Jump to content
Ménemszól.hu

Wheel

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  641
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  37
 • Ennyit fórumozott

  164d 16h 41m 28s

Wheel last won the day on November 27 2017

Wheel had the most liked content!

Megbízhatósága

174 Megbízható

Wheel tagunkról:

 • Rang
  Kapitány
 • Születésnap 1973-07-18

Legutóbb az adatlapod nézték:

4.305 profil megtekintő
 1. RME Octamic MK1

  Nálam is van egy :-)
 2. Pro tools és Logic is régóta szépen megoldja ezt a feladatot, külön plugin nélkül.
 3. Ezek a mobil felvevők (pl. az általad említett Zoom) szerintem teljesen megfelelnek a célnak. Jó távol helyezd el a dobostól és a gitárosoktól :-) ők veszélyesek. Jó megoldás a hangkártya-mikrofon is, de akkor kell a laptop és kábelek. A mobil felvevő ezektől kímél meg.
 4. Nem azt hallod

  A homeopátia nem kamu. A hittel gyógyítás egyik módszere és a szervezet öngyógyító képességére támaszkodik. Itt viszont nem segít a hit :-)
 5. Szerintem ebben a videóban másról beszél a fiatalember. - Ne "klippeljen" a mix bus fader, mert torz lesz (ez szerintem mindenkinek egyértelmű, nem érdemes róla beszélni) - Ne a channel fader-el vegyünk vissza az adott sáv hangerejét (ha hangos), mert azzal az insertek utáni jelet "halkítjuk" , de a pluginekre jutó jelet nem. Tehát szerinte a plugin továbbra is "tülvezérelt" maradhat. - Optimalizáljuk a fader-eket 0db környékére. (nem mondja, de a dB logaritmus jellege miatt van ez így és kényelmi szempontként kezeli) Mivel plugineket nem használok, nem tudom a fentieket saját tapasztalat alapján megerősíteni, de elméletben igazat adok neki. A headroom fogalmát kicsit furcsán használj az emberke, de nem kötök bele, mert nem fejti ki bővebben, hogy mire gondol. Amennyire szokás megpakolni az összes sávot mindenféle bitmélység rombolókkal (pl kompresszorok:-) ), nem érdemes siránkozni a hangkártya kimenetén elvesző biteken. Arról nem beszélve, hogy a hanganyag legfőbb felhasználási célja a minőségre igencsak igényes youtube. A címben jelzett problámát én inkább a lehallgatáskor, a jó minőségű lehallgató rendszerre kerülő jellel kapcsolatban tartom figyelembe venni. A hangkártya digitális hangerőszabályzója valóban nem kívánt hatással lehet a lehallgató rendszerre érkező analóg jelre. Lehet sok pénzért venni jó minőségű, passzív hangerő szabályzókat, hogy ne kelljen digitálisan halkítani és elkerüljük ezt a problámát. Persze itt is megfontolandó, hogy érdemes-e, a lehallgató rendszer és környezet minőségétől függően.
 6. OS Sierra

  Az a baja, hogy Névtelen lemezre lesz telepítve :-)
 7. OS Sierra

  Kétszer is :-). Három gépemre is felraktam a HighSierrát. Gond nélkül telepítettem 30-40 perc alatt.
 8. Mi az a "Zenetechnológia"? :-) A techno-zenelógiát jobban eltudom képzelni.
 9. OS Sierra

  Igen. Még mindig megy a telepítő?
 10. Prismsound Orpheus

  Eladó egy Prismsound Orpheus Firewire csatolós, professzionális hangkártya, újszerű állapotban. Érdeklődni itt vagy tel.: +36 30 797 1710
 11. Nem vagyunk egyformák :-) Engem zavar. Az a kaszatibi live-ra és privát dolgokra való és annyit is ér. Mondjuk én az itteni birkozó-szobákat sem szeretem (hülyének néznek bennünket és társai).
 12. Nem jól értetted. Nem tudom biztosan megítélni, hogy ez akusztikus hangszerrel készült-e, de valószínűleg az. Arra gondoltam a fenti megjegyzésemmel, hogy a zongora hangzása milyen mértékben lett manipulálva különböző eszközökkel annak érdekében, hogy az egész muzsika szép, egységes képet kapjon. Mindezt pedig annak a fenti beszélgetésnek a tükrében jegyeztem meg, hogy mennyire fontosa az akusztikus hangszert utánozni vagy sem. Jelen okfejtés nem foglalkozik a hangszerutánzás mechanikus tartalmával, illetve annak a muzsikusra ható részével.
×