Jump to content
Ménemszól.hu

Kérdés

Létrehozva (szerkesztve)

Sziasztok!állandóan hangkártya problémám van mostanában!most vettem egy emu 1616m pci hangkarit...1212 volt nagyon szerettem...gondoltam visszatérek a pci megoldáshoz ....bekapcsolom a microdock-ot és minden led ég,kell 10 perc mire kialszik és addig a patchmix se tud felállni.mi lehet a gond?utána tökéletesen működik!

Szerkesztette papper

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0
1 órával ezelőtt írta papper:

Sziasztok!állandóan hangkártya problémám van mostanában!most vettem egy emu 1616m pci hangkarit...1212 volt nagyon szerettem...gondoltam visszatérek a pci megoldáshoz ....bekapcsolom a microdock-ot és minden led ég,kell 10 perc mire kialszik és addig a patchmix se tud felállni.mi lehet a gond?utána tökéletesen működik!

Szia!

Húzd le a dock-ot és nézd meg, úgy mi a jelenség.

Ethernet kábel a gyári vagy mezei UTP kábel?
Azt is megpróbálhatod, hogy átrakod a PCI kártyát egy másik SLOT_ba.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Lehúzom a dokkot ugyan az...a patchmixben pirosan van minden ami a dokkon van,a lejátszás működik a gépen ,csak hang nincs mivel a dokk világít magának,majd mikor elalszanak a ledek akkor a patchmixben is helyre áll minden,van hang .minden kábel gyári.ha a bekapcsolón kattintok egy párat van,hogy abba hagyja a dilizést,valami fizikális probléma lehet.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
19 perccel ezelőtt írta papper:

Lehúzom a dokkot ugyan az...a patchmixben pirosan van minden ami a dokkon van,a lejátszás működik a gépen ,csak hang nincs mivel a dokk világít magának,majd mikor elalszanak a ledek akkor a patchmixben is helyre áll minden,van hang .minden kábel gyári.ha a bekapcsolón kattintok egy párat van,hogy abba hagyja a dilizést,valami fizikális probléma lehet.

Nem feltétlenül fizikai a baj. Milyen oprendszert használsz? Mikor telepítetted? Ez a világítósdi emlékeim szerint (1820m kártyám volt) úgy zajlik, hogy windows logó bejön, egyszer csak minden LED felvillan a dock-on, és pár mp-n belül el is alszik üzemszerűen.
Nálad ha jól értem ez nem pár másodperc, hanem lényegesen több idő. Amikor a LED-ek felvillannak, akkor kezdi a windows tölteni a hangkártya driverét illetve a patchmixet. Amikor már az asztalt látod, akkor már a végére ér (normális esetben) a betöltésnek. Ebből a végig logikázásból azt gondolom, hogy nem feltétlenül fizikai problémád van. Nincs kizárva, de én nem arra gondolnék első sorban. Fizikai problémák kiiktatásában annyit tennék, hogy átraknám egy másik PCI SLOT-ba a kártyát, esetleg a kártya érintkezőit megtakarítanám valami alkoholos kendővel. Egy driver újratelepítés nem árt. Sőt, az is lehet, hogy valamivel ütközik a kártya és ezért nem tölti be normálisan a drivert. Minden esetre próbáld ki, hogy teljesen letörlöd a kártya drivert/szoftvert, regeditből is, a mappákat is. Aztán reinstall. azt hiszem, a 2.1 driver a legstabilabb.

http://support.creative.com/Products/ProductDetails.aspx?catID=237&subCatID=946&prodID=15189&prodName=E-MU 1616M PCI&subCatName=PCI/PCIe Audio/MIDI Interfaces&CatName=E-MU%2b%2f%2bCreative%2bProfessional&VARSET=prodfaq:PRODFAQ_15189,VARSET=CategoryID:237

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Nálam a 1820M-mel is elő szokott fordulni ez néha. Csak szerencsére ritkán. Olyankor az összekötő kábel kihúzása és az újra visszadugása után általában helyreállt. Fogalmam sincs, mi okozza. Bizonyára valamilyen firmware kommunikációs probléma.

Nézd meg, milyen firmware verziója van a docknak, és ha kell, frissítsd. A telepítő ezt is automatikusan elvégzni az újrainstalláláskor.

A driver és a PatchMix verzióból vannak újabb béta verziók (az egyikből 2.3, a másikból meg 2.2), érdemesebb levadászni azokat a netről.

És próbáld ki egy másik kábellel. Legalább egy gigabitnek megfelelő CAT5e vagy CAT6-os (vagy még jobb) ajánlott, és lehetőleg minél rövidebb.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
Ekkor: 2018. 02. 18. at 23:43 írta Hobkins:

Nem feltétlenül fizikai a baj. Milyen oprendszert használsz? Mikor telepítetted? Ez a világítósdi emlékeim szerint (1820m kártyám volt) úgy zajlik, hogy windows logó bejön, egyszer csak minden LED felvillan a dock-on, és pár mp-n belül el is alszik üzemszerűen.
Nálad ha jól értem ez nem pár másodperc, hanem lényegesen több idő. Amikor a LED-ek felvillannak, akkor kezdi a windows tölteni a hangkártya driverét illetve a patchmixet. Amikor már az asztalt látod, akkor már a végére ér (normális esetben) a betöltésnek. Ebből a végig logikázásból azt gondolom, hogy nem feltétlenül fizikai problémád van. Nincs kizárva, de én nem arra gondolnék első sorban. Fizikai problémák kiiktatásában annyit tennék, hogy átraknám egy másik PCI SLOT-ba a kártyát, esetleg a kártya érintkezőit megtakarítanám valami alkoholos kendővel. Egy driver újratelepítés nem árt. Sőt, az is lehet, hogy valamivel ütközik a kártya és ezért nem tölti be normálisan a drivert. Minden esetre próbáld ki, hogy teljesen letörlöd a kártya drivert/szoftvert, regeditből is, a mappákat is. Aztán reinstall. azt hiszem, a 2.1 driver a legstabilabb.

http://support.creative.com/Products/ProductDetails.aspx?catID=237&subCatID=946&prodID=15189&prodName=E-MU 1616M PCI&subCatName=PCI/PCIe Audio/MIDI Interfaces&CatName=E-MU%2b%2f%2bCreative%2bProfessional&VARSET=prodfaq:PRODFAQ_15189,VARSET=CategoryID:237

Ha nincs rádugva a 1010 kártyára akkor is világít minden led mint a karácsonyfa...ez normális?

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
39 perccel ezelőtt írta papper:

Ha nincs rádugva a 1010 kártyára akkor is világít minden led mint a karácsonyfa...ez normális?

Annyira nem...picit utogesd meg, h. kialszik-e. Ha kialszik, akkor valamelyik relé be van ragadva valoszinu. Emlekeim szerint ennek kattania is kellene amikor felvillannak/elalszanak a LED - ek. Lehet persze, h. rosszul emlekszem. 

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
Ekkor: 2/18/2018 at 23:11 írta papper:

Lehúzom a dokkot ugyan az...a patchmixben pirosan van minden ami a dokkon van,a lejátszás működik a gépen ,csak hang nincs mivel a dokk világít magának,majd mikor elalszanak a ledek akkor a patchmixben is helyre áll minden,van hang .minden kábel gyári.ha a bekapcsolón kattintok egy párat van,hogy abba hagyja a dilizést,valami fizikális probléma lehet.

Ha néha elindul néha nem akkor inkább szokásos kondi hiba lesz. Ennek a cuccnak az előfokában van kettő bazi nagy elkó már amennyire még emléksze , szerintem itt a gond vagy valahol a dobozban. Driver hiba kizárható mivel el sem indul csak több ki/be kapcsolgatásra, ja és feltételezem, hogy mindig ezzel a konfiggal használtad a saját rendszereden.

A kábel lehet ugyan rossz de akkor ha mozgatod akkor el kellene indulnia.

Szedd szét a dobozát a docknak, fotózd le és mutatom mit is kellene megnézni.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Keresgéltem a neten és találtam valamit.

Azt írtad nincs hang.

Nos egy AKM konverter van a kimenetén pár pufferrrel ezeket érdemes szemügyre venni:)

Ja és mivel van négy relé a kimeneten ha jól látom, azok is lehetnek a hunyók.

19294.jpg

  • Like 1
  • Thanks 1

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
Ekkor: 2018. 02. 18. at 19:38 írta papper:

Sziasztok!állandóan hangkártya problémám van mostanában!most vettem egy emu 1616m pci hangkarit...1212 volt nagyon szerettem...gondoltam visszatérek a pci megoldáshoz ....bekapcsolom a microdock-ot és minden led ég,kell 10 perc mire kialszik és addig a patchmix se tud felállni.mi lehet a gond?utána tökéletesen működik!

Szia, nekem 1820m-en volt ilyen probléma. Előbb említett kondi csere javította meg. Alábbi linken vannak infók a cseréről.

http://dp.nonoo.hu/repairing-my-emu-1820/#addcomment

  • Thanks 1

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
18 perccel ezelőtt írta _VG_:

Szia, nekem 1820m-en volt ilyen probléma. Előbb említett kondi csere javította meg. Alábbi linken vannak infók a cseréről.

http://dp.nonoo.hu/repairing-my-emu-1820/#addcomment

Nekem volt már ilyen kondi problémám, de én úgy értelmezem a kolléga írásából, hogy nem azt a jelenséget produkálja a 1616m, mint amikor a 2db kondi hibás. Persze semeddig sem tart kideríteni. De nekem pl. a füles kimenet is szólt, a line out-ok is szóltak, csak nem jól, recsegett-ropogott, és a karácsonyfa feeling is elmaradt. De próba cseresznye.

  • Thanks 1

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
12 órája írta Hobkins:

Nekem volt már ilyen kondi problémám, de én úgy értelmezem a kolléga írásából, hogy nem azt a jelenséget produkálja a 1616m, mint amikor a 2db kondi hibás. Persze semeddig sem tart kideríteni. De nekem pl. a füles kimenet is szólt, a line out-ok is szóltak, csak nem jól, recsegett-ropogott, és a karácsonyfa feeling is elmaradt. De próba cseresznye.

Abból egyezik a probléma h az egyik miksibemenet recseg ropog a másik is neha...az egyik adott jelet ugy recsegett mistmar jelet sem ad csak recseg,max nagyon halkan hallani a mikrofont

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
2 órája írta papper:

Abból egyezik a probléma h az egyik miksibemenet recseg ropog a másik is neha...az egyik adott jelet ugy recsegett mistmar jelet sem ad csak recseg,max nagyon halkan hallani a mikrofont

Akkor a kondi lesz a bajos valoban. Igy mar egyertelmubb a jelenseg. 2db 680uF/16v jobb minosegubol es franko lesz valoszinu. 

  • Thanks 1

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Nem tudsz valakit esetleg aki értelmes áron megjavítja?

 

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
43 perccel ezelőtt írta papper:

Nem tudsz valakit esetleg aki értelmes áron megjavítja?

 

De! B.B. kolléga.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
Ekkor: 2018. 02. 20. at 9:00 írta B.B.:

Keresgéltem a neten és találtam valamit.

Azt írtad nincs hang.

Nos egy AKM konverter van a kimenetén pár pufferrrel ezeket érdemes szemügyre venni:)

Ja és mivel van négy relé a kimeneten ha jól látom, azok is lehetnek a hunyók.

19294.jpg

Megtudnád esetleg javítani?

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
10 órája írta papper:

Köszönöm!

Küldtem privit:)

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Szólj hozzá! Ehhez regisztrálj, vagy jelentkezz be!

Regisztrált tagság szükséges a fórumon való részvételhez.

Tagság szerzése

Igényelj tagságot a közösségünkben! Mindez pofonegyszerű!

Regisztráció

Jelentkezz be!

Már regisztrált tagunk vagy? Itt jelentkezhetsz be!

Bejelentkezés

×