Bendi

Moderators
 • Tartalom számláló

  1.362
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  106
 • Ennyit fórumozott

  171d 1h 58m 41s

Bendi last won the day on February 20

Bendi had the most liked content!

Megbízhatósága

454 Megbízható

1 követő

Bendi tagunkról:

 • Rang
  Óbester
 • Születésnap

További Információ

 • Érdeklődési kör
  Zeneszerzés, hangszerelés

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://soundcloud.com/bendi64
 1. Eladóak az alábbi hangmodulok: - Waldorf Pulse 2 115.000 - Roland Boutique JP-08 - 90.000 - Roland Boutique JX-03 - 75.000 Mindegyik kifogástalan állapotban, dobozzal, gyári leírással, Windowsos és OSX-es editor programokkal. nrb karika torzsasztal pont hu 06-20 / 2 hetvenöt 29 hetvennyolc
 2. mielőtt leütné a billentyűt,kiénekli az adott hangot. Van,amikor nem találja el mindet,viszont leütés után gond nélkül kiénekli. Ez - valószínűleg - azt jelenti, hogy nagyon jó a relatív hallása, viszont nincs abszolút hallása. Ez inkább áldás, mint átok, mert egyrészt az abszolút hallás nem jelent automatikusan "zenei vénát", másrészt viszont az abszolút hallással rendelkező emberek egy (jó) részénél szinte fizikai fájdalommal ér fel, amikor nem kristálytisztán hangolt zenedarabot hall. Pl. egy lehelletnyit lassab/gyorsabb lemez lejátszás. Azt mindenesetre nem árt tisztázni, hogy ha "belevágtok" a dolgokba, akkor azért elég sok kitartás kell a lelkesedés "lanyhulásával", mert - ez tény - a zenetanulás - mint sokminden más tanulás is - sok "unalmas, monoton, 'nem-szeretem'" szakaszból állhat. Amúgy már csak azért is érdemes - ameddig keresztülvihető - hangszeres zenét is tanulni, mert kiválóan stimulálja az agyat. Megosztott figyelem, több érzékszerv egyidejű használata... Ami később, felnőttként szakmai karrier során is kamatozhat. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy felnőtt élete során sok örömet adhat a zenélés, attól függetlenül, hogy esetleg teljesen más szakmából fog megélni. (Mint oly sokan itt a fórumon.)
 3. Ha zongorázni szeretne tanulni a gyermek - illetve a szülő ezt szeretné -, akkor feltétlenük valamilyen kalapácsmehanikás szintetizátort, aminek alapvetően elég jó zongorahangja van. A Korg, Yamaha, Roland kínál már elfogadható áron alapszintű hangszereket ilyen ismérvekkel. Nem kell feltétlenül 1 milliós hangszert venni. (Kivéve, ha éppen most nyertétek meg a lottó ötöst, mert akkor mindegy ) A zongorával indulva később nem gond a szintetizátorok billentyűjéhez hozzászokni, a másik irányba ez nem ilyen. Használtan is lehet jó vételt találni. Ha később zenei pályára megy a gyerek - Zeneakadémia -, akkor úgy is kell majd venni egy rendes, igazi zongorát.
 4. 0:27-nél szerintem pont azt mondja, hogy minden megcsinálható közvetlenül a szintiből, nem kell az iPad+App. (HA erre gondoltál.)
 5. A Korg Gadget "DAW plusz pluginek" kombó megjelenik Macre. A pluginek önmagukban is felhasználhatóak az elterjedt formátumokban (AU, VST, AAX, NKS). Bevezető ár $199, normál ár: $299 http://www.sonicstate.com/news/2017/02/09/korg-gadget-for-mac-gets-release-date/
 6. Sajnos az iMacem még nem tudja a MIDI over bluetooth-t, mert nem 4.x-es a BT. (Az igazi megoldás azért pl. egy Korg PlugKey, vagy más hasonló hardver. Nincs bizonytalanság, nincs "eldobás".)
 7. Megérkezett a Korg PlugKey. Hát!!!! Szenzációs. Egyszerű kis eszköz, de egy iPad Mini 2-vel (gyakorlatilag az iPhone 5S hardvere) röccenés nélkül működik. Tökéletes hangmodult csinál belőle. (Az iPhone 7-tel még nem próbáltam. Azzal valószínűleg "még tökéletebb" lesz! )
 8. Biztos valamilyen "portable recorder", de elég nehéz kitalálni, hogy melyik lehet, valószínűleg nem véletlenül van úgy lefordítva, hogy ne lehessen látni.
 9. https://support.apple.com/en-us/HT203718 Szép hosszú a release notes!
 10. Igen, ez részben igaz. Modelltől függ. A legdrágább 27-esnél "ingyen" van a 256-os SSD a 2TB Fusion Drive helyett, az olcsóbbaknál már feláras. Viszont ez így jó, mert pár hónapja még sokkal drágábban lehetett SSD-t választani.
 11. Ha esetleg időben belefér, hogy vársz tavaszig - feltéve, hogy új gépet veszel -, akkor tedd meg. Elvileg - a kismadarak szerint - akkor fogja bejelenteni az Apple az új iMacet. Ezzel két lehetőség adódik: - A mai iMaceket olcsóbban lehet megvenni - A mai iMacek áráért egy korszerűbbet kapsz akkor. Én is erre várok: a 2011-es iMacemet szeretném "nyugdíjazni". Mindenképpen Thundebolt hangkártyát szeretnék majdan, de van egy aggodalmam: az új iMac már (szerintem) TB3-mal fog kijönni, amihez viszont a kábelen kívül kell egy TB3-TB2 adapter is. A másik "aggodalmam", hogy az új iMac már alapból SSD-vel fog kijönni, ezért a kifutó modellek SSD-vel megrendelve már drágábbak lesznek, mint az újak, ezért nem lesz értelme kifutó típust venni. Márpedig ma már "öngyilkosság" HDD-vel gépet rendelni. "Vegytiszta" SSD az egyetlen jó megoldás.
 12. Telepítetted a szerver programot? http://www.midimux.com/downloads/studiomux_x86_215.exe http://www.midimux.com/downloads/studiomux_x64_215.exe Win 32 (7+) 2.1.5 Win 64 (7+) 2.1.5 Note: The New Server + VST is compatible with video cards supporting open GL 2 Win 32 (7+) 2.2.5a Win 64 (7+) 2.2.5a
 13. Nálam működik, de tény, hogy "ügyeskedni kellett" az eszközök bekapcsolásának sorrendjável. Rádugtam az iPad-et (mini 2) a Macre. Elindítottam iPad-en a midimuxot, majd a Moog Model 15-öt, megnéztem a Macen, hogy látja-e a "szerver" a kapcsolatot. A Macen az Audio Midi Setupban beállítottam az iPadet "hangkártyaként". Elindítottam a Logic Pro X-et, létrehoztam egy midi tracket, aminek a kimenete a Moog Modul 15 iPad. A Logic Preferencesben Audio IN eszköznek kiválasztottam az iPad-et Létrehoztam egy Audio tracket, amin a bemenet az in 1-2 (ez az iPad). Szólt rendben. Azért én erősen kacsingatok a Korg PlugKey felé. Úgy tűnik - a videók alapján -, hogy eléggé "problémamentesen", "faék egyszerűséggel" oldja meg pont azt, amit szeretnék a midimuxszal és az "iPad/iPhone hangeszközzel" megoldani.
 14. Remélem, az Odyssei is benne lesz... The ultimate Gadget collection includes all of the more than 30 gadgets. Szerk.:Az egyik kép alapján benne lesz! http://www.synthtopia.com/content/2017/01/12/korg-gadget-leaps-from-ios-to-mac/