Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Koncertre második szinti főleg szólóhoz


1stvan

Kérdés

Sziasztok!

 

Koncertre keresek olyan szintit, amit főleg szólókhoz és szőnyeghez szeretnék használni főhangszer mellé.

A főhangszer egy RD700GX zongora kártyával.

A stílus jazz, jazz-rock.

Ami fontos lenne a második billentyűnél:

61 billentyű, kényelmes gyors profi billentyűzet a szólókhoz.

jazz-es smoothjazz-es hangzásvilág szép Pad-okkal, vonósok, fúvósok és lead hangszínek a szólókhoz (paraméterezhetőség sem árt)

 

Vagy sampleres szintit keressek?

 

Ja és Nord árak alatt. Sajnos annyim nincs rá.

Minden véleményt örömmel fogadok!

 

Köszi előre is!

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Szerintem a 61 billentyű eléggé "behatárol". 

Szóló szintinek én egy Moog Sub Phattyt választanék, ha áldozhatnék rá ennyit. Viszont mivel mono, nem lesz jó a "szőnyegekhez". Nem tudom, hogy az olcsóbb Yamaha, Korg és Roland cuccok milyenek, viszont használt Kurzweil PC361 már célkeresztbe kerülhet. Ismerem, nagyon jól tud szólni, de "dolgozni" kell vele, ha nagyon egyéni, spec. hangokat szeretnél kitekerni. 

A "beépített" VA szintije nagyon sokoldalú, nagyon szofisztikált dolgokat lehet belőle kihozni, de - a felépítésből adódóan - nincs meg az a fajta "egy funkció - egy poti" lehetőség, mint pl. egy dedikált analóg vagy VA szintinél. 

Link to comment
Share on other sites

Én anno egy workstation szintit kerestem otthonra 61 billentyűst. A következő háromra szűkítettem le a kört, ár/érték arányban, ami nekem belefért:

- Yamaha MOXF6
- Roland FA-06
- Korg Krome 61

Sajnos nekem hangzásban a Roland FA-06 nagyon lemaradt a másik kettőtől. A Yamaha MOXF6 hangjai már jobban tetszetek, de akkor még nagyon bonyolultnak találtam a felületét (azóta van egy MX49 otthon ami hasonló). Végül a Krog Krome 61 mellett döntöttem. Számomra ennek voltak a legszebb hangjai, nagyon jól és sokoldalúan paraméterezhető és nagyon egyértelmű, érintőképernyős kezelőfelülete van. Kérdés talán még a billentyűk mechanikájában lehet (szvsz szólónál elég fontos is). Én szeretem a kicsit keményebb, kalapácsmechanikára hajazó mechanikát. Na most ezeknek eléggé könnyű, "szintis" mechanikájuk van (főleg a Yamaha), én vennék mellé egy frankó midi billt.

Link to comment
Share on other sites

Többször cipeltem második gépnek is 4-5 oktávos témákat, de végül úgy éreztem, hogy szólóra bőven elég 3 oktáv.
Adott stílusban fölösleges analóg gép, mert nagyon is jól jön a beépített FX, a polifónia, meg az esetleg több szintézisből összerakható lehetőségek. A helyedben egy 3 oktávos VA-t választanék erre. Korg R3, Access Virus Indigo, Novation Ultranova. Mindhárom tökéletes arra, amire használnád. Nagyon jó szólóhangokat lehet kitekerni mindegyikből. Hangzásban meg szubjektíven meg kell hallgatnod persze.

Link to comment
Share on other sites

Üdv 1stván!

Én melegen ajánlanám a Roland V-Combo VR09-et. Eleve színpadra termett, jó az orgonája is, de pad-ban és leadben is rendben van, én speciel épp vonósra és fúvósra is használom. A kezelőszervei mind arra készültek hogy urald az effekteket a hangzást, a hangerőket élőben azonnal. Gyárilag is tökéletesen alkalmas arra amit írtál, de ha van iPad-ed, akkor wifivel csatlakozhatsz a szintihez és az ingyenes editorral oszcillátorig visszamenően tudod szerkeszteni a hangot. A 3 oszcillátor lehet multisample, de hullámforma is mint színusz, fűrész, négyszög, zaj stb. ergó egyfajta VA szintiként is felfoghatjuk, így sokkal jobb leadeket készíthetünk mint azt első ránézésre gondolnánk... persze  filter (HP,  LP,  BP), burkológörbék és LFO is programozható benne...  Az LFO szinkronizálhat TAP tempóra is,  amivel egy PAD hangszínváltozásait tempóban hozzáillesztheted a dal változó tempójához műsor közben azonnal. Az elkészült hangszíneket regiszterekbe mentheted így az otthon előre elkészített hangszíneket a színpadon már élesben használhatod iPad nélkül és ha dalokra szervezed a regisztereket, akkor elég csak léptetni. Orgonából meg van benne egy SuperNatural VK orgona. 

Egyébként nagyon szeretem a fent említett Kurzweil márkát,  három féle modellem is volt már,  ebből kettő járt velem a színpadon.. Jók-jók, de foglalkozni kell velük, nehezek és drágábbak. A VR09 könnyű,  de jó hangja van, nagyon univerzális, ja és ne feledjem, nagyon precíz a billentyűzete. 

Link to comment
Share on other sites

Üdv Srácok!

 

Valamiért észre sem vettem a válaszokat :-(. Köszönöm, hogy ennyien írtatok. Így utólag megnézve is hasznos dolgok és többféle hozzáállást mutat, ami jó.

Olyan szerencsém volt, hogy felkerült decemberben egy Csaba által is említett Roland V-Combo VR09 és emellett döntöttem. Nem bántam meg. Van itthon egy Roland A500S, annak ugyanez a billentyűzete, ami precíz, de kissé érzéketlen és puha, viszont egy szólónál pont jól jön, mert meg lehet pörgetni az ujjakat :-) A nagy álmom egy motif lett volna, annak egy álom a billentyűzete (nem a kalapácsos, hanem a súlyozott szinti) de nehéz hangszer és drága is erre a célra.

A V-Combo valóban jól szól és pillanatok alatt lehet hangszínt váltani, keverni stb. Ez iszonyú jó, és kényelmes. Csaba leírta a hasznos tulajdonságait. Nyilván ez egy relative kompakt hangszer, de a Roland azért átgondolta, hogy mire van szüksége egy zenésznek, ha nem főhangszert keres.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...