Bendi

Moderators
 • Tartalom számláló

  1.329
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  102
 • Ennyit fórumozott

  132d 10h 9m 1s

Bendi last won the day on January 14

Bendi had the most liked content!

Megbízhatósága

425 Megbízható

Bendi tagunkról:

 • Rang
  Óbester
 • Születésnap

További Információ

 • Érdeklődési kör
  Zeneszerzés, hangszerelés

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://soundcloud.com/bendi64
 1. Igen, ez részben igaz. Modelltől függ. A legdrágább 27-esnél "ingyen" van a 256-os SSD a 2TB Fusion Drive helyett, az olcsóbbaknál már feláras. Viszont ez így jó, mert pár hónapja még sokkal drágábban lehetett SSD-t választani.
 2. Ha esetleg időben belefér, hogy vársz tavaszig - feltéve, hogy új gépet veszel -, akkor tedd meg. Elvileg - a kismadarak szerint - akkor fogja bejelenteni az Apple az új iMacet. Ezzel két lehetőség adódik: - A mai iMaceket olcsóbban lehet megvenni - A mai iMacek áráért egy korszerűbbet kapsz akkor. Én is erre várok: a 2011-es iMacemet szeretném "nyugdíjazni". Mindenképpen Thundebolt hangkártyát szeretnék majdan, de van egy aggodalmam: az új iMac már (szerintem) TB3-mal fog kijönni, amihez viszont a kábelen kívül kell egy TB3-TB2 adapter is. A másik "aggodalmam", hogy az új iMac már alapból SSD-vel fog kijönni, ezért a kifutó modellek SSD-vel megrendelve már drágábbak lesznek, mint az újak, ezért nem lesz értelme kifutó típust venni. Márpedig ma már "öngyilkosság" HDD-vel gépet rendelni. "Vegytiszta" SSD az egyetlen jó megoldás.
 3. Telepítetted a szerver programot? http://www.midimux.com/downloads/studiomux_x86_215.exe http://www.midimux.com/downloads/studiomux_x64_215.exe Win 32 (7+) 2.1.5 Win 64 (7+) 2.1.5 Note: The New Server + VST is compatible with video cards supporting open GL 2 Win 32 (7+) 2.2.5a Win 64 (7+) 2.2.5a
 4. Nálam működik, de tény, hogy "ügyeskedni kellett" az eszközök bekapcsolásának sorrendjável. Rádugtam az iPad-et (mini 2) a Macre. Elindítottam iPad-en a midimuxot, majd a Moog Model 15-öt, megnéztem a Macen, hogy látja-e a "szerver" a kapcsolatot. A Macen az Audio Midi Setupban beállítottam az iPadet "hangkártyaként". Elindítottam a Logic Pro X-et, létrehoztam egy midi tracket, aminek a kimenete a Moog Modul 15 iPad. A Logic Preferencesben Audio IN eszköznek kiválasztottam az iPad-et Létrehoztam egy Audio tracket, amin a bemenet az in 1-2 (ez az iPad). Szólt rendben. Azért én erősen kacsingatok a Korg PlugKey felé. Úgy tűnik - a videók alapján -, hogy eléggé "problémamentesen", "faék egyszerűséggel" oldja meg pont azt, amit szeretnék a midimuxszal és az "iPad/iPhone hangeszközzel" megoldani.
 5. Remélem, az Odyssei is benne lesz... The ultimate Gadget collection includes all of the more than 30 gadgets. Szerk.:Az egyik kép alapján benne lesz! http://www.synthtopia.com/content/2017/01/12/korg-gadget-leaps-from-ios-to-mac/
 6. A "szemetesvödör" Pron már van thunderbolt, ez valószínűleg az utolsó generációs "normál házas" gép lesz. A virtuális hangszerek alapvetően a gép prociját rángatják. Ha nem fontos a sok bemenet - márpedig nálad úgy tűnik, hogy nem -, akkor a Duet, bőven elég. (Már persze akkor, ha a "néhány szinti" nem azt jelenti, hogy "néhány szinti" folyamatosan, fixen csatlakozik a hangkártyához, hanem azt, hogy néha, ad-hoc rádugsz egy szintit a hangjártyára, és rögzítesz pár sávot.
 7. Focusrite Scarlett 6i6 1st gen.

  Hibátlan, kifogástala, gyakorlatilag új állapotú Focusrite Scarlett 6i6 1st gen. hangkártya dobozzal, tartozékokkal eladó. 6 in / 6 out 4 analóg monó bemenet plusz 1 (sztereó) S/P-DIF 4 analóg monó kimenet plusz 1 (sztereó) S/P-DIF MIDI DIN IN/OUT nrb kukac torzsasztal pont hu 06 - 30 / kettő négy kettő O58O
 8. Ebben - ha jól értem - azt méltatja Batt úr, hogy elég masszív megépítésű a cucc. Máshol felreptették a hírt, hogy készül a modul verziója is.
 9. Az Arturia accountod alatt ott van? Kell lennie egy unlock kódnak. Nálam úgy működött, hogy azzal az accounttal bejelentkeztem az Arturia Software Centerbe, amihez "beklikkeltem" a MiniFiltert (meg amihez a V-Collectiont regisztráltam). Így aktiválódott simán.
 10. Following your requests, many of you have been celebrating the Festive Holidays and not been online to take up the limited time free offer, we’ve extended the MiniFilter V period for a few days.
 11. Ha egyelőre nem történt semmi, akkor talán nem. Lehet, hogy már "nemzetközileg letiltották" az oldalt. Ja! És köszi a figyelmeztetést!
 12. Karácsony alkalmából megint féláron vásárolható meg a Moog Model 15.
 13. Köszönöm! Közben mégis ráakadtam erre: https://www.gearslutz.com/board/music-computers/1067937-focusrite-clarett-vs-scarlett-latency-tbolt-vs-usb.html A hozzászólások és a közölt "mérések" alapján az látszik, hogy a Clarett jóval kisebb latencyvel dolgozik ugyanolyan bufferbeállításoknál. Ez azért elgondolkoztató. Azt is írják valahol, hogy az is számít, hogy a PCIe "busz" jóval kevésbé terheli a CPU-t, mint az USB, ezért is várható jobb stabilitás, kisebb latency... Megfontolandó!
 14. Nagyon felpiszkálta a fantáziámat a Focusrite Clarett 4Pre. Viszont egy fontos kérdésre nem igazán találok választ "a neten": Sok plug-in, szoft-hangszer, jóval kevesebb "audio-file", "vas hangszer" használata esetén van-e jelentősége a thunderbolt csatlakozásnak? Mert hogy a plug-inekkel, szoft.hangszerekkel a proci dolgozik a számítógépben, nem a hangkártya. Leegyszerűsítve a kérdést: egy soksávos projekt esetén, amiben jellemzően szoftok vannak, többet tud-e a Clarett 4Pre egy Scarlett 6i6 (1.st gen)-hez képest latencyben? Érdemes lecserélni? (A Scarlett 6i6 nagyon bevált, tetszik, problémamentesen használom. )
 15. ... és ha jól értem, akkor az Xpand!2 birtokában ez is megvásárolható: http://www.pluginboutique.com/product/1-Instruments/58-Inst-Bundle/2294-AIR-Instrument-Expansion-Pack-3-COMPLETE-UPGRADE-