Jump to content
Ménemszól.hu

Desal

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  8
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  7d 4h 43m 5s

Megbízhatósága

0 Semleges

Desal tagunkról:

 • Rang
  Talpas
 1. Desal

  Mac Pro + Apogee

  Köszi az infokat! Az RME RayDat kártyán sokat agyaltam. És még nincs vége úgy hiszem. A Mac Pro-ba simán vehetnék egyet. A kérdés az, hogy milyen gyors a konverter, amire rádugom... van ennek jelentősége? Mennyi különbség lehet az egyes konverterek között késében? Vszínű egyébként, hogy egy apollo lesz az a konverter, per pill azt tudok jó áron szerezni. A symphony lenne monjduk talán a végső megoldás és a legjobb és a legdrágább. UPDATE: Találtam pár adatot a késésre vonatkozóan:
 2. Desal

  Mac Pro + Apogee

  Sztem egy használtat fogok venni, talán azt amivel most tesztelek. 4ghz SSD 2014 model. Az adaptertől én is picit tartanék, valahogy nem szeretem az adaptereket a rendszerben... főleg az "elektronikával" rendelkező darabokra igaz ez. A mostani modellek is alapből SSD-vel jönnek, ahogy tudom. Úgy értem, választhatsz 256GB SSD-t, felár nélkül. Persze a Fusion Drive így ugrott.
 3. Desal

  Mac Pro + Apogee

  Na igen, ez picit off topic, elnézést! Pár óra tesztelés után szinte biztos vagyok benne, hogy beszerzek egy iMac-et és thunderbolton keresztul fogok használni egy UAD Apollo-t vagy egy Apogee Ensemble-t. A mac-en sokkal jobb a time és valahogy feszesebb feljátszás közben. Ezer féle beállításban (buffer, khz, bit) probáltam összehasonlitani a PC-vel thunderbolt-on keresztül. Lehet másnak ez oké lenne, meg tűrhető, de én érzékeny vagyok erre. Hozzáteszem, nem szivesen cserélek le egy hat magos rendszert egy 4 magosra, de inkább ezt az irányt választom. Idővel aztán majd veszek egy újabb Mac Pro-t talán TB-vel... márha nem fogja leállítani ezt a vonalat az apple.
 4. Desal

  Mac Pro + Apogee

  Hm, ebben 2db x5690 van, ellenben az egy 5820k-val... bár az igaz, hogy az 5820-as sokkal újabb. Egyébként tegnap volt lehetőségem kiprobálni egy iMac-et 4790k-val SSD-vel szemben egy 5820k-val és SSD-s windows-al. Interface ugyanaz volt egy UAD Apollo 8 duo thunderbolt. Az eredmény érdekes volt. Kb ugyanott kezdett el a Cubase Real Time Peak behalni a 4 magos iMac-nél mint a 6 magos PC-n. A singel core perfomance viszont sokkal!!! jobb volt a mac-en, pedig a 5820k órajele 4,3-ra volt tekerve az iMac meg ugye 4Ghz-volt. De a multicore teljesítmény kb ugyanaz volt, ami fura picit, dehát ez egy "apple" aminek valahogy telefonokban is mindig jobb a single core teljesítménye (asszem, azért ezt nem követem annyira ) A fura az volt, hogy amíg 44.1 32bit-es beállítással a Windows Thunderbolton keresztül: input latency: 2.8 ; output latency: 1.1 addig iMac-en az input latency 7.2 ; output latency 1.4 volt. DE az iMac-en érzetre jobb volt a round trip latency mint a windows-on, ugy értem pontosabban tudtam vele feljátszani és valahogy "feszesebbnek" éreztem az egészet. Sajnos a Mac Pro-n nincs thunderbolt, igy azt nem tudtam még kiprobálni
 5. Desal

  Mac Pro + Apogee

  Ez is tök hasznos volt, köszi! Sajnos a TWIN USB nem megy mac-en.
 6. Desal

  Mac Pro + Apogee

  Köszi! Ez jól hangzik!
 7. Desal

  Mac Pro + Apogee

  Ahogy Bendi írta, normál házas.
 8. Desal

  Mac Pro + Apogee

  Sziasztok! Adott egy Mac Pro (2012MID 12 mag) és most kéne hozzá egy hangkártya. Sok virtuális hangszert használok és az alacsony round trip latency fontos lenne. Sajnos ezen nincs thunderbolt, így azokat buktam (új ensemble és symphony) Tehát marad az USB-s vagy egy Symphony egy PCIe thunderbridge-el. Mit gondoltok mennyire lehet jó az USB-s megoldás? Jelenleg windows-t használok (5820k 6 mag) egy UAD TWIN USB-vel 44.1khz 32bit. Ennél természetesen jobb teljesítményt szeretnék és talán "jobb" konvertert. Ritkán rögzítek éneket és néhány szintit. Gyakorlatilag az összes apogee-t számításba vettem 1. Duet 2 2. Quartet (több kimenet, de azt hiszem ugyanaz a minőség) 3. Ensemble Firewire (használtan ebay-ről esetleg) 4. Symphony (ez ugye világklasszis és van most a hitspace-be 2x6 -ez mondjuk csak 2 input- "jó" áron és van hozzá kártya is Symphony 32 PCIe) Azt még nem néztem meg mit jelent a 32 Gondolom a Round Trip Latency USB-n keresztül ugyan az lehet a Duet 2 és Symphony esetében is. A kérdés az, hogy az elég lehet-e vagy kell egy Symphony+PCIe kombó... Egyébként örülnék, ha elég lenne most egy Duet vagy egy Quertet. Azzal kihúznám 1-2 évig majd szereznék egy Thunderboltos 8x8-as Symphony-t vagy Ensemble-t. De most még nagyon drága az új Mac Pro trash can. Még azon is gondolkozok hogy eladom a mac pro-t és veszek egy erős iMac-et. Azon van thunderbolt... és hát ennyi. Mit javasoltok?
×