Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

UAD-2 Windows alatt nem reagál


Direct

Kérdés

Sziasztok,

a segítségeteket szeretném kérni:

UAD2-duo PCIe kártyát használok win/osx rendszeren is, pc-n.

Idáig minden frankón működött, de most valamiért megborult a rendszer, és sehogy sem jövök rá mi lehet a hiba.

Bármelyik rendszert használom, bármelyik DAW-al, mindig pár perc után kapok egy UAD2 =-38 hibakódot, és se hang, se UAD kártya (disabled) nem reagál.

Újraindítás után (2x kb.) nagy nehezen visszatér a hang, de pár perc után ugyanezt a hibaüzenetet kapom.

Egyébként ha csak zenét hallgatok, akkor is elmegy a hang (bár a firewire kapcsolat nem szakad meg a hangkártyám között, de mégsem látom/hallom a kijelzőn,hangfalakon a hangot)

Mi lehet a hiba, van ötletetek?

kb. 2 hónapja ezzel bajlodom...

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Sziasztok,

köszönöm ismét a válaszokat. Sajnos még mindig nem sikerült megoldanom a problémát, ami egyre idegestőbb már és zavaró is számomra.
Nos, nem találtam a közelben/környezetemben olyan ismerőst akinek lenne asztali gépe és ki lehetne ezt probálni, így ezt a hardware hiba dolgot még nem tudtam teljesen kimeríteni,de addig sem voltam tétlen, szétszedtem-kihúztam minden felesleges dolgot a gépből amivel megnéztem,kiszűrtam zavarhatja-e valami az UAD kártyát. Sajnos nem, pedig még 32bites win xp-t is telepítettem. De sajnos itt is ugyanaz a hiba mint ezelőtt, pár perc múlva az egész rendszer lefagy, és kikapcsol az UAD, csak most a LED nem vált - kapcsol ki, hanem ugyanúgy zöldel világít folyamatosan.

Ha valakinél ellenőrizhető lenne a kártya, azt nagy segítségnek venném!
...

Link to comment
Share on other sites

A témaindítót átneveztem (), ezt meg új témának tettem meg, ahol a témaindító "directreck" felhasználónak joga van megjelölni azt a postot, amelyik végül a megoldás a problémára, és ami a téma címe. Így mások is megtalálják, ha beleütköznek ebbe.

 

Kérlek, ezentúl is nyissatok minden gondnak-bajnak külön topicot! Köszi!

Link to comment
Share on other sites

Helo,


 


kaptam az UAD-tol egy valaszt, amiben leirjak, hogy software problema lehet ez, es probaljam meg rendesen le, majd feltelepiteni az UAD driver-t (leirjak szorol szora,hogy mit hogyan kell csinalni, mit honnan kell torolni, mikor kell leallitani…)


Nos, az UAD kartya 1 nap pihenes utani (???) gep bekapcsolas: az uad zolddel vilagit, azt mutatja minden franko, majd par perc utan mar be is hal a rendszer, hang kikapcs, gep osszeakad (picit), es kezdodik a rosszalkodasa..


Uninstall utan tehat a kartya egy pirosat majd egy zoldet vilagit egymas utan, amikor megvettem es meg nem volt telepitve software, kb. ezt a visszajelzest mutatta - majd telepites utan atvaltott csak zoldre.


Na most az ujrainditasok, telepitek utan az UAD kartyat nem ismeri fel a gep software-sen, csak mutatja a villogassal,hogy csatlakoztatva van az alaplaphoz (alul 3 zold lel vilagit,villog, hatul pedig 2 piros majd kis szunet utan egy zoldet villog??)


 


Elnezest,hogy mindenkit ezzel zaklatok,farasztok,de kiakaszt,hogy nem jovok ra a problema okara.


Ma kizartam a tap gyengeseget, slotok hibajat (bár még nem talaltam olyan ismerost akinek lenne asztali gepe es ki tudnam mashol is probalni..)


 


Most azon filozok,hogy visszavaltok 32bites rendszerre, de ez sem tunik jo megoldasnak...

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok,

köszönöm szépen mindenkinek a reakciókat, sajnos nem sikerült megoldanom a problémát, de gondoltam megosztom veletek eddig hol tart a project:

A uninstall/régebbi verzió felrakása megtörtént mind a két rendszeren (hackintosh, 2db winyo es ezeken fut a win és osx is, eddig semmi gond nem volt ezzel, szóval a hack itt annyira nem lehet para, 5 éve használom már kisebb hardware update-el), de sajnos nem oldotta meg a problémát.

Kivettem a kártyát, és egy másik slot-ba raktam, úgy sem volt tökéletes: Kivétel majd berakás után ha 1 napot pihent a gép (??), a LED kijelző folyamatosan zöldet világít, így azt jelenti a kártya online. Bekapcsolás után ahogy elindítok egy winamp/iTunes programot pár perc után a lejátszó megáll, a hang megszünik, és az UAD Controll Panel-re kattintok, lassan, de bejön a kezelőfelület ami aztán kifagy.

Leállítás és újra bekapcsolás után a kártya zöld villogás majd 2 piros villogást mutat, és ugyanezt a ki-betétel után is. (Windows-nal ugyanez, csak ott általában mindig pirosan villog)

A kontakt spray-t még nem mertem kiprobálni, előszőr arra akartam megfejtést találni,hogy software vagy hardware hiba,de sajnos nem jártam idáig sikerrel. A sok tesztelés nem hozott eredményt.

Most hogyan tovább? :)

Link to comment
Share on other sites

Néha ki kell venni a kártyát, és oldószermentes kontaktsprével megtisztítani az érintkezőket. Nekem is voltak ilyen random gondok,azóta megszüntek. A másik amikor folyamatosan 95% felett használod akkor tudja magát elhagyni a kártya,úgyhogy érdemes a max teljesítményt 95%-ra limitálni.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...