Jump to content
Ménemszól.hu

draco draconis

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  1.032
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  31
 • Ennyit fórumozott

  1215d 12h 17m 44s

draco draconis last won the day on December 21 2017

draco draconis had the most liked content!

Megbízhatósága

162 Megbízható

draco draconis tagunkról:

 • Rang
  Óbester

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://electromusic-test.blogspot.com/

Legutóbb az adatlapod nézték:

7.528 profil megtekintő
 1. Új Moog DFAM szinti és dobgép

  No ennek is van meglepő módon ad hominem vonatkozása, én nem értek hozzá, hisz' csak egy fogyasztó vagyok. Vagy mi. Szerintem azért legalább egy fogyasztónyit értek hozzá. De a lényeg, hogy ezt a hangzást a Tetra tudja, csak több zajjal, viszont polifón. Itt annyi a kuriózum hogy Moog, meg félmodulár. Igazából továbbra is a villamoskisvasút kedvelők vannak előnyben. Ha a Moog csinált volna egy sztenderd poli dobgépet, hogy tessék ilyen a dob Moog módra, lehet hogy jobban járt volna. Tele lenne a hirdetés eladó MFB/Vermona/Elektron/DSI dobgépekkel, mert akinek ilyenje van sietve kíváncsi lenne egy Moog és polifón dobcuccra. De ha Moog, akkor monofón, abból a modular izé mellett meg csak kényszeresen ilyen terméket tudnak csinálni. Azzal meg pláne nem tudok mit kezdeni hogy az analóg mánia átesett a ló túlsó oldalára és kidobjuk a digit tech kizárólagos előnyös tulajdonságait. Közben meg a lesajnált de klasszik felépítésű digit workstationök meg egyre drágábbak. Használtan is.
 2. Új Moog DFAM szinti és dobgép

  Ez se nekem készült. Vermona DRM és egy vacak Tetra páros kiröhögi, úgy hatszor? Nyolcszor? Meg hát látszik a feminista célcsoport is: felnyírt hajú nők. Akik mindenféle ezoterikus biszbaszokat tartanak otthon, mer' az mijen fasza, attó'jobb a zene zaj!
 3. Yamaha CS80 újra? - Deckardsdream

  Kár hogy csak próba licencem volt Waldorf Largoval. Te jössz a bármelyik VA vassal én meg a Largoval és kinevetlek
 4. Yamaha CS80 újra? - Deckardsdream

  http://www.justmusic.de/de-de/keys/synthesizer/analoge-synthesizer/9170396/deepmind-12.html Bakker, van ahol csak 849 euro... habár itt van szállítási költség.
 5. Yamaha CS80 újra? - Deckardsdream

  Ez is egyfajta meta adat. Ha nincs vásárló nincs vélemény. Igazából annyi mindenre kell költenem de 273e-ért elgondolkoztam. Azaz ma 272000 Ft. Ingyen kihozzák. Bár utalási költség van...
 6. Yamaha CS80 újra? - Deckardsdream

  Ingyen kihozzák...ráadásul.
 7. Yamaha CS80 újra? - Deckardsdream

  A vélemények számából én úgy látom hogy elég sok Deepmind12 fogy. Ha nálunk nem jelenik meg annak az iszonyatosan olcsó német ár is oka lehet, mert ennyire nagy ár különbség esetén 90% feletti arányban ott fogja az is megvenni, aki egyébként pár tízezer forintért még inkább itthon vásárolna. De 100.000 Ft. különbség már döntő tényező. Így az itthoni vásárlásokban semmilyen szinten nem fog megjelenni.
 8. Yamaha CS80 újra? - Deckardsdream

  "itthon minden Deepmind12 eladásra jut úgy 7 Makenoise 0-Coast. " Nem volnék eredetileg modulár ellenes, nekem is volt 2002 körül Roland System látogatóban (nem jött be), de ha ez a hír tényleg igaz, akkor az otthoni zenélés annyi lesz sokak számára - mivel idő-munka-eredmény tényező létezik a világon - hogy megcsinál egy snaredrumot egy moduláló 16-32 step izéhez. Osz't csókolom. Nálam ez nem zenélés, mert ez még nem zene. Mint ahogy a zaj sem harmónia, hiába 100% sub-fundementál-fel-harmonikus... Szerintem a régi villanyvasút mániások átnyergeltek erre. A zenészek száma meg nem változott ...
 9. Yamaha CS80 újra? - Deckardsdream

  Yíhá: Nagyjából egyet is értünk, mert szerintem is ez lesz és ez van.
 10. Yamaha CS80 újra? - Deckardsdream

  Nekem a demókon neutrális hangja van, amolyan igás ló, de amit valszeg soha senki nem fog felismerni semmilyen helyen, hogy "jééé ez DM12 vagy DM6". Viszont akkor is 12 istenverte analóg polifónia mindenféle parasztvakítás nélkül, azaz hogy bár a szűrő analóg, de az oszcillátor az Oxford vagy ki tudja mi az anyámkínja hangzatos parasztvakításos baromsággal megmagyarázott digit olcsósítás. Az idézett Novation új cucca nálam pont ezért hasalt be: paraméterek alapján már rohannék is, csak az a fránya digit osc szekció. Mert az a vacak műanyag dobozos Bass Station II pont az össze-vissza nyeklő-nyakló analóg oszcillátorai és túlhajtása miatt szól 50%-ban olyan jól, mint ahogy. A Peaken még abban sem vagyok biztos hogy van -e olyan színvonalú szűrő mint a BSII-n, mert annyira vacak az az Oxford izé. Vagy ha már digit az oszcillátor, akkor minimum 16 poli 3 oszcillátor DSP limit nélkül, hogy lenyomja a Nord A1-et vagy Nordlead 4 -et. Ps.: kipróbáltam és meghallgattam a DM12-t. Hát engem meglepett a masszív építése főleg. De hangja is, és nem csak "is": szerintem nagyon rendben van, semmiféle Behringerféle olcsósítást nem hallottam. Viszont semmi újat nem nyújt, az tény. De a Toraiz mellett hallgatgattam és egyértelmű volt, hogyha a kettő között kellene döntenem akkor 100x Deepmind mint Toraiz monoszinti billentyű nélkül.
 11. Yamaha CS80 újra? - Deckardsdream

  Viszont abban egyetértünk hogy a hangszerek hangszeres lehetőségei egyre csökkennek. Régebben azért a szintetizátorok arra igyekeztek a digit korszak bekövetkeztével hogy minél nagyobb területet lefedjenek hangzásban, polifóniában, timbralitásban stb. Mostanában meg túl sok egybites izé jelenik meg. A 70-es években ilyen kis kütyük úttörők lettek volna. Mostanában meg szvsz drága otthoni szórakozásnak is. Hozzáteszem a mostani progresszív zenék is eléggé monofónok lettek. Alig van polifónia. A youtube jammelés egyet jelent vmi béna 16 step vacak alig-alig változásával monoton és monofón fokon. Régebben inkább vmiféle Vangelises poliszinti orgiát jósoltunk volna a jövőnek. Nem tudom hogy ez a jelenség teljesen rossz -e de az biztos hogy nem jó.
 12. Yamaha CS80 újra? - Deckardsdream

  Azért a Deepmind12 key 273.000 forintért eléggé forradalmi ...
 13. Analog keys+Virus KC+Micro Q

  Analog keys dobozával, fóliás kijelző mint az új: 340.000, jövő nyárig garanciális Access Virus KC - használt, korának megfelelő állapotban minimális esztétikai hibával, de mindene működik, minden in és out: 210.000 Ft. Waldorf Micro Q kék: korának megfelelő de hibátlan állapotban. 90.000 Ft. (+2000 ritka hangszín) Egyben: 620.000 Ft. Egyenkénti alkuval nem foglalkozok, és most a csere sem érdekel mert megvan mire váltom be. 703865200
 14. Zongora hangszínt keresek

  Pár apró gondolat. Amikor valami művi - azaz felvételről megy - akkor az emberi elme inkább a hibáktól fogja valódibbnak érezni egy másik, hibátlanabb felvételhez képest. Amikor valami élő, tehát mondjuk élőben zongoráznak, akkor ott meg leginkább a tökéletesebbet tartjuk a jobbnak. Ez olyan mint a 3D grafikában - amit van szerencsém művelni - hogy az emberi arcokon látjuk a bőrhibákat, látjuk a koszt a ruhán, vagy a repedéseket a fakorláton stb. De az élő modellnek meg élőben meg egyre inkább úgy kell kinéznie mint a tökéletes 3D modelleknek, hibátlan ruháknak és épületeknek. Stb. Szóval ebből fakadóan szintetizátorban is az a szerencsés választás, amelyik a tökéletlenebb zongora hangját adja megfelelő dinamikával és vastagsággal, mert akkor fogunk rá valódi zongoraként gondolni, nem pedig szintetizátorként. Így a fenti iszonyatosan neutrális zongorapéldák - szintetizátor zongoraválasztáshoz - szerintem a rossz választások. Kb. general midi jelleget érzek rajtuk.
 15. Zongora hangszínt keresek

  Nekem a hardware gyári zongorák - Korg, Yamaha, Roland, de még a Kurz is - rém neutrálisak és unalmasak. Software mintákban találtam érdekesebbeket, mixben kellemesen vastagot szólót csak.
×