Jump to content
Ménemszól.hu

Mészáros Nándor

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  160
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  9
 • Ennyit fórumozott

  1242d 2h 6m 20s

Mészáros Nándor last won the day on May 31

Mészáros Nándor had the most liked content!

Megbízhatósága

46 Megbízható

Mészáros Nándor tagunkról:

 • Rang
  Strázsamester
 • Születésnap 1979-09-12

További Információ

 • Lakhely:
  Deák tér
 • Érdeklődési kör
  Érdeklődési tizenhétszög ... a negyvenkettedik dimenzióban, hiperbolikus térben

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  később
 • AIM
  Mieim???
 • MSN
  sMmi Setre sM
 • ICQ
  ??? ... HIQ
 • Yahoo
  Én is örülök
 • Jabber
  A Hutter?
 • Skype
  Skypewalker

Legutóbb az adatlapod nézték:

366 profil megtekintő
 1. Úgy látom, túl nagy élete nincs a klubnak, de egy facebook csoportnak talán lenne értelme.
 2. Nem azt hallod

  A kábeltéma tényleg érdektelen, de EZ jó.
 3. Schwarzonator II, azaz ne tanuljunk meg zenélni

  Semmi köze hozzájuk (egyedül a "Nosztalgia c. dalnál volt enyhe ilyen érzésem, de az egy a húsz közül). Valójában ezek a zenék (különösen pl. az Untouchable és a RockSynthRoll) számomra inkább a késő kilencvenes évek Amiga/Demoscene/MOD/Tracker zenéit idézik, csak azok trackerekkel készültek, ezek meg "vas" szintetizátorokkal. Ilyen nevek jutnak eszembe, mint Peter Hajba meg Andrew Sega. Hogy valaki másról ( -> következő bekezdés) más ne is beszéljünk. Benditől azt szeretném kérdezni, hogy hallottál-e már Alexander Brandonról (na az a fickó számomra egy legenda, Schwarzról meg szerencsére még nem sokat hallottam ). PL. ennek a cuccnak a közepénél: hátast dobtam, annyira Brandon-feeling az egész - és itt természetesen nem lopással akarlak gyanúsítani vagy epigonsággal vádolni, csak a korszellemre (kilencvenes évek) rámutatni. Az jó kérdés, hogy ez a dolog akár hangszín, akár más tekintetben "avíttasnak" nevezhető-e. Szerintem ma már minden jó popzene avíttasnak mondható. A rádiókat meg a tizenéves ismerőseim zenéit hallgatva az az érzésem, hogy a kétezertízes évek (populáris) zenéje (végleg) belefulladt valami egészen igénytelen uptempo primitivitásba és uniformitásba, és főleg dallamtalanságba. Gondolom, ezt egy idő után majd követi valamiféle 80s retro hullám, én már nagyon várom. Addig is minden zene és hangszín maradjon olyan avíttas, mint Bendié ... Ennyi erővel akár egész műfajokat "avíttasnak" mondhatunk, pl. a synthwave-et úgy, ahogy van, pedig az pl. más topikokban fel lett dícsérve. De ahogy a Bendi-kritikus hozzászólók is mondták, ez ízlés kérdése, nem érdemes vitatkozni rajta.
 4. Kezdeti lépések iOS-en

  "Avast Antivirus: A kapcsolat nem biztonságos. Rolandeastereurope tulajdonosa a weboldalát helytelenül állította be. Az Ön adatainak ellopását megakadályozandó, a Firefox nem nyitotta meg ezt a weboldalt."
 5. Szintetizátor tipusok és kezelésük

  https://yamahasynth.com/tutorial-2/assets/player/KeynoteDHTMLPlayer.html#0 Ez csak egy rövid pps, de számomra alapvetően hasznosnak bizonyult, különösen a 2. rész. Az 1. részében echte hülyeségek is vannak, pl. hogy az analóg szinti azért analóg, mert a voltage kontroll a pitch változás analogonja (vagy mifene). A 2. rész azonban élvezhető. Természetesen csak a legalapvetőbb kifejezések vannak benne (additív- fm szintézis - modellezés stb.), de legalább ad némi kiindulópontot annak, aki totál új a témában.
 6. Nem azt hallod

  Az agyat? Attól függ, hogy értjük a modellezés fogalmát. Ha arra gondolsz, hogy az agyat fizikailag működő rendszerként modellezzük, akkor talán igazad van, bár ebben sem vagyok biztos. De nem biztos, hogy erre szükség van. Lehet, hogy pusztán elég egy "logikai gépet" építeni (ezt simán meg lehet oldani egy közönséges számítógépházon belül, sőt valószínűleg egy okostelefon méretében is), ami az emberi agy fogalmi struktúráját és fogalomképző mechanizmusát modellezi, csak lazán tekintetbe véve az agy fizikai felépítését. Egyébként szóbeli dádát kaptunk pár fórumtárstól, amiért AI-ről beszélünk és nem kábelekről, és én nem szeretek útban lenni másoknak. Lehet, hogy nem szabadna folytatni ?
 7. Nem azt hallod

  Valójában teljesen félreértetted a szakod elnevezését. A programozó /tervező matematikus szak sohasem a számolás miatt volt "matematikus" szaknak elnevezve. Az egész informatika szemléletmódja matematikai. Pl. hogy véges-e egy program/eljárás végrehajtási struktúrája vagy sem. Vagy hogy algebrailag milyen struktúrát valósít meg egy programnyelvnek ez vagy az a modulja. Kommutatív-e két eljáráshívás konkatenációja vagy sem? Az egész matematikát félreértetted az egyetemen, ha azt hiszed, az a számolást jelenti. Ezen a szemléleten az 1800-as évek közepén túllépett az emberiség ...
 8. Nem azt hallod

  Ebben a hozzászólásban csak az "inkább" szó szerepe nem világos - ugyanis én is hót ugyanezt állítottam/kérdeztem.
 9. Nem azt hallod

  OFF: Ismerek egy másik fórumon egy admint, aki mesterien válaszol az ilyen kérdésekre. User: "Megkérdezhetem, hogy ezt miért itt beszélitek meg?" Admin: "Meg." ------------- ---------------- -------------------- (A többi néma csend ...)
 10. Ménemszól.hu

  Tegnap teljesen megváltozott a fórum "teteje", a menük, a gombok ... ez kísérlet volt egy új rókabőr kifeszítésére? Ha számít a véleményem: a jelenlegi jobb volt. Ma reggelre minden visszaállt, szerencsére. Szerintem ami bevált és működik, azon ne változtatgassunk kér(d)és, egyeztetés nélkül. Azt hagyjuk meg a Facebooknak, a Deviantartnak és a Soundcloudnak, ahol épp elég szándékos, de kéretlen visszafejlesztés történik minden hónapban. Ha csak valami üzemzavar volt, akkor nem szóltam.
 11. Nem azt hallod

  A fizikai felépítés lényegtelen vagy kevéssé lényeges. A neuronok pl. modellezhetőek neurális hálókkal, illetőleg a neuronok elektrokémiai működését valószínűleg simán modellezni lehet más módon is akár matematikailag, akár informatikailag (ez utóbbi a matematikai modellhez vizuális, szemléletes kiegészítést is képes adni). Én nem úgy értettem, amikor az agyról beszéltem, hogy egyedül az emberi agy lehet intelligens, és más semmi, soha. Sőt: valószínűleg bármilyen adadfeldolgozó rendszer intelligenssé, mondjuk pl. gondolkodóvá tehető (a szó akár legemberibb értelmében) a megfelelő kiegészítésekkel, amennyiben rendelkeznénk egy megfelelő, legalább kiindulásképp elfogadható, szélesebb körben elfogadott intelligencia-definícióval. De ilyen jelenleg nem nagyon van. Sajnos (vagy szerencsére) jelenleg az emberi agy a magasfokú intelligencia egyetlen konkrétan megvalósuló példája, de jelenleg nem igazán értjük, hogy amit általában csinál, abban hol van az intelligencia (alapkoncepció, alapparadigma, definíció hiányában, ez nem is csoda, hiszen így végül is azt sem tudjuk, mit keresünk). De ha "megértjük", amennyiben ez lehetséges, akkor ez alapja lehet a további általánosításnak, és akár nagyon intelligens és nagyon érző Davideket, vagy akár Davideket, vagy akár Caprica Sixeket is gyárthatunk. A korszellemről annyit, hogy szerintem létezik rossz tudomány meg jó tudomány. A jelenlegi AI-kutatás valahol a kettő között lebeg egyfajta köztes állapotban. Rengeteg jó dolgot csinál, de ideje lenne, hogy egy két tapasztaltabb üzletember végre leüljön egy íróasztal elé és nekikezdjen az alapokat tisztázó monográfiákat írni. Jóval nehezebb feladat, mintsem bárki gondolná. McCarthyk is kellenének, nemcsak Kurzweilek és Elon Muskok. Szerintem pont a tanulás fogalma az és ennek azonosítása az intelligens viselkedéssel, ahol a MI-kutatás tévútra ment. Nagyon primitív rendszerek is képesek tanulásra, ld. pl. baktériumtörzsek kontra antibiotikumok. De azt senki sem mondaná (kivéve az MI kutatókat, sajnos), hogy egy baktérium, vagy akár egy baktériumtörzs, intelligens. A dolog ennél mélyebb kellene, hogy legyen.
 12. Nem azt hallod

  Én most kiszálltam, reggel folytathatjuk, kristálytiszta (és nem tisztakristály) tudattal.
 13. Nem azt hallod

  Én? Ezt az állítást meg honnan a fenéből szoptad? Sohasem elleneztem az önvezérlő autókat, és most sem ellenzem, valójában örülök nekik. Szívesen kipróbálom majd őket, ha meg tudom fizetni. Csak épp nem szeretném, ha valaki azt állítaná, hogy gondolkodnak. A chatrobotokat meg nem említeném a helyedben. Bármelyik leköröz téged társalgási színvonalban. A kutya meg még náluk is sokkal okosabb - ha már mindenképp ehhez az állathoz akarsz hasonlítani, és azt hiszed, megsértesz ezzel.
 14. Nem azt hallod

  Ez is egy álláspont, de egyrészt a filozófiában nagyon nehéz komolyan bizonyítani egy olyan állítást (érvelni egy olyan állítás mellett), hogy "nem lehet", mert talán csak nem tudjuk elképzelni, de mégis lehet valahogy. Másrészt nem biztos, hogy tökéletes rálátás kell. Lehet, hogy a vizsgált rendszernél (agy) valamivel egyszerűbb modellek is egész jól megteszik. Például ha egy AI ágens olyan intelligens, mint egy ló, már az is egész jó dolog és nagy dolog lehet.
 15. Nem azt hallod

  "Este van, este van, kiki nyúgalomba, Ilyenkor tolja a szert Draco, s ír a blogra." A ma esti pszichedelikus kényszerkulcsszavaid a "kutya" és az "önvezérlő"? Mert minden este, amikor nekiállsz kiröhögtetni magad és nekem támadsz, kettőt szoktál választani, és azokat ismétled megállás nélkül. (pl. legutóbb a "lila" meg a "rovar" voltak sztárok, hova lettek?). Elon Musk kiugrott fizikus, üzletember tutira ért az MI-hez. Hawking, a fizikus szintén megrögzött MI-szakértő. Kurzweil, a szintén többé-kevésbé képzett MI-iparos, az egyetlen, aki többé-kevésbé komolyan vehető a témában, meg tudod mit mond? Jövőbeli látomásait. Amiben MI-gyárosként hinni szeret(ne). Ami vagy igaz lesz, vagy nem. Nálad az AI/intelligencia is érzékeny téma, nem csak a hit/vallás? Tudod, kiknél érzékeny téma pl. a láb? Akiknek nincs. De bocsánat ... természetesen az elméleti fizikus diplomád mellett rejtegetsz egy AI programfejlesztői diplomát is ... Elnézést, Dracóleon Úr! Veled persze csak azért állok szóba, hogy kiröhöghesselek. De amint sejtheted, ez nem lesz hosszú párbeszéd ...
×