djuice

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  172
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  11
 • Ennyit fórumozott

  121d 23h 36m 41s

djuice last won the day on March 19

djuice had the most liked content!

Megbízhatósága

58 Megbízható

djuice tagunkról:

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.068 profil megtekintő
 1. Ha már django stílus: Ha csak a zenei élmény a lényeg, mégcsak minőségi felvétel sem kell, mikor a feeling a lényeg. (Jó persze élőben a legjobb ez is, mikor jelen vagy...)
 2. Nem vitás hogy vannak akiknek a szakmájából adódóan is kifinomult a hallásuk és akik hangtechnikával foglalkoznak, mint Te is, nekik jó esélyük van rá hogy olyat hallanak amit más nem. Én orvosok közt látok sok ilyet. Vannak köztük ehte hifisták is! De ugyan ez van a sportban. Azt el tudjuk könnyebben hinni, mert látjuk bizonyítottan, ha pl. egy kalapácsvető vagy egy triatlonista, egy súlyemelő stb. mond valamit hogy ő ezt meg azt tudja, hogy nekünk az nem megy. Csak félek itt pont az beszél sportrekordokról, aki részt se vett egy edzésen sem (Instrument kolléga). Nekem egy elektromérnök haverom mondta, hogy az egész usbvel az a legnagyobb probléma (nem fogom szó szerint tudni idézni), hogy a pc-ben lévő usb vezérlő chip ami az órajelet adja, meg szed össze zajokat a házon belül, az hatványozottan ráül utánna a külső eszközök működésére befolyás szintjén. Szóval lehet hogy nem is lehetne pontosan nevén nevezni azt a hibát, ami ezekben a cuccokban a technológiából adódva eleve ott van kikerülhetetlenül és a legkisebb esély sincs rá, hogy Szürke Gandalf szakálából szőtt usb kábelek fogják ezeket a zavarokat eliminálni. Valamire minden biztos valamennyire hatással van, egy usb kábel is, nem lehet elvitatni, hisz egy közbeiktatott elemről van szó, csak kérdsés hogy ez mérhető különbség is e vagy legalább racionális értelemben hallható is e. Ne feledjük, hogy az akusztikai mérések zöme is jórészt szubjektív hallásvélemények alapján átlagolt (pl. Fletcher-Munson görbék) de azért ezek értő irányítás alatt zajlottak. És továbbra is azt mondom, aki a lószart patkolja aranyszeggel és skandálja szünet nélkül hogy igaza is van, hát ezek szokták azt a táblát is kirakni a kapufélfára, hogy "Táltosképző"
 3. De jó hogy észrevetted! És a fémhuzalokon belüli kristályszerkezet tökéletesítést valamint diszlokációmentesítést mikor fogjátok elkezdeni? Tudnilik anélkül sosem lesz tökéletes kábeletek! De egyébként lehet hogy valódibb élményt kapsz ha elfelejted a kábeleket és inkább kezedbe veszel egy akusztikus gitárt vagy más hangszert és nem azon fogsz izgulni, hogy egy marék elektron elég párhuzamosan halad-e a tökéletes kábeleidben mialatt zenét próbálnál hallgatni. Ezen nem gondolkoztatok még a hifista barátaiddal? Csak mert arról is szóltam már, a stúdiók ahol a felvételeitek készülnek amit hallgattok, nem hiszem hogy kicserélik a berendezéseik kábelezését "tökéletesre" és akkor még mindig csak az van, hogy elhiszitek, ha 1 szem kábel ki van cserélve a láncban, az a totális valósághűség szent grálja lesz és hát ez így elég nagy hiba.
 4. Igazából 1-2 jó zongorát, meg egy Rhodest, plusz clavit érdemes használni. (+ Hammond) Ezek meg már szépen elférnek egy Electro 3-ban is. Inkább itt majd a teljes lecsengésű mintákra fogják felhasználni a 2 gigát, meg hogy ráférjen a full piano library aki nagyon akarja. Inkább fejlettebb rompler szinti részt várnánk sokan beléjük és mondjuk soundfont formátum támogatást. Ehhez mondjuk lehet hogy várni kell majd a Stage 6-ig hogy megkapjuk vagy vehetünk mellé x, y más vasakat... Amúgy arra leszek kíváncsi, hogy a 2 giga flasht is fél óráig tart majd neki feltölteni a mai SSD-k idejében. Azért ne bánkódjunk! 2000-2020-ig elmondható lesz hogy a szinti piacot egy nagy kiégés, ötlettelenség jellemezte pl. a 90-es évekhez képest és ehhez képest valóban a Nord az egyedüli színfolt szó szerint is, ami ma leginkább meghatározza a piacot és jelen van a színpadokon, apróbb hátrányai ellenére is!
 5. Ez a hangszer már itt bejelentésre került.
 6. http://midi.blog.hu/2017/04/07/durvan_komplett_zsebmixerek_a_soundcrafttol_fillerekert
 7. Hát lehet hogy most a nagy változások miatt áll sok minden fejre: http://www.hirado.hu/2017/04/07/megmutatjuk-az-iphone-frissitese-elotti-kotelezo-teendoket/
 8. Uff!
 9. Idén a GEM is előlépett a függöny mögül billentyűs hangszer kategóriában. A varázslat most a régvolt Nokiához köthető finn mikroelektronikai labor műhelyéből került ki, "űrkorszaki technológiával" (IPC2 level standards). Még a honlapja is finn doménű a hangszernek! http://www.generalmusic.fiA Promega 2+ külalakjára szinte semmit sem változott, egyszerűen leporolták a 14-15 évvel ezelőtti elődjét. Az újítások a motorháztető alatt keresendők majd...
 10. Rózsa Gyurit felidézve régi vetélkedőjéből, a svédek most a Nord Stage 3-al fognak vetélkedni. http://www.nordkeyboards.com/products/nord-stage-3
 11. Az anyagfelhasználásnál esetleg figyelembe van véve a huzal mint fém kristályszerkezeti tökéletlensége, a diszlokációs anyaghibák meg stb? Mert ha ezt nem ismered, akkor messze állsz a tökéletes kábel megvalósításától is! Olyan, mint ha egy elmosatlan tányérból kanalaznád a világ legínyencebbnek kikiáltott ételét a tökéletesség jegyében! Továbbá: azt vajon ki vizsgálja, hogy a szuper kábelek mellett akár egy cd lejátszón belül milyen filléres huzalokkal van összedobálva a költségcsökkentett tömegtermelés fényében a cucc? Hogy arról ne is beszéljünk, a nyákon minden egyes forrasztási pont olyan random kristályszerkezeti hibahelynek tekinthető a szuperkábel struktúrájához képest, hogy az egésznek semmi értelme. A szuperkábellel, mint megpatkolni a lószart gyakorlatilag az az amit ez jelent a tökélyhez képest = ELMEVÍRUS!!!
 12. Érdekes vita! Azt vajon ki vizsgálja, hogy a szuper kábelek mellett akár egy cd lejátszón belül milyen filléres huzalokkal van összedobálva a költségcsökkentett tömegtermelés fényében a cucc? Mellesleg tök muris a hifi világ ütköztetése a studio vagy pro-audio világgal, mert ott is csillagászati összegeket feccöltök csak 1-1 csöves kompresszorba meg milliós spec mikrofonokba!
 13. http://www.synthtopia.com/content/2017/03/24/korg-gadget-3-0-now-available-for-ios-mac-os-x/
 14. Használtan vetted? Hangszínekben mik jönnek be?