Wheel

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  584
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  29
 • Ennyit fórumozott

  59d 23h 37m 29s

Wheel last won the day on February 13 2016

Wheel had the most liked content!

Megbízhatósága

123 Megbízható

Wheel tagunkról:

 • Rang
  Kapitány
 • Születésnap 1973-07-18
 1. Stúdió monitor és egyéb eszközök

  Év végi lomtalanítást tartok. Összeírtam azokat az eszközeimet, amiket egyáltalán nem használok. Minden berendezést újonnan vásároltam és nagyon keveset használtam, ezért újszerű állapotban eladók. Neumann KH310 stúdió monitor 650 000,-Ft (pár) Apogee Symphony 64 PCIe kártya 120 000,-Ft Prism Sound Orpheus 800 000,-Ft Summit Audio Everest ECS410 650 000,-Ft Summit Audio FeQ50 180 000,-Ft Summit Audio TLA-50 120 000,-Ft Neumann TLM103 studio set (szürke) 220 000,-Ft TC Electronics M300 effekt 25 000,-Ft Nord Stage 2 700 000,-Ft Nord Drum2 80 000,-Ft Nord Pad 50 000,-Ft Nord Pad állvány 10 000,-Ft Érd.: my@mywheel.hu
 2. 4db rack csavar készlet kell. A készlet tartalma: csavar, alátét, kosáranya (ez megy a rack sínbe). Szerintem nem patchbay kell neked :-) A hangkártya hátsó csatlakozóit szeretnéd látni elöl?
 3. Szia! Ezek szerint hangszigetelésre és akusztikai megoldásra is szükséged van. Ha a kivitelezést te magad csinálod is, javaslom szakártő tervezőmérnök megkeresését, legalább konzultációra. A kivitelezésen több múlik, mint a felhasználásra kerülő szigetelőanyagokon. Nem kell különleges anyagokat használni. Nagy sűrűségű hőszigetelő anyagok tökéletesen megfelelnek. Arra kell műszaki megoldást találni, hogy a hangot ne vezesse a szerkezet. Úsztatott előtétfal, rugalmasan rögzített álmennyezet...stb. A legkritikusabb részek pedig a csomópontok.
 4. Nem csak a kapitalista cégek esetében van a profitnak ilyen szerepe. Az egész fogyasztói társadalomnak ez a motorja. Ez okozza azt, hogy a gagyi és a könnyen eladható termékek kiszorítják a szűkebb rétegnek eladhatókat. Az kis manufaktúráknak ez teljesen mindegy. Ők nem csak a profit miatt kezdtek bele a tevékenységükbe és rendszerint egyetlen ember vagy család áll mögötte. A legnagyobb professzionális audio gyártók többsége így működik. A felsorolt cégek ezelőtt is tömegtermelő vállalkozások voltak. Úgy alakítják a termékpalettát, hogy a lehető legnagyobb profitot tudják kihozni. A legjobb példa a lexicon "tömegesítése", de beszélhetünk a Neumannról és a társairól is. Nagyon távol kerültek az eredeti elképzeléseiktől és hangzástól. Mindezek fényében és persze a mi szempontunkból teljesen mindegy, hogy egy ázsiai cég vagy éppen Mr. Black vásárolja fel a csoportot az USA-ból :-). Legfeljebb egy kicsit olcsóbb lesz a Soundkraft hakni keverőpult. A jó hír, hogy meg szokták hagyni és fejleszteni is szokták a csúcstermékeiket is.
 5. Az első tanácsom, hogy editálni mindig effektek nélkül kell. A routingok miatt nem lesz semmilyen késés, tehát azokat megcsinálhatod előre. A pro tools audio editálásban szerintem verhetetlen. Csak a takt sáv szól korábban vagy más is?
 6. Nem függ össze a két dolog. Bármit lecserélsz újra, többnyire jobbnak fogod hinni. Nem az a lényeg, hogy van-e reflex nyílás. Anélkül is van jó hangfal és azzal is látunk kevésbé jót.
 7. Nem. A zárt dobozok esetében is ezt a szabályt találtam a gyártók leírásaiban.
 8. Bár nem nekem szólt a kérdés, válaszolok :-) Az AKGD12VR nagyon jó lábdobra. Műfajtól és hangszertől függ, de kell mellé másik mikrofon is. Én ezen felül teszek a dobtestbe is valamit. Pergőre gondolom az SM57-re gondolsz. Azt szokta meg a fülünk, azért az a legjobb. Nem árt mellé egy nagy hangnyomást elbíró, kis membrános kondenzátor mikrofon és alulra is kell valami. Az SM57-ben az a jó, hogy szinte nem kell vele semmit csinálni. Vannak sokkal jobb mikrofon összeállítások a fentieknél. John McBride (Blackbird studo) mondja az egyik videóban: A tamokra U67-eket teszek, csak azért mert megtehetem :-)
 9. Ez egy hálátlan véleménynyilvánítás.
 10. Nálam semmi gond. Gyorsan letöltődik az oldal.
 11. Többször vidékeztetek a topikban. Én nem érzem problémának, hogy vidéken lakom. 60km-re Bp-től. Gimnáziumba, főiskolára és egyetemre is oda jártam. Mellesleg jelenleg egy sokkal távolabbi vidéki iskolában tanulok és tanítok is és ez is megoldható. Ha jó zongorát akarok venni, legközelebb 2500 km-re találok üzletet, vagy még távolabb. Nem egyszer utaztam és vettem így hangszereket. Olyan készüléket, amit nem kell próbálni, mert ismerem és/vagy új, megrendelhetem online és kiszállítják. Szívesebben veszem ezeket is itthon, mert a garanciális dolgokat sokkal egyszerűbb intézni és az emberi kapcsolatok miatt is érdemesebb hazai üzletet választani. Szóval kikérem magamnak a vidékiezést! :-) nekem soha semmi gondot nem jelentett Egyébként kocsival előbb érek a belvárosba, mint a peremkerületekben élők tömegközlekedéssel. Semmi pénzért nem költöznék Bp-re.
 12. Szívből gratulálok az új üzlethez és sok sikert kívánok!
 13. Az IEEE 1394 kommunikációs kábelek szabványa. Az "a", "b" és "c" időrendben követik egymást, ahogy a technika fejlődött. Elvileg az "a" és a "b" kompatibilis egymással, de az utóbbi a firewire 800-hoz, készült, az előbbi pedig a firewire 400 bevezetésekor jelent meg. Csatlakozó, kábel szerkezet (vezeték minőség, árnyékolás...stb) térhet el. Az árkülönbség azonos gyártónál ebből (is) fakadhat.
 14. Szórakozatónak kicsit erős. Valahogy jelölni kellene a butaságokat, mert így megtelik téves elméletekkel a fórum.