Jump to content
Ménemszól.hu

Wheel

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  645
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  37
 • Ennyit fórumozott

  173d 22h 50m 48s

Wheel last won the day on November 27 2017

Wheel had the most liked content!

Megbízhatósága

176 Megbízható

1 követő

Wheel tagunkról:

 • Rang
  Kapitány
 • Születésnap 1973-07-18

Legutóbb az adatlapod nézték:

4.439 profil megtekintő
 1. Silverblade HX1 Guitar Balancer. Erre a célra találták ki.
 2. A szarul szólt úgy értettem, hogy nem lehet azt mondani rá, hogy leképezi az akusztikai történéseket. Valami egészen mást csinál, de jót tesz a végeredményhez.
 3. Szia! Kevésbé hozzáértőként, kizárólag a saját tapasztalatomra alapozva írom, hogy a frekvenciaátvitel a legutolsó jellemző, amit érdemes megnézni ének mikrofonnál. Talán azért van így, mert az énekhang nem támaszt különösebb igényeket átvitel terén. Sokkal fontosabbnak gondolom a mikrofon karakterét, ami a specifikációkban nem található jellemzőjük. A csöves mikrofonok kezelik úgy a felharmonikusokat, hogy az énekhangon segít valamit. Nálam Wunder CM67 olyan mikrofon, ami bármelyik énekhangon szinte beavatkozás nélkül megáll. Teszek mellé időnként ezt-azt, de mixnél mennek sunnyogni és marad a Wunder. Pedig szarul szól.
 4. Wheel

  Apogee Symphony

  Eladó egy Apogee Symphony 16x16 analog kártyával, thunderbridge 64-el, kitűnő állapotban. Érdeklődni: +36 30 797 1710 Email: my@mywheel.hu
 5. Wheel

  RME Octamic MK1

  Nálam is van egy :-)
 6. Pro tools és Logic is régóta szépen megoldja ezt a feladatot, külön plugin nélkül.
 7. Ezek a mobil felvevők (pl. az általad említett Zoom) szerintem teljesen megfelelnek a célnak. Jó távol helyezd el a dobostól és a gitárosoktól :-) ők veszélyesek. Jó megoldás a hangkártya-mikrofon is, de akkor kell a laptop és kábelek. A mobil felvevő ezektől kímél meg.
 8. Wheel

  Nem azt hallod

  A homeopátia nem kamu. A hittel gyógyítás egyik módszere és a szervezet öngyógyító képességére támaszkodik. Itt viszont nem segít a hit :-)
 9. Szerintem ebben a videóban másról beszél a fiatalember. - Ne "klippeljen" a mix bus fader, mert torz lesz (ez szerintem mindenkinek egyértelmű, nem érdemes róla beszélni) - Ne a channel fader-el vegyünk vissza az adott sáv hangerejét (ha hangos), mert azzal az insertek utáni jelet "halkítjuk" , de a pluginekre jutó jelet nem. Tehát szerinte a plugin továbbra is "tülvezérelt" maradhat. - Optimalizáljuk a fader-eket 0db környékére. (nem mondja, de a dB logaritmus jellege miatt van ez így és kényelmi szempontként kezeli) Mivel plugineket nem használok, nem tudom a fentieket saját tapasztalat alapján megerősíteni, de elméletben igazat adok neki. A headroom fogalmát kicsit furcsán használj az emberke, de nem kötök bele, mert nem fejti ki bővebben, hogy mire gondol. Amennyire szokás megpakolni az összes sávot mindenféle bitmélység rombolókkal (pl kompresszorok:-) ), nem érdemes siránkozni a hangkártya kimenetén elvesző biteken. Arról nem beszélve, hogy a hanganyag legfőbb felhasználási célja a minőségre igencsak igényes youtube. A címben jelzett problámát én inkább a lehallgatáskor, a jó minőségű lehallgató rendszerre kerülő jellel kapcsolatban tartom figyelembe venni. A hangkártya digitális hangerőszabályzója valóban nem kívánt hatással lehet a lehallgató rendszerre érkező analóg jelre. Lehet sok pénzért venni jó minőségű, passzív hangerő szabályzókat, hogy ne kelljen digitálisan halkítani és elkerüljük ezt a problámát. Persze itt is megfontolandó, hogy érdemes-e, a lehallgató rendszer és környezet minőségétől függően.
 10. Wheel

  OS Sierra

  Az a baja, hogy Névtelen lemezre lesz telepítve :-)
 11. Wheel

  OS Sierra

  Kétszer is :-). Három gépemre is felraktam a HighSierrát. Gond nélkül telepítettem 30-40 perc alatt.
 12. Mi az a "Zenetechnológia"? :-) A techno-zenelógiát jobban eltudom képzelni.
×