Jump to content
Ménemszól.hu

Wheel

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  627
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  37
 • Ennyit fórumozott

  159d 9h 11m 35s

Wheel last won the day on November 27

Wheel had the most liked content!

Megbízhatósága

170 Megbízható

Wheel tagunkról:

 • Rang
  Kapitány
 • Születésnap 1973-07-18

Legutóbb az adatlapod nézték:

4.182 profil megtekintő
 1. Nem vagyunk egyformák :-) Engem zavar. Az a kaszatibi live-ra és privát dolgokra való és annyit is ér. Mondjuk én az itteni birkozó-szobákat sem szeretem (hülyének néznek bennünket és társai).
 2. Nem jól értetted. Nem tudom biztosan megítélni, hogy ez akusztikus hangszerrel készült-e, de valószínűleg az. Arra gondoltam a fenti megjegyzésemmel, hogy a zongora hangzása milyen mértékben lett manipulálva különböző eszközökkel annak érdekében, hogy az egész muzsika szép, egységes képet kapjon. Mindezt pedig annak a fenti beszélgetésnek a tükrében jegyeztem meg, hogy mennyire fontosa az akusztikus hangszert utánozni vagy sem. Jelen okfejtés nem foglalkozik a hangszerutánzás mechanikus tartalmával, illetve annak a muzsikusra ható részével.
 3. Jó a példa :-) A zongorának köze sincs az akusztikus zongora természetes hangjához. A ritmusszekció érkezésekor pedig komoly változáson esik át. A vonósokat nem kell említeni, hiszen az direkt szinti. Én dobot még így nem hallottam szólni élőben. Amikor azt írtam, hogy az akusztikus dob hangzása sem olyan, mint amit a felvételeken hallunk, pont erre gondoltam. Nem az elektromos dobokra.
 4. Nem gondolom felsülésnek. Az élőben ez is benne van. A kezdeményezés pedig nagyon örvendetes. Egy dolgon érdemes lenne, nekünk hallgatóknak változtatni. Ez ne legyen kaszatibi live, ahol tinédzser kislányok írogatnak értelmetlen dolgokat és olvadnak el nyilvánosan. Arra gondolok, hogy a chat-en normális dolgokat, főleg kérdéseket kellene írni. Ha pedig semmi nem jut az észbe, akkor hallgatni és nem bepisilni, felsóhajtatni, amikor valami ismerős dolgot látunk. Mivel Silk előadás közben nem olvassa, köszöngetni sem kell neki. Értelmes kérdéseket viszont lehetne feltenni, amiket Ádi a végén feltehet a nagymesternek. Ez mindenkinek örömére szolgálna :-) Kitartást és sok sikert a továbbiakhoz! Várom a folytatást.
 5. Egyetértek, illetve azzal kiegészítem, hogy popzenei környezetben ritkán kell az akusztikus hangszer igazi hangja. Ha jobban belegondoltok, a dobfelszerelés akusztikus hangzása ritkán felel meg az adott koncepciónak. Zongoránál is így van, csak kevésbé feltűnő. Egy igazi koncertzongora hangszínt erősen meg kell dolgozni, hogy funkciójában megjelenjen keveréskor.
 6. Bontják a Magyar Rádiót

  Nem használtam, mert a kőműves mellett volt dolgom. Neked sem volt sok esélyed rá, a korodnál fogva :-)
 7. Bontják a Magyar Rádiót

  Az ipartörténeti emlékeknek a múzeumban van a helye. Ha megnézed azt a technikát, láthatod, hogy alkalmatlan már bármire is. Az épületet lehet sajnálni, talán. Egyetlen dolog biztos: a változás. Aki nem érti, az is kapja.
 8. Az SM58-nál jobb mikrofonra nincs szükség énekre, élő muzsikáláshoz. Nem tudom, ki ajánlotta, de az SM7B erre a célra alkalmatlan. Gitár erősítő szintén nem való énekre. Bármilyen aktív hangfal megfelelhet lehet próbára. Olyan széles a kínálat, hogy nem érdemes itt bármit felsorolni. Ha processzort is szeretnél, akkor a felső határ a Bose L1 rendszer, ami egyben a legjobb választás. Az alsó kategória pedig 40-50e Ft körül kezdődik. DB, Opera, Alto Pro és mindenféle néven találsz. Ebben a kategóriában az RCF-et, JBL-t részesítem előnyben. A minőség és élettartam egyenes arányban van az árral. A teljesítmény pedig a zenésztársaidon múlik. Ha a dobos nem tud halkan játszani (ami ezekben a műfajokban nem ritka), máris hátrányba kerültél :-)- A gitárosokról nem is beszélve. Kompresszort, torzítót nem tennék énekre és a reverb-et is csak módjával. Próbán a nyers hangzás a legjobb. Próbára elég 1db aktív hangfal az énekre. Kisebb koncerteken már kettő kell és a teljesítmény igény is nagyot ugrik. Egy garázs 16-20 négyzetméter, a kisebb koncert helyszíne ennek a sokszorosa is lehet.
 9. Elképzelni sem tudom, hogyan lehet bármilyen következtetést levonni egy fejhallgatóról valaki más azzal által összerakott zene alapján.
 10. Hibás a mikrofon?

  Teljesen normális jelenség, aminek az oka a vezető és az árnyékolás közötti távolság gyors változása. Valójában nem indukció, hanem a kábel kapacitásának változása okozza a zajt. Jobb minőségű kábeleknél ez nem fordul elő. A kábel mechanikus kialakításán múlik. Ezt az XLR sem ússza meg, de gitárkábeleknél gyakoribb jelenség.
 11. Hibás a mikrofon?

  Nem a mikrofon hibája. Ha a zavar arányos a mozgatás sebességével, akkor a vezetőkben indukálódó feszültség okozza. Ez normális. Ha nem mozgatod a kábelt, csak ütögeted és akkor is csinálja, akkor valami nem jo.
 12. Hibás a mikrofon?

  Mi az, hogy "garis"? Valami műszaki jellemző vagy így becézik a garanciát? Mit jelent, hogy "beveszi a mikrofonkábel mozgatását"? Recseg, elhallgat, kopog...stb?
 13. Nem azt hallod

  Réges régen feledésbe merült volna a topic, ha egyesek nem hoznák újra és újra képbe. Pl. te :-)
×