Jump to content
Ménemszól.hu

Blank

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  242
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  8
 • Ennyit fórumozott

  430d 12h 21m 52s

Blank last won the day on March 22

Blank had the most liked content!

Megbízhatósága

66 Megbízható

Blank tagunkról:

 • Rang
  Tekerentyű bizgeráló

További Információ

 • Lakhely:
  Halásztelek
 • Érdeklődési kör
  Túrázás / természetfotózás / filmezés és a leginkább zenélgetés

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  https://soundcloud.com/gregoryblank
 • MSN
  https://gregoryblank.bandcamp.com/

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.768 profil megtekintő
 1. Jujj, ez nagyon finom! Még sok ilyet, szuper cucc!!!
 2. Moog Slim Phatty rack fület keresek

  Tudom, hogy boltban is lehet venni, csak gondoltam, rendelés előtt bekérdezem itt is, hátha valakinek van elfekvőben és pénzzé tenné. Csak egy pár kellene.
 3. TR8S

  De az ugye megvan, hogy nem mindenki annyiért adja el a kütyüket, mint amennyibe neki került? Vagy ha így van, akkor én nagyon benéztem valamit.
 4. Midi tik-takk

  Igen, de a MOTU 128 led-jein eleve látszik, ha van clock mozgás. Márpedig a DAW biztosan nem küld kifelé órajelet, mert a MOTU-n nem látszik mozgás. Csak nem értem, hogy miért.
 5. Midi tik-takk

  No? Senki többet?
 6. Midi tik-takk

  Persze, ez külön ki-be kapcsolandó, de ezen azért túljutottam.
 7. Midi tik-takk

  Sziasztok! Gugliztam, olvastam, odafigyeltem, próbálkoztam, nem értem. Néhány eszköz: Minilogue, Nord Lead 4R, Moog Slim Phatty és mondjuk egy AKAI MPK61. Mindez egy MOTU Midi Express 128-ra kötve, értelemszerűen mindegyik külön spagóval külön midi ki-/bejártra kötve. Windows 10 alatt elindítom a MIDI-OX-ot, bepöttyintem az eszközöket és tökéletes a szinkron a gépek között. Ha a Minilogue-on elindítom a sequencert, gyönyörűen áttolja az infót a Nord-ra, és természetesen a clock is megy, kvázi a két gép azonnal szinkronba kerül. Ez tehát jó. Ha ugye valamelyik gép clock-ot küld, a MOTU 128-as szépen jelzi, hogy adott csatornán folyamatos a kimenet, tehát ég a zöld lámpa. De! OS-X alatt (natív MAC-en) se Reason 8-ból, se Ableton-ból nem tudok clock-ot küldeni a gépekre. Tekerhetek én akármit, szarik rám. Sőt, hiába minden routing az OS-X saját midi routing szoftverével, a clock nem megy. Kipróbáltam úgy is, hogy ne a DAW adja a clock-ot, hanem mondjuk a kis minilogue. Ilyenkor a MOTU-n látszik a bejövőn, hogy folyamatosan ég a kis piros lámpa, tehát befelé csurog a clock, de a DAW nem foglalkozik vele és kifelé sem megy egyik csatornára sem. Mit nézek be? Valami akad valamivel? Nem tudok rájönni. Mivel ugye minden általam próbált DAW-ban ez a helyzet (Cubase, Ableton, Reason, Logic), felteszem, hogy máshol megy el a dolog. Hálás lennék egy kis segítségért, mert állati klassz ám, ha az órajel közös és szépen szinkronban vannak a gépek. Ugyanakkor nekem fontos, hogy a DAW legyen a központ. Köszönöm előre is!
 8. Igen-igen, .syx fájlban csücsülnek. Klassz lenne valahogy átkonvertálni, de még nem találtam infót hozzá.
 9. Akkor csak azt kellene kitalálni, hogy a Nord Rack 2-ről lementett dump fájlt hogyan tudom erre rátolni. Sajna eleddig nem sikerült.
 10. Jah, közben megtaláltam Sound Init gombot és annak funkcióját, csak ez nem ekvivalens a Nord 2 manual mode-jával. Itt ugyanis csak egy default hangot tölt be, de nem követi le a potik aktuális állását, ami sajna közel sem olyan buli.
 11. Sziasztok! Most első sorban a Nord Lead használóktól kérnék szépen segítséget két dologgal kapcsolatban: 1) A régi Nord Rack 2-esben volt egy ún. manual mode, amit ha előhívtál, a gép minden aktuális preset/patch beállítást figyelmen kívül hagyott és pontosan azon a hangon szólalt meg, ami a potik és gombok aktuális állását tükrözi. Ez egy roppant hasznos feature, mert tiszta lappal lehet indulni. Sajnos a Nord Lead 4R-en nem találok ilyen manual mode-ot? Esetleg ez egy elrejtett feature és valami gombkombinációval hívható elő, vagy már nincs is ilyen funkció? 2) Lementettem MIDI-OX-szal a régi Nord Rack 2-esen készült hangszíneimet és csak remélni merem, hogy valamilyen módon ezt rá lehet applikálni a 4-esre. Tudom, hogy a 4-esen sokkal több új feature van, de elméletben a régi gép minden funkcióját tudja, kvázi valahogy csak vissza lehetne hozni a régi patch-eket. Sajna a MIDI-OX-szal hiába tolom fel, végbemegy az import, de nem történik semmi, a patch-eknek nyoma sincs. Előre is köszönök szépen minden infómorzsát!
 12. Korg Prologue

  530e és 630e Ft... Ó Te jó ég... Srácok, valakinek volt már szerencséje bárhol kipróbálni?
 13. Draco, honnan a jó égből kerítesz ilyen videókat? Komolyan bezizzentem ettől a látványtól, szerintem egy hétig nem merem kinyitni a szemem. Ezt a beteg egy cuccot, atyám...
 14. Nincs a rezsóval semmi baj. Az első verzió óta hűen használom, szépen fejlődik. Ismerni kell a gyengéit és akkor lehet vele élni fájdalmak nélkül, sok-sok boldogsággal. Le nem cserélném. Amúgy Lacika, nagyon jók a zenéid. Eddig is hallgattam őket, csak nem vertem nagy dobra. Respect!
×