Jump to content
Ménemszól.hu

Nagy Ákos

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  65
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  2
 • Ennyit fórumozott

  439d 6h 28m 39s

Nagy Ákos last won the day on April 8

Nagy Ákos had the most liked content!

Megbízhatósága

14

Nagy Ákos tagunkról:

 • Rang
  Káplár

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  https://www.youtube.com/user/akosostenuto

Legutóbb az adatlapod nézték:

424 profil megtekintő
 1. ISA ONE & DI BOX

  Köszi ezt az igen is ON dolgot az előző válasszal együtt
 2. ISA ONE & DI BOX

  Szevasztok! Tudja vki, nem tipp és spekuláció érdekelne, hanem valódi tudás, hogy az Isa Two az 2 db Isa One, tehát olyan, mint egy dupla UA Twinfinity 710, vagyis tökéletesen ua. a konstrukció csak duplikálva? Kösz, előre is! Üdvök!
 3. Drága kicsi fanyalgó plüssturulom! Te nem hallottál még arról, hogy vki nem a szakmájában kezd elsőként? Ez alapján ítélsz emg vkit, vmit? Oltári nagy faszfej vagy, de ez eddig se volt számomra rejtély. Igen, egy őstahó, suttyó, proli, pronyó seggfasznak tartalak, ahogy írod. Tűpontosan látsz Osztás ezerrel, de zene az nyema. Na, ezért imádom az ilyesféle fórumokat. Na helló pronyókám!
 4. Ja, persze. Rám jellemző, hogy szemmel hallgatok zenét, osztom az észt leírás és fórumkedveltség alapján, leszólom azokat az eszközöket, amiket soha se érintettem, használtam még. Elég frusztrált szemetet fújt itt össze azért a szél, ezt meg kell hagyni
 5. Ja, tényleg! valójában én tolom a kicsipöcsű focit tényleg. Kösz, hogy felhozod a korábbi agyatlan támadásokat a fórumozók részéről. Szintén hasonló "biztos, hogy ez ilyen és ilyen" téma kapcsán pattant ki az is. Na pápá, megyek inkább zenélni, az termékeny, ez nem, ahogy írod is
 6. Nem tudom milyen. Ugyanúgy nem hallottam, ahogy gondolom sokan mások se Kifejezetten érdekel mit tudhat. Elég sok modulációs lehetősége lehet. Nekem pl. az egy nagyon fontos szempont, mert nnem akarom mindig a modulárjaimat a színpadra cipelni. Az Arturia Matrix Brute emiatt tetszik is, nagyon.
 7. Arról ember, amiről ez az egész átkozott fórum szól kb. Mindenki lenéz mindenkit, a farkát méregeti a másikéhoz, osztja az észt ezerrel, leszól dolgokat úgy, hogy gőze sincs róla, nem is hallotta, látta és folyamatosan feltételez mindenről és mindenkiről mindent. Azt nem hallottad még, hogy zenész az, aki az 5000 dolláros hangszerét berakja az 500 dolláros autójába, hogy adjon egy 50 dolláros gázsijú koncertet? Az nincs meg, hogy a zenésznek a drága vagy nem drága hangszer a munkaeszköze? Ergó, ha jó, akkor nem azt fogja nézni, hogy drága vagy se. El kéne engedni végre ezt a rettenetesen fellengzős és amatőr mentalitást, lásd fentebb! Ha inged, vedd magadra, ha nem, akkor ne!
 8. Szvsz ennek eldöntése ugyanúgy nem lehet feladatot, mint az ész osztása azoknak, akik még csak nem is hallottak vmit! Ugyanúgy csapda. Hm!? Sose értettem a feltételezést, hogy azért, mert vkinek vmi elérhetetlen miért gondolja bárki is, hogy csak gyűjtő lehet vki, már ti. aki a másik oldalon van? Hm? Értem én, hogy megy a "szorongás" ezerrel, de visz ez előre?
 9. ...mert van olyan, hogy "mindene van/megvan"?
 10. Annyira bírom ezt a mentalitást, már ti. azt, hogy vannak fórumok, ahol emberek mindent annyira tudnak Jön egy hír s páran osztják egyből az észt, pedig se látni nem, se hallani nem hallotta kb. senki a hangszert. Gratulálok! A Behringer Deepmind az a tuti s minden más, mivel el nem érheti(k), az élből ócska és szar.
 11. Én nem azt mondtam, hogy alakítsanak ki egy stúdió szintű vmit, hanem, hogy nekem a stúdiómat egy akusztikus segített megtervezni. A kettő egészen más :)
 12. A személy a fontos? Sokan megtették. Érdemes rákeresni a microtonal composer listára pl. De mint írtam fentebb pl. magam is. "A koncert hárfát például oktávonként teljesen máshogy hangoltattam be, cent értékek szerint. Ugyanúgy 12 részre osztottam fel az oktávot, ahogy a mai európai gyakorlat is teszi, de 12 nem egyenlő részre. Mundzsannab arab kis másodtól kezdve (90 cent), thai nagy másodot (171,4 cent), kis szeksztet (857 cent) és kis szeptimát (1028,4 cent), perzsa-arab Zalzal-féle alacsony nagy másodot, mundzsannabot (168 cent), Zalzal-féle vusztát (355 cent, ez egyfajta semleges terc, amely a kis és nagy terc között helyezkedik el), Zalzal-féle khinszirt (498 cent, amely a 3:4 arányú tiszta hangolásban előforduló tiszta kvart hangköz), jávai slendro barangot, kis tercet (240 cent), jávai slendro gulut, nagy tercet (480 cent), pelog limát (660 cent, ami a mi bővített kvartunknál kissé magasabb, pelog barangot (930, amely a nagy szeksztünktől kissé magasabb) használok. " forrás: http://www.prae.hu/index.php?route=article%2Farticle&aid=8360 Vagy lásd a korábban idézett interjút, írást is. De tényleg nem akarom szétoffolni a témát. De, ha kérdezel... ;)
 13. Találomra ütöttem csak be. Sajnálom, akkor valszeg nem elérhető virtuális formában a neten. Mindenesetre a könyv érdemes, hogy felkerüljön azoknak a beszerzendő listájára, akiket érdekel az akusztika. Anno Domini a kádári érában sokat nyomtak belőle, így szinte bármelyik nagyobb budapesti antikváriumban megtalálható. A Rózsavölgyiben, a Kodályban vagy pl. műszaki antikváriumokban egészen biztosan.
 14. Hogyne lehetne. Nem kell messzi menni. Ott vannak a mindenki által ismert jávai gongok vagy az indiai szitár. De ott vannak a régi zenei praxisból ismert hangszerek, vagy a japán, a kínai és számos egyéb népek magas kultúrái. Egyik darabomban pl. a hárfának három különféle hangolást jegyeztem elő. Pl. ha esz altszaxofon fúvókát tudsz a fuvolába, akkor teljesen más hangolást kapsz, de írhatnám akár a zongorapreparációját is, ami szintén eltéríti a hangszert a 12 egyenlő, lebegésmentes hangolástól.
×