Jump to content
Ménemszól.hu

Mészáros Nándor

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  257
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  12

Mészáros Nándor last won the day on January 31

Mészáros Nándor had the most liked content!

Megbízhatósága

103 Megbízható

Mészáros Nándor tagunkról:

 • Rang
  Kapitány
 • Születésnap 1979-09-12

További Információ

 • Lakhely:
  Deák tér
 • Érdeklődési kör
  Érdeklődési tizenhétszög ... a negyvenkettedik dimenzióban, hiperbolikus térben

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  később
 • AIM
  Mieim???
 • MSN
  sMmi Setre sM
 • ICQ
  ??? ... HIQ
 • Yahoo
  Én is örülök
 • Jabber
  A Hutter?
 • Skype
  Skypewalker

Legutóbb az adatlapod nézték:

707 profil megtekintő
 1. Orosz cucczok

  http://cdm.link/2017/09/here-are-the-best-new-russian-music-electronics-youve-never-heard/ A link egy éves, de hátha érdekel valakit és még nem látta.
 2. Behringer UB-Xa

  Nem is olyan vicces (úgy értem, szemmel láthatóan akad, aki komolyan gondolja ezt, vagy legalábbis azt szeretné sugallni, hogy komoly dolog) , a facebookon pont ilyen képes mémek terjengenek. Mondjuk a varrógéppel készített Minimoog érdekes ötlet
 3. Behringer UB-Xa

  Gyerekrabszolgákkal, ráadásul.
 4. A nagybillentyűs Ultranovát szvsz ne hasonlítsuk a kiegészítő jellegű, minibillentyűs Mininovához, már azon az alapon, hogy ha az egyik rossz, a másik is. Én éppen úgy tapasztaltam, hogy a kis Mininova hangban sokkal durvább és erősebb tud lenni, mint a kb. háromszor akkora JDXA (ami nagyjából egy JDXI, csak megháromszorozva), és a kezelése is sokkal egyértelműbb. elektronikus zenére én mindenesetre melegen ajánlanám mind a jdxi-t, mind a mini/ultranovát (ha nem gyűjtenék Karmára éppen, akkor meg is venném az aprókban elég kedvezményesen hirdetett jdxi-t nagyjából rögtön, Novám már van) . Annyi különbséggel, hogy a Mininova akkor tud igazán kibontakozni, ha van mellette pár szekvenszer vagy szekvenszeres szinti, mivel ilyen funkció nincs benne, a jdxi-ben meg van (habár amennyire én tudom, elég minimalista kivitelű). Hangban viszont szerintem a Nova magasan veri a Rolandot.
 5. Akkor megkérdezném ugyanezt az R16-tal kapcsolatban is ( https://hitspace.hu/zoom-r16.html ) mivel gondolkozom/gondolkoztam rajta, hogy veszek egyet.
 6. V-link

  http://whorld.org/ Ezt véletlenül találtam. "Szakrális geometria vizualizáló program" (ettől a kifejezéstől nem kell megijedni, nem valami ezo cucc, hanem) egy leíró nyelv, ami villogó pszichedelikus alakzatokat rajzol, amelyek előre programozhatóak is, és pl. elmenthetőek képernyőkímélőként, animációként stb. Annyiban kapcsolódik a V-link kérdéséhez, hogy MIDI üzeneteket is fogad, állítólag. A részletekbe belekukkantani nincs időm, de hátha érdekel valakit.
 7. Az igazi MŰVÉSZET! Csak igényeseknek!!!

  Virtuóznak semmiképp sem virtuóz, de a videosávtól eltekintve, értékelhető. Ti. jó hallgatni.
 8. Az igazi MŰVÉSZET! Csak igényeseknek!!!

  Szerintem sem vészesen rossz. Mondjuk szívesebben hallgatnám ezeket, mint bármit a Daft Punktól. Amíg nem dobják meg őket egy Grammyvel, és a helyén kezelik őket, addig azt mondom, izgalmas kis minimal elektro ez.
 9. Én megértem a ventilátorral való fekáliakavarás elleni érzéseket, és a fenti akadémikus Hammond porszívókoncert sem tetszik, de szvsz azért létezik értékelhető kísérleti zene. Erről pl. mi a véleményetek? Szerintem kifejezetten jó, szoktam CTV-ot hallgatni. Lásd még:
 10. Majd töltesz fel a Novation oldalára patcheket?
 11. Letompult lehetek, de nekem most ennyi az átjövő tartalom ebben az okfejtésben.
 12. Korg Prologue

  Nincs kizárva. De a Mininova és hasonló miniszintik pont arra lennének jók, hogy könnyű legyen őket gyakran hurcolászni. Pár embertől azt is hallottam, hogy tíz-húsz éves Roland MC-?0? grooveboxokkal járkál, sose hallottam, hogy bármelyikükön eltört vagy tönkrement volna valami (pedig pl. a motoros faderektől pont ilyesmit várna az ember). Igen, persze. Nem kívánom azt állítani, hogy a kis billentyűk eleve, valamely fizikai törvény alapján szerkezetileg instabilak. De a gyártók gyakran leszarják a minőségüket, mert "úgyis csak minibillentyű ... kit érdekel"? Gondolom, az ok emögött, hogy a miniszintit eleve olcsóra tervezik, tehát egy csomó dolgon spórolni kell. És a "csomó" mindenekelőtt a billentyűzetet jelenti, hiszen azon viszonylag könnyű spórolni: ha pl. a tápegységen vagy más lényegi alkatrészen spórolnak, és nem indul be a szinti, vagy recseg a hang, az nagyobb gáz, mintha egy billentyű letörik. Persze csak találgatok, nem tudom a valódi okot, hogy a minibillentyűzetek miért ócskábbak, de nekem az a tapasztalatom, hogy általában ócskábbak. Persze én nem ismerek olyan sokfajta szintetizátort, lehet, hogy ebben is tévedek.
 13. Korg Prologue

  Nem csak a méret a gond, hanem a minőség, tipikusan pl. a Mininova esetében. Számos tulajdonos panaszkodik, hogy a kis billentyűk rigidek, és a kis tapadási / érintkezési felület miatt könnyebben - tehát gyakran - törnek. Egy külföldi ismerősöm egy mininova face csoportban bevallotta, hogy ő már régóta csak kontroller billentyűzettel tudja használni a sajátját, annyiszor kellett szervizelni.
 14. Korg Prologue

  Nem konkrét problémára utaltam, hanem a Behringer hírnevére. "Rossz hírű" alkatrészek - ez nem azt jelenti, hogy az alkatrészek rosszak, hanem hogy a hírük rossz, akár indokoltan, akár indokolatlanul.
×