Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Mit vegyek


MateF

Kérdés

Sziasztok! 

Segítségeteket szeretném kérni egy rettenetesen idegesítő dologban. Vettem egy Audient ID22-t jókat írtak róla méne. Nincs semmi gond csak állandó audio dropoutok klikkek stb. Az előfok is halk, nincs on off ilyenek. Ezért inkább cserélném, de már nem tudok a tesztekre hagyatkozni. Remélem ti tudtok segíteni.

300k max lenne a műveletre de azért inkabb 2 körül. Mivel később bővíteném, fontos hogy lehessen kötni ra 8 csatornas elofokot. Legyen tiszta konvertere es eros a beepitett elofoka. Ket input eleg most akusztikus es enekre lesz hasznalva, WA87 miksivel foleg. USB2.0 jatszik csak (meg firewire de vegso esetben). RME UC-t neztem ebben az arban mas nem nagyon van. Windowson vagyok

Van ötletetek?

Köszi

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Sziasztok! Köszi az ötleteket, Arturiáról nem hallottam, az UAD pedig USB 3.0-ás és nem akarok miatta alaplapot cserélni (az enyém 2.0 hub). Most úgy néz ki marad az RME Fireface UC, kíváncsi vagyok mire megyek vele. Viszont ezt az Audient dolgot továbbra sem értem, kb az emberek felénél működik, másik felénél ugyanez mint nálam..

Link to comment
Share on other sites

Egy jó párszor lerágott csontban kérek én is pár tippet ötletet.. "Milyen hangkártyát vegyek?" Jelenleg egy Focusrite Saffire pro40 firewire interfészem van ami jelenleg eladó, amit a sok ki-bejárat és a routolhatósága miatt választottam. Akinek van vagy volt ebből a sorozatból az bizonyára szembesült vele, hogy nem a legjobb konverterekkel rendelkezik és elég zajos műveleti erősítők dolgoznak benne "konstans ssszzzz.... szépen halkan" valamint a monitor kimenetének a szabályozása is digitálisan történik ami szintén nem a leg szerencsésebb megoldás. A régi Digdesign002Rack-em ezerszer jobb konverterekkel és analog résszel rendelkezett, de már újabb rendszerekhez nem nagyon található hozzá driver, mivel nem fiatal eszköz. Bizonyos szituációkban, kompromisszumokkal ezekkel a minőségbéli problémákkal együtt lehet élni, de minimálabb és kifinomultabb dolgokat csinálok jelenleg ahol nagyon számít a minőség. Rengeteg új termék van a piacon, köztük neves gyártóktól is... viszont legtöbb esetben sem firewire, sem pedig usb2.0 alatt nem működnek.. Tehát az ember rá kényszerül, hogy lecserélje a bevált, megszokott számítógépét.. Természetesen gépet nem akarok venni ebből az apropóból.. Jelenleg egy régebbi iMac-et használok El Capitan-al. Sokféle alternatíva eszembe jutott, pl.. az a kompromisszum, hogy venni egy Apogee duet2-es hangkártyát és akkor lesz 2be-2kijáratom ami jelen esetben elég, de ha véletlen több kell akkor megint marad a fejvakarászás. A másik ötletem az, hogy olyan outboardot veszek aminek van eleve digitális kijárata adat vagy spdif az meg oldaná e az A/D konvertálási problémát. Szemezgetek egy ideje az UA 4-710D-vel, mivel előfoknak alapból gondolkozom egy ilyenen. Viszont ha meg marad a hangban a focusrite "olcsó" minősége.. akkor megint csak veszett fejsze nyele. 

Link to comment
Share on other sites

Ha használtban is gondolkozol, első szériás Apollót (firewire) szerintem találsz 4-710 d árában. Mindkettőt használok. Az Apollóra nem lesz panasz semmilyen tekintetben, de a 4-710 nek jobb az előerősítője, vagy legalább is én jobban szeretem, unison ide vagy oda.

Link to comment
Share on other sites

Ekkor: 6/19/2017 at 16:56 írta Csuzlee:

Kis UAD Apollok nem jönnek szóba? Árban belefér, a legjobb az előfoka és van optikai bement a későbbi bővítésre. Az pluginekről, realtime monitoringról nem is beszélve.

Szuper jó az Apollo Twin, én is használom. De az árhoz hozzá kell számolni 100-300 eurókkal azt a minimum 10-20 plugint is, amik nélkül nem használható.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...