s szerintem a plusz zongija is jó már) viszont már nem csak 32 hang polifónok hanem 64 meg stb. A régi érából meg később jöhet egy X5DR kis modul és kész. De pc-re is ott a Legacy Collection az M1/T1 sorozattól a Wavestationig ami már ipadre is kint van, úgyhogy Korg soundokból ma már nem lehet hiány. Bárcsak volna így mással is, pl. Ensoniq.
 9. Ennek amúgy nem az apróhirdetések közt lenne a helye adminok?
 10. Nem, factory preset! Ilyet én nem tudnék és külön is érdekelne milyen agy és mennyi munkaóra kell ilyet létrehozni. Nekem volt régen Trinitym, de akkor vhogy nem szerettem. Inkább a Yamaha EX5-öse lett volna nagyobb álmom. Nyáron meg nálam járt egy jó ismerősöm TR-Rackje és kb. 3 órányi anyagot vettem fel csak a hangszínek nézegetéséből, annyira lenyűgözött ezekben a motion synth vagy ambient soundokban. Azt tudni kell a rack változatról hogy +8MB mintával rendelkezik a sima Trinityhez képest és kb. 2x dinamikusabban szólal meg! Én az első 10 hangszín után nem hittem a fülemnek! Azon kívül ezekkel az új mintákkal jópár hangszín másképp van megírva. Van pl. egy sokkal szebb stereo akusztikus zongora is közte, mely nagyon atmoszférikusan tud hatni. Szóval hogy a Trinity vonalából e cucc jött ki legkésőbb, szerintem jobban kimunkálták és beleraktak apait anyait. A Triton Racket ugyan még nem próbáltam mellé, de ezek a 90-es évek és környéke nagyon termékenyek voltak. Gondoljatok csak bele: 1988: M1 1989: T-széria 1990: Wavestation 1991: 01/W 1993: X-széria 1995: Trinity, Prophecy, OASYS (1. prototípus) 1997: Z1 1999: Triton 2001: Karma
 11. 1 hangszín ami 3 percig mesél! https://clyp.it/n0npwjxc (Korg Trinity Rack factory combi)
 12. Elérhető, egy műfejjel rögzített valóban szép új Yamaha S6 zongora minta Nord tulajoknak! http://www.nordkeyboards.com/sound-libraries/nord-piano-library/grand-pianos/royal-grand-3d
 13. Én leszedtem, de nem engedi aktiválni, csak megvásárolni, úgyhogy demo módban hajlandó futni. Ezek szerint ingyen letölthető a Trial verzió.