Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Dob audio hangsáv -MIDI eseménnyé


PropaneB

Kérdés

Sziasztok!
Ki mit használ dobminták MIDI-n keresztül történő hangminta cseréhez?

Korábban én egy tök jó, ingyenes VST plugint használtam, ami több sávon, valós időben képes azonnal MIDI eseménnyé alakítani az adott dobsáv mintáit

https://www.kvraudio.com/product/ktdrumtrigger_by_smart_electronix

Sajnos ez csak windows alatt működik, illetve a nem intel processzoros PowerMac-kel.

Próbáltam a widisoft audio to MIDI plugin-jét, de a próbaverzióval nem működött rendesen, így nem tudom használható-e igazán.

Most kiexportálom a sávot a melodyne-be, ami képes midi jellé alakítani, ezzel csupán annyi a gond, hogy visszarakva a projectbe, szétcsúszik az eredeti leütésekehez képest, ezért igazítani kell. (Egyébként jól veszi a mintát- miután rendesen kiszűrtem és kapuztam az eredeti sávot :-) )

Most olyannal próbálkozom, hogy az adott sáv hangját kivezetem a D/A konverter egyik dedikált kimenetén és meghajtom vele a használaton kívüli Alesis D4-et. Nem tudom mit fog csinálni, ha jó a jel, akkor működnie kell.... :-)

Mégis úgy gondolom, jó lenne egy működő plugin!

 

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Nnna...

Persze a Google örök barátom, meg minden, de ez egy szakmai fórum (lenne), ahol a "fotelhuszárkodás" mellett talán születik néhány érdemi hozzászólás is, de úgy tapasztalom egy ideje itt már csak elvétve.

Az nagyon dicséretes, hogy beírjátok, hogy ezt már ez, meg az megoldja könnyen, de itt el is akadt a beszélgetés, érdemi válasz nem érkezik.

Amikor megszületik egy-egy kérdés, (pláne, amit még nem rágtunk, rágtatok ezerszer szanaszét...) akkor az azért is születik, mert másoknak is megoldást-választ jelenthet egy problémára.

Nem mindenki naprakész ugyanis.

És akkor a lényeg:

- A Pro Tools HD-10-hez kell venni egy "Sound Replacer" plugint, mivel nem, része az alap programnak. (Technikai és anyagi okok miatt nincs lehetőségem PT11-12HD-t használni, mert le kellene cserélnem a komplett hardware parkot, ami ugye nem két fillér..most ide kellene beírni, hogy ha a PT11-12-ben alapból benne van...)

- Cubase 6.5 32bit-e verziótól-től felfele : Audio rész kijelöl, a sample editorban, az edit hitpoint, Treshold beállítása után ugyanitt a Create MIDI Notes azonnal MIDI sávvá, abban eseményekké alakítja a wav-ot.

Ehhez a MIDI sávhoz már hozzárendelhetünk bármilyen belső, vagy külső hangszert.

Link to comment
Share on other sites

1 órával ezelőtt írta PropaneB:

- Cubase 6.5 32bit-e verziótól-től felfele : Audio rész kijelöl, a sample editorban, az edit hitpoint, Treshold beállítása után ugyanitt a Create MIDI Notes azonnal MIDI sávvá, abban eseményekké alakítja a wav-ot.

Emlékeim szerint abban még nagyon pontatlan a tranziens detektor. Nekem úgy rémlik, hogy a C7-ben vagy a C8 ban lett használható, de ki kell próbálni. Hamar kiderül, hogy fázispontos-e.
Más hangszerre sajnos még most sem működik. Nem a MIDI átírásra gondolok persze, mert arról nem is álmodok egyelőre, hanem a tranziens detektálás.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...