Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Kontakt 5 batch mentés


zsole

Kérdés

Sziasztok !  Valahol olvastam régebben a Kontakt5 Batch re-save -ről, amivel el lehet érni, hogy gyorsabban kezekje a könyvtárakat...Csinált itt már valaki ilyet?, - esetleg leírná valaki hogyan kell elvégezni..-még nem csináltam .. köszi...Zs

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

abban az esetben tud gyorsítani, ha a hangkönyvtár nki hangszerfájljai régebbi Kontakt-tal készültek (talán K4 előtti? a K3.5-ben jött az új stream engine, de azt hiszem a háttértöltés 4.x-nél jelent meg, de lehet 5), illetve még az tud gyorsítani, ha a hangmintákat átmented az akármilyen-formátumról-amiben-vannak a Kontakt veszteségmentes ncw formátumára. 

 

egyébként semmi ördöngösség nincs a batch resave-ben, File/Batch resave, aztán kiválasztod a könyvtárat, ahonnan a Kontakt majd az összes hangszerfájlt (nki) betölti és utána meg a célkönyvtárat, ahová lementi az újakat. utána próbáld ki, hogy gyorsabban töltődik-e be. 

 

ncw-be átkonvertálni a hanganyagot pedig File/"Collect samples/Batch compress". itt kiválaszthatod a kezelőfelületen, h NCW, vagy wav/aiff legyen a célformátum. 

 

további részletek a K5 app ref guide 40-41. oldalán (legalábbis az angol pdf-ben). 

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Egy kérdésem lenne; 100%-ig veszteségmentes a batchcompress(NCW-be)?

 

Üdv

Szabolcs

igen, az ncw teljesen veszteségmentes, és még a kitömörítés sem jelent különösebb CPU terhelést lejátszásnál (csak nagyon nagy voice számnál mérhető egyáltalán bármi plusz teher egy mai CPU-n), így tényleg nagyon megéri használni. 

Link to comment
Share on other sites

Szia Oldbrian!

 

Köszönöm a választ! 

 

Igaz, fentebb már megjegyezted, hogy veszteségnélküli és valószínű, a Kontakt sem írná, ha nem lenne az, de azért mégsem semmi, hogy majdhogynem a Rar-ral vetekszik és szinte gyorsabban beolvassa, mint a wav mintás patcheket - bár, ebben valószínű, maga a batch újítás is közrejátszik(compress nélkül is). A lényeg, hogy biztosra akartam menni.:) 

 

Üdv

Szabolcs

Link to comment
Share on other sites

Érdekességként leírom, hogy egy eredetileg Gigáról Kontakt3-ra konvertált library Kontakt5 batch-compresse után ránéztem a file-ok darabszámára. Az nki értelemszerűen stimmelt, de az audiófájlokban kb 10% eltérés mutatkozott; kevesebb ncw lett, mint wav. Először a patcheket töltöttem be, és mindegyik működött. Ezután egy ablakba helyeztem az összes wavot, s átmásoltam egy másik mappába, s folyamatosan talált egyező file-t, míg a végén pontosan kijött a különbözet, az ismétlődések miatt. Azaz, az eredeti giga-kontakt konverziónál még nem foglalkoztak ezzel a kérdéssel, de a K5 már figyelemebe veszi, hogy ne legyen két egyforma audiofile.   

Link to comment
Share on other sites

Köszönöm Oldbrian , igazad volt , így már dolgozik a re-save..

Van néhány nem lezárt script-el működő könyvtár, ilyen pl. a nova. Gondoltam felhasználom ezt a saját könyvtáraimhoz , többnyire sfx-ek, vagy akai és ensoniq-ból átkonvertált cuccokhoz.

Készítettem is hozzá többféle hátteret, de csekélyke informatikai tudásom miatt nem tudok belenyúlni a scriptbe.. A  "potik" nem tetszenek, jó lenne valami szebbre kicserélni, annyira "randa" szegény.. Már csak ez hiányzik,   és különböző mintákhoz háttérváltoztatással felhasználható lenne hosszabb távon is akár.....nekem megfelelne.

Tehát  a script editorban hogy tudom változtatni pl. jelen esetben a potik helyét, méretét vagy formáját? Esetleg készített itt valaki már ilyet, vagy hol érhetők el erről infók?

nova front.bmp

script.bmp

Link to comment
Share on other sites

str linkjén található doksi nagyon jó, de készülj fel rá, hogy az mind a KSP alapjairól szól - sajnos amit te szeretnél pont nem lesz benne. egy zanzásított verzió Nils oldaláról érhető el: http://www.nilsliberg.se/ksp/scripts/tutorial/

talán ezek a videók segítenek: https://www.youtube.com/playlist?list=PLA_TJzbrY7otBAjf279ijHUQk4qWeJk20

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...