Jump to content
Ménemszól.hu

Blank

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  261
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  9
 • Ennyit fórumozott

  443d 18h 9m 58s

Blank last won the day on May 4

Blank had the most liked content!

Megbízhatósága

72 Megbízható

Blank tagunkról:

 • Rang
  Tekerentyű bizgeráló

További Információ

 • Lakhely:
  Halásztelek
 • Érdeklődési kör
  Túrázás / természetfotózás / filmezés és a leginkább zenélgetés

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  https://soundcloud.com/gregoryblank
 • MSN
  https://gregoryblank.bandcamp.com/

Legutóbb az adatlapod nézték:

2.003 profil megtekintő
 1. Hírlevélként jött, elvileg minden user-nek kellett kapnia. Úgy nagyjából 2-3 héttel ezelőtt. Szerintem idővel meg fogják oldani. A rezsó mindig is nagyon stabil volt és a support-juk is példás. Nem írom le őket, csak ez a release valamiért gáz. Az OS-X verzió esetén például az oprendszer frissítés hozta be ezt a bug-ot, állítólag korábbi OS-X-eken nincs ez a jelenség. Egyelőre marad a 8-as, aztán meglátjuk.
 2. Szia! Reason 10 bug. Én a 8-asról váltottam a 10-esre és nálam is előjött ez a hiba, pedig nagyon komoly vas van alatta. Megírtam nekik az issue-t és kérdezés nélkül visszautalták a pénzt, illetve ahogy kértem, vissza is lőttek a 8-asra. Nem tudták még orvosolni a hibát, viszont egy közleményt közzé is tettek emiatt. Azóta is a 8-ast tolom, a 10-est meg never ever.
 3. Blank

  Új Dreadbox szintik

  Akkor megint lehet kintről pecázni. 😕
 4. Blank

  Új Dreadbox szintik

  Nagyon adja ez a kis doboz. Lesz vajon idehaza forgalmazója?
 5. Off, bocsánat, csak megütötte a fülem: Jujj de nagyon Reason. Klassz track amúgy, csak kiütnek a factory hangok. Szép csilingelős lett, jó hallgatni, meglesem a többit is.
 6. Hehe, azért rossz elmenni megnézni, mert akkor már az alsó szegmens nem játszik. Legalábbis én úgy mentem el, hogy majd veszek HS8-at vagy Focal-t, aztán 2-3 vakteszt után Genelec vagy ATC nélkül már nemigen akartam hazajönni. Persze, arra meg keret nincs, úgyhogy marad a guberálás még 1-2 évig, de így, hogy hallottam őket, gyengébbet már nem vennék. Egyelőre maradnak az MSP-k, meg a spórolgatás. Szóval viccet félretéve, ezeket minél több helyen, minél több zenével ki kell próbálni. Ordas nagy különbségek vannak, a HS sorozat meg még bot füllel (ami nekem van) is felejtős.
 7. Tetszik amit írsz, mert sok mindent megmagyaráz. Programozóként dolgozom egy húsz éve és sokszor előfordul, hogy egyszerűen nem tudok jelszavakat (ha lelőnének sem tudnám megmondani), de be tudom gépelni. Egyszerűen besült. Épp ezt meglovagolván egy nap arra gondoltam, lesz ami lesz, betanulom az egyik saját zongora nótám (kétkezes zongora darab, de csak midin írogattam be egérrel, mert eljátszani nem tudtam). A sztorihoz hozzá tartozik, hogy amúgy a boci-boci tarkát sem tudnám elpötyögni, de úgy voltam vele, sz**ni rá, egy próbát megér. Elkezdtem először a bal kézre eső akkordbontást betanulni, aztán hozzá a jobb kezet. Először negyed tempóval, lassan mint a csiga. Ezt csináltam 1-2 napig, minden este 2-3 órát. Harmadnap már normál tempóval, csukott(!) szemmel tudtam játszani. Elképesztő érzés volt. Azóta sem tudok más nótát, de ezt álmomból felkelve akármikor akárhol. Elég röhejes, de ez van.
 8. Áh, örülök, ha végre a mosókonyhát kifugázom.
 9. Fontos biza, ha még nem késő. Sokat gyakorlok így is, de félek, hogy tanár nélkül sosem lesz az igazi.
 10. No, ez az, pont erről beszéltem. És biztosíthatlak, hogy nem csak laptop hangszórón szól rosszul.30e Ft-os refill, és nagyjából semmit sem ér. Kipróbálom az általad javasoltakat, nagyon szépen köszönöm! Nem baj, ha nem Rezsóba való, majd feljátszom más DAW-ban, ami megeszi. Köszönöm!
 11. Igen-igen, pontosan ez a bajom vele. Egy szűk, tompa massza az egész. Ha meg kicsit jobban odacsapok neki, éktelenül kiordít, de érthetőbb akkor sem lesz. Próbálok még keresgélni a zongora hangszínek között, aztán ha semmi nem jön be, előbb-utóbb valami vas kell.
 12. Ez oké, de mit tehetek az ellen, hogy ha halkabban játszok, a zongora ne hangozzék úgy, mintha rátoltak volna egy LP szűrőt. Sok zongora hangszínt kipróbáltam, majdnem mindegyiknél megvan ez a jelenség. Miért van ez? Vagy én keresgélek rossz zongorák között?
 13. Igen, utóbbin rajta vagyok. Kétségtelenül sok gyakorlás. A velocity értékeket mindig korrigálnom kell utólag, mert van, hogy nagyon ütök, pláne kisujjal.
 14. Blank

  Zongora gondok

  Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Ha esetleg van köztetek egy zongoraszaki, aki pár percet rám tudna szánni, nagyon hálás lennék. A problémám, hogy zongorázni nem tudok (egyéni szoc prob, tudom én), s bár rengeteget gyakorlok, vélhetőleg alapvető ismereteim is hiányoznak. Megírom a nótát, de a zongorát sehogyan sem tudom jól illeszteni a zenébe, az egész valahogy koszos, tompa, amolyan dagonyás. Nem is tudom, hogy mi rá a jó szó. Persze igyekeztem sokat olvasni/hallgatózni a témában, de egyszerűen nem megy a keverés. Lehet, hogy a hangszín rossz, amit használni próbálok, nem tudom. Itt van pl egy minta, 2:40-től csak a zongora szól: https://soundcloud.com/gregoryblank/angels-of-grief#t=2:40 Azért használom ezt a refill-t (igen, Reason), mert az AKAI MPK-mmal ezt a zongorát tudom a legkönnyebben dinamikusan kezelni. Más hangszínnel viszont nem tudom elérni, hogy megfelelőek legyenek a lágyabb és hangosabb részek, mert picit bénábban billentek és egyik-másik hang máris kiordít. Ugyanakkor ez a hangszín viszont olyan, mintha rommá lenne filterezve. Mit csinálok rosszul?
 15. Blank

  Új Dreadbox szintik

  Hejj, de eltöltenék velük pár éjszakát
×