Jump to content
Ménemszól.hu

djuice

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  456
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  23
 • Ennyit fórumozott

  322d 11h 52m 24s

djuice last won the day on September 18

djuice had the most liked content!

Megbízhatósága

132 Megbízható

djuice tagunkról:

 • Rang
  Kapitány

Legutóbb az adatlapod nézték:

2.262 profil megtekintő
 1. djuice

  Yamaha MODX

  Ez ugye nem a Hitspace?
 2. djuice

  Yamaha MODX

  Thomannéknak mindig nagyon jó áraik vannak, de én még magyar boltot nem látok ami beárazta volna a MODX-et. Thomannék annyi cuccot eladnak hogy nincs vetélytársuk és adott eladott darabszám felett szoktak még +árkedvezményt kapni és akkor rendesen alávágnak mindenkinek! 3 nap alatt itt a cucc tőlük, teljesen megbízható cég! Ha sikerül vhol jól kipróbálni a 76-os MODX-et, a Nordom mellé 400 pénz környékén én is gondolkoznék rajta, most már ki merem jelenteni, átnézve manual alapján a tudását és lehetőségeit. Rákattantam itt mint Zinger anyó a varrógépre. Amúgy a Montage eléggé hidegen hagyott már az ára miatt is, de az meg feléjért van.
 3. djuice

  Yamaha MODX

  Én azt mondom, október elején talán már lesz a hangfoglaláson és ki kell próbálni. Ami lényeges, hogy a Montage mintájára már ebben sincs komplex sequencer, mivel performance hangszernek szánják és a gépkönyvét végigolvasva erre jó esélyei is vannak. A display grafikus felülete és funkciói szinte egy DAW bámulatos újdonságait hozzák végre az eddig unalmas és nehézkes matatás helyett! Lényegében azért minden realtime dolog rögzíthető, a hangszíneken való játékot is beleértve egy ún. Performance recorderben, ami 16 sávra dolgozik, de utólag nem szerkeszthető! Nagyon jók a Scene lehetőségek ehhez pluszként a hangszerben, amit közvetlen gombokkal vezérelhetünk és lehetőség van többféle felvételre is, pl. egymás utáni szólamokat rögzítve stb., de alapvetően a dalszerkesztéshez, visszamenőleges módosítgatásokhoz nem ad már szerkesztési lehetőséget, max undo/redo van visszavonni a dolgot. Inkább a számítógépes támogatást ajánlják hozzá zeneszerzési célra. Viszont a Performanceok, Live Setek szabadon választhatók, átszabhatók benne hangszereléshez is, mivel 8 független midi sávon dolgozhatnak, a Performance recorder alá. Na, úgy kell ezt elképzelni, mint a 8 sávos magnó idején a munkát. Ki vannak választva a hangszerek és tudja egyszerre vagy sávonként rögzíteni, de utólagosan szerkeszteni már nem, csak újra venni. Akkor mitől esünk el? A hangszeren belüli szabás varrástól, pöcsöléstől. Erre valóban alkalmasabb egy PC szoftver, ráadásul van is már hozzá letölthető alkalmazás ami plugin felületként adja meg a hangszer elérhetőségét egy seq. proginak. Hangszínt editálni viszont érdekes mód csak a hangszeren van lehetőség és ezen nem is akarnak változtatni a FAQ szerint! Érdemes olvasgatni, sok mindenre fény derül még: https://hu.yamaha.com/hu/products/music_production/synthesizers/modx/faq.html Szóval egy új koncepció van a MODX-ben, új (szerintem elég átgondolt és hatásos) kezelői felülettel, s tényleg nem kell millió gomb a szintire, a kijelző központi irányító és minden elérhető 1 mozdulatra szinte rajta. Számomra a pattern seq. hiánya volt fajsúlyos tényező, de ahogy nézem ezt a 8 Scene gomb simán helyettesíti. Igaz csak 8 (4x2) és nem 16 mint a Motifokban, de egy szokványos dalszerkezethez még elég is lehet. Inkább az homályos még nekem, hogy a Rhythm Pattern és Drum Arpeggiatorok vannak egyedül dob alaphoz vagy mehet mondjuk egy saját midi, esetleg wav is alá amire rájátszunk, mert realtime nótakészre felütni vmit a billentőkön az nem kis attrakció lenne mint "performance record". Na majd utána járunk... Nekem idáig képességei alapján inspirálónak tűnik, leginkább a 76 billentős változat.
 4. djuice

  Yamaha MODX

  De itt VST-kre gondolsz vagy más vasakra, hogy hiányzott mellé?
 5. djuice

  Yamaha MODX

  Hmmm a kis hangsúlyos Korg hangzások! Amúgy az esztétikáját nézve pont a Motifokban voltak valósághűbb akusztikus hangzások, de ez a zenekarosdi komolyan kimondja az igazságot. Egy haverom is a Motif XS-ét cserélte vissza Kurzweil PC3-ra a banda miatt. Mára meg Nordra váltott. A JV2080 hol volt akkor neked? Az tán még a Tritont is megeszi a JV kártyákkal!
 6. djuice

  Yamaha MODX

  Olvasom egy fórumon az első felhasználóktól, hogy az MOXF-ben lévő flashbe az elérhető ca. 400MB CFX zongora minta 28 perc alatt mászott be betöltéskor, az itt a MODX-ben 4,5 perc!!! Ezt tehát nagyon begyorsították és csak 17 mp kell a hangszer bebootolásához, ami szintén kiemelkedő. (Korg Kronos kb. 4-4,5 perc) Ráadásul az 5 és 6 oktávos verziók kerek 10 kilóval könnyebbek ugyanezen Montage verziókhoz képest!
 7. Mert közben vettél Nordot? Abba nem mennek a plg-k vigyázz!
 8. djuice

  Yamaha MODX

  Sztem a K2 kilométerekkel bentebb van azért mint az MX. Mi anno egy MO6 meg az akkor új MOX6 azonos hangszíneit is összehasonlítva arra jutottunk, hogy a MOX gyengébb dinamikával, vérszegényebben, fátyolosan szól. A különbségek inkább a VCM effektes újabb hangoknál váltak a MOX javára. Azt mondjuk el tudom képzelni hogy egy rock bandában a gitáros porrá zúzza szegény szintis álom hangzásait.
 9. djuice

  Yamaha MODX

  Csináltam egy idősorrendi, mindig aktuálisan frissülő linket a videókra. Eddig mindet megnéztem. (amúgy a lengyel muzykujkropka csapat mindig jó demókat szokott csinálni, a Montagezsal már van is egy rövid A-B teszt...) http://bit.do/weekmodx Amúgy 2000 performance van a cuccban. Ezt lehetetlen mind bedemózni 10-20 percben. Később biztos lesznek rá kísérletek kategóriákra bontva. Amit én hallottam ac.gitárt, 1 olyan spanyol flamenkós volt, másik a Motifokban is szerepelt (amúgy a MODX a régebbi Motifok összes hullámformájával is rendelkezik, az XF-ével is). Fúvósokban is van pl. a Genosból, Tyrosból is ismerős shake brass szekció, vannak 6-8 part felépítésű orchestral brassok, szóval ezt leginkább testközelből kell végig próbálni. Pl. Tajti Hangszer Pláza. Ott Montaget is tartanak párhuzamosan már a többivel. Genos eladásaik is jó forgalmat mutatnak ahogy mondják. A kérdés csak annyi: ki szereti a Yamaha soundot? Amúgy az ilyen "power synth" soundokban úgy hallom én is, nem sok probléma lesz a MODX-el. Zongora, Rhodes is jónak hallható. A Yamahák betegsége, a lapos Hammond hangzás és Leslie sajnos itt sincs meggyógyítva, pedig fontosabbnak itélném mint egy gitár hangzást, hisz ez a fő vonal egy billentyűsnek. Ha más nem, kell mellé egy Nord. (Mellesleg házon belül ott a Reface YC nekik is, igazán belevarrhatták volna a MODX-be!)
 10. djuice

  Yamaha MODX

  Az elég kis botrányos minőségügyileg szvsz. A félkezű kalózokat tekintve is teljesen univerzális a cucc, mert a 2 kezű kalózok eddig is a fekete-fehér billentőkre koncentráltak.
 11. djuice

  Yamaha MODX

  A Yami nagyon belehúzott! Minden elérhető immár az új hangszerről (jobban mint anno a Montagenál). Pl. elég jó alapozó cikkek is vannak már a MODX-ről képernyőfotókkal: https://www.yamahasynth.com/modx-category/mastering-modx-the-basics Barátságos, már-már DAW szintű ez a GUI.
 12. djuice

  Yamaha MODX

  Lengyelek komolyabban nekimentek a demóknak: https://www.youtube.com/user/muzykujkropkacom/search?query=modx
 13. djuice

  Yamaha MODX

  A Thomannál nincs túl vészes ára, fele a Montagenak, ill. ua. áron van most, mint anno mikor az előd-előd MO8 kijött itthon 2005-ben. https://www.thomann.de/hu/yamaha_modx8.htm
 14. djuice

  Yamaha MODX

  Láttatok már Fiat Multiplát? A DX7-ben meg pl. effekt sem volt meg sok minden más sem és csak 16 hang polifónia! Én is mondtam, hogy még kár előre a szánk szélét nyalni miatta, de élve eltemetni a megjelenés pillanatában sem túl objektív dolog szvsz, pláne hogy hogy néz ki. A MOX nem volt Thaliás a kis csökevény kijelzőjével vagy egy Korg M50 bűn rondaság? Ebből meg legalább már 76 billentőst is csinálnak... Ezt én írtam a Motifokkal kapcsolatban, hogy számomra az arpeggiatorok túlzott alkalmazása (pl. a MOX-okban is 4 db a 64-es polyhoz), egyértelműen lakodalmas feelinget erősített. Lenyomtál egy zongora hangszínnél 1 db hangot és ment a bőgős, dobos, gitáros hozzá egyből. Oké, ez a Korgoknál sincs másképp, pláne a Karma funkciónál, de szerintem az arp-knek igazán ilyen dolgoknál van értelme: Az más kérdés hogy a MODX-nél is tele lesz olyan Motif szerű "one key play" dolgokkal a hangszer, de azért elég inspiratívan lehetlesz szerkesztgetni, tekergetni is a videók alapján, még ha nem is OB8 szinten teljesen.
 15. djuice

  Yamaha MODX

  Tartalmazza a full Motif XF hangkészletet is és kompatibilis is vele! (Olvassa a hangszín fájljait.) +touch display, FMX motor, flash Ram, usb audio stb... Érdemes a termékoldalon végigolvasni a FAQ részt! Van pár érdekesség még. Ha kicsit lejjebb megy az ára szerintem sikerhangszer is lehet.
×