Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Segítség, milyen HDD-t vegyek?


Hobkins

Kérdés

Sziasztok!

Ki milyen HDD-t ajánlana 2-3 TB méretben?
Kb. napi 5-6 óra működés (ami nem feltétlenül azt jelenti, hogy dolgozik, csak bekapcsolva van az összes többi hardverrel együtt.)
Túlnyomó többségben adat tárolás (pl. sample libraryk, audio fájlok, képek stb.)
Viszont amikor dolgoznia kell, akkor nem árt, ha azt gyorsan teszi. Gondolok itt arra, hogy az olvasási sebesség relatív gyors legyen (tudom SSD, de ekkora méretben nekem nem megfizethető).
Megbízhatóság nem ártana, jó pár évig (5-6 év) működjön, és ha egy évben egyszer előfordul egy áramszünet, akkor ne menjen tönkre azonnal. WD 500 Gb Blue szériánál több áramszünet sem okozott problémát kb. ennyi idős, és 100/100-as hibátlan. 
WD GREEN-t kilőném, mert az intelli power, 5400 RPM
WD Blue széria régebben 7200 RPM volt, de mostanában olvastam olyat is, hogy már az is csak 5400 RPM. Sőt ugyanarra a típusra más oldal más RPM-et ír. Nem tudom, miért van ez..
WD Black széria úgy tudom megbízható, 7200 RPM, de többi társához képest drága.
Seagate ST2000DM001 Erről olvastam hideget, meleget. Valaki valami tapasztalat?
Toshiba DT01ACA300  Nagyon jó áron van, elméletileg 7200RPM, megbízhatóság...hát Toshibákról inkább rosszat olvastam,mint jót, de konkrétan erről a típusról több jót, mint rosszat. Valakinek valami tapasztalat?
Akár pontos típussal, akár csak gyártóval kapcsolatban is szívesen olvasnék minden hozzászólást. Legjobb tudomásom szerint a Seagate-t felvásárolta a WD, nem tudom, hogy ez jelentheti-e azt, hogy megbízhatóbb-e, mint volt.
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Pontosan ezért a GREEN-t ki is lőttem.
BLUE ami még jó lenne, de azt mondják, már az is csak 5400 RPM-es. Ami a gépemben van 500Gb BLUE, az még tuti, hogy 7200-as, nincs vele gondom (vele egy időben vásárolt winyók már kimúltak, újabbak is kimúltak).
WD oldalán sajnos valami hiba van és ezért ott nem tudom megnézni a 2Tb BLUE hivatalos leírását, de termék leírásnál a forgalmazók ezt írják:


Merevlemez típusa: Szabványos (mágneses adathordozó) Szélesség formátuma: 3.5 coll Merevlemez kapacitás: 2 TB Interfész: SATA3 Merevlemez interfész sebessége: 600 MB/s Motor fordulatszáma: 5400 ford./p Cache memória kapacitása: 64 MB Olvasási hiba %: 1:10E14 Szélesség: 26.1 mm Magasság: 147 mm Hossz: 101.6 mm Nettó tömeg: 0.6 kg További funkciók: Advanced Formatting Technology; IntelliSeek Technológia

 

Link to comment
Share on other sites

Asztalinál nem tapasztaltam a blue-val kapcsolatban ilyet. De elérési időben még a 2.5"-es blue is gyorsabb, mint a green 3.5".
2.5"-ben van black-em, sata II 160Gb, de még mindig hibátlan, 2009-es vásárlás. 
Viszont, ahogy látom, "mindenki" WD-t használ, legalábbis eddig Toshibáról és Seagateről nem érkezett vélemény. Azért még várok, hátha :) 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...