Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Meddig tart a supponr az Nvidiás Mac-re osx-en


malaga

Kérdés

Üdv Srácok!

A kérdésem egyszerű de mégis érdekes.

Kellene vennem egy új lapost, mert a régi elfáradt szegény. Igen ám, de a legújabb széria most voltott Radeon kártyákra, valamint az áruk is HORRRRRRRIBILIS.

Arra gondoltam, akkor veszek egy eggyel- vagy kettővel régebbi szériát használtan (nvidia geforce 750 és 650). 

A kérdés, hogy most nyomják ezerrel ezt a metal apit (vagy mi a szöszt), vajon még meddig lesz "kompatibilis" vagy támogatott az nvidias rendszer?

Nálam átlagosan 4-5 év egy laptop ciklus, de ha jövőre vagy netalántán 2 év múlva kijönekk az új osx-el, amire közlik, hogy csak radeon supported, akkor bajban vagyok.

Szóval Ti mit gondoltok, mennyire érdemes visszanyúlni a régebbi macbook prok-k világában?

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

A 2012 utáni gépeken támogatott a metal. Szerintem ez nem fog változni. Az ilyen API-kat nem szokták évente újraírni.

Az El Capitan pedig ezeken fut:

iMac (Mid 2007 or newer)
MacBook Air (Late 2008 or newer)
MacBook (Late 2008 Aluminum, or Early 2009 or newer)
Mac mini (Early 2009 or newer)
MacBook Pro (Mid/Late 2007 or newer)
Mac Pro (Early 2008 or newer)
Xserve (Early 2009)

Ebből nagyjából az feltételezhető, hogy egy 2012 utáni gép még legalább 3-4 évig "teljes értékű" lesz.

 

Link to comment
Share on other sites

Nálam átlagosan 4-5 év egy laptop ciklus, de ha jövőre vagy netalántán 2 év múlva kijönekk az új osx-el, amire közlik, hogy csak radeon supported, akkor bajban vagyok.

Szerintem leghamarabb a Core2Duo gépek támogatását fogják megvonni. Már így is a 2007-es Macbook Pro rettenetesen lassú az Osx10.10-el is. Persze még könnyen lehet, hogy videókártya miatt van ez, bár amin néztem, az 256MB-os "nagyobbik" videókártyával szerelt gép.

Már jövőre sem feltételezem, hogy támogatottak lesznek a 2009 előtti Macbook (Pro) szériák (videókártya miatt). Aztán a következő ciklusban meg talán a 2010 vagy előtti gépeket vágják el a processzor miatt. Aztán meg a 2012 előttieket fogják elvágni. Tehát ahogy Bendi is írja szerintem is 3-4 évig legalább támogatott lesz. Viszont szerintem az már jó kérdés, hogy teljes körűen támogatott lesz-e mondjuk Metal Api szempontjából, mert lehet kihoznak egy újabb verziót időközben, aminek a támogatása kérdéses lesz.

Én most vettem gépet (újat). Használtan mikor nézelődtem, akkor fontos volt, hogy 2012 vagy későbbi Retinás 15" modell legyen. Nem a Retina miatt, hanem azért, mert külön van rajta HDMI kimenet és még két Thunderbolt csatlakozó. Nem pedig egy Thunderbolt ami monitor is egyben a régebbi gépeknél. Nem beszélve arról, hogy asszem a 2012-es gépektől kezdve rakta bele az Apple azt a bluetooth eszközt, amivel működik a Handoff "megosztás".

Link to comment
Share on other sites

Ha használtan veszel gépet nézz olyat amibe van CD meghajtó akkor tudsz vele tenni 2 merevlemezt van olyan gep amibe mar van tunderbolt is

viszont en nem vennek használtan uj fajta retina kijelzős gépet mert ha letelik a garancia a gep javíthatatlan 

Igen, én is ezen gondolkodom, viszont az utolsó ilyen ""szerelhető" széria a 2012 MID gépek...

Link to comment
Share on other sites

Nagyon durván magasak a használt árak most. Azt nem tudom, hogy ki veszi meg mondjuk a 400k feletti használt gépeket. Bár én is elgondolkodtam rajta, hogy 440-et adjak egy 1 éves 15" "legolcsóbb" Retinás Macbook Pro-ért, de mégis inkább újat vettem még drágábban. Bár a 440-es ár szerintem nagyon baráti ár lett volna az új árához képest (720eFt). Szóval ha azt megvettem volna, akkor egyből vehettem volna Apple Care-t, így 440eFt helyett 550eFt lett volna az ára. Kicsivel megpótoltam ezt és jóáron vettem egy vadonatújat bontatlanul. (igaz ez utóbbira is venni kell majd 110eFt Apple Care-t, de azt ráérek 1 éven belül megvenni...)

Link to comment
Share on other sites

Hát igen, borzasztóan elszálltak az árak, pedig a dollár árfolyam nem hiszem, hogy ennyire befolyásoló tényezőnek kellene lennie a használt gépek esetében. Átlag 30-50%-al mentek feljebb a használt gépek (is).

Kicsit olyan "albérlet bumm" spekuláció szaga van...

Mindegy, egyre távolabb kerül így a valóságtól a kérdés.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...