Jump to content
Ménemszól.hu

Novembertől windows kompatibilitàs az Apogee-nál


Főr Gábor

Recommended Posts

  • Válaszok száma 80
  • Created
  • Last Reply

Eleve onnan indul, hogy mondjuk finoman fogalmazva az Avid Duet drivere nem túl acélos.Cubase alatt általába 26 msec roundtrip latency, aztán meggondolja magát és néha random lemegy 6msec re(amit amúgy a régebben általam használt, "kommersz gagyi"-'me occsóbb?- Roland Quad Capture betonstabilan tudott-UAD live módhoz is automatikusan alkalmazkodott).Talán észre kellene venni, hogy ők már nemcsak a felhasználóik, de önmaguk ellenségei kezdenek lenni:mire megyek a példásan épített analóg architektúrájával ha marketing alapján állítólag haladóbb zenei célú felhasználásra tervezik, miközbe a kommerszebb társai már alapvetések szintjén(stabil driverek) elhúztak mellette?Az Apogee/Avid mintha a belépő cuccait driverek szintjén fogná vissza azért, hogy lépjek tovább a drágább termékeik irányába, hátha azokat már kevesebb kompromisszum árán tudom használni?(mikor az emberfia jóhiszeműen abban az álomban ringatja magát, hogy evidens, hogy egy professzionális gyártó teljes értékűen kidolgozott terméket hoz forgalomba!)Eddigiek alapján náluk is tombol a MAC-szindróma(azt gondolják, hogy mindig mindenki bármi áron vevőjük lesz/marad).Egyébként ahogy néztem 96 Khz ig lesz támogatás, mondjuk nem ártana egy kornak megfelelő, stabil driverrel előrukkolniuk.....

Link to comment
Share on other sites

Ekkor: 10/14/2017 at 10:41 írta Főr Gábor:

Szerintem a mac-ek ára irreálisan magas (mondjuk régen sem volt olcsó), és egyre többen váltanak át-, vissza windowsra. Eladni meg hát azért kell...
Egyébként személy szerint nekem tetszik a dolog mint mac használó.

Ez mindig "kiveri a biztosítékot". Melyik Mac? Ha egy új 27"-es iMacnek megfelelő komponensekből megpróbálsz egy hasonló árú PC-t összerakni, nem lesz olcsóbb.

http://appleblog.blog.hu/2016/01/27/mennyire_draga_az_imac#disqus_thread

Máshogy nézve: a teljes ár két százalékát megspórolva megkapod ugyan pont ezt a teljesítményt, de cserébe egy darab jogtiszta szoftvered nem lesz és az egész rendszer egy zúgó, otromba, ronda doboz lesz a szoba közepén, hiszen a fenti példákban a legolcsóbb alkatrészek közt guberáltunk.

Továbbá:

http://index.hu/tech/2016/10/21/ibm_hosszu_tavon_olcsobb_a_mac/

http://www.origo.hu/techbazis/20161021-az-ibm-szerint-jobban-megeri-a-mac-mint-a-pc.html

http://imagazin.hu/ibm-olcsobb-a-mac-mint-a-pc/

Valószínűleg nem értenek hozzá! :)

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

40 perccel ezelőtt írta AudioWorks Hangtechnika:

Bedőltél a marketingnek?! :wacko:

Nem.

1. Saját tapasztalat. 6 évig dolgoztam egy iMac-kel, stabilabban, megbízhatóbban működött, mint a korábbi - nem a leggagyibb alkatrészekből összerakott - PC-im bármelyike.  (4 mag, 32GB RAM). Napi szinten dolgozom Mackel és WinPC-vel is. Nem hallomásokból alakítom ki a véleményemet.

2. Most vettem egy új iMacet. (A régi tovább szolgál az építész lányomnál otthon. Gyorsabban renderel, mint a munkahelyén a - szintén 4 magos - PC-k.) Ha ugyanazon komponensekből össze szeretnék állítani egy hasonló kaliberű PC-t, gyakorlatilag ugyanannyiba kerülne. (Ha pedig "brand" gépet vennék, többe!)

3. Az IBM azért nem az a cég, amelyik rászorul arra, hogy az Apple-nek marketingeljen.

4. https://www.jamf.com/blog/total-cost-of-ownership-mac-versus-pc-in-the-enterprise/

 

Link to comment
Share on other sites

16 perccel ezelőtt írta AudioWorks Hangtechnika:

Bedőltél a marketingnek?! :wacko:

Nem annyira marketing az, inkabb csak tenyleg nagyon fos a win10. Az egesz okfejtes pontosan azon alapul, hogy maga a gep hiaba kerul 2-3x annyiba, a gep hasznalati ideje alatt az uzembentartas, karbantartas, troubleshoot-ing, stb elviszi a kulonbozetet. Es ez mondjuk eleg konnyen belathato. Persze a microsoft (ezesetben ipari) kemkedese sem igazan jo dolog.

Es itt meg azt is hozzateszem, hogy nyilvan az ibm irodaiban kb klasszikus irodai programcsomag fut, azok meg atomstabilak Mac-en mindenkeppen, es elvileg win alatt is.

Komolyabb alkalmazasok, meg kielezettebb hardware szituaciokban a mac sem sokkal stabilabb. Hasznaltam mar eleg sokszor mac-et (vagy 10 kulonbozot, egyik sem az enyem volt), ezek kozul osszesen egyet (603 ppc allomas mpeg koderkartyakkal) nem lattam soha a fagyni. Az osszes tobbit igen.

De az IBM-es cikk nem egeszen errol szol. Es a win10 a melohelyen az oruletbe kerget, itthon meg csak amulok, hogy mi mindenhez van pofaja, meg olyan ritkan inditom el, amennyire lehet...

Es mindentol fuggetlenul az apogee nagyon jol teszi, ami tesz. A szamitogep-specifikus KULSO bovitmenyeknek annyi racionalis alapja van, mint az otodik kereknek... :)

Link to comment
Share on other sites

4 perccel ezelőtt írta Bendi:

...

A 2-es pont nem igaz, kiveve, hogy vettel egy iMac-et, azt elhiszem... :)

De a "jol osszeszerelt" PC kb fele annyiba van azonos teljesitmeny mellett. Ez mindig is kb igy volt. Kockazatosabb, de vegulis belenyulhatsz a tutiba jellegu PC build-ek meg kb 1/3... na en azt az 1/6-ot nem kockaztatnam. Ez laptopok eseteben is majdnem igaz. Ott egy kicsit tobb, mint a fele, de nem veszesen, es ott mondjuk a kijelzo-minoseggel, meg az egzotikus anyagokkal (meg a csatlakozok hianyaval :P ) vegulis lehet ervelni.

Link to comment
Share on other sites

33 perccel ezelőtt írta DutchFlowers:

A 2-es pont nem igaz, kiveve, hogy vettel egy iMac-et, azt elhiszem... :)

De a "jol osszeszerelt" PC kb fele annyiba van azonos teljesitmeny mellett. Ez mindig is kb igy volt. Kockazatosabb, de vegulis belenyulhatsz a tutiba jellegu PC build-ek meg kb 1/3... na en azt az 1/6-ot nem kockaztatnam. Ez laptopok eseteben is majdnem igaz. Ott egy kicsit tobb, mint a fele, de nem veszesen, es ott mondjuk a kijelzo-minoseggel, meg az egzotikus anyagokkal (meg a csatlakozok hianyaval :P ) vegulis lehet ervelni.

Rakj össze egy PC-t a következő komponensekből:

i7-7700k 100.000,-
AMD-580 8 GB 120.000,-
Alaplap: 40.000,-
1 TB SSD 90.000,-
40GB RAM 130.000,-
szép és csöndes táp+ház 20.000,-
Bluetooth egér plusz bill - nem a 999 Ft-os kínai csoda, hanem valami MS vagy ilyesmi 20.000,-

Idáig 520.000,-


5K monitor - 300.000,- - 500.000,-

Ha belövöd a közepére, 400.000,-

Akkor ez eddig 920.000,- És ez egy "otthon, sufniban összerakott" PC, igaz, normálisabb alkatrészekből.

Ja, és jogtiszta Windows. 50.000,-

Csak úgy saccra, erősen kerekítve 950.000-1.000.000 körül van egy fenti konfig közepesen jó alkatrészekből: tehát nem a leggagyibb Asrock alaplap... stb.

Na és utána érdemes megnézni, hogy mire jön ki ugyanez HP-ben, Dell-ben...

http://www.bestproducts.com/tech/electronics/g618/all-in-one-desktop-computers/

Végül ezt javítsd fel az adottra:

https://www.apple.com/hu/shop/buy-mac/imac/27-inch

Link to comment
Share on other sites

Még egy kis adalék:

Megfeleő szűréssel - 256 SSD, 8GB RAM, Windows 10 Pro:

https://www.notebook.hu/notebook?FilterModel=1&q=&FilterModelsubcategories_127[]=133&FilterModelsubcategories_127[]=135&FilterModelsubcategories_127[]=136&FilterModelPrices_127=%240+-+%241000000&pricefrom-filter=0+Ft&priceto-filter=1000000+Ft&FilterModelos127[]=2113&FilterModelmemory127[]=483&FilterModelmerevlemez127[]=800

A legolcsóbb 300.000 Ft. Akkor milyen fele,harmada árról beszélünk? Kicsit jó lenne utánanézni a tényeknek, mielőtt az ember állít valamit.

 

Link to comment
Share on other sites

2 órája írta Bendi:

....

Szoval a desktop osszehasonlitod a retina display-re alapul, de vegulis az iMac-nek az az igazi selling point-ja. Viszont valamiert csendes hazat igenyeltel, holott az iMac meghajtva nem csendes. Azonkivul 40k-ert jol bovitheto alaplapot kapsz, ami az iMac-re nem all. Szoval, igen a display. :)

A laptop hasonlitodban meg a thunderbolt viszi el az arat... mivel laptopokban az elegge uj dolog pc szinten, a thunderbolt csatolos laptopok kb duplaja az azonos teljesitmenyu thunderboltot nelkulozo laposok aranak.

Szerk.: es nyilvan ha desktop pc-t epitenek, nem a sok-K monitorra hajtanek, hanem mondjuk 2-3 olcso (mondjuk fullHD) monitorban gondolkodnek, sokkal konnyebben hasznalhato pixel-estate.

Azonkivul valamiert 1TB SSD-t varsz az 1TB fusion drive elleneben...

meg ilyen aprosagok...

Link to comment
Share on other sites

1TB SSD-vel még mindig "tűréshatáron belül" van az iMac és a PC. Én úgy számoltam. Továbbá azt se felejtsük el, hogy az iMacben az SSD nagyjából 4-szer olyan gyors, mint mondjuk egy Samsung 850EVO. 2GB/s az olvasási, 1,8 GB/sec az írási sebessége. (Gigabyte, nem gigabit!!)

Semmiképpen nem jön ki a 2-3-szoros ár. Nagyjából 10% az eltérés. És akkor azt még nem is számoltuk, hogy PC komponenseket mindenféle trükközéssel lehet "ócsítani", ez Maceknél már kicsit macerásabb. Ha összevetjük az USAbeli árakat, még tovább szűkül az "árrés".

Másrészt - hidd el - egy 5K monitor és egy sima 27"-os Thunderbolt display között - negyedakkora felbontás - ordít a különbség. Nem 2 méterről, hanem amikor előtte ülsz, dolgozol. 

Harmadrészt - nem volt szó semmiféle bővíthetőségről, pusztán a "két-háromszoros" árról. Olcsó "poéne", de egy külső THB házzal úgy bővíted az iMacet, ahogy akarod. 40Gb/s-es sebességgel. Nem elég?

Ja, ennél nincs THB, tehát nem az "drágítja".

LENOVO THINKPAD L570 (20J80028HV) FEKETE

https://www.notebook.hu/lenovo-thinkpad-l570-notebook-20j80028hv

Egyébként a kiinduló gondolat az volt, hogy túlárazott a Mac, erre hoztam fel a példákat, hogy nem. Mert hogy ez állandóan visszatérő mantra, aminek alapvetően - utánajárva a dolgoknak - semmi valóságalapjuk nincs, csak jól hangzik. Pont, mint hogy túlárazott az iPhone. Ja. A Samsung Galaxy S8 az nem. Meg a Google pixel sem. Értem. :) 

 

Link to comment
Share on other sites

Csak mert nagyon elkanyarodtunk az eredeti témától, zárógondolatként egy utolsó "összefoglalás":

A Mac valóban túlárazott, de semmiképpen nem fedi a valóságot az a kijelentés, hogy ugyanazt PC-ben megkapod feléért, harmadáért. Nagyjából ugyanannyit kell fizetni "PC-ben" is, az árhoz képest elhanyaglható a különbség. (Brand PC esetén meg talán még többet is!) DE!

- A Macnél nincs az, hogy "egymásra mutogatnak a hw-gyártók probléma esetén, esetleg a szoftver gyártókkal együtt", mert "egy cég". (Legalább is az op.rendszer és a hw mindenképpen.)

- Ilyen alapon az Audi,BMW,Mercedes, Rolls, Bentley ... is (rettenetesen!!) túlárazott (igen, az, sőt...) mert hogy egy fullos Suzuki Vitarában 8 misiért mindent megkapsz, amit amazok 3, 4, 10-szeres áron adnak (full elektronika, digit auto klíma, bőr, hódprém, csili-vili-LED-turbó.... minden, mi szem-szájnak ingere... a megbízhatósága pedig kimagasló! Veri a "prémium-márkákat". :D)  (Mit is jelent az, hogy mindent? Na ugye!!) (Csak az emblémát nem...):) (Egy fullos Mazda 6-osnál meg 11 misi, amit az Audi 23-ért nyújt... Ki a fene vesz mégis Audit? Na ugye! Mondjuk ez megint messzire vezet, de hagyjuk! ;)  )

- Nekem - ezt már többször írtam - semmi gondom nincs semmilyen "ökoszisztémával", napi szinten Windows, Linux és MacOS a "munkakörnyezetem". Pontosan ezért az a határozott véleményem, hogy nekem jelen választéklistából a MacOS-iMac az "üdvözítő". Ha kénytelen lennék egyet kiválasztani, ezt választanám. De - szerencsére - nem kell választani, mert vannak dolgok, amire a Windows alkalmas (csak arra van bizonyos szoftver), van, amire a Linux - Oracle adatbázisok, web szerverek -, és van, amire a MacOS. (Ja, és persze az is nyom a latban, hogy a MacOS tulajdonképpen egy BSD, és akkor eljutottunk a másik igaztalan mantrához: nagyon zárt. Klasszikusokat idézve: lóf@szt mama. A root jogosultsággal a MacOS-ben azt csinálsz - gyakorlatilag -, amit akarsz. Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy iOS-re - és MacOS-re is, de az korábban is így volt - az XCode 8 - vagyis tavaly - óta ingyenes fejlesztői accounttal úgy írhatsz appot, hogy a saját iOS (és MacOS) hw. eszközödön futtathatod. Az XCode ingyenes. )

Link to comment
Share on other sites

13 órája írta GMTboi:

Saját felhasználói tapasztalatom alapján a Duet 2 naponta többször is leakadhatott egész napos munka során, több mac-kel próbáltam, hasonló hibát produkált a driver mindkét Duet 2-nél. Lehet, hogy a Live 8 miatt, az már nem támogatott, de a Reaper-el is jelentkezett a gond. Koncerten kibírt 1-2 órát probléma nélkül. A Babyface és Apogee One (2) érezhetöen kevesebb drop-outot produkált hasonló használat mellett. Kb nullát.

Nálam hibátlanul megy mind Mac mind ios alatt, semmilyen drop out nem volt soha. Atomstabilak és atom minőségben szólnak.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Create New...