Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

nem működik rendesen


gatya

Kérdés

Sziasztok! Egy olyan probléma megoldásában szeretnék kérni segítséget, hogy... Hol is kezdjem... Talán először felsorolom mim van, hogy van összekötve, mit használok, milyen volt és most milyen.

- Alesis iO2 külső hangkártya, beépített 48V-os fantomtáppal, USB kimenet és XLR bemenet

- AT 2020 XLR-es kondenzátor mikrofon

- Alto Professional ZMX52 keverő XLR bemenettel

Két féle összekötést írok le: Először úgy használtam, hogy a mikrofon a keverőbe volt bedugva, onnan az AUX out left és right bemenetbe volt bedugva az a hagyományos jack végű kábel, minek a jack vége a hangkártyába volt bedugva, rajta egy 6.3 mm-es átalakítóval az insert-be. A hangkártyába a phones-ba be volt dugva a fejhallgató, ugyan úgy 6.3mm-es átalakítóval és a hangkártyából kimenő usb a gépbe be volt dugva. A gépen asio4all 2.13 driver volt, Mixcraft pro studio 7-et használtam, tök fasza volt minden. Ezelőtt 3 héttel még vettem fel cuccot, rákövetkező egy hétre átrendeztem kicsit a szobában a cuccok helyét, az összekötés nem változott, a hang viszont hihetetlenül halk lett, ráadásul visszhangos (visszhang volt azelőtt, mielőtt vettem a mikrofon köré szigetelést, de nagyon lightos volt, szigeteléssel szinte teljesen megszűnt).

A második: újra rakattam a gépet rendesen, kipróbáltam a régi összekötést, az eredmény ugyan az volt, bárhogy állítottam a hardver és hangban, nem lett jobb. Átdugtam a mikrofont a hangkártyába, a fejhallgató benne maradt, kipróbáltam, hogy a keverőt ugyan úgy jack-kel összekötve beledugtam a hangkártyába és anélkül is, az eredmény az lett, hogy rettentő sokat kell ráadni a gain-re a hangkártyán, hogy legyen normális hangszint, ezzel egyetemben olyan visszhangos, hogy a kutyaszarástól elkezdve a madárfingást is hallani, hozzáteszem, kipróbáltam úgy is mindent, hogy visszahelyeztem a régi helyére mindent, hátha valami zavarja a jelet. Kipróbáltam mind 2 verziót, az eredmény ugyan az. Azt is megpróbáltam, hogy újra felraktam a felvevő programot, 32-bittel is, 64-el, felraktam egy újabbat, de az eredmény ugyan az. Nem tudom mennyire érthető így, lehet kihagytam valamit, ha igen, akkor természetesen leírom, ha jön erre válasz. Kérlek segítsetek, hátha nem szartak be a cuccok! Előre is köszönöm! 

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

19 perccel ezelőtt írta gatya:

Mit értesz ezalatt? Az Direct fele, a 2 között középpen vagy az USB fele kellene elcsavarni?

Szívesen! :)

Ha Direct állásban van, akkor a bemenetet küldi a kimenetre, USB állásban pedig a gépről érkezőt küldi a kimenetre, ha valahol a kettő közt van akkor mindkettő megy a kimenetre, a gépről érkező kicsi késéssel érkezik, ilyenkor hallatszik visszhangosnak.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...