Ugrás a tartalomhoz

Logic 9 - Enveronment

• Please log in to reply
68 válasz érkezett erre a témára

#1 bazsa

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 28 hozzászólás

Elküldve: 24 március 2011 - 05:11

Sziasztok!

A Logic 9-et szeretném élő koncerteken használni. Az Enveronment beállításához keresek segítséget, elég kevés információt találok ehhez.

Egy speciális beállítást szeretnék létrehozni.

Adott:
- 3 hangszín ( virtual Instrument, pl EXS-24)
- AKAI EWI 4000s (vagy akár bármilyen midi bill.)
- program change-et szeretnék a legalsó 3 hangra, mindengyik hang egy hangszínhez, csatornához legyen kötve

Elvileg a Logic 7-ben már be lehetett ezt állítani, melékelek egy fotót róla.
Sokat keresgéltem a neten, de nem találtam rá megoldást.
Valaki tudna segíteni?

Csatolt fájl:

#2 idioty

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 143 hozzászólás
  • Lakhely:Budapest

Elküldve: 24 március 2011 - 05:23

Bazsa, a MainStage nem jöhet szóba? Ott szerintem sokkal egyszerűbb az egész összehozása! A Mainstage-ben a már meglévő Logic Pro-s Channel Strip-et is be tudod importálni...
zupmusic.hu - slágerek akusztikusan, másképp...

#3 bazsa

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 28 hozzászólás

Elküldve: 24 március 2011 - 05:37

Üzenet megtekintéseIdézés: idioty - Dátum: 24 március 2011 - 05:23

Bazsa, a MainStage nem jöhet szóba? Ott szerintem sokkal egyszerűbb az egész összehozása! A Mainstage-ben a már meglévő Logic Pro-s Channel Strip-et is be tudod importálni...

Megvan az is de elég sok mindent szeretnék használni. Nem tudom hogy a Mainstage-el meg lehet-e oldani. Amit kezdésnek írtam, csak a kezdet.

További "vágyaim" amiből 1-2 dolog már működik:
-REWIRE - Reason
- midi rotator ( 1 hanghoz akkordokat társít)
- looper funkciók

Fontos az is hogy az AKAI EWI-vel használnám, amin csupán 2 program change funkció van.
Ezért lenne jó ha megoldható lenne a hangokkal való programváltás éa egyéb funkció

#4 idioty

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 143 hozzászólás

Elküldve: 24 március 2011 - 06:14

Hát igen, a programváltásra és a midi rotatorra nem tudok megoldást Mainstage-ben.
Talán külső programmal lehetne, hogy a bejövő midi üzeneteket átalakítani egy másikra...
Lehet, hogy tudnék is írni ilyen programot, de nem garantálnám a tökéletes működést...

#5 bazsa

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 28 hozzászólás

Elküldve: 24 március 2011 - 06:18

Üzenet megtekintéseIdézés: idioty - Dátum: 24 március 2011 - 06:14

Hát igen, a programváltásra és a midi rotatorra nem tudok megoldást Mainstage-ben.
Talán külső programmal lehetne, hogy a bejövő midi üzeneteket átalakítani egy másikra...
Lehet, hogy tudnék is írni ilyen programot, de nem garantálnám a tökéletes működést...

Midi rotator programom van....és működik is...

#6 idioty

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 143 hozzászólás

Elküldve: 24 március 2011 - 06:35

Találtam OSX-re egy ingyenes appot:
http://www.macupdate.../10541/midipipe

Elindítás után duppla katt a Message Converterre, és akkor feljön a beállítás, hogy milyen üzenetet szeretnél mire alakítani. Persze ezt a programot most találtam, ki sem próbáltam. De hátha működik frankón!

#7 idioty

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 143 hozzászólás

Elküldve: 24 március 2011 - 06:47

Találtam még egy érdekes oldalt, ahol sok ingyenes osx midi app-ról írnak:
http://www.dontcrack...y/platform/mac/

#8 bazsa

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 28 hozzászólás

Elküldve: 24 március 2011 - 06:57

Üzenet megtekintéseIdézés: idioty - Dátum: 24 március 2011 - 06:47

Találtam még egy érdekes oldalt, ahol sok ingyenes osx midi app-ról írnak:
http://www.dontcrack...y/platform/mac/

Köszi az infokat. A midipip-ot mr letöltöttem egyszer, de elvileg a Logic is tudja. Az első bejegyzésnél melékeltem a képét.
Amúgy egy újságban írnak róla, de nekem kevés benne az info:

The first item in the data stream is this channel-switch- er. Incoming program changes cause the switcher to select different cables, which are attached to the terminal transformers, labeled with the number of the incoming pro- gram change. Cables are then drawn from there to whatever in the environment we want to address. Next to the pro- gram change number is the note fingered on the EWI to send the program change.

#9 idioty

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 143 hozzászólás

Elküldve: 24 március 2011 - 08:57

Itt van valami letölthető tartalom,
http://www.logicproh...39919d166cbf5ae

megnyitottam, de elvesztem benne :D Hátha rájössz, hogy mi hogy van, hogy működik...

#10 idioty

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 143 hozzászólás

Elküldve: 24 március 2011 - 11:52

Közben addig próbálgattam, míg nem sikerült megcsinálnom a váltást :)
Megpróbálom leírni a menetét:
Csatolt fájl  Screen shot 2011-03-24 at 23.32.06.png   127,17K   26 Letöltések:
Tehát itt láthatod hogyan kötöttem össze. Az ornament az elosztja a három transformernek az adatokat a midi billentyűből. Aztán az untitled (transformer) ablakban láthatod az ornament utáni egyik transformer beállítását. Az fontos, hogy megadod, hogy hangot vársz, majd utána beállítod a csatornát (ha kell), majd kiválasztod a Pitchnél a megfelelő hangot, amire az első hangot akarod, hogy megszólaljon. Majd alul kiválasztod, hogy fix, és alatta program, és legutoljára megint fix és az 1-est. Tehát jelen esetben ha leütöd a C2-es hangot a 1-es midi csatornán, akkor tovább küld egy program change 1 üzenetet. Az alatta lévő két tranformernek értelemszerűen beállítod a második és harmadik hangot, amire váltani akarsz, és a program számát.
Ezután mindhárom transformer egy újabb transformerhez kötünk, aminek így néz ki a beállítása:
Csatolt fájl  Screen shot 2011-03-24 at 23.31.39.png   24,43K   24 Letöltések:
Itt annyi a lényeg, hogy szűrjük azokat a hangokat, amikre a program váltás van hozzárendelve (gondolom ezeket a hangokat nem akarod megszólaltatni :D)
Aztán ezután jön a következő transfomer:
Csatolt fájl  Screen shot 2011-03-24 at 23.31.50.png   22,82K   17 Letöltések:
Itt pedig a program üzeneteket szűrjük, jobban mondva azokat, amelyiknek az értéke 0 lesz. Mert ha ezt nem tesszük ide, és leütöd a program váltás hangot, majd felengeded, akkor automatikusan visszaugrik a nulladik programra.
Ez után a transformer (és monitor) után jön a cable switcher. Az első csatolt képen látható baloldalt ennek a beállításai. Két fontos dolog van: az első az input az legyen program, és a Range 1 és 3. Aztán ennek a cable switchernek az első (nulladik) kábele egy monitorba van kötve. A nulladik kábelt nem használjuk, mert azt előzőleg szűrtük, hogy program change 0 üzenet ne legyen. Majd a következő hármat szép sorjában bekötöd a megfelelő hangokhoz.
Azt hiszem röviden ennyi.

#11 bazsa

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 28 hozzászólás

Elküldve: 25 március 2011 - 11:00

Kedves  idioty!!!!

Köszönöm sokat segítettél!!!! Gyakorlatilag ezt szerettem volna megcsinálni. A legelső képen látszik hogy transformer-ek vannak,(mostmár számomra is :) de át lettek nevezve az adott "hangokra"... ráadásul az egy 6-os Logic és nyilván picit módisultak az ikonok.

#12 idioty

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 143 hozzászólás

Elküldve: 25 március 2011 - 11:12

Megmondom őszintén, hogy sohasem foglalkoztam az environment-tel. Sosem fordítottam rá elég időt, hogy kiismerjem. Régebben gondolkoztam rajta, hogy én is Logicot használnék élőben, de a MainStage-t beállítani sokkal könnyebb. Viszont így most jöttem rá, hogy nagyon sok olyan dolog van, amit a MainStage-ben szinte lehetetlen megcsinálni. Viszont az is igaz, hogy én használok legalább 20 hangszínt. És mire minden egyes hangszínhez megcsinálom az egész environment környezetet, az eltarthat egy darabig. Ehelyett inkább elkezdtem írni egy programot, ami megcsinál rengeteg olyan dolgot, amire a Mainstage nem képes. Például van egy lista, amiben benne vannak a számok, amiket játszunk. És minden egyes számhoz hozzá lehet rendelni egy tempót, egy bankot és egy programot, ami átállítja a megfelelő beállításokat a MainStage-ben...

#13 bazsa

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 28 hozzászólás

Elküldve: 25 március 2011 - 11:53

Igazából az EWI-nek van program change funkciója is, úgy nem kéne feláldoznom hangokat. De ahhoz végképp nem konyítok..
(csak az a kérdés, hogy Brecker miért nem úgy használta...lehet hogy az akkori Logic még nem tudta?)

Közben kaptam egy másik megoldást is a "hangvezérelt program cahnge"-re, ez valamiért nem akar nekem működni, pedig talán egyszerűbb lenne.

see page 1105 of the Logic 9 manual

it's easier to use MIDI CCs than notes to switch channels, but here's a picture of how to do it with notes using a Transformer:

Csatolt fájl:

#14 idioty

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 143 hozzászólás

Elküldve: 25 március 2011 - 12:01

Megnéztem a képet, de az nekem is bonyolult. Nem értem a sub 47-et...
Egyébként amit csináltam, annál úgy lett beállítva a cable switcher, hogy program change üzenetre vált. Tehát ha alapból az EWI-vel program change üzenetet küldsz, akkor nem kizárt, hogy átvált a megfelelőre...

#15 bazsa

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 28 hozzászólás

Elküldve: 25 március 2011 - 12:11

No ha hangszerközelben leszek, kipróbálom!!!  B)

#16 Ferenc

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 224 hozzászólás

Elküldve: 26 március 2011 - 07:18

Logicba a midi rotator-t hogy lehet bekapcsolni egy adot sávra?

#17 idioty

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 143 hozzászólás

Elküldve: 26 március 2011 - 10:58

Honnan lehet beszerezni ezt a midi rotatort? Most már én is kíváncsi vagyok mit tud :)

#18 bazsa

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 28 hozzászólás

Elküldve: 26 március 2011 - 12:50

Én ezt vettem meg: http://www.johanlooi...2available.html

#19 idioty

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 143 hozzászólás

Elküldve: 26 március 2011 - 01:25

Lehet, hogy szentelni kellene ennek a midi rotatornak egy külön topicot, mert sok mindenre kíváncsi lennék vele kapcsolatban, ezt a topicot meg nem akarom szétoffolni.

#20 Ferenc

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 224 hozzászólás

Elküldve: 26 március 2011 - 07:44

Szerintem is megérne egy külön topicot

0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 regisztrált tag, 0 vendég, 0 anonim felhasználó