Jump to content
Ménemszól.hu

gabo

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  122
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  4
 • Ennyit fórumozott

  118d 2h 34m 37s

gabo last won the day on August 14 2015

gabo had the most liked content!

Megbízhatósága

18

gabo tagunkról:

 • Rang
  Strázsamester

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://www.echorecording.com

Legutóbb az adatlapod nézték:

2.304 profil megtekintő
 1. PC konfiguráció

  Igen, ha nem vst-i-zel, akkor nem kell sok ram. Februárig 2 GB RAM volt a gépünkben (Win7) és belefértünk, mivel mi vst-ket használunk és annak proci kell, nem RAM. Az új gépbe vettünk 16-ot (Win10), de teljesen felesleges volt, mert néha elérjük a 3 GB RAM használatot, de inkább a 2 a jellemző továbbra is. Az igaz, hogy munkán kívüli használatnál jól jön a 154 megnyitott böngésző ablakhoz... 😃
 2. A héten volt egy hasonló élményem. Az énekes hölgy elkezdett énekelni és miután beállította magának a zene, ének arányát (Sony MDR 7506-os fejhallgatón), jelezte, hogy egy kicsit tompának hallja magát. Elég meglepő volt, mert eddig senki nem érezte így, én sem, amikor énekeltem a rendszerünkön. Ok, adtam a Totalmix FX-en egy kis magasat, amitől rögtön vidám lett! 😃 Csináltuk a felvételt, visszahallgattuk közben stb. Aztán kijött a végén, hogy meghallgassuk együtt is monitor hangfalakon. Hallgatja, majd egy kis idő múlva mondja, hogy neki jobban tetszik fejhallgatón! 😃( ATC SCM 45A hangfalaink vannak). Beemeltem egy kis magasat, amitől jobban tetszett neki, de még mindig a fülest tartotta jobbnak. A producer mondta neki, hogy nyugodjon meg, mert a keverésnél még több magas lesz és frankó lesz! 😃 Szóval, vannak ilyen esetek. Az a lényeg, hogy a felvételnél jól érezze magát az énekes! A többi megoldható utólag is! ;-)
 3. Én árulok egy Mackie 32-8-2-es keverőt méterhíddal Plusz 2 db Echo Audiofire 12 AD/DA konvertert/interfészt. Összes kábellel együtt. Ezzel a rendszerrel 24 sávot tudsz felvenni egyszerre stabilan. 8 évig működtünk ezzel a rendszerrel a stúdióban. ( Echo Hangstúdió: http://echorecording.com ) 300 ezer Ft-ért egyben el tudod vinni a rendszert.
 4. Remélem javítják, mert ez egy "kicsit" ijesztő dolog, hogyha mondjuk egy nagy projektben, ahol kb. csak egy-két apró, de fontos dolgot kell módosítani ráadásul a zenekar jelenlétében...?
 5. Lehet, hogy az AAX verziót nem sikerült elrontani, mint a VST-t. A legújabb UAD-os szoftver van fent? A múlt hétig nekem egy régebbi volt, addig nekem is szerette. ?
 6. Köszi szépen! Nagyon nagy szívás főleg, akinek sok van egy projektben. Remélem hamarosan javítják. Elég amatőr hiba és zavar, hogy ezt nem javítják kb. másnap, ahogy kiderül...
 7. Most miután végeztem módosításokkal, megnyitottam egy másik zenekar frissítendő projektjét és ott is az arcomba tolta ugyanazt a problémát. Szerencsére itt is csak néhány helyen használtam. A gond az, hogy az új verziót alapállásban hozza be, tehát a korábbi eq, filter beállításokat nem mutatja, így hiába menteném el a beállításokat. Nem vagyok boldog a dologtól!
 8. Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy mi a helyzet azzal tapasztalattal, hogy megnyitva egy projektet, ahol használtam SSL 4000 E Channel Strip-et azzal fogad, hogy ha akarom indítsam el a demó verziót vagy vegyem meg. Azért vicces, mert megvettem korábban jól. Tudom, hogy most kijött az újabb verzió és az én általam megvásárolt az pedig legacy! lett, de ettől még a projektben igazán behívhatná azt. Ez milyen eljárás már? Még szerencse, hogy csak egy-két helyen használtam így nem változott meg a dal hangzása alapjaiban. Egy folyamatban lévő projekten kell még néhány apróbb módosítást csinálnom, így vettem észre ezt a "kedves" gesztust. Ez alapjaiban ingatja meg a bizalmamat UAD-ék felé, hiszen, akkor holnap kijön a 1081, 33609 stb. újabb verziója és azokat sem hívja be, hanem az újabbat rántja be a Legacy-vá tett saját helyett, majd figyelmeztet, hogy demó vagy megvehetem?
 9. Mi nagyon szeretjük! Gyere el kipróbálni nyugodtan egy megbeszélt időpontban! Ide: http://echorecording.com
 10. UA Apollo Twin hiba

  A mi RME UFX+unk teljesen jól kezeli ezt a dolgot. Amikor Reaperben megnyitok két projektet, ahol az egyik 44.1, a másik 48, akkor a váltásoknál át áll szépen. Persze jobb lenémítani a monitor kontrollert, mert pattan egyet a váltáskor.
 11. Nekem nem jön be a koncepció. Nem kényelmes képernyőt nyomogatni. Az egérrel jobban, gyorsabban tudok dolgozni. Mondom ezt úgy, hogy nem dolgoztam ilyen rendszerrel. Biztos, hogy ekkora távolságokra tapicskolni lassabb és fizikailag fárasztóbb lenne nekem.
 12. Csőkatalógus

  Technilakilag a FET modernebb, de egy full csöves fejen gitározni teljesen más élmény. A hang szövete stb. is egy olyan tényező, amelyet tranyós erősítővel nem igazán tudsz produkálni. Itt a stúdióban gyakori élmény, hogy a gitárosok menyire örülnek az inspiráló hangzásoknak, amelyek kijönnek a tényleg minőségi erősítőinkből. Nem is tudsz könnyen legendás tranyós gitárerősítőt .mondani a Roland Jazzchorus kivételével. Ő tényleg hasonló játékérzetet biztosít, mint egy full csöves. A kórus benne azóta is utánozhatatlan az tény. Mi mégis eladtuk anno, mert nem nagyon használták a felvételekkor, mivel sok pedállal nem működik olyan jól. Extra tiszta pedig ritkán kell. A zenében pl.egy full csöves Vox is hozza az elegendő tisztát. Mi hiszünk a csöves gitár/basszus erősítőkben. Az tény, hogy az új csövek egyre rosszabbak, de ha kiválogatsz normálisakat, akkor azok sok évet dolgoznak hibátlanul.
 13. Jól összefoglaltad! A minőség valóban nem olcsó és a nem olcsó sem jelent feltétlenül jó minőséget stb. ? Sok év tapasztalata kell ahhoz, hogy ezt így, ilyen tisztán lássa az ember...
 14. Mackie 32-8-2

  Eladó Mackie 32-8-2 : stúdió in-line keverő, mérőhíddal, kábelekkel Irányár: 250 ezer Ft http://echorecording.com/?p=2942
 15. KRK Rokit 8

  Eladó KRK Rokit 8 hangfalpár: Irányár: 99 ezer Ft/pár http://echorecording.com/?p=2942
×