Jump to content
Ménemszól.hu

Bendi

Moderators
 • Tartalom számláló

  1.471
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  132
 • Ennyit fórumozott

  220d 3h 29m 30s

Bendi last won the day on August 2

Bendi had the most liked content!

Megbízhatósága

542 Megbízható

1 követő

Bendi tagunkról:

 • Rang
  Óbester

További Információ

 • Érdeklődési kör
  Zeneszerzés, hangszerelés

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://soundcloud.com/bendi64
 1. PC konfiguráció

  Az AMD most elég nagyot "gurít" az új Ryzen sokmagos CPU-kkal. Érdemes kicsit körülszagolni.
 2. PC konfiguráció

  Ha 16 GB RAM van a gépben, akkor nézz utána, hogy használ-e SWAP területet. Azt kapcsold ki. (16GB RAM mellett teljesen felesleges "kiterjesztett" memóriát inicializálni a winyón.)
 3. És milyen? (Ahogy egyre több video jelenik meg róla, egyre használhatóbbnak tűnik.)
 4. Már meg ne sértődj, de az, hogy "sok kis szar", nem kritika, hanem "kinyilatkoztatás". Kritika pl. ez itt: (A "trendszerűen, látatlanban fikázott" Behringer minimoog klón kapcsán) Bizony, van különbség! A BMW kigyullad, a Suzuki nem Másrészt a BMW-t - valószínűleg - mostanában fogják jó alaposan megvágni kartellezés miatt. Ja, prémium márka. Háááááát...
 5. ( Ja! NEM Suzukim van. De japán! Nem is Toyota! )
 6. ... ráadásul a "haszálati érték" nem tükrözi az árbeli különbséget. Egy 4-5 millás Suzuki full extrásan mindent tud, hogy A-ból B-be kényelmesen, gyorsan eljussunk. Ja, hogy nem bálnapéniszbőr a kormányhuzat, nem selyemcérnával kézzel varrott a váltószoknya... Hát kérem, nekem sokkal többet számít az, hogy 10 éves koráig ne legyen vele (komoly) probléma, ne gyulladjon ki 4-5 évesen a nyaralás legelején... http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2017/07/21/a_bmw_kiirta_hogy_engine_failure_es_mar_langolt_is/ http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2017/07/14/vegigneztem_ahogy_porra_eg_a_bmw-m/
 7. Ezt nem vitattam - legfeljebb a "rohadt" kicsit túlzó, maradjunk simán a "drága" megjelölésnél. Valószínűleg egy "ismeretlen(ebb)" gyártó ennek az árnak a 2/3-áért lenne kénytelen adni ugyanezt a "tudást". Teljesen nyilvánvaló, hogy a Roland két dolgot használ ki (sikeresen): - "retro" divat - márkanév Azt se felejtsük el, hogy egy átlagos nyugat-európai, amerikai fiatal nagyjából 1-2 napot dolgozik egy ilyenért. (Nálunk meg egy hónapot.) Más a nézőpont. Ennek fényében már nem olyan meglepő, hogy "kinn" népszerűek ezek a "játékszerek".
 8. Csak a tényszerűség kedvéért: próbáltad bármelyik Boutique darabot kicsit hosszabb ideig? (Mondjuk fél napig...) Vagy Te is beállsz a fikázók táborába, és "ismeretlenül" szarozod? ...mert az most olyan trendi...
 9. Az SH-01A - szerintem - kifejezetten a "retro" jegyében került a terméklistára. Az SH-101 legalább annyira emblematikus darab, mint a Jupiter-8. Az SE-02 inkább SE termék, amivel a Boutique széria egy "magasabb" osztályba is "bemerészkedett". (Valódi analóg, szemben az összes többivel.) Azt, hogy jól csinálja a Roland, úgy értettem, hogy üzletileg valószínűleg bejön a dolog. A Roland márkanév még mindig "hívó szó", és azért - mindenféle fanyalgással szemben - ezek a hangszerek azért vállalhatóak. (Nem szeretnék senkit megbántani, de a fanyalgók jellemzően nem is próbálták még ki élőben a Boutique darabokat, csak notebook hangszórón keresztül hallották jobb-rosszabb youtube videókból.)
 10. Ha a profitképzés a szempont, akkor jól csinálja. (És azért nem kell ezeket úgy szidni, elég jó kis hangszerek. Vagy szerinted a Nord Lead is digitális szutyok?)
 11. Alapvetően jól csinálja a Roland! Kiadták a TR-08-at és az SH-01A-t a Boutique szériában. https://www.roland.com/us/promos/roland_boutique/ A "know-how" már gyakorlatilag megvolt a plug-out szintikben, csak "újra kellett csomagolni". Valószínűleg - világviszonylatban - sikeres a széria, különben - gondolom - nem bővítenék ilyen rohamtempóban. Ügyes!
 12. Kezdeti lépések iOS-en

  Ha jó állapotú, 70-ért az Air2 sokkal jobb vétel. Az a lényeg, hogy a reset funkció működjön, és a reset után úgy induljon újra az iPad, hogy elkezdi a regisztrációt. Ha ez megtörténik, akkor rendben van a dolog. Ha minden más szempontból rendben van az adás-vétel, akkor az eladó részéről gondolom nincs akadálya, hogy resetelje a készüléket. (Viszont Te csak akkor add át a vételárat, ha ez megtörténik.) reset: Beállítások -> Általános -> Visszaállítás -> Összes tartalom és beállítás törlése. Ehhez a funkcióhoz mindenképpen az kell, hogy teljesen "unlockolva" legyen a készülék, tehát sem Find mi iPad, sem képernyőzár ne legyen, és ne legyen belépve az iCloudba senki.
 13. Kezdeti lépések iOS-en

  Ha szép, akksija jó, és arra, amit most tud, elég lesz 2-3 évig, akkor vedd meg. Az iOS11-et még meg fogja kapni, és azért az iOS9 és iOS10 között nem volt teljesítmény-vesztés. Illetve úgy mondanám, hogy az iOS10 mostanra teljesen jó (sebességben) és stabil lett, nem indokolja semmi, hogy miért ne upgrade-eljen az ember iOS9-ről. Úgy sejtem, hogy az iOS 11 is hasonló lesz, a .1, .2-es verziókkal nem lesz rosszabb, mint az iOS10.
 14. Kezdeti lépések iOS-en

  Szerintem nem igazán. Önmagában persze nem rossz az ár, de "dinamikusan gondolkodva" elég régi darab már. Gyakorlatilag az iPhone 5S-nek felel meg. Márpedig az 5S / iPad mini 2 azért már eléggé "lassúcska" a mostaniakhoz képest. Attól is függ, mire szeretnéd használni. E-Book olvasónak kicsit drága, régebbi szinti szoftverekhez teljesen jó, a Moog Model 15 még elfut rajta simán, de lehet, hogy egy jövőre megjelenő új "szoft szinti csoda" már nem fog. (Én a régi iPad 2-m kapcsán éltem át azt az utóbbi évben, hog az új progik már nem támogatottak. Pl. pont a Moog Model 15. Nagyon szeretem, nagyon jól szolgált, gyakorlatilag a megjelenésekor - 2011. decemberében - vettem.De ma már szinte tényleg csak egy-két régebbi - KORG, PPG, Waldorf - szoftszinti futtatására és e-book olvasónak használom. Ami fut rajta, az jól fut, de ennyi. Eladni nincs értelme, mert nagyjából 20-30 ezret adnának érte, annál meg azért sokkal-sokkal nagyobb a "használati értéke". Karcmentes, az aksija pl. még mindig 75%-os. Tehát még 2-3 évet biztosan kiszolgál.)
 15. Ableton Live Lite csere Cubase LE9-re

  Van egy Ableton Live Lite aktiválatlan kulcsom, elcserélném Cubase LE9 aktiválatlan kulcsra. (Két példány Live Lite felelsleges.) Itt lehet üzenni.
×