Jump to content
Ménemszól.hu

djuice

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  291
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  19
 • Ennyit fórumozott

  211d 1h 51m 47s

djuice last won the day on August 20

djuice had the most liked content!

Megbízhatósága

93 Megbízható

djuice tagunkról:

 • Rang
  Kapitány

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.498 profil megtekintő
 1. Belépő szintű, napi nyúzásra alkalmas, tehát nem igazán félteni való, mégis korrekt ár/érték arányú fülesnek, pont tegnap hallgattam: https://logout.hu/cikk/maxell_retro_dj_teszt/nyomtatobarat/teljes.html A mélyek persze ebben is meg vannak tolva, de nem olyan brutálisan, mint a ma jellemző Sony, JBL stb. jóval drágább cuccokban. Mondhatni a mai fő mezőnyhöz képest valóban szebb, kiegyenlítettebb a hangképe. Mondjuk nem keverésre, de általában hobbi szintű zenehallgatásra jó lehet ennyiért szvsz. (Rózsaszín, kék, fehér, fekete színben, sajnos nem mind az akciós áron!) https://www.gigaplaza.sk/maxell-retro-dj-fejhallgató-fém-vázzal-kék-1db-detail
 2. Cubase 9.5

  Ez érthető, ugyanakkor ha sok évig szív valaki egy hibás programmal, párhuzamosan mellette némi időt rászánni más rendszerek kipróbálására egy majdani váltáshoz, nem jobban megérheti, még ha régebben említetted is, hogy "krónikus csendhiányban szenvedsz"? Studio One-t is nagyon dicsérik. Azzal mi a helyzet lényegileg nálad? Próbáltad? Az még a bosszantó szerintem, mikor egy program vagy plugin fix méretre, apró szar feliratokkal, gombokkal van megcsinálva és nem lehet nagyítani, meg teljes ablakba rakni, csak hogy a design érvényesüljön. És még hányan ugyan így annyit sem! Nuendot említed: van ismerősöm aki az abban lévő extrák miatt nem használ Cubaset, de totál nem érdekli az 5.1-es keverés, vagy az audio, mert csak midizik benne. Az ilyen monstrum felhizlalt programok meg gyakorlatilag valóban feleslegesen nagy méretűek és nehezen indulnak, mert felzabálják az összes erőforrást a sok lényegtelen dolgaikkal... (Egy Adobe Reader is pl. régen volt 18-20 MB. Ma meg 4-500 ha felrakja vki.)
 3. Cubase 9.5

  És ez egyébként a hardvereikre is igaz akkor??? Amúgy miért nem használtok más DAW-ot, ha ennyire megbízhatatlan a Cub.?
 4. iOS-re is van végre MidiQuest!

  http://www.synthtopia.com/content/2017/10/30/midi-quest-for-ios-lets-you-manage-600-midi-devices/
 5. Progresszív kalapácsmechanikás billentyűzetnek hívják magyarul. Háttere: A valódi zongorák mélyebb hangjainál vastagabb erősebb húrok vannak, amit nagyobb erővel kell megütni a megfelelő dinamikákhoz, mint a magasabb hangokat, így ezt a billentyűk eltérő súlyozásával kompenzálják, amik különböző régiókban pár grammal nehezebb ellenerőt fejtenek ki az ujjakra. Gyakorlatilag mára minden digitális hangszer tudja ezt, még az olcsók is (Roland FP30, Yamaha P45, P115, Casiok...) Az SL88 Grand pedig a mai egyik legfejlettebb TP40 Wood mechanikával szerelt, ráadásul a keyboard dinamikagörbéi számítógépen szerkeszthetők! Elég jó választás lehet egy midi master keyboardnak. Mellesleg én használtként még ezt is megnézném helyedben! Közel az SL88 árában van és nagyon szép megkímélt állapotú, első gazdás (nő), szobai használattal... https://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/Roland_RD_700_sx_zongora_erosito_szettel__71292493.htm (Amúgy szerintem a Kawai nem az a nagyon király márka dig.zongorákban szvsz.)
 6. És gondolom helyben megúsztad Tajtinál 320 alatt?
 7. Ez is? https://www.thomann.de/intl/hu/roland_fp_30_bk.htm Persze egy prémium billentyűzet a Rolandban is valóban a drágább modellekben található meg. Pl. https://www.thomann.de/intl/hu/roland_rd_800.htm Esetleg még ez is megoldás lehet: https://www.thomann.de/intl/hu/studiologic_sl88_grand.htm
 8. És azt lehet tudni, hogy 61-es vagy 73-as verziód lett végül?
 9. TV monitornak?

  Ezek nem amiatt vannak, hogy egy video karinak még elég combos 4k-n számontartani a pixeleket? Csak kérdezem laikusként! Van benne valami! Vhol olvastam, hogy ugyan az mint a Hyundai, Orion stb. márkák. Magyarországon nincs képviselete sem, de akkor miért forgalmazzák??? + az Edigital írja hogy ha beregisztrálod a cuccost, 48 hónapra kitolódik a garancia és sehol nincs infó, hogy hol is lehetne regisztrálni. Meggondolandó! Köszi! Eredetileg amúgy SONY párti vok tv-ben, de elég csípősek árban máshoz képest és hát úgy néz ki ilyenekre se árt felkészülni még! https://prohardver.hu/hir/google_youtube_okosteve_eltunik.html http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=3144
 10. Nekem már 2x is visszaírtak kb 1-2 napon belül, de szerintem az anyacéggel kommunikálnak adott esetben, mert olyankor kérik a türelmed hogy utánanézzenek... Próbáljátok ki! Már nem tudom honnan szedtem ezt az emailt, de van.
 11. OS Sierra

  Command+R megvolt, arra jött fel a helyreállítós menü. Én magyar nyelven találtam meg ezt, de látom ua. https://support.apple.com/hu-hu/HT204904 Itt a reinstall macOS-t választottam... Elvileg holnap este nekiülünk még, Mellesleg az Option billentyű melyik a win-es klaviatúrán? A Command az megvan = Win Key.
 12. Írja a Steinberg Supportnak a dologról! steinberg-support.hu@hotmail.hu (Magyarul válaszolnak!)
 13. Nagyon érdekes ezt látni amúgy, hogy itt a fórumon is mostanság találtak új gazdát, meg az aprókban is szállingóznak már sűrűbben az M3-asok, mint ha most kezdenék felfedezni! Mikor megjelent, sokan leírtál, mert hogy nem olyan mint a Tritonok, meg hogy hogyan szól... 2007-es cucc, OASYS alapokon, az új Kronosok 80-90%-ban ugyanerre építkeznek! Marha jó ötlet a modularitása és hogy egy olyan plug-boarddal bővíthető, mint a Radias. Akusztikus mintákban mondjuk nem egy Yamaha Motif, de a 16 partos combi struktúra, az 5 stereo insert effekt + masterek és a sampler sok mindenben nagyon ott van! Én azt sajnálom csak, hogy 320 mega sajna ma nagyon kevés már mint sampler memória és saját részről még a Karma területén nem tudtam 5-ről a 6-ra jutni, a Motifok pattern sequencere és kezelhetősége sokkal jobban kezem alá simult. Az sf2 próbálkozásnál arra vigyázz, hogy a Korg 2 oszcis, 4 layeres program struktúrája nem fogja támogatni a 4 layertől többet alkalmazó sf2 bankokat! Egy kis eligazítás ehhez:
 14. Szivesen! Azt tapasztalatból tudom, hogy külső usb cd driveval elég pöpecen ette az Akai disceket nekem is anno, csak sajnos az audio cd-ket valamiért nem játszotta le. (Mondjuk ez usb dvd író, Samsung). A gond inkább az, hogy mondjuk wav meg sf2 mintákkal szemben tény hogy presetkészen be is tölti, állítja a hangszíneket a bankokba, de mégiscsak Akai anyag, egy más gyártó dolgai, így a szintézis cuccokba óhatatlanul hozzá kell igazítani szűrőket, ADSR-t stb. mert a Korgnál kicsit másabbak a paraméterek, az effektekről meg nem is beszélve, mert az ég és föld. Szóval a babrálgatás még utána jön igazán ezekkel én is ezt untam meg egy idő után.
 15. OS Sierra

  Gőzöm nincs, a helyreállító Sierrat akar tolni és hegy van a háttérképen... A fickó aki adta, lediktált egy halom jelszót (hozzá is beszámításból került mint utólag kiderült, úgy tudtam előtte hogy a sajátja), de egyikkel sem akart bejelentkezni. Ekkor mondta, hogy telepítsem újra, meg hogy távsegítségen még megpróbál segíteni, csak azt nem tudom hogyan. Az a helyzet, hogy hdmi kábelem sincs itthon csak amivel tv-zik a család, meg átalakítót is most rendelünk ebayről, amvel legalább VGA moncsira rátehetem még (ha az is egyáltalán majd működik?). Jól beleugrottam fejest ebbe a Mac témába, mert azt hittem már eleget kérdeztem hozzá, de egyenlőre parkolópályára tett a masina, de nem adom fel! Jó pap is holtig...
×