Bendi

Moderators
 • Tartalom számláló

  1.413
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  116
 • Ennyit fórumozott

  192d 15h 43m 2s

Bendi last won the day on April 28

Bendi had the most liked content!

Megbízhatósága

500 Megbízható

1 követő

Bendi tagunkról:

 • Rang
  Óbester

További Információ

 • Érdeklődési kör
  Zeneszerzés, hangszerelés

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://soundcloud.com/bendi64
 1. http://www.factmag.com/2017/04/24/behringer-minimoog-clone-video/ Az a helyzet, hogy nem lehet eldönteni - a videók alapján -, hogy akkor ez most "soundban" tényleg egy MiniMoog D, vagy sem, de saját jogán (ha nem hullik szét fél év alatt) egy elég jó kis szinti, ami akár még majdnem úgy is szólhat, mint egy ModelD. Namármost - szerintem - az "átlag hallgatóság" (az emberek 99%-a) jellemzően nem fog tudni különbséget tenni egy igazi és egy klón között. 3:50 körül a mélyek nem is olyan rosszak. Ha 130.000 körül lesz az itthoni ára, valószínűleg meggondolok egyet.
 2. Hibátlan, kifogástala, gyakorlatilag új állapotú Focusrite Scarlett 6i6 1st gen. hangkártya dobozzal, tartozékokkal eladó. 6 in / 6 out 4 analóg monó bemenet plusz 1 (sztereó) S/P-DIF 4 analóg monó kimenet plusz 1 (sztereó) S/P-DIF MIDI DIN IN/OUT nrb kukac torzsasztal pont hu 06 - 30 / kettő négy kettő O58O
 3. No igen, csak éppen az a "probléma", hogy az MFI cuccok gyakorlatilag (majdnem) ugyanannyiba kerülnek, mint az eredeti Apple termékek. (Licensz, stb.) Pl, a hama cuccai alig olcsóbbak. (Bár sokkal tartósabbak!)
 4. Vannak olyan termékek a földön, amelyek ára csak és kizárólag azért lett meghatározva, hogy nyilvánvaló legyen, hogy aki azt megveszi, az mérhetetlenül gazdag, nem nézi az árcédulán a nullák számát. A nagyobbik baj az, hogy - tisztelet a kivételnek - az ilyen "árukhoz" nem azok jutnak hozzá, akik azt használni tudnák, értékelnék, hanem olyanok, akik talán igazából nem is értik, mire jó. Sok milliomosnál áll a nappaliban egy gyönyörű zongora, de az egész családban közel-távol senki nincs, aki akár csak a szamárindulót el tudná klimpÍrozni rajta. De az olyan trendi, elegáns, cool.
 5. Miért? A 30 éves szakadt, ótvaros rozsdafészek BMW-kben (Mercikben, Audikban) a helyi menő csávók 25 fokban miért ülnek kapucniban? (Újabban a 20x éves Honda Civikek is bekerültek ebbe a körbe...) Szánalmas.hu
 6. Ajjaj! Garancia mennyi van rá? (Úgy tudom, 3 év). Vagy azon már túlvagy?
 7. Köszönöm. Erősen szemezek egy ilyennel.
 8. A Moroder soundset (a 30 darabos) még mindig letölthető regisztráció után?
 9. A gyártósor nem a - nem létező - érzelmi állapota alapján (is) dönt adott szín, felszereltség stb. mellett. Egy előre meghatározott program szerint "dolgozik". Teljesen mindegy, hogy éjszaka van, vagy nappal, esik az eső vagy süt a nap, nyár van vagy tél. A program - elvileg - pontosan ugyanazt fogja tenni, akárhányszor futtatod, akármikor is nyomod meg a Start gombot. Lehet, hogy ha Mozart egy hónappal később, vagy egy hónappal korábban kezdi a Requiemet, teljesen más darab születik.
 10. Draco: a kombájn helyettesíti a sok ember által mehanikusan, "robotszerűen" elvégzett munkát. Általában automatizálni azokat a folyamatokat lehet, amik "algoritmikusak", "végtelenszer" ismétlődőek. Egy autógyárban lévő "robot-gyártósor" pikk-pakk legyárt naponta többtíz autót. Mindegyik pont ugyanolyan, mindegyik pont ugyanazt tudja. De próbálj meg rávenni - jelenleg - egy "robotot", hogy tervezzen egy varázslatos sportkocsit, aminek elbűvölő, energikus vonalai vannak. Szerintem nem fog sikerülni. Lehet az automatizmusokat kreatívan, építőkockaként használni. Ilyen pl. egy arpeggiator is. Ha Döncike odaül a szinti mellé, és egész nap csak a C4-et tartja lenyomva, ami egy arpeggiatort "triggerel", akkor Döncike nem kreatív. (Nem "művész"). A kreatív zenélésnek - illetve mindenféle kreatív alkotásnak - az a lényege, hogy az alkotó pillanatnyi mentális, érzelmi, stb.stb. állapota is "benne van". Egy "automatizmus" nem fog más művet alkotni attól, hogy éppen beleszeretett valakibe, elhagyták, vagy meghalt az apja-anyja ...
 11. Azért azt látnunk kell, hogy a balesetek jelentős része pont az emberi felelőtlenségből, a szabályok felrúgásából adódik. Jelentős gyorshajtás, ittas vezetés, elsőbbség meg nem adása, "környezeti" és útviszonyok látványos figyelmen kívül hagyása... Az "anekdóta" szerint a google önvezető autójának két balesete volt: egyszer nem adták meg neki az elsőbbséget, egyszer meg hátuldól belementek (ha jól emlékszem). Valamint: http://index.hu/tech/2016/03/01/eloszor_okozott_balesetet_az_onvezeto_google-auto/ Az is igaz persze, hogy ma még a különböző "intelligens vezetéstámogató rendszerek" hajlamosak "marhaságot" csinálni. Pl. valamelyik autó "ráhúzza" a bringásra a kormányt, ha a sáv elhagyásával próbálja kerülni az ember. Vagy "váratlanul" vészfékez, mert nem "tudja", hogy a 10 méterrel előtted álló autó rögtön el fog indulni, mert "most lett zöld" a lámpa... De ezek kiküszöbölhetőek rövid időn belül.
 12. Nagyjából olyan ez, mint a Word vs többi dokumentum szerkesztő. Ha az ember "kismajom" módjára azt tanulja meg, hogy "jobbra kettő három le" az a menüpont, ami "azt csinálja, hogy...", akkor semmi mást nem fog tudni használni. Ha viszont azt tanulja meg, hogy lehet olyat, hogy sorkizárt, középre igazítás, tabulátorok, táblázat beszúrás, tartalmojegyzék, akkor - rövid idő múlva - pl. a LibreOffice-t is fogja tudni használni. Ilyen aspektusból persze van értelme átnézni a régebbi verziók oktató filmjeit, kézikönyvét. Csak fel kell készülni arra, hogy nem pont úgy lesz, nem pont ott lesz, ahol az ember várja az alapján. Ha az ember tudja, hogy mit lehet csinálni, akkor a hogyan már csak részletkérdés.
 13. Szerintem felesleges. Alapvetően annyira sokminden változott az 5-ös óta a 9-esig, hogy - szerintem - többet árt, mint használ. Sokkal jobban jársz, ha a youtube-on keresel mindenféle videókat a különböző funkciókról.