Jump to content
Ménemszól.hu

axon.dust

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  125
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  4
 • Ennyit fórumozott

  370d 12h 14m 12s

axon.dust last won the day on August 26

axon.dust had the most liked content!

Megbízhatósága

30 Megbízható

axon.dust tagunkról:

További Információ

 • Érdeklődési kör
  Kemonoid / Gummiklinik / Axon Dust / Haunted Pill
 1. Egy komoly probléma van amúgy az A/B tesztekkel, mégpedig, hogy bizonyos hangfalak megkövetelik a megfelelő "bejáratást" BM15A-nál pl. kb 150-200 óra kell tapasztalataim szerint, nem csak hallható, de mérhető! különbség is van egy frissen kibontott doboz és egy használatban lévő között. Értelem szerűen a gyártás során ez nem történik meg, kicsit be kell "kopniuk" mechanikailag. Saját tapasztalat, hogy pl. tranziens prezentálásban és "gyorsaságban" óriási különbség van pár 100 óra járatás után. Nem tudom, hogy a bemutatótermekben lévő dobozok összehasonlításnál vajon egy-egy hangfal mennyit ment próba előtt.
 2. Ezt én is így látom. 1 misi alatt az épp adott Genelec modellel az azonos kategóriában lévő Dynaudio (olcsóbban) kenterbeveri. Gondolok itt a BM6A MKI-re (vs. 8x40) és a BM15A-ra (vs 8x50, 8x60). Sokat meghallgattam már, AB teszteltem nem csak hasból mondom. Milla fölött viszont behozza a Genelec a lemaradást, sőt! A LYD szériáról nem tudok nyilatkozni, a Class D amp miatt meg sem fogom hallgatni őket
 3. Egy rakás fülest kipróbáltam/használtam már az elmúlt évek során és mindig visszatérek a HD-25-höz. Lehet, hogy csak az évek és a hangjának ismerete miatt, de én még nem találtam jobbat nála. Persze van transzparensebb, van kényelmesebb, de valahogy mégis lassan ipari standardé válik ez is.
 4. Újabb Boutique darab: SE-02

  Szerintem a Boomstart elso sorban az ara miatt nem veszik. Nem sokkal dragabb egy Moog Sub 37, es nem kerdes hogy a tobbseg, engem is beleertve inkabb azt valasztanam.
 5. Újabb Boutique darab: SE-02

  Ennyi erővel nem hangszer a DSI Mopho, vagy a Tetr4? Mi van a modularok 3mm-es potijaival? Yamaha Tx7? Ott még poti sincs. Nord Modular Engine? Még gomb se. A ceglédi kannán se, oszt mégis.
 6. A távolságban van valami amit mondasz, lehet hogy az erre fordítandó összegből kéne inkább gyártatnom valami sínt, amin tudom közelebb hozni a hangfalakat, ha szükséges HD25-el amúgy egyetértek, nekem is az az elsődleges fülesem, immár 15 éve azt használom, igaz már ducktape tarja össze több helyen, de nekem fülesben az a referencia (már nagyon megszoktam a hangját)
 7. DAC, keverő, erősítő ?

  Ez igazabol mindenhol van, elallas joga 14 napon belul, barhol, barmire
 8. DAC, keverő, erősítő ?

  Azzal menne, bar itt mar felmerul, hogy miert nem adod el az emut es a xonart is plusz hozzarakod azt a lovet amit vezerlore szannal es veszel egy olyat ami mukodik mindennel es tamogatott is
 9. DAC, keverő, erősítő ?

  Aproban lattam egy Palmert hasznaltan , ha meg van meg az is jo.
 10. Nem sertodtem meg Füles(ek) volt eddig, azt szeretném kiváltani, kevésbé fárasztó megoldásra.
 11. A BM-ek midfieldként vannak nálam, kb 2.5m távolságra a sweet spottól, tök jól belöve, ez az ideális nekik, meg a 85-90db körüli hangerő minimum. Ezen a részen nem szeretnék változtatni, megszoktam, működik. Kis hangeron nem túl ideális a hangképe, és viszonylag messze is vannak. Sávolás alatt azt értem, hogy max 1-1 sáv felvételére használnám, a mixet már a BM-ekkel készíteném, ahogy eddig.
 12. DAC, keverő, erősítő ?

  Mondjuk azt nem teljesen ertem minek a ket hangkartya es miert nem jo zenehallgatasra az emu
 13. Monitor hangfal kis hangerőhöz

  Sziasztok, Dyna BM15A mellé keresek kistesót esti szomszédkímélő zajongáshoz. Főleg sávolni, a lényeg, hogy max 50-60dB körül is korrekt képet adjon arról, hogy mit csinálok. Max 100k-ig. Ötletek?
 14. DAC, keverő, erősítő ?

  De megoldható abban az esetben, ha nem gond a fent nevezett hangkártyák viszonylag jó hangját totálisan elcseszni egy hulladék keverővel + a fent nevezett Behringer csodán csak unbalanced kimenet van, ami nem túl ideális, ha már a hangfalakon balanced van.
×