Ugrás a tartalomhoz

Hangkártyákról általánosságban (Hibakeresésre NE ide írjatok!)

• Please log in to reply
119 válasz érkezett erre a témára

#101 István Gáspár

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 2 hozzászólás

Elküldve: 16 december 2011 - 11:35

Uraim! Egy nagyon amatőr kérdésem lenne : EMU 0404 PCI zajosabb, és torzabb, mint az alaplapi hangkártyám. A patchmix -6nál jár és már elég rendesen csúnyulnak a mélyek. Az egyik csatornában gyakorlatilag hallom az egeret (mozgás közben) és egy mély zajt (nem búgást). Tudok ezzel bármit kezdeni?
Win7-64-et használok, legújabb driverrel (már amennyire ezt újnak mondhatjuk :D),egy hifi erősítőbe megy az emu és az alaplapi hangkártya is, ugyan olyan (nem túl jó) kábelekkel, ugyanabban az elosztóban vannak, az erősítő nem földelt. Elméletileg ha kábel/földelés baj lenne, az alaplapi kártyának is ezt kellene csinálnia nem?
Köszi a válaszokat előre is!.

#102 Kit Ramsey

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 4 hozzászólás

Elküldve: 17 december 2011 - 08:25

Üzenet megtekintéseIdézés: grema - Dátum: 12 december 2011 - 01:22

Könnyen előfordulhat, hogy a zaj a szintidből jön, esetleg földhurkos a rendszered otthon. Más ötletem most nincs hirtelen. A hangkari alapból nem hiszem hogy nagyon zajos lenne.

köszi.

#103 Kit Ramsey

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 4 hozzászólás

Elküldve: 31 december 2011 - 12:48

sziasztok,

az apogee duet 2 hangkarit dj-zésre nem lehet használni? keverővel....

köszi

#104 grema

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 29 hozzászólás

Elküldve: 02 január 2012 - 04:37

Üzenet megtekintéseIdézés: Kit Ramsey - Dátum: 31 december 2011 - 12:48

sziasztok,

az apogee duet 2 hangkarit dj-zésre nem lehet használni? keverővel....

köszi

De lehet. Bedugod a keverőbe, és futtatsz a gépen valami djszoftvert.
Az, hogy senki nem ért meg, nem azt jelenti, hogy művész vagy...

#105 Patrik Bozsik

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 7 hozzászólás

Elküldve: 04 január 2012 - 01:53

Kb. 2 és fél hónapos kálváriám végső megoldását szeretném átadni okulásul. A hangkártya Presonus Firestudio Mobile Firewire csatolású külső eszköz, ami eddig tökéletesen működött 2 éven keresztül, Windows 7 64bit operációs rendszerrel. A probléma kb. akkortól kezdődött, amikor a gépembe az amúgy kicsit zajosodó tápegységet és procihűtőt kicseréltem. A firewire kapcsolat "instabillá" vált, még egy wav lejátszásánál is bereccsent a kártya, holott a buffer méret is általában 512-re volt állítva. Először a presonus haldoklására gondoltam, de miután a régi gépemet újra összeraktam és egy Xp-n 64 buffer méret mellett is kibírt mindenféle kínzást nyikkanás nélkül, ez kilőve. Innen elindult a kapadozásom. A teljesség igénye nélkül, googlizás/fórumok olvasása, Firewire legacy driver átállás stb. próba, firewire/tápkábelek/elosztók csere, Bios beállítás, Windows IRQ kiosztás, energiagazdálkodás beállítások, Windows újrahúz (xp, win 7 32 bit próba), pci kártyák cserélgetése, pci firewire csatoló pcix-re csere, memória egyenként kivevés bootolás, tápegység régit vissza+csak a rendszer vinyó fut. Egy idő után észrevettem, hogy a kártya asiodrivere is safe1 üzemmódra áll át, tehát ő is érzékeli a stabilitás hiányát. Majd az is szemet szúrt, hogy az asio-nál a 256 buffer méret alatti értékek kapásból nem is jelennek meg a kezelőszoftver felületén. Na erre újabb googlizásra kidobta a presonus weboldalának "tudástár" leírását a "Windows Vista/7 energiagazdálkodás beállítás a Studio One szoftver számára" leírást amihez a cég csatolt egy gyorssegély zip fájlt, ami kitömörítve beállítja a Windows ezen paramétereit. Nem tudom azóta sem, hogy melyik paraméter volt konkrétan felelős, de ennek hatására a tünetek elmúltak és a kártya hibátlanul hadra fogható multikultúrális belsőinstrumentes ramszaggató project-el is. Ha valakinek mélyebbre hatoló ötlete van, hogy pontosan mi foghatta meg és zavarta össze a gép firewire kommunikációját (rendszer, bios stb. beállítás) azt szívesen veszem, mert azért megnyugtatóbb lenne a számomra is a későbbiekre nézve, ennek a hibajelenségnek a konkrét kiváltóoka.

#106 gonzi

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 2 hozzászólás

Elküldve: 03 február 2012 - 11:43

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem (ebből látszik is hogy nem értek hozzá), hogy egy számítógépen kizárólag számítógépes szoftverrel elkészített zenének, amit a számítógépen mixelek össze, és kiírom lemezre, a hangminősége függ-e gépben lévő hangkártyától? Jól gondolom-e hogy nem?

#107 A/D

Administrator

• Administrators
  • 631 hozzászólás
  • Lakhely:Péterfy S. u. 9. Budapest Hungary

Elküldve: 04 február 2012 - 12:44

Üzenet megtekintéseIdézés: gonzi - Dátum: 03 február 2012 - 11:43

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem (ebből látszik is hogy nem értek hozzá), hogy egy számítógépen kizárólag számítógépes szoftverrel elkészített zenének, amit a számítógépen mixelek össze, és kiírom lemezre, a hangminősége függ-e gépben lévő hangkártyától? Jól gondolom-e hogy nem?
nem függ.
Head of Sales | Apple Certified Logic Trainer | Apple Certified Support Professional
HIT SPACE | Sound . Spirit . Science

#108 pavella

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 3 hozzászólás

Elküldve: 04 február 2012 - 06:01

Sziasztok,
Egy focusrite pro 14 hangkártya boldog tulajdonosa lettem a minap :)
Sohasem foglalkoztam még otthoni felvételkészítéssel, tehát teljesen láma vagyok ezen a téren.
Sajnos nem tudok megküzdeni a latency problémával.
Szoftver: Ambleton live lite 8
Hardver 15-ös iMac 12 giga rammal (tehát biztos nem itt van a bibi)

Gyári beállításon (buffer size 512) óriási a késés, ha minimálisra veszem (Buffer size 14), recseg a felvétel.
Kettő között próbáltam 64-et, 128-at, 256. ott de mindenhol késik, sőt ha rányitok egy amplitube vst plugint még nagyobb lesz a gond :(

Tud valaki segíteni a helyes beállításokkal, egy ilyen kezdőnek? :)

Köszönöm.

#109 Sheever

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 111 hozzászólás

Elküldve: 04 február 2012 - 08:46

AD megmondja

#110 pavella

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 3 hozzászólás

Elküldve: 04 február 2012 - 09:41

nagyon várom, köszönöm!

Szerkesztve pavella által: 04 február 2012 - 09:41

#111 gonzi

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 2 hozzászólás

Elküldve: 05 február 2012 - 12:09

Köszönöm a gyors választ.

#112 pavella

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 3 hozzászólás

Elküldve: 06 február 2012 - 08:35

Az előző kérdésem talán megoldódott. Mivel output-ra az iMac beépített hangkártyája volt beállítva, ezért okozott problémát a késés. A Külső hangkártya output-jába kötve a hangfalakat, késés már egyáltalán nem tapasztalható.

Viszont újabb probléma merült fel: Most ha elindítok egy iTunes-t pl. akkor ugyan a jel átmegy a külső hangkártyán de nagyon doboz módon szól. A kártyához kapott saffire mixcontrol programon nem találok semmi output-ra vonatkozó EQ beállítást.
Erre van valami megoldás?
Köszönöm.

#113 GyuriKakas

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 15 hozzászólás

Elküldve: 06 február 2012 - 10:05

MINDENKINEK!!!

A Roland Octa-Capture nagyon jó!!! Nagyon!!! Próbáljátok ki!

Ez nem reklám,egyszerűen csak segíteni akarok a friss USB hangkártya vásárlás előtt állóknak!

Kipróbáltam a Zoom-24-et a Focusrite 18i6-ot, a Tascam 600-ast, de mindegyik színezte a hangot. Szóval egyszerűen nem az jött ki belőle, ami bement!
Arról nem is beszélve, hogy mindegyik hangkártya rendkívül zajos! A Roland nem! És egy muslicafing különbséggel ugyan, de pontosan azt hallom kijönni, ami bemegy.
Nem akarok most a technikai részletekkel senkit untatni, hisz ezeket mindenki megnézheti a gyártók weboldalain. Úgyis mindegyik hazudik! Olvassátok el.
Egyszerűen csak tudni akartam, hogy melyik a legjobb hangminőségű! Bár egy kicsit vérzik a szívem a Zoom-24 rengeteg funkciójáért, de a hangja pocsék.
A Zoom-24 borzalmasan zajos, és annyira szétveri az eredeti hangképet, hogy hangtechnikus legyen a talpán, aki visszaekuzza!
A Focusrite 18i6 már lényegesen jobb volt, de egyáltalán nem mondható zajtalannak, és a színezés ott is jelentős volt.
Lényeges minőségi ugrás, a Tascam 600-as nál volt, ami specifikációk szerint jobb mint a 800-as. Szép színezetlen hang, de még mindig van egy pici zaj.
És leborulok a Jóisten előtt! Végre megkaptam azt, amit el akartam érni! Tökéletesen zajmentes hang, és ahogy már írtam, egy muslicafing mennyiségű hangelszíneződés.
Bocsánat a kicsit rövid tesztért, de ez a lényeg amit írtam. A franc enné meg a gyártókat, hogy mindig hazudnak!
Segítségnek szántam ezt a kis irományt annak, aki most akar venni hangkártyát, és tutira a legjobbat akarja!

(Roland Octa-Capture is the BEST!)

#114 Crocus

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 5 hozzászólás

Elküldve: 15 február 2012 - 12:02

Traktor külső hangkárytával tud valaki segiteni? (Audio 8 DJ)

#115 Loop

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 20 hozzászólás

Elküldve: 18 február 2012 - 08:19

Leírom nektek megdöbentő élményem az új hangkártyámról.
Több hangkártyám is volt 200-300 ezres kategóriában. Az első 24 órában mindig kijött az új kártyámon valami idegesítő hiba. pl: Driver probléma (Egy szűz rendszeren) gányul összerakott termék (még haza se vittem és már rossz volt) Vagy csak egyszerűen borzalmasan szólt és volt elég kemény alapzaja is….
Azért nem írok pontos tipust mert senki cuccát nem szeretném lehordani.

Hosszas levelezés A/D-vel leírtam mire van szükségem elpanaszoltam problémáim és rámutattot az Apogee-ra. Sok sok gondolkodás után úgy döntöttem belevágok és összekapom rá a lóvét. Vásárlás után hazafelé jövet végig az volt bennem mivan ha megint vettem egy olyan kártyát ami nem azt a szintet hozza amit elvártam… mindezt 3x drágábban…

Kicsomagolás, instal és teszt.

Mi fogadott?
- Egyszerű letisztult kezelőfelület.
- Zajmentes kristálytiszta hangzás (A Genelec saját alapjazát hallom immáron csak ami nagyon kicsi…)
- Stabil működés

Kell hogy többet tudjon egy hangkártya :) ?

Egyedül egy hátrányt tudok mondani hogy csak Mac-alatt működik…..
i love Progressive :)

#116 leslie

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 35 hozzászólás

Elküldve: 20 február 2012 - 10:00

" Your audio PC:
For an audio PC (with little ASIO latency) you have to do some adjustments,
because Core i7, i5, i3 PCs can have ASIO clicks even with little CPU usage
and 25ms latency. At least you should deactivate the following settings
in you PC BIOS
  • Intel EIST
  • Intel C State
  • C1E Support
  • Overspeed Protection
  • Hyperthreading
  • Execute Bit Support
  • Set Limit CPUID MaxVal to 3 (maybe not so important)
  • Intel Virtual Tech
  • Intel VT-d Tech
In addition the energy save settings of your operating system should be set to maximum."

Nos ezeket beállítottam, és telepíthettem is a windows7-et újra :)
Az oprendszerem egy RevoDrive (kártyás SSD) n van, mi lőhette ki a bootszektorából a kártya drivert?
Én a Execute Bit Support -ra gondolok de nem merem újra átállítani

Szerkesztve leslie által: 20 február 2012 - 10:07

#117 Főr Gábor

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 22 hozzászólás

Elküldve: 20 február 2012 - 12:44

Focusrite saffire pro 10-nél milyen szerepe van a hálózati tápnak? = miben jelent különbséget ha táp nélkül használom csak firewire csatlakozással?

#118 Főr Gábor

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 22 hozzászólás

Elküldve: 20 február 2012 - 02:33

Bocs a kérdésért (MANUAL.Pdf) :D

#119 leslie

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 35 hozzászólás

Elküldve: 21 február 2012 - 08:10

Üzenet megtekintéseIdézés: leslie - Dátum: 20 február 2012 - 10:00

" Your audio PC:
For an audio PC (with little ASIO latency) you have to do some adjustments,
because Core i7, i5, i3 PCs can have ASIO clicks even with little CPU usage

Na sikerült! a core i7 proci csinálja a asio clicks -et a proci freki rángatásával
Az EIST és a Turbo mod kikapcsolásával (EFI Bios ban) megszünt a szoftver VSTi hanszereknél a kattanás
Remélem valaki értékeli:)
Alaplap: ASUS p8p67 extreme
Proci: Intel i7 2600
Ram: 16Gb
Win7 64bit

#120 Agogo

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 1 hozzászólás

Elküldve: 22 március 2012 - 09:44

Sziasztok!
Opció ma FW hangkártyát Thunderbolton keresztül használni, vagy mindenképp FW bejárat köll?
Egyébként FW800-as bejáraton simán megy a FW400-as Focusrite hangkártya?

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 regisztrált tag, 1 vendég, 0 anonim felhasználó