Jump to content
Ménemszól.hu

+Vader

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  27
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  91d 22h 9m 5s

Megbízhatósága

1 Semleges

+Vader tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Enable
 1. Mivel egyetlen gombot is kioszthatsz akár 600 helyre, gyakorlatilag bármilyen kontroller megfelel.... BT pl Korg nancontrolból használ kb ötöt (Abletonhoz), saját bevallása szerint minden potit kb 50 helyre címezve
 2. +Vader

  ReFill Unpacker?

  Fakk... tegnap próbáltam beszerezni más forrásból, így most vírusban ázik a gép....
 3. +Vader

  ReFill Unpacker?

  Jobb klikket nem is enged semmire, hehe... (persze néhány héttel ezelőtt már próbáltam ugyanezt más forrásból, de akkor is csak az első kettő feladványt sikerült megoldania)
 4. +Vader

  ReFill Unpacker?

  asszem ez már járt nálam.. nem igazán működik. Hogy is van ez?
 5. +Vader

  ReFill Unpacker?

  Valamikor az óidőkben (kb reason 2) volt egy progi, amivel ki lehetett bontani a ReFilleket... nem porosodik valakinél ilyesmi? Éhes az MPC.... (Alternatív esetben elfogadom a Marcel's Flute Shop tömörítetlen változatát is, köszi :))
 6. Hehe, sorstársak... én is az altatás után tudom a helyére csavargatni, ami a vonaton csak úgy szólt valahogy. A kis i betűs változaton is gondolkodtam, de azt olvastam, hogy nem lehet hozzá MIDI controllert csapni (ez a Live-ban idei fejlemény, ami nélkül meg sem vettem volna)
 7. Én most egy ilyen nyugis saroknak is örülnék, mert az MPC Live is inkább azért kellett, hogy a vonaton ülve is püfölhessem (de otthoni vasat is legyen miről hajtani)
 8. +Vader

  Machinedrum tippek!

  Köszi! Ezek szerint semmi rejtett meglepetés, csak ami a könyvben is le van írva?
 9. +Vader

  Machinedrum tippek!

  Mivel csak ezért nem nyitnék külön topicot, itt érdeklődöm, hogy Machinedrum MKI és II között milyen különbségek vannak?
 10. Az igaz. A lényeg a Mod Squad című bekezdésben van. Eszerint egyszerre lehet paramétereket címezni a leütés erejére, a nyomásérzékelőre és a középponttól való távolságra is, tehát nem kell tovább nyavalyogni, hogy "mérnincs a wavedrumnak midije" Azaz az itt tárgyalt cuccok nagy részéből elég komoly dolgokat lehet kihozni egy kis otthoni előprogramozással....
 11. Aztán rátaláltam erre... persze jókat húznék annak a kezére, aki úgy döntött, hogy micro USB legyen egy eszközön, amit püfölnek
 12. Jó kis videó volt köszi (még a munkahelyi laptop hangján is)! Anno volt Wavedrum minim, de nem voltak sikerélményeim a kis mikrofonjával, mivel amúgy is elég vacakul szólt kierősítve (vagy csak én voltam béna... megcáfolhattok) - eladtam. Mindenesetre észben tartom ezt a lehetőséget is (hisz ilyesmit külön árulnak), bár a Roland dobagyakat azért hanyagolnám, mert a legolcsóbb változaton pl nincs MIDI bejárat, a többi meg már drágább, mint az itt felsorolt bármi, és "csak" dobokat tud... Arra viszont már gondoltam, hogy ha mégis modularizálni kezdek, akkor keresek valami erdei remetét, aki egy jól elhasznált wavedrumnak is ki tudja kötni az érzékelőit külön CV-kre (lehetséges ez???) Illetve teljesen kihagytam a diskurzusból a dobolós Pocket Operatort (PO-32), amit egy dobszinti szoftverről lehet megtöltögetni... az vajh' mennyit enged, ha már csak a masina van a kezemben??
 13. Azok a dobagyak is csinosak, de jóval drágábbak az Integránál, és fullos dobszerkót meg úgysem fogok építeni köréjük, így egy részük veszendőbe menne (vagyis a ráköltött pénzem), míg az Integrás hangszerkedések jól jöhetnek, ha jazzre vágyom De talán jövőhéten eljutok a galériába, ott majd mindent átfésülök, megütögetek satöbbi (azaz terhükre leszek órákon át)
 14. Nos, itt két kérdés ütközhet egymással: amikor gyorsan akarom összerakni, amit már kigondoltam, meg amikor csak úgy a játék kedvéért kísérletezgetek egy "hangszerrel" (bár itt szabad ilyet mondani idézőjelek nélkül is...) A Technics és a Yamaha cuccok egyértelműen az utóbbi igényeket elégítik ki - elég volt csupán átfutnom a manuálokat, a belső struktúrájuk épp elég szokatlan ahhoz, hogy még a környékére se tévedjünk a szokásosnak.... a programozásuk persze lehet agyrém, de ilyesmivel szerintem türelemmel ül le az ember. A fenti szempontok alapján viszont a nord és az elektron azért tud nyerő maradni, mert a rugalmas belső motor könnyű kezelhetőséggel párosul, így mindkét végletből kapunk valamit. Persze a magunkfajta számára ez elsősorban a beszerzés sorrendjét módosítja, nem a lista rövidülését, hehe
 15. Ragyogóan kiveséztük az Integrát, most már valaki nyöghetne ezt-azt az elektromos dobok képességeiről is... az eladó EX5r-ek és WSA1-ek pedig megfigyelés céljából listára kerültek (csak sajnos drágábbak egy machinedrumnál is)
×