Jump to content
Ménemszól.hu

Поливокс Reissue!


axon.dust

Recommended Posts

az a vicc, hogy az Iron Curtain modular is csak  2200USD körül van

pedig Vladimir Kuzmin közreműködésével készült, licenszelt dizájnokkal, és az eredetihez is használt orosz alkatrészekkel, úgyhogy az sem egy csak nevében hasonlító klón

2.1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kétségtelen tény, hogy nagyon sok múlik a beépített alkatrészek minőségén. Egészen elképesztő a szórás az alkotóelemek színvonalában. Nemrégiben volt egy experimental modding projektem, ahol négy MS-20-asból "építettem" egy polifón MS-t, de egy-két régi vasat is felhasználtam, így aztán egy jó hónapig elég sok alkatrész megfordult az asztalomon. Őrület, hogy egyik-másik eszközbe milyen ócska kínai vackokat is beletesznek, de az ellenkezője is megesik. Egy szó mint száz, meg lehet építeni egy ilyen polifón cuccot 60-70e Ft-nyi alkatrészből, de bele lehet pakolni sok százezer forintot is. És akkor még nem beszéltünk az egyéb járulékos költségekről is, ami igen-igen meg tudja nyújtani a számlát. Én speciel simán el tudom képzelni, hogy egy jó 1000$ tényleg bele is van építve (ha nem is szó szerint), de ez csak akkor derül ki, ha egyszer kipróbáljuk és adja az ég, szét is kapjuk. :) A 2500$ viszont teljesen beteg.

Link to comment
Share on other sites

4 órája írta bunni:

ja mondjuk azért nem ugyan az a kategória a kettő (mármint az erica meg a harvestman)

Miért, mi a baj az erica cuccokkal ? Nálam volt a desktop polivoks vcf-jük egy darabig, az elég patentül meg volt gyártva és jól is szólt. Mondjuk picit fura volt, hogy nem zár le rendesen lefelé, csak olyan kb 100 hz-ig, de szerintem azt szándékosan csinálták olyanra.

Link to comment
Share on other sites

Ekkor: 8/2/2016 at 16:52 írta bunni:

ja mondjuk azért nem ugyan az a kategória a kettő (mármint az erica meg a harvestman) de egyébként még ezzel együtt is durva a 2500USD-hez képest.

Ezt én sem értem.
Nekem is egy PVCF volt az első DIY projektem és minden patent Erikáéknál.
Girts meg legendásan jó arc. Mikor 4U-ba akartam implementálni a PVCF-et, minden para nélkül megkaptam a nyáktervet meg a schemot is!

Link to comment
Share on other sites

egy szóval sem mondtam, hogy baj lenne az Erica cuccokkal, vagy hogy Girts ne lenne jó arc, viszont a Harvestman motyója kibővített funkciókkal bír (most nem nézem össze a kettőt, hogy pontosan mi a különbség, de úgy tudom, hogy így van), és eredeti orosz new old stock komponensekből az eredeti tervező közreműködésével készült, amit meg kell fizetni. Erre értettem azt, hogy a kettő nem egy kategória.

Ha a fentiekhez hozzáveszzük az általad is említett dolgokat (azt, hogy DIY ami mindig lényegesen olcsóbb, plusz, hogy nem tartalmazza a monorocket házat és makenoise powert ami további több száz euro), akkor máris megvan a különbség. az Erica és a Harvestman közötti árkülönbség számomra sokkal kevésbé meglepő, mint a topik témájául szolgáló reissue 2500USD-s ára, és a két moduláris klón közötti különbség.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nem akarom lehúzni a modular cuccokat, vagy isteníteni a fenti klónt, de az sokaknak előny, hogy van benne midi, és a jelútjával sem kell vesződni, "instant" használható, egybe van minden kalibrálva, stb. Az ára valóban vaskos, és nem valószínű, hogy ilyen magas licenszdíjakat fizetett volna az ürge, a beépített alkatrészek összköltsége meg valóban nem feltétlenül indokolja az árat.

Az Erica moduljaiban "new old stock" alkatrészek vannak, hogy a hangzása minél jobban közelítsen az eredetihez, még a legújabb 3 HP-s Pico sorozatúakban is. 

Mindenesetre kiváncsi leszek, hogy mennyire lesz piacképes ez a hangszer.

Link to comment
Share on other sites

Ezt az oroszok is nagyon jól tudják, hogy a nyugati ifjúság erre fogékony része roppantul gerjed az ex-szovjet analóg romantikára. Az árcímke nem kimondottan szégyenlős mivolta is erre enged következtetni. Valljuk be, tényleg nehéz ellenállni ennek a hangszernek. Nem hiszem, hogy van olyan analógszintis, aki nem látná szívesen az asztalán.

Apropó, nem értek valamit: rakéta porszívóval meg dinnyés ladával tele volt az ország ugye, hogyhogy polivokszal meg aelitával meg a többi orosz analóggal nem ?

Link to comment
Share on other sites

"Jártamban-keltemben", azért jónéhány ősanalóg, ősorosz(szovjet) csodát láttam azért már itthon. Egyáltalán nem annyira ritka, csak éppen akinek van, az nemigen adja el, tehát nem forognak ezek.

Nekem is volt egy Aelita szalagos delay-em. Akkora volt, mint egy kisebb kredenc, és kellett hozzá Paks is...:) De jól szólt.

A Roland hasonló (legendás) cuccának volt a cca "koppintása", de azért messze nem ugyanaz volt. Kihagytak, és beletettek dolgogak, tehát inkább továbbgondolás jellegű volt.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...