Ugrás a tartalomhoz

Gitár sound - házi stúdióban

• Please log in to reply
68 válasz érkezett erre a témára

#61 NLS

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 27 hozzászólás

Elküldve: 11 május 2012 - 04:53

Nekem idáig a digit cuccokból a Kemper Profiler jött be:

http://kemper-amps.c..._Redefined.html

Axe-fx-el is dolgoztam egy ideig, de ott elég bonyolult jó hangzást beállítani(főleg metálra) a kemperrel meg egyből lehet dolgozni, saját erősítőket is le tud modellezni, a honlapjukon a közösség már egy elég nagy erősítőbázist osztott meg egymással. Itt egy gyors hangminta kicsit sok gain volt rajta, Dizel Herbert+valami régi Marshall modell együtt:

#62 Herkules

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 31 hozzászólás

Elküldve: 11 május 2012 - 09:10

Hangmesteren már meghallgattam, de továbbra is szkeptikus vagyok :)
Digit hangja van sokszor, főleg a mélyebb riffelősebb témáknál, igaz nem annyira zavaró mint mondjuk egy Line6, de most mosottabbnak, zizisebbnek érzem némelyik témánál, mint amikor elősször hallgattam.
Szerintem ez egy jó mixben derülne ki igazán, hogy mennyire marad érthető a gitár. Most az az érzésem, hogy egy ütős dobsound mellett nem szólna ki rendesen.
Ettől függetlenűl sokkal jobbnak tűnik nekem mint eddig bármi, amit próbáltam, igaz az Axe Fx-et nem ismerem.
Na meg továbbra is szívesen hallgatnék egy A/B tesztet is.

A GR4-el kapcsolatban vagyok csak igazán szkeptikus, mert szerintem meg van az a pénz... ráadásul az, hogy azzal vette fel, az nem azt jelenti, hogy az is szól a lemezen. Meg minek az a sok cucc a rack-ben? Csak egy laptopot kéne vinni és még a roadot is ki lehetne rúgni :)
Mondjuk nem hallgatok Def Lepardot, nem ismerem sem a jelenlegi, sem a régi soundjukat, úgyhogy még igaz is lehet...
A jó gitárhang a kézben van!

Blackstar HT-20 tube head / Marshall 1979 50w tube head (By Morcz Csaba RIP) / Musical Voice 100w tube power amp / Madman 100w 2ch tube head / Madman high gain tube preamp / Engl E530 2ch tube preamp / Laboga premium 4x12 V30 / handmade 4x12 G12-T75 / handmade 4x12 Eminence V12 / Laboga, Van Damme cables

#63 Cserfalvi Töfi Zoltán

Káplár

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 61 hozzászólás
  • Lakhely:Szolnok

Elküldve: 11 május 2012 - 09:57

"hogy azzal vette fel, az nem azt jelenti, hogy az is szól a lemezen."

Pont erre akartam én is kilyukadni az előbb.
Ha jól sejtem, ebből a lemezből még egy hangot sem hallottunk és mire megjelenik,
addig akármivel reampolhatják, stb.
Amit eddig hallottam szimulátort az többnyire sívít, herseg, maszatol, dinamikátlan, stb.
Pont ugyanaz a gány, mint a szoftszintik többsége, csak ezekkel más a baj.
Néha kapok olyan elektronikus zenét keverni, ahol kivételesen
minden sáv vasból jön és hát össze sem lehet hasonlítani a jól ismert szoftveres sávokkal.

Nem néztem végig a videót, így nem tudom kiderül-e pl,
hogy ritmusgitárról beszél, vagy a szólókról.
Mert nagyon nem mindegy.
Szólóra egész jó soundokat össze lehet hozni a szimulátorokból,
de a torz ritmussal komoly gondok vannak még.

#64 recis

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 29 hozzászólás
  • Lakhely:Budapest

Elküldve: 11 május 2012 - 10:45

Sziasztok!

Tudna valaki írni arról, hogyha "reampoltatni" szeretnék gitárt, akkor felvételnél mire kell figyelni, mit lehet elküldeni? Most úgy néz ki, hogy egy Ibanez gitárból kapásból egy EMU0202-be megy be, és kész. Ezzel vajon lehet valamit kezdeni ilyen téren?

Illetve körülbelül mennyibe kerülhet egy ilyen művelet (számonként érdekelne, bár minden számra ugyan az a hangzás kéne kb. ez lehet módosít valamit), esetleg vállal ilyet valaki akire (metál stílus miatt is) rá lehet bízni?

Mennyire van ennek összességében jó eredménye? (hiszem a dob, basszus, szinti és ének itthon készülne, csak a gitár nem). Mi kell ahhoz, hogy illeszkedjen a mixbe? (el kell küldeni a dobot, bassszust mindent, vagy elég csak az irányzat, és inkább a gitárhoz igazítani a többit)?

Eddig csak szoftveresen (és nem a méregdrága fizetősekkel, hanem inkább ingyenes) ilyet sikerült összehoznom, nem hiszem hogy sokak kedvelnék a stílust, de a hang a lényeg (és azt is hozzá kell tenni, hogy 6 tagú az együttes, és nagyon nehéz olyat csinálni, ami 3-4 embernek más-más (otthoni, olcsó) "lehallgatáson" egységesen tetszik, nekem pl. máshogy tetszene a hangzás, mint itt van, főleg a dob és basszus, de egyenlőre ez lett "megszavazva"). Vannak ennél sokkal poposabb, jazzesebb zenéink is, talán ez a "legbrutálabb" az összes közül.

Listen on Soundcloud.com

Az esetleges véleményeket is nagyon szívesen fogadom, de elsősorban a reamp érdekelne. Köszönöm.

#65 Cserfalvi Töfi Zoltán

Káplár

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 61 hozzászólás

Elküldve: 12 május 2012 - 12:47

Önmagában a reampolt gitárral szerintem nem sokra mész, de persze a semminél az is jobb.
Igazából manapság az az általánosan elterjedt megfejtés, hogy ha túl akarsz lépni az otthon
elérhető minőségen, akkor odaadod egy hozzáértőnek a teljes anyagot keverni.
Ez lehetek épp én is. :)
Vagy valamelyik másik nagyobb stúdió.
Otthon általában a legalapvetőbb dolgok is hiányoznak egy jó mixhez.
Demózni persze oké, de nyugati lemez szintű megszólalás nem nagyon lesz belőle.

A vonaljelhez minél jobb felvételi lánc ajánlott, de azzal is lehet már dolgozni amit
az EMU-val felveszel.

#66 Herkules

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 31 hozzászólás

Elküldve: 12 május 2012 - 08:08

Reampnál a jeszintre nagyon oda kell figyelni, (mint egyébként mindennél) ne klippeljen, de -6 dB alá ne menjen a legalacsonyabb jelszint. Főleg, hogy az olcsóbb konverterek nem szólnak túl jól alacsony jelszinten. A jó kábel szintén sokat dob a végeredményen, nem a klotz-neutrikra gondolok :)
Ja, és vissza is kell hallgatni a tiszta gitárjelet, mert torzítva sokszor nem jönnek ki apróbb hibák, amik a végén a mixben csúnyán fognak szólni.

Blackstar HT-20 tube head / Marshall 1979 50w tube head (By Morcz Csaba RIP) / Musical Voice 100w tube power amp / Madman 100w 2ch tube head / Madman high gain tube preamp / Engl E530 2ch tube preamp / Laboga premium 4x12 V30 / handmade 4x12 G12-T75 / handmade 4x12 Eminence V12 / Laboga, Van Damme cables

#67 gorgo73

Káplár

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 62 hozzászólás

Elküldve: 12 május 2012 - 11:11

mit kellene ezen tisztázni ? nem tudom mikori a felvétel, de látjuk-halljuk, hogy ezt mondta koncert előtt, a saját élő cucca mellett. Ez azért elég súlyos kijelentés ahhoz, hogy az ilyesmire érzékeny és kényes gitártársadalom előtt egy olcsó kis szoftvert promotáljon némi pénzért, úgyhogy nem gondolnám, hogy marketingfogás. ( Mondjuk a live setupban sincsenek erősítőfejek, csak a JMP1, szóval nála látszik, hogy ez ilyen irány...)

Amúgy ezen felbuzdulva kipróbáltam a GR5-öt tegnap, és kb 6 órán át gitároztam, sound-okat gyártottam... eszméletlen kreatív cuccok vannak benne és elég jól is szól is első blikkre...

#68 Cserfalvi Töfi Zoltán

Káplár

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 61 hozzászólás

Elküldve: 12 május 2012 - 12:40

Azért kellene tisztázni, hogy melyik lemezről van szó, mert pl. szeretnék belehallgatni, ha már erről van szó.
Az erősítőfejek sokszor másik rackben szoktak lenni, de az ilyen rackes cuccokhoz többnyire inkább rackes végfokot szoktak
használni. A legalján kapasból ott van egy Mesa 20/20 végfok, meg kicsit feljebb van két házi gyártmányú végfonak tűnő
cucc is.

#69 Herkules

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 31 hozzászólás

Elküldve: 12 május 2012 - 07:19

Engem is érdekel mostmár, hogy melyik lehet az a bizonyos album, meghallgatnám.
Mondjuk van palmer PDI-09 speaker simulator is a rackben, amit ha jól emlékszem pont a Def Leppard-hoz kötnek, hogy ők mennyit használták-használják. Én egyszer próbáltam, nekem nagyon nem tetszett. Szóval ízlések és pofonok...

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 regisztrált tag, 1 vendég, 0 anonim felhasználó