Jump to content
Ménemszól.hu

Bendi

Moderators
 • Tartalom számláló

  2.164
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  190
 • Ennyit fórumozott

  392d 13h 29m 34s

Bendi last won the day on June 11

Bendi had the most liked content!

Megbízhatósága

909 Megbízható

1 követő

Bendi tagunkról:

 • Rang
  Generális

További Információ

 • Érdeklődési kör
  Zeneszerzés, hangszerelés

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://soundcloud.com/bendi64

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Enable
 1. Bendi

  Logic dalszöveg

  Azért - tegyük a kezünket a szívünkre - a maga nemében klasszisokkal magasabb művészi értéket képvisel, mint a másik topik(ok)ban linkelt "20 perc fehér zaj".
 2. Bendi

  Ménemszól.hu

  Szerintem ezt nem neked kell beállítanod, hanem az oldal készítőinek... (Ha jól sejtem.)
 3. Bendi

  Használt Mac megéri-e?

  Elvileg megy az alábbi alapján, de - úgy tűnik - egy kcsit bonyolultabb, mint a boot -> next -> next -> finish Érdemes végig olvasni a nyitó posztot, mert "naprakész", és fontos információkat tartalmaz. https://forums.macrumors.com/threads/2006-2007-mac-pro-1-1-2-1-and-os-x-el-capitan.1890435/
 4. Bendi

  Használt Mac megéri-e?

  Szerintem ebben a helyzetben nincs jó tanács. Pont magad soroltad fel az összes "érvet - ellenérvet" minden lehetséges megoldás kapcsán. (Amúgy az 5.1 kapcsán sem biztos, hogy tovább működne, mint a 3.1 ...)
 5. Szerintem alapvetően az a "bajod", hogy az igazi zongora is tényleg úgy "működik" nagyon finom billentéssel tényleg máshogy szól, mert éppen csak "megsimogatja" a húrt a kalapács.
 6. Erre jó módszer volt annó - mármint a billentés "megtanulására" -, hogy a zongora-billentyűzet fedelén kellett "eljátszani" az adott - jellemzően kirtikusabb - részeket, ügyelve arra, hogy megfelelő "dinamikával" kopogjon a fedél. Ez majdnem jó közelítés, de - sajnos - minden zongorának - talán a Steinway kaliberűek kivételek - van egy-két-pár olyan "hangja", ami "karakteresebben" szólal meg ugyanolyan billentéssel, mint a környezete. (Ezt tényleg egyedileg kell "memorizálni", és hozzáigazítani a billentést.)
 7. Nem ismerem a Reasont, de úgy sejtem, kell lennie egy olyan midieditorának, amivel a velocity utólag korrigálható. Szerintem keress egy olyan zongora-mintát, ami - számodra - megfelelően szól, játszd fel azzal, majd korrigáld a velocityt. (Aprólékos, de jobb ötletem nincs, illetve ami van, az időigényes: meg kell tanulni billenteni ) Amúgy - szerintem - kicsit "túlreagálod" ezt a dolgot. Nem olyan rossz ez!
 8. Bendi

  cubase device setup

  Azért ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Maga az adathordozó - a végleges forma - valóban analóg, de - ez szinte 100% - a teljes felvételi lánc digitális. Ezért sem értem, hogy egyesek miért ajnározzák a vinylt. (Én inkább LP-nek hívom. Tudom, öreg vagyok.) Nagyjából a '80-as évek közepétől minden új zeneanyag digitális "környezetben" készült, tehát azóta - szinte - nincs "full analóg" zenenanyag. Márpedig az LP a két technológia minden nyűgét "örökli". (Pl lemezjátszó esetén belső barzáda torzítás, gördülési és súrlódási zaj... ) Félreértések elkerülése végett van otthon lemezjátszóm is és cd-játszóm is. (Továbbá eredeti LP gyűjtemények: Genesis, Alan Parsons Project, Peter Gabriel... ) Ezeket hallgatom is többé kevésbé rendszeresen, de eszem ágában nem lenne mostani friss anyagokat (új Roger Waters, új Kansas, stb.) LP-n megvenni. Szerintem ma már senki nem fog AAA (teljesen analóg technológiával rögzített - tehát a teljes felvételi lánc a mikrofontól/hangszertől a mesterlemezvágó gépig analóg) LP-t kapni. (Nem a régi LP-kre gondolok!)
 9. Pár embernek ez nem igazán tetszik - itt a fórumon sem -, de a népek valószínűleg venni fogják, mint a cukrot.
 10. Szerinted ha egy minibrute-nak lecserélik az előlapját, más lesz a festése, más lesz a gombok színe, akkor más hangokat lehet kicsavarni belőle? A hasonlatod meg sántít. Mert nem arról van szó, hogy ugyanazt a könyvet lehet megírni, hanem arról, hogy akármilyen színű a billentyűzeted, ugyanazok a betűk vannak rajta. Ja, és csak a jegyzőkönyv kedvéért: Megint te kötözködsz, megint te személyeskedsz, megint te játszod itt a janit, a mindent tudó nagyokost, aztán megint meglepődsz, ha "helybe jössz a ...". Ja, és ugye ez alapján: Ahogy ez a helyzet a legtöbb s szoftver szinti vagy plug-in esetében (A/D) ugye A/D-nak is kiosztasz egy "tájékozatlan" jelzőt? Vadász, vadász, te nem is vadászni jársz ide!
 11. Bendi

  Cubase Elements upgrade

  Ezt most nem teljesen értem... A shopban az "Upgrade from LE/AI/Essential" opció kiválasztható. Ha jól rémlik, az Essential-ra nem volt voucher korábban sem, meg az Elementsre sem. Én az AI-ra kaptam tavaly (AI9-re), meg idén (AI-9.5-re). Nekem még soha nem volt gondom a Shoppal. Apropó, az Essential alatt nem az Elementset érted? (Annál 49.99 EUR az upgrade LE/AI/Essential-ról). Essential nem vásárolható meg a Shopban, sem az AI. Az csak hardware-rel együtt szerezhető be.
 12. Bendi

  Cubase Elements upgrade

  Én nagyjából egy hónapja simán meg tudtam venni az Elementset ugyanilyen voucherrel...
 13. Bendi

  Cubase Elements upgrade

  Biztosan nem a Steinbergnél van a hiba, mert ők semmit nem ellenőriznek a vásárláskor, neked kell tudnod azt, hogy ha megveszed az upgrade terméket, tudod-e majd aktiválni, van-e a license kulcsban (soft vagy hard) az adott upgrade alap. Nézd meg a napi limitet, tranzakciószámot (ha van ilyen).
 14. Bendi

  Megint elment egy nagy zenész - R.I.P. Babos Gyula

  http://mandiner.hu/cikk/20180413_elhunyt_babos_gyula
 15. Az egy dolog, de maga az API - nagy valószínűséggel - nem wrapperek egymásra halmozása. Ezért nem megy az iOS-es AU plugin MacOS-en, pedig a framework ugyanaz. Az XCode nem köztes kódot fordít.
×