Ugrás a tartalomhoz

Logic 9 - Enveronment

• Please log in to reply
68 válasz érkezett erre a témára

#61 fefe71

Káplár

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 79 hozzászólás

Elküldve: 16 január 2012 - 10:21

Én ugyan nem nagyon tudok kérdésedhez érdemben hozzászólni, de az fix, hogy Yamaha ritkán és hiányosan mozog Mac alatt, pl az usb-s keverőm nem dolgozik Logicban, csak 2 sávon, míg Cubase alatt ugyanez 16 sáv. Yooo megszívtam én is a Yamival. Nem is veszek többet :-)))))))))

#62 Pityu

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 121 hozzászólás
  • Lakhely:BKKM

Elküldve: 16 január 2012 - 10:23

Üzenet megtekintéseIdézés: fefe71 - Dátum: 16 január 2012 - 10:21

az fix, hogy Yamaha ritkán és hiányosan mozog Mac alatt

Valami hasonlóra kezdek rájönni Én is.. :(

#63 Wheel

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 47 hozzászólás

Elküldve: 16 január 2012 - 05:53

Szerintem nem lehet vele vezérelni, mert azokban a leírásokban amiket én láttam, csak a steinberg kompatibilitást ígérik.
Egyébként ne csodálkozz, hogy senki nem vágja, mert ez nem egy életszerű kívánság:-). Szerintem rajtad kívül nem sokan szeretnék ezt a funkciót és nem is látom értelmét.

#64 Pityu

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 121 hozzászólás

Elküldve: 17 január 2012 - 11:05

Üzenet megtekintéseIdézés: Wheel - Dátum: 16 január 2012 - 05:53

Szerintem nem lehet vele vezérelni, mert azokban a leírásokban amiket én láttam, csak a steinberg kompatibilitást ígérik.
Egyébként ne csodálkozz, hogy senki nem vágja, mert ez nem egy életszerű kívánság:-). Szerintem rajtad kívül nem sokan szeretnék ezt a funkciót és nem is látom értelmét.

Elég érdekes dolgokat írsz.. :)

1. A leírásokban is szerepel a Logic mint vezérlhető DAW, éppúgy mint a Sonar és a Digital Performer is.
2. Nem életszerű kívánság..??? Akkor mi tekinthető annak?
3. Rajtam kívül nem sokan szeretnék ezt a funkciót..? Gondolom akkor viccből veszik a zenészek a kontroller cuccokat, amelyekkel vezérelni óhajtják a DAW-jukat.. :( Na meg akkor a Cubase is csak viccből vezérelhető a MOX által.

Végül is mindegy, abban igazad van, hogy tökre nem vágja senki ezt a témát.. :(

#65 Wheel

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 47 hozzászólás

Elküldve: 17 január 2012 - 11:36

Teljesen igazad van abban, hogy ha már úgy árulják, hogy ez a szerkezet azért jó, mert ezt is tudja, kellene tudni.
A Logic-al ősidők óta dolgozom és nagyon jól ismerem. A kérésed olvasva kicsit körüljártam a témát és nem találtam megoldást.
Vezéreltem a Logicot már érintőképernyős interface-al, keverőpulttal. Azokhoz van saját AU interface program, ami alkalmassá teszi a DAW-t a kommunikációra. Adtak valami ilyet?
Lehet, hogy a Cubase alapból felvan erre készítve.

Azért mondtam, hogy nem életszerű a DAW vezérlése egy workstation-el, mert nem volt még ilyen helyzet nálam és a környezetemben. Sem studióban, sem színpadon. Uróbbinál inkább eltudom képzelni, de arra meg ott a mainstage. Én nem látom az előnyét annak, hogy funkciókat a billentyű gombjaival működtessek, amikor a számítógép úgyis ott van. Persze ez egyéni ízlés dolga:-).

#66 A/D

Administrator

• Administrators
  • 631 hozzászólás
  • Lakhely:Péterfy S. u. 9. Budapest Hungary

Elküldve: 17 január 2012 - 04:55

Üzenet megtekintéseIdézés: Pityu - Dátum: 17 január 2012 - 11:05

Elég érdekes dolgokat írsz.. :) 1. A leírásokban is szerepel a Logic mint vezérlhető DAW, éppúgy mint a Sonar és a Digital Performer is. 2. Nem életszerű kívánság..??? Akkor mi tekinthető annak? 3. Rajtam kívül nem sokan szeretnék ezt a funkciót..? Gondolom akkor viccből veszik a zenészek a kontroller cuccokat, amelyekkel vezérelni óhajtják a DAW-jukat.. :( Na meg akkor a Cubase is csak viccből vezérelhető a MOX által. Végül is mindegy, abban igazad van, hogy tökre nem vágja senki ezt a témát.. :(
Wheel-lel értek egyet, a gyakorlatban ennek nem sok haszna van. A gyakorlat szót nem véletlen húztam alá és persze a saját tapasztalatomról beszélek. De szerintem bontsuk le a kérdést összetevőkre, mert túl általános a felvetésed. Én nem néztem végig a videót, de szerintem amit ez az integráció tud, az Logicban is megvalósítható. Ha pl. a MOX küld transport funkciókat (ennek az egynek látom értelmét), azt a Logic felismeri. De bármilyen más gomb ha küld MIDI jelet, a Logicot meg lehet tanítani, hogy mit csináljon arra épp. A Logic kompatibilitás alatt bármit érthettek, de ha nincs hozzá olyan kiegészítő, ami a Logic-kal megérteti a MOX saját ügyeit, akkor ez megmarad a sztenderd funkcióknál (MIDI, AUDIO és sztenderd funkciók kompatibilitása). A kompatibilitás nem jelenti azt, hogy a Cubase-ban implementáltakat a Logic is tudni fogja, csak azt jelenti, hogy a kettő együtt tud működni, és működik is.
Head of Sales | Apple Certified Logic Trainer | Apple Certified Support Professional
HIT SPACE | Sound . Spirit . Science

#67 Pityu

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 121 hozzászólás

Elküldve: 17 január 2012 - 05:12

Nos, lehet igaza van mindkettőtöknek, csak az bosszant, hogy a gyári honlapon is írva vagyon a remote funkció teljeskörű integrációja jónéhány DAW-nál.
Arra jövök rá, hogy ez egy nagy kacsa!!
A Cubase igen, azon belül is az AI változat, az valóban full vezérelhető. De csak az, a többi duma.
A többi host esetében csak a standard dolgok elérhetők, és azokra is meg kell "tanítani" (learn).
Na sebaj, legalább jót eszmecseréztünk.. :(

#68 idioty

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 143 hozzászólás
  • Lakhely:Budapest

Elküldve: 21 február 2012 - 03:10

Egyébként érdekes ez a daw vezérlés. Nekem van egy novation remote zero sl (első változat), és az egy régi midi driverrel és egy régebbi automap (talán 3.x) programmal sokkal jobban tudtam vezérelni a Logicot, mint most a legújabb programmal, legújabb képességekkel. Egyre rosszabb lesz! :)
zupmusic.hu - slágerek akusztikusan, másképp...

#69 bazsa

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 28 hozzászólás

Elküldve: 10 március 2012 - 11:56

Senkinek nines ötlete hogy lehetne a program change üzenetet átváltoztatni hanggá?
(Logic-Midipedál-Environment)

A Behringer FCB1010, tux hangout küldeni, de ezért nem szívesen vásárolnék egy másik midi pedált, ha már van 2 másikfajta...

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 regisztrált tag, 1 vendég, 0 anonim felhasználó