Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

E-Mu Emulator III Rack csendesítés


A/D

Kérdés

Mikor az Ultrások azt hiszik hogy hangos a gépük....Nos, ők még nem hallottak EIII-at! :)

 

A házban két ventillátor és régi SCSI vinyó. Úgy zúg az egész, hogy megőrültök. Úgy döntöttem, költök egy kicsit.

 

Először is, kapott egy új LCD-t, LEDeset, amit egy másik fórumozónk, Silver applikált bele a gépbe karöltve Balázzsal (Absolute szervíz).    Ami ugyanis az EIII Keyboardba simán belement, az a rackben fájt. Két kézzel jelentkeztek, hogy ki tenné szívesen tönkre a ritka hangszer panelét. Ki kellett vágni több helyen: a kijelzőnek, és a szalagkábelnek, amire azért volt szükség, mivel a panelt pont az LCD vezérlő vonalak mentén kellett vágni, és a másik oldalra lehetett csak forrasztani. Yeppers.

 

Apropó: EIII rackbe 9 centis ventillátor kell, a keyboardba 8 centis. Csak hogy ez se legyen egyszerű.

 

Na, ventillátorrendelés. Rövid leszek.  A ventillátorgyártók közül pont abba nyúltam bele aki hazudik a zaj specifikácójáról. Senkinek nem ajánlom a BlackNoise NB-Blacksilent Pro-t. Alig halkabb mint a gépben levő eredeti venti, ami nem mai gyerek már. Prémium árért ilyet, na... 

 

Viszont ma hozták a bünti ventit: Fractal Design 92mm. Tőlük fogok venni EIII keyboardba is ventillátort nagy bizalommal.

 

Van még 8 centis Blacknoise, az kenyérrel elmegy. Azt raktam az EIII keyboardba, amit szinte soha nem használok helyhiány miatt, csak az állványon van, mert "erőt ad". Tehát ott épp csak zajtalanítok, ott figyel benne az ős scsi vinya.

 

Az alkatrészeket a First Computer szállította ki, akikkel nagyon meg vagyok elégedve. Valami PC tuning bolt lehetnek, google-ben lőttem.

 

 

Eztán jön az SCSI-CF adapter. A formázást ugyan még nem fejezte be, de eddig hibátlanul ment egy 8GB-os CF-fel. Az adapter: Stratos Technology AZTECMONSTER. Ebayről lőttem, 167 dollár volt shippinggel japppánból, nagyon hamar idejött.

 

Ez egy belső CF-SCSI adapter.  Nekem nem kell külső, nincs rá szükségem hogy cseréljem a kártyát, viszont a fehér adapterek ocsmányul mutatnának a fekete hangszer előlapján.

 

Az EIII rack most ordas csendben van, és semmi hangja nem lesz, ha a másik ventillátort is Fractalra cserélem.

 

Ha lesz egy kis időm, mellékelek képeket.

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Irigylésre méltó egy cucc az biztos! A keyboardal önmagában lehet hódítani azért állat! 

Az én Ultra-m is hangos néha.

Gondolkoztam én is rajta. De amúgy biztos vagyok benne, hogy némi belső szoft anyag kibéleléssel mégjobb eredményt lehet elérni.

Nagyobb szívás viszont vele az egész tápja szerintem rászorul, egy alapos kapacitor cserére szerintem. A legszebb az lenne ha elbírná a hdd 80 gigás vinyót magában. Mert sajna nem bírta..

Így sajna csak egy külön pc táppal tudom működtetni a vinyót benne...

Az EIII nak jófajta seq-ja van. Talán mint az ensoniq szérának. Nagyon handy. Kipróbálnám.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...