Ugrás a tartalomhoz

UAD-2 plug-in-ek

• Please log in to reply
41 válasz érkezett erre a témára

#1 Tetsuo

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 240 hozzászólás
  • Lakhely:UK

Elküldve: 30 március 2011 - 01:10

Tudtok ajanlani egy jo zengetot (Reverb) elektronikus zenehez? A kartya melle ingyenesen adott konvolucios szerintem eleg szarul szol, van vmi finomabb joszag?
A Cubase (asszem) Roomworks nevu progija sokkal jobb es termeszetesebb (ill. megszokottabb) hangzast produkal elsore, bar lehet, hogy rosszul kiserletezem?
Talan korussal meg EQ-val kene osszehallgatnom..

Elektronikus (techno, house pl.) zenei demokat nem tudtok UAD plug-inekhez? Youtube-on csak officialok vannak, azok a gitar meg vokal soundokkal jol bevisznek az erdobe :)

#2 Silk

Pontifex Maximus

• Administrators
  • 164 hozzászólás

Elküldve: 30 március 2011 - 03:48

Az UAD-hoz 3 féle dedikált reverb van.

Dreamverb...én szeretem, bár nagyon nehéz jól beállítani, gyakorolni kell vele. Minöségileg nincs nagy baja. Plasztikus nagyon, de ezt elönyként kell felfogni, nagyon jó kis szolid effektek állíthatók vele elö sztem, s gyakorlatban bármire jó.

Palet140...ez egy jó vintage plate zengetö. Ezen kívül semmit se tud. Azaz csak minimálisan paraméterezhetö. Nagyon karakteres a hangja, ezért nem mindenre jó. Van egy "fazonja", amit lehet szeretni vagy sem, de ahová ilyen jellegü vintage plate kell, ott elég über.

EMT250...én személy szerint magát a plugint nem ismerem. Az origin EMT250 benne van a világ valaha gyártott top 5 zengetöjébe. Ha elhiszem a merketing rizsát, s abból indulok ki, hogy a Plate140 mennyire autentikus, látatlanba jónak hiszem. Amúgy ki fogom próbálni, mert kiváncsi vagyok én is...csak sok a dolgom manapság, s alig van idöm kisérletezni.

Általában elmondhatom amúgy (s ezt nem marketingböl mondom), hogy az UAD zengetöi elég frankók. Pluginben nem nagyon fogsz minöségben jobbakat találni, max bizonyos esetekben találhatsz stilusában jobbat, de ez sem jellemzö. Innen már csak valódi dedikált vasakkal tusz igazán jobb eredményt elérni, s azt kell mondjam, azok közül is inkább csak a felsöbb kategóriákkal.

#3 upstream

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 42 hozzászólás
  • Lakhely:Pécs,Szeged, Budapest Hungary

Elküldve: 30 március 2011 - 11:10

Én már a Lexicon plugineket várom. Kíváncsi leszek mit tudnak kihozni az UAD2-ből, de az biztos, ha meg lesz a plugin és jól is fog szólni, nagyon erőforrás igényes lesz..
MacBook Pro 13" Mac OSX 10.6.6
PC Windows 7 és Mac OSX 10.6.5
-Asus P5Q pro
-Intel quad core 9550
-8GB ddr2 800Mhz
-kb 3 TB Samu Hdd
-ATi radeon HD4870
-Digidesign Digi002

Protools 9
UAD2 Sattelite Duo

#4 boka

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 26 hozzászólás
  • Lakhely:Budapest

Elküldve: 30 március 2011 - 02:15

Üzenet megtekintéseIdézés: upstream - Dátum: 30 március 2011 - 11:10

Én már a Lexicon plugineket várom. Kíváncsi leszek mit tudnak kihozni az UAD2-ből, de az biztos, ha meg lesz a plugin és jól is fog szólni, nagyon erőforrás igényes lesz..

Igen, ez tuti. Tippem az hogy, max 3 elfut majd egy solon. Viszont renderelessel (home szinten) siman el lehet lenni egy solo kartyan szerintem. En pl. a moog filtert, spl transient designert, roland plugineket mindent kirenderelek.
Woody: Look, we're all very impressed with Andy's new toy.
Buzz: Toy?
Woody: T-O-Y, toy.
Buzz: Excuse me, I think the word you're searching for is "space ranger".

#5 Tetsuo

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 240 hozzászólás

Elküldve: 30 március 2011 - 11:21

Az EMT 250 zengeto vajon mennyire allja meg a helyet egy modern tanczeneben? Mert UAD demok tobbnyire gitar meg vokal temakra vannak. :S

#6 A/D

Administrator

• Administrators
  • 631 hozzászólás
  • Lakhely:Péterfy S. u. 9. Budapest Hungary

Elküldve: 31 március 2011 - 04:12

Üzenet megtekintéseIdézés: Tetsuo - Dátum: 30 március 2011 - 11:21

Az EMT 250 zengeto vajon mennyire allja meg a helyet egy modern tanczeneben? Mert UAD demok tobbnyire gitar meg vokal temakra vannak. :S
szerintem igen jó zengetők vannak UAD-ra. Természetesen a high class vasakkal nem veszik fel a versenyt semmilyen szinten sem.
(A Quantec QRS 1983-ban már létezett!!! Reméljük hogy az Eventide Space faja lesz, mert az még meg is fizethető)
Head of Sales | Apple Certified Logic Trainer | Apple Certified Support Professional
HIT SPACE | Sound . Spirit . Science

#7 indi

Káplár

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 66 hozzászólás

Elküldve: 27 április 2011 - 07:19

Egy cikk jelent meg az UA blogban, ahol egy komplett keverést mutat be UAD-2-vel, hangmintákkal,egy mai "életszerű" zeneszámon, egy hirös produkerrel:
Erre tessék!

#8 Tetsuo

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 240 hozzászólás

Elküldve: 27 április 2011 - 11:04

Üzenet megtekintéseIdézés: indi - Dátum: 27 április 2011 - 07:19

Egy cikk jelent meg az UA blogban, ahol egy komplett keverést mutat be UAD-2-vel, hangmintákkal,egy mai "életszerű" zeneszámon, egy hirös produkerrel:
Erre tessék!

Ez a "zene" szamomra hallgathatatlan sajnos. Ja most latom, hogy vannak egyeb peldak is..

Szerkesztve Tetsuo által: 27 április 2011 - 11:06

#9 indi

Káplár

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 66 hozzászólás

Elküldve: 28 április 2011 - 08:45

Üzenet megtekintéseIdézés: Tetsuo - Dátum: 27 április 2011 - 11:04

Ez a "zene" szamomra hallgathatatlan sajnos. Ja most latom, hogy vannak egyeb peldak is..

Nem a zene a lényeg, hanem hogy a hallgathatatlanból hogy csinálsz élvezhetőt.. ha ezzel akarsz foglalkozni, nem csak a saját zenédet bidzsizni, akkor hozzá kell szokni a "hallgathatatlan" művekhez is. A villanyszámla nem válogat:)

#10 Tetsuo

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 240 hozzászólás

Elküldve: 28 április 2011 - 01:26

Tudom. Sajnos. Ezert is ertelmetlen lenne, hogy akar egy hangmester-kepzest is elvegezzek, pedig a tema erdekelne. :S

#11 Tetsuo

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 240 hozzászólás

Elküldve: 15 június 2011 - 04:36

UAD plug-ineket nem lehet visszacserelni, ugye? :) :(

#12 Vágási Feri

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 1 hozzászólás

Elküldve: 29 június 2011 - 01:48

Üzenet megtekintéseIdézés: Tetsuo - Dátum: 15 június 2011 - 04:36

UAD plug-ineket nem lehet visszacserelni, ugye? :) :(

Miért, mit cserélnél vissza ha lehetne?

#13 Tetsuo

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 240 hozzászólás

Elküldve: 30 június 2011 - 02:59

A Precizion buss kompresszort es a 88rs-t, majd vennek helyette egy ssl e channel stripet meg egy emt 250-et, aztan egy moog filtert.
A 88rs-vel nehezen boldogulok, az ssl-e-vel pedig villamgyorsan beallitom amit elkepzelek.
A precizion kompit pedig tevedesbol vettem, azt hittem, van rajt side-chain, pedig egyik uad kompresszoron sincs sajna, igy marad a cubase-e.
Az ingyenes plug-inek pedig nem nekem valok, mert nem vintage gitarjatekot akarok nyÜnnyögtetni, hanem modern tanczenet. :)

Egy zengetot mindenkeppen veszek hamarosan, megnezzuk mit hoz a juliusi discount. ;)

Szerkesztve Tetsuo által: 30 június 2011 - 03:03

#14 boka

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 26 hozzászólás

Elküldve: 30 június 2011 - 08:05

Üzenet megtekintéseIdézés: Tetsuo - Dátum: 30 június 2011 - 02:59

A precizion kompit pedig tevedesbol vettem, azt hittem, van rajt side-chain,

Fura hogy mindez a demo periodus alatt nem derult ki szamodra :) Mindenesetre jo sok zsetonod lehet ha meg sem nezed mit veszel meg...

Szerkesztve boka által: 30 június 2011 - 08:09

#15 Tetsuo

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 240 hozzászólás

Elküldve: 01 július 2011 - 01:31

Üzenet megtekintéseIdézés: boka - Dátum: 30 június 2011 - 08:05

Fura hogy mindez a demo periodus alatt nem derult ki szamodra :) Mindenesetre jo sok zsetonod lehet ha meg sem nezed mit veszel meg...

Az 500 dodot install utan egy oraval mar elkoltottem, ha jol emlekezem. :) Elore mar (elmeletben) mindent elterveztem. A sidechaint alapnak gondoltam komolyabb kompikhoz (nagyon nem az, nem ertem miert), a hangja es a mukodese amugy nagyon tetszik, bar kb ezzel ertettem meg a kompresszorok mukodeset, tehat nem vok vmi szakerto, nincs hova viszonyitanom. :)
Kesobb mar ovatosabban vasaroltam.

#16 boka

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 26 hozzászólás

Elküldve: 01 július 2011 - 08:08

Üzenet megtekintéseIdézés: Tetsuo - Dátum: 01 július 2011 - 01:31

Az 500 dodot install utan egy oraval mar elkoltottem, ha jol emlekezem. :) Elore mar (elmeletben) mindent elterveztem. A sidechaint alapnak gondoltam komolyabb kompikhoz (nagyon nem az, nem ertem miert), a hangja es a mukodese amugy nagyon tetszik, bar kb ezzel ertettem meg a kompresszorok mukodeset, tehat nem vok vmi szakerto, nincs hova viszonyitanom. :)
Kesobb mar ovatosabban vasaroltam.

Melyik plugineket vetted meg?
udv.

#17 nimiszke

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 13 hozzászólás

Elküldve: 13 november 2011 - 10:36

Hello! Olyan kérdésem lenne, hogy van egy mac-em, amin 1 firewire 800-as port van. Erre csatlakozik az M-Audio ProFire 2626-os hangkártyám, amin 2 firewire port van. Szeretnék venni egy UAD Satelite DUO firewire-es DSP-t. Rá tudom e kötni a gépre a Profire 2626-os hangkártyán keresztül (Daisy-Chaining)?

#18 A/D

Administrator

• Administrators
  • 631 hozzászólás
  • Lakhely:Péterfy S. u. 9. Budapest Hungary

Elküldve: 14 november 2011 - 05:35

Üzenet megtekintéseIdézés: nimiszke - Dátum: 13 november 2011 - 10:36

Hello! Olyan kérdésem lenne, hogy van egy mac-em, amin 1 firewire 800-as port van. Erre csatlakozik az M-Audio ProFire 2626-os hangkártyám, amin 2 firewire port van. Szeretnék venni egy UAD Satelite DUO firewire-es DSP-t. Rá tudom e kötni a gépre a Profire 2626-os hangkártyán keresztül (Daisy-Chaining)?
Igen.
Head of Sales | Apple Certified Logic Trainer | Apple Certified Support Professional
HIT SPACE | Sound . Spirit . Science

#19 bendi

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 233 hozzászólás

Elküldve: 14 november 2011 - 09:35

El vagyok ájulva az UAD-2 SSL E C.S.-étől.
A hétvégén aktiváltam a DEMO verziót, és hát bizony nagyon jó kis plug-in. Egy "kórust" átküldtem rajta a gyári "background choir" beállításon, és még egy notebook hangszóróján is kórus volt a kórus, nem egy "chipmunks team"... Még a mixben is.
Ezen felbuzdulva a többi tracket is "megkínáltam" az SSL E C.S.-sel (a megfelelő "gyári" alapbeállítással a megfelelő hangszerekhez), és bizony működik.

#20 bendi

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 233 hozzászólás

Elküldve: 14 november 2011 - 09:48

Az előzővel kapcsolatban volna egy olyan kérdésem a nagyérdeműhöz (elsősorban gyakolró hangmérnökök véleménye érdekel), hogy a Duende Native van-e olyan jó - horribile dictu, esetleg jobb is -, mint az UAD-os SSL. (Persze, tudom, ott a demo 30 napig, de jó lenne hallani, hogy érdemes-e elmélyedni benne, időt áldozni a "meghajtására"... Mert hogy - milyen érdekes - gyakorlatilag ugyanannyiba kerül a Duende C.S., mint az UAD-é.

0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 regisztrált tag, 0 vendég, 0 anonim felhasználó