Jump to content
Ménemszól.hu

Bendi

Moderators
 • Tartalom számláló

  1.547
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  139
 • Ennyit fórumozott

  270d 5h 9m 31s

Bendi last won the day on October 12

Bendi had the most liked content!

Megbízhatósága

587 Megbízható

1 követő

Bendi tagunkról:

 • Rang
  Generális

További Információ

 • Érdeklődési kör
  Zeneszerzés, hangszerelés

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://soundcloud.com/bendi64
 1. Mindig szerettem, amikor emberek sarkosan, ex katedra megállapítanak valamit, miközben a tények mást mutatnak!
 2. A nyitó mondat nem az volt, hogy "zenére szar a mac", vagy "zenére túlárazott a mac", hanem en bloc "ki lett jelentve", hogy "Szerintem a mac-ek ára irreálisan magas." Zenéről szó nem volt. Nos, én erre az "irreálisan" kitételre hoztam fel a példákat, hogy szó nincs arról, hogy irreálisan magas lenne a macek ára, mert hasonló képességekkel nagyjából ugyanannyiért - semmiképpen nem fele-harmadáért - lehet kihozni egy PC konfigot, mint egy macet. Nem mondtam, hogy mindet, sőt azt is hozzátettem, hogy attól függ, melyiket tekintjük. A MacBookok a felső harmadban sokkal drágábbak, mint ugyanaz PC-ben, ez tény. De itt is megvan az "attól függ" kitétel. Van olyan szituáció, amikor olcsóbb a macbook. Mert - van ilyen ismerős - ha egy macbook elmegy 1 évib extrém körülmények között (utána kuka), miközben ugyanott kéthavonta vérzik el egy windows-notebook (kéthavonta kuka), akkor már nem is értelmezhető az "árkülönbség". Úgyhogy ragaszkodjunk a tényekhez. Sőt, egy HP Z1 ugyanolyan erős konfigban drágább, mint az iMac. Hoppá. Ennyi. Szerintem több energiát fektettünk be már az egész sztoriba, mint amekkora az árkülönbség.
 3. 1. Logic, Arturia plug-inek, PreSonus Studio One 2. Miért csak a zenei alkalmazásokban gondolkozol? Adobe appok, MS-Office, VMWare, stb.. Vagy Te külön veszel gépet zenére, külön videóra, külön irodai alkalmazásokra?
 4. Amúgy gyere! Egyeztessünk időpontot. Nekem általában a hétvége mindig jó. Még mindig ugyanott lakunk. És még egy apróság: (Matematikában ugye azt mondják, egyeten ellenpélda elég cáfolatnak bármilyen állításra.) Te azt írtad, hogy 3 Full HD monitor mindenre elég. Nos, nincs olyan full HD monitor, amin az iPad szimulátor kicsinyítés nélkül. (teljes fizikai pixelfelbontásban) meg tud jelennni. Amikor egy 2048 x 1524 felbontású szimulátor megjelenik 50%-os méretben egy FullHD kijelzőn, az kiábrándító. Hidd el, néztem eleget.
 5. Mire? Hogy az i7-7700K nem mobil proci? https://www.extremetech.com/extreme/241950-intels-core-i7-7700k-reviewed-kaby-lake-debuts-desktop Intel Core i7-7700K review: Kaby Lake debuts for desktop
 6. Az i7-7700K nem mobil proci. És csak akkor hallani a ventit, amikor 100%-on megy a négy mag / 8 szál. Amúgy mintha be sem lenne kapcsolva. (pl. zeneíráskor vagy fejlesztéskor semmi zaj, csak mondjuk film renderelésekor. De még akkor is sokkal halkabb, mint egy közepes (közeleps, nem gagyi!!) PC a 4-5 különböző ventijével.) A kijelzővel meg nevetségessé teszed magad. Ugye, csak viccelsz? Nem full HD kijeltző van a 27"-es iMacben, hanem 5K. Jó hogy nem CGA monitort akarsz használni a lomtárból ingyen 22-24 inches ... kevesebb lesz a pixel-estate, megis jobban hasznalhato. Mindenre. Jajjjjjjjj!!! Ezt azért gondold át mégegyszer. Konzultálj mondjuk egy fotóssal, filmessel... Ja persze, egy 3 trabant is mennyivel olcsóbb, mint egy Mazda-6-os, Lexus, Infinity... Minek az a sok lóerő meg nyomaték meg bőr meg elektronika... Ugyan már!
 7. Csak mert nagyon elkanyarodtunk az eredeti témától, zárógondolatként egy utolsó "összefoglalás": A Mac valóban túlárazott, de semmiképpen nem fedi a valóságot az a kijelentés, hogy ugyanazt PC-ben megkapod feléért, harmadáért. Nagyjából ugyanannyit kell fizetni "PC-ben" is, az árhoz képest elhanyaglható a különbség. (Brand PC esetén meg talán még többet is!) DE! - A Macnél nincs az, hogy "egymásra mutogatnak a hw-gyártók probléma esetén, esetleg a szoftver gyártókkal együtt", mert "egy cég". (Legalább is az op.rendszer és a hw mindenképpen.) - Ilyen alapon az Audi,BMW,Mercedes, Rolls, Bentley ... is (rettenetesen!!) túlárazott (igen, az, sőt...) mert hogy egy fullos Suzuki Vitarában 8 misiért mindent megkapsz, amit amazok 3, 4, 10-szeres áron adnak (full elektronika, digit auto klíma, bőr, hódprém, csili-vili-LED-turbó.... minden, mi szem-szájnak ingere... a megbízhatósága pedig kimagasló! Veri a "prémium-márkákat". ) (Mit is jelent az, hogy mindent? Na ugye!!) (Csak az emblémát nem...) (Egy fullos Mazda 6-osnál meg 11 misi, amit az Audi 23-ért nyújt... Ki a fene vesz mégis Audit? Na ugye! Mondjuk ez megint messzire vezet, de hagyjuk! ) - Nekem - ezt már többször írtam - semmi gondom nincs semmilyen "ökoszisztémával", napi szinten Windows, Linux és MacOS a "munkakörnyezetem". Pontosan ezért az a határozott véleményem, hogy nekem jelen választéklistából a MacOS-iMac az "üdvözítő". Ha kénytelen lennék egyet kiválasztani, ezt választanám. De - szerencsére - nem kell választani, mert vannak dolgok, amire a Windows alkalmas (csak arra van bizonyos szoftver), van, amire a Linux - Oracle adatbázisok, web szerverek -, és van, amire a MacOS. (Ja, és persze az is nyom a latban, hogy a MacOS tulajdonképpen egy BSD, és akkor eljutottunk a másik igaztalan mantrához: nagyon zárt. Klasszikusokat idézve: lóf@szt mama. A root jogosultsággal a MacOS-ben azt csinálsz - gyakorlatilag -, amit akarsz. Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy iOS-re - és MacOS-re is, de az korábban is így volt - az XCode 8 - vagyis tavaly - óta ingyenes fejlesztői accounttal úgy írhatsz appot, hogy a saját iOS (és MacOS) hw. eszközödön futtathatod. Az XCode ingyenes. )
 8. 1TB SSD-vel még mindig "tűréshatáron belül" van az iMac és a PC. Én úgy számoltam. Továbbá azt se felejtsük el, hogy az iMacben az SSD nagyjából 4-szer olyan gyors, mint mondjuk egy Samsung 850EVO. 2GB/s az olvasási, 1,8 GB/sec az írási sebessége. (Gigabyte, nem gigabit!!) Semmiképpen nem jön ki a 2-3-szoros ár. Nagyjából 10% az eltérés. És akkor azt még nem is számoltuk, hogy PC komponenseket mindenféle trükközéssel lehet "ócsítani", ez Maceknél már kicsit macerásabb. Ha összevetjük az USAbeli árakat, még tovább szűkül az "árrés". Másrészt - hidd el - egy 5K monitor és egy sima 27"-os Thunderbolt display között - negyedakkora felbontás - ordít a különbség. Nem 2 méterről, hanem amikor előtte ülsz, dolgozol. Harmadrészt - nem volt szó semmiféle bővíthetőségről, pusztán a "két-háromszoros" árról. Olcsó "poéne", de egy külső THB házzal úgy bővíted az iMacet, ahogy akarod. 40Gb/s-es sebességgel. Nem elég? Ja, ennél nincs THB, tehát nem az "drágítja". LENOVO THINKPAD L570 (20J80028HV) FEKETE https://www.notebook.hu/lenovo-thinkpad-l570-notebook-20j80028hv Egyébként a kiinduló gondolat az volt, hogy túlárazott a Mac, erre hoztam fel a példákat, hogy nem. Mert hogy ez állandóan visszatérő mantra, aminek alapvetően - utánajárva a dolgoknak - semmi valóságalapjuk nincs, csak jól hangzik. Pont, mint hogy túlárazott az iPhone. Ja. A Samsung Galaxy S8 az nem. Meg a Google pixel sem. Értem.
 9. Még egy kis adalék: Megfeleő szűréssel - 256 SSD, 8GB RAM, Windows 10 Pro: https://www.notebook.hu/notebook?FilterModel=1&q=&FilterModelsubcategories_127[]=133&FilterModelsubcategories_127[]=135&FilterModelsubcategories_127[]=136&FilterModelPrices_127=%240+-+%241000000&pricefrom-filter=0+Ft&priceto-filter=1000000+Ft&FilterModelos127[]=2113&FilterModelmemory127[]=483&FilterModelmerevlemez127[]=800 A legolcsóbb 300.000 Ft. Akkor milyen fele,harmada árról beszélünk? Kicsit jó lenne utánanézni a tényeknek, mielőtt az ember állít valamit.
 10. Rakj össze egy PC-t a következő komponensekből: i7-7700k 100.000,- AMD-580 8 GB 120.000,- Alaplap: 40.000,- 1 TB SSD 90.000,- 40GB RAM 130.000,- szép és csöndes táp+ház 20.000,- Bluetooth egér plusz bill - nem a 999 Ft-os kínai csoda, hanem valami MS vagy ilyesmi 20.000,- Idáig 520.000,- 5K monitor - 300.000,- - 500.000,- Ha belövöd a közepére, 400.000,- Akkor ez eddig 920.000,- És ez egy "otthon, sufniban összerakott" PC, igaz, normálisabb alkatrészekből. Ja, és jogtiszta Windows. 50.000,- Csak úgy saccra, erősen kerekítve 950.000-1.000.000 körül van egy fenti konfig közepesen jó alkatrészekből: tehát nem a leggagyibb Asrock alaplap... stb. Na és utána érdemes megnézni, hogy mire jön ki ugyanez HP-ben, Dell-ben... http://www.bestproducts.com/tech/electronics/g618/all-in-one-desktop-computers/ Végül ezt javítsd fel az adottra: https://www.apple.com/hu/shop/buy-mac/imac/27-inch
 11. Nem. 1. Saját tapasztalat. 6 évig dolgoztam egy iMac-kel, stabilabban, megbízhatóbban működött, mint a korábbi - nem a leggagyibb alkatrészekből összerakott - PC-im bármelyike. (4 mag, 32GB RAM). Napi szinten dolgozom Mackel és WinPC-vel is. Nem hallomásokból alakítom ki a véleményemet. 2. Most vettem egy új iMacet. (A régi tovább szolgál az építész lányomnál otthon. Gyorsabban renderel, mint a munkahelyén a - szintén 4 magos - PC-k.) Ha ugyanazon komponensekből össze szeretnék állítani egy hasonló kaliberű PC-t, gyakorlatilag ugyanannyiba kerülne. (Ha pedig "brand" gépet vennék, többe!) 3. Az IBM azért nem az a cég, amelyik rászorul arra, hogy az Apple-nek marketingeljen. 4. https://www.jamf.com/blog/total-cost-of-ownership-mac-versus-pc-in-the-enterprise/
 12. Ez mindig "kiveri a biztosítékot". Melyik Mac? Ha egy új 27"-es iMacnek megfelelő komponensekből megpróbálsz egy hasonló árú PC-t összerakni, nem lesz olcsóbb. http://appleblog.blog.hu/2016/01/27/mennyire_draga_az_imac#disqus_thread Máshogy nézve: a teljes ár két százalékát megspórolva megkapod ugyan pont ezt a teljesítményt, de cserébe egy darab jogtiszta szoftvered nem lesz és az egész rendszer egy zúgó, otromba, ronda doboz lesz a szoba közepén, hiszen a fenti példákban a legolcsóbb alkatrészek közt guberáltunk. Továbbá: http://index.hu/tech/2016/10/21/ibm_hosszu_tavon_olcsobb_a_mac/ http://www.origo.hu/techbazis/20161021-az-ibm-szerint-jobban-megeri-a-mac-mint-a-pc.html http://imagazin.hu/ibm-olcsobb-a-mac-mint-a-pc/ Valószínűleg nem értenek hozzá!
 13. Elektron mkII széria

  Szerintem sem ronda! Sőt - szerintem - jobb, mint az előző volt.
 14. HDD partícionálás

  Ez alapján lehet, hogy kezeli a 8GB-ot... http://www.musitronics.org/products/psr8000_hd.html Nincs más hátra, ki kell próbálnod. Valamilyen PC-n töröld a partíciót, majd hozz létre egy FAT32-est. Ha megvan, tedd be a Yamahába, nézd meg, mit kezd vele. Windows 10-en a Windows felügyeleti eszközök --> Számítógép kezelés --> Lemezkezelő alatt tudod megtenni.
 15. HDD partícionálás

  Milyen hangszer? Nem kezeli a FAT32-t? (Annyira régi nem lehet... már a '90-es évek végén létezett a FAT32.)
×