Jump to content
Ménemszól.hu

Bendi

Moderators
 • Tartalom számláló

  1.667
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  150
 • Ennyit fórumozott

  299d 17h 55m 1s

Bendi last won the day on December 7

Bendi had the most liked content!

Megbízhatósága

635 Megbízható

1 követő

Bendi tagunkról:

 • Rang
  Generális

További Információ

 • Érdeklődési kör
  Zeneszerzés, hangszerelés

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://soundcloud.com/bendi64
 1. Az energiagazdálkodási beállításoknál meg lehet határozni, hogy a "power gomb" megnomására mi történjen. (Főkapcsoló funkciójának meghatározása.) A default nem a "Leállítás", hanem vagy alvó állapot, vagy hibernálás. Ezt módosítani kell "Leállítás"-ra, akkor ténylegesen lezárja a rendszert, és "teljes kikapcsolás"-t hajt végre. Továbbá ha asztali gép vagy olyan notebook, ami mindig hálózati tápon van, célszerű beállítani - szintén az Energiagazdálkodásnál -, hogy soha ne menjen alvó módba, semennyi idő után. (Vagy esetleg be lehet állítani 2 órát, hogy ha véletlenül bekapcsolva hagyja otthon az ember, akkor azért két óra múlva menjen aludni...)
 2. Arturia v6 megjelent

  "Kicsalták" a zsebpénzemet! Az újak közül a CMI és a DX7 - szerintem - nagyon jól sikerültek. Legalább is nekem mindkettő nagyon tetszik, meggyőző a hangjuk. Sokkal jobb "munkának" tűnnek, mint a régi, első generációs Arturia pluginek. A V5-ből a Synclavier is igencsak "kedves darab" volt. (Ha jól tudom, történtek személyi változások, aminek nyomán szemléletbeli változások is.)
 3. Csak egy megelőző gondolat az alábbiak elé: mindenképpen érdemes lenne egy olyan "tankönyvet" elővenni, amiből a kéztartást, alap billentést "megtanulod". Nem véletlen, hogy minden szinten skálázásokkal "trenírozzák" a kezeket-ujjakat, mert azzal lehet "megtanítani" a "kezet-ujjakat-agyat" a precíz, ütemes, pontos billentésre. És - sajnos - a zongoránál bizony billenteni kell. Mint egy kis kalapács, meg kell ütni a billentyűket, nem úgy, mint az orognánál, szintinél. És hát azt kell megtanulnia a "kéznek-ujjaknak-agynak", hogy mekkorát kell "billenteni" a különböző hangerőkhöz. Az már csak hab a tortán - "enterprise level" - hogy pianoban is lehet "energikusan" játszani, és fortéban is lehet "puhán". (Ezt nem tudom elmagyarázni, de aki gyakorló zongorista, az sejti, mire gondolok. ... tudom,ez már nagyon "placebo" szerű, ezoterikusan hangzó dolog ) És akkor a lényeg: A midi editorban a Velocity Controller "adatokat" tudod utólag editálni. Persze, nagyon pepecs munka utólag minden egyes hangnál ezt megtenni, de a "nagyon elrontott" billentéseket lehet korrigálni. (Ráadásul szinte minden mintánál vannak olyan "billentyűk", amelyek máshogy reagálnak ugyanarra a velocityre, és ez még igazi zongoránál is előfordul. A korral kopik a mehanika, máshogy reagál ugyanarra a billentés-reősségre.) Hátha ez segít: (ezek ugyan Cubase-es videók, de a módszertan pont ugyanez más DAW-oknál is.) Még egy gondolat: én nem a zongora hangszínek keresésével kezdeném. Majdnem tökmindegy, hogy többterabájtos mintakészettel, vagy az Air MiniGranddal kezdesz. Én a MiniGranddal teljesen jól elvoltam 12 év klasszikus zongoratanulás után. (igazi zongorával, nem "himihumi megoldásokkal"!)
 4. Szerintem egyértelűen mindent az USB-hardver csinál, csak az audió jel jön az USB-n keresztül a DAW-ba, mint egy hangkártyáról. Mivel mindent a vas csinál, szerintem nincs értelme több VST instance-ot elindítani, illetve nem tudom, hogy a több instance-ban beállított preseteket mennyire rugalmasan tudja váltani, nincs-e "klikk" közben? (Valószínűleg nincs, mert a vasak nem szoktak klikkelni akkor, amikor "tekergeti" őket az ember. Nem preset váltás történik, hanem eltekergetés.) Ez van a manualban: Multiple editors can be open at once, although only one can be connected to Trueno at a time. Nem derül ki sokminden, de szerintem nem lehet önálló effekt procinak használni, nincs audió bemenete - még virtuális sem.
 5. Ez hátha segít: https://forums.macrumors.com/threads/mac-pro-5-1-max-resolution-3200x1800-4k-display.2005072/ It's normal in El Capitan that the maximum in the scaled list is 3200x1800. For more resolutions hold Option down when you click "Scaled" and more resolutions show up. The 'normal' resolutions are already HiDPI, the others are defined '(low resolution)'.
 6. Az LCD tvknek/monitoroknak van egy olyan tulajdonsága, hogy igazából a natív felbontásban szép csak a képük. Tehát ahol 1 pixel az egy "logikai" képpont. Az általad említett 47"-os Phililpsnél valószínűleg pont a 2560x1440 nem a natív felbontás volt, hanem valami olyan, amihez "trükköznie" kellett. Az is fontos szempont, hogy a videokártya milyen felbontást tud, továbbá az sem mindegy, hogy milyen HDMI kábelt használsz. Nem mindegyik tudja a 4K / 5K felbontást továbbítani.
 7. Na de ha egy 50"-oson látod ezt, az nem annyira vad már!
 8. 24" fölött - közelről nézve, tehát munkához - kevés a FullHD. Nálam egymás mellett van az új 27" 5K iMac és a régi 27"-os THB Display, ami ráadásul nem is FullHD, hanem még jobb felbontású: 2560 x 1440. Kb. 60-70 cm a "látó"távolság. Nem gondoltam volna, ha nem a saját szememmel látom, de a THB pixeles, az 5K-n meg mintha rajzolva lenne minden. Nem látszik pixel. Én a 4K-s mellett döntenék.
 9. Úgy sejtem, hogy igen. Ez a Hybrid nem rossz! (Amúgy a többi AIR plug-in sem.)
 10. Megint 1$-os akció: Hybrid 3 1$ https://www.pluginboutique.com/product/1-Instruments/4-Synth/1545-Hybrid-3
 11. Az AAS-nél is Black Friday van, így a fenti ingyenes Session jó alap a full verziók féláron történő beszerzésére! https://www.applied-acoustics.com/
 12. OS Sierra

  Nincs egy sima HDMI-s TV-d a "közelben"? Azzal vígan tudnád használni.
 13. The 12 days of UAD

  A keleti part 6 órával van később, a nyugati 9-cel. https://www.timeanddate.com/worldclock/usa
 14. Ha nem használsz szoftver hangszereket, akkor teljesen jó a Prime. Ahhoz is adják a saját Presence XT romplerjüket.
×